Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Миналата година по коледните празници така изгоряха три билета по медицински причини. Представяхме всевъзможни доказателства, но турците си държаха на документ с подпис и печат от лекар. Подобно животно в Нидерландия не съществува от много години. Всичко е електронно, включително досието на пациента. Представяхме какви ли не извадки, но така и не пожелаха да уважат пълен рефънд. Накрая ми писна, анулирах и получих по сметка летищните такси. Зарекъл съм се с турците повече да не пътувам, но да видим докога ще изтрая...

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Може би ще задам тъп въпрос, но се опитвам да прехвърля мили от един профил в друг. Опитах, но не ми се получава. Накрая все стигам до плащане с кредитна карта. Може би не съм в правилната опция. Дали някой може да съдейства?

Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

Не може да прехвърляш безплатно. Таксата е 20$ на пакет от 1000 мили.

Благорадя! Ей, какви са скъперници тези....Единственото, което видях е, че може фамилно членство, но  трябва да се приложат документи за брак, раждане и пр.  и да се пише на съпорта. 

Публикувано:

Ами не само те са скъперници, навсякъде се плаща за прехвърляне на мили, освен ако се ползва някакъв семеен акаунт...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Ами не само те са скъперници, навсякъде се плаща за прехвърляне на мили, освен ако се ползва някакъв семеен акаунт...

Да, това за фемили членството го видях,  но иди намери свидетелство за брак от преди Христа :mosking:

• Смея се 1
Публикувано:

А даже до Украйна е летяла, та сега временно е в cивичко 😉

Гренландия, ако я броят към Дания (а тя е част от Кралство Дания) би трябвало да е в червено, нищо, че няма полети до конкретния остров. 

По тази логика защо всички гръцки острови са в червено, щом има полети само до Атина? 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Теоретично е така , но ако си посещавал Атина все едно си посещавал Гърция.С Копенхаген и Гренландия е малко по-различно.Аналогично примерно с отвъдморските територии на Франция.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, Hakkâri Spor каза:

А даже до Украйна е летяла, та сега временно е в cивичко 😉

Гренландия, ако я броят към Дания (а тя е част от Кралство Дания) би трябвало да е в червено, нищо, че няма полети до конкретния остров. 

По тази логика защо всички гръцки острови са в червено, щом има полети само до Атина? 😉

Летят и до Солун затова 😄 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, Jorro каза:

Летят и до Солун затова 😄 😉

2 или 3 пъти на ден летят между Солун и Истанбул. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте, пътешественици,

Имам въпрос по повод намалените билети Солун - Истанбул - Занзибар - Истанбул - Солун. Можем ли на прибиране да си чекираме куфара само до Истанбул, там да слезем и след това да си се приберем с друг транспорт до София? Тъй като полетите са с кацане на обяд в Истанбул, нощувка там и връщане в Солун на другата сутрин. Тоест искаме да избегнем нощувката в Истанбул. Никога не сме процедирали по този начин и затова искам да знам дали бихме имали някакъв проблем.

Благодаря предварително за разяснението!

Публикувано:

Зависи от агента на чек-ин , но при дълъг престой са по-склонни да чекират до междинното летище ( дали не беше и правило при 24 ч престой ?) .Принципно чекират багажа до крайната точка.Ще разберете със сигурност чак на летището.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

По принцип е до крайната точка. Ако оставите 1 ден престой в Истанбул, ще ви ги чекират до Истанбул.

Това официално, иначе не знам 😀

• Благодаря 1
Публикувано:

Не е ли логично, ако имаш престой с нощувка в трансферната точка, да си ти дадат чекирания багаж при желание? Аз пък ако чекирам такъв, не искам да мъкна с мен в самолета допълнителни дрехи и зимно яке за другия ден плюс разни неща за нощувката. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами да, логично е, и обикновено не искат да съхраняват багаж по 24 часа. Да си оставиш нощувка в най-сигурният начин да си вземеш багажа в междинното летище. Също и ако има трансфер между летища, но в случая май не може, те не ползват Сабиха.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако искаш могат да ти го чекират до Истанбул нищо, че летиш до София. Правила съм го и без да имам престой над 24 часа. На гишето си казваш, че искаш да си го вземеш там и до там ще ти го чекират, още повече че имаш нощувка.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 8/1/2025 at 12:14 PM, stanimir said:

Турските авиолинии забраняват преносими смарт устройства с несменяеми литиеви батерии на борда на самолетите си

Турските авиолинии (Turkish Airlines) обявиха нови всеобхватни ограничения за багаж, забраняващи смарт устройства с несменяеми литиеви батерии както в зоната за ръчен багаж, така и в зоната за регистриран багаж, позовавайки се на опасения за безопасността на полетите след скорошни авиационни инциденти, съобщи "Тюркийе тудей".

Промяната в политиката идва в отговор на скорошен инцидент, включващ полет до Южна Корея, се казва в изявление на компанията. По време на полет Истанбул-Сеул, изпълняван от частна авиокомпания, преносимо зарядно устройство на пътник е паднало между седалките, докато самолетът е прелитал над въздушното пространство на Казахстан. Опасения за безопасността са накарали самолета да се върне на летище Истанбул като предпазна мярка.

След този инцидент генерална дирекция „Гражданска авиация“ на Турция е издала препоръки до авиокомпаниите относно забраната за преносими зарядни устройства, съдържащи литиеви батерии, по време на полети. Препоръката на авиационния орган е насочена специално към използването на преносими зарядни устройства и подобни устройства, захранвани с литиеви батерии, по време на полетни операции.

Според дефиницията на авиокомпанията в категорията забранени на борда смарт устройства попадат устройства, с които могат да се зареждат външни устройства и имат интегрирана литиева батерия, вграден джи пи ес, Блутут връзка, уайфай, функция за самопретегляне и системи за цифрово заключване.

В случай, че пътник иска да вземе със себе си в самолетната кабина подобно устройство, той трябва да извади литиевата батерия и да не я връща в устройството докато не се достигне крайната дестинация на пътуване.

Ограниченията отразяват нарастващите опасения на авиационната индустрия за безопасността на литиевите батерии на борда на самолетите, отбелязва изданието. Тези източници на енергия са идентифицирани като потенциално опасни за пожар поради вероятността да прегреят  – опасно състояние, при което батериите могат да се запалят или експлодират.

Линк

Май няма гневни постове в нета.Изглежда е било много шум за нищо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Turkish Airlines купува 225 самолета от Boeing

Тurkіѕh Аіrlіnеѕ oбяви eднa oт нaй-мaщaбнитe cдeлĸи в иcтopиятa cи - зa дo 225 caмoлeтa oт aмepиĸaнcĸия пpoизвoдитeл Воеіng, cъoбщaвaт cвeтoвнитe aгeнции.

https://money.bg/deals/turkish-airlines-kupuva-225-samoleta-ot-boeing.html

Публикувано:
1 hour ago, Otnesen said:

Turkish Airlines купува 225 самолета от Boeing

Тurkіѕh Аіrlіnеѕ oбяви eднa oт нaй-мaщaбнитe cдeлĸи в иcтopиятa cи - зa дo 225 caмoлeтa oт aмepиĸaнcĸия пpoизвoдитeл Воеіng, cъoбщaвaт cвeтoвнитe aгeнции.

https://money.bg/deals/turkish-airlines-kupuva-225-samoleta-ot-boeing.html

Тия ще я закъсат.

Публикувано:

Не се надявай много 🙂

А Боинг и само за военните да работят пак ще оцелеят. Ония противобункерни бомби с които САЩ удариха Иран са тяхно производство ...както и още много неща.

П.П.10 минути след като написах това,  отворих ФБ и моментално са засекли интереса ми по темата.Няма скрито-покрито в мрежата 😄

IMG_20250926_230845.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
9 hours ago, stanimir said:

Не се надявай много 🙂

А Боинг и само за военните да работят пак ще оцелеят. Ония противобункерни бомби с които САЩ удариха Иран са тяхно производство ...както и още много неща.

П.П.10 минути след като написах това,  отворих ФБ и моментално са засекли интереса ми по темата.Няма скрито-покрито в мрежата 😄

IMG_20250926_230845.jpg

Да и ще им набутат и 150бр. 737MAX като част от сделката.Мислех,че са го спрели от производство.Познай от три пъти с какво ще летим от София и Варна.

Публикувано:
17 minutes ago, swimmer said:

Да и ще им набутат и 150бр. 737MAX като част от сделката.Мислех,че са го спрели от производство.Познай от три пъти с какво ще летим от София и Варна.

Лятял съм доста пъти с MAX , както и мнозина от пишещите тук.Хайде по-сериозно.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• sveto.slav.s
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.