Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 18 минути , Capitan Morgan каза:

Здравейте. Трябва ми малко помощ  на кой имейл на Търкиш да пиша за неначислени мили по програмата Miles and Smiles. На 4.11.2018 имах 2 вътрешни полета с Egypt air и са ми начислили мили само по 2рия полет. На тел. в българския им офис никой не ме отрази с вдигане на тела. 

https://www.turkishairlines.com/en-my/any-questions/what-should-i-do-about-miles-that-are-missing-from-my-account/

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, rayden каза:

Все пак явно няма да стане. Град Асуан изобщо го няма като опция в Египет за да се пусне запитване за липсващи мили .

Връзка към коментар

ако не онлайн, трябва да има и други възможности, емайл например, така и така трябва да пратиш копия от бордните карти

Що факсове съм пратил на Ер Франс едно време...

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , neuromancer каза:

ако не онлайн, трябва да има и други възможности, емайл например, така и така трябва да пратиш копия от бордните карти

Що факсове съм пратил на Ер Франс едно време...

Трудна работа. Бяхме с мобилни бордни карти , които вече ги няма в сайта на Egypt air. Иначе турците са ни дали мили на по краткия полет : Кайро - Хургада , Асуан - Кайро няма никой 🙂

Връзка към коментар

Здравейте, моля за малко помощ за програмата Miles&Smiles. Включих се в нея късно, след полетите с Търкиш, направих си акаунт и им писах чрез feedback формата да ми начислят мили за съответните полети. Писах да начислят мили за трима пътници, защото резервациите ми са семейни, и приложих необходимите лични данни, бордни карти и електронни билети за всички. Днес получих имейли за обработени всички полети, но от това, което прочетох на сайта и виждам в miles statement, мисля, че са начислили мили само на мен (примерно 1500 мили за wellcome за първия полет, за София - Истанбул 500 мили, за Истанбул - София 1000 мили и т.н.) . Сигурно защото акаунтът е на мое име. Сега се чудя дали да направя отделни акаунти на мъжа ми и детето и пак да им пиша да начислят мили и на тях. Някъде из сайта мернах израза "family membership", но не намирам повече информация как се прави това семейно членство и точно как се използва.

Аз имам начислени към 8000 мили в момента - малко са, а за трима ни биха били към 24 000, което е доста по-добре.

Мисля утре да звъня на софийския телефон на Търкиш, който открих в интернет, да ми разяснят какво да правя, ако знаят, разбират се.  

Моля за съвети.   

Редактирано от Jenbel
Връзка към коментар
На 12.11.2018 г. в 18:04, Jenbel каза:

Здравейте, моля за малко помощ за програмата Miles&Smiles. Включих се в нея късно, след полетите с Търкиш, направих си акаунт и им писах чрез feedback формата да ми начислят мили за съответните полети. Писах да начислят мили за трима пътници, защото резервациите ми са семейни, и приложих необходимите лични данни, бордни карти и електронни билети за всички. Днес получих имейли за обработени всички полети, но от това, което прочетох на сайта и виждам в miles statement, мисля, че са начислили мили само на мен (примерно 1500 мили за wellcome за първия полет, за София - Истанбул 500 мили, за Истанбул - София 1000 мили и т.н.) . Сигурно защото акаунтът е на мое име. Сега се чудя дали да направя отделни акаунти на мъжа ми и детето и пак да им пиша да начислят мили и на тях. Някъде из сайта мернах израза "family membership", но не намирам повече информация как се прави това семейно членство и точно как се използва.

Аз имам начислени към 8000 мили в момента - малко са, а за трима ни биха били към 24 000, което е доста по-добре.

Мисля утре да звъня на софийския телефон на Търкиш, който открих в интернет, да ми разяснят какво да правя, ако знаят, разбират се.  

Моля за съвети.   

Намерих това: https://www.turkishairlines.com/en-lb/any-questions/how-do-i-register-for-miles-and-smiles-family-membership-transfer-miles-from-them-to-individual-memberships/

До колкото разбирам, ще е нужно да направиш профили и на роднините, след като си получат милите да подадеш такава молба за семейно членство и да пишеш там, че искаш прехвърляне. Малко ме притеснява това Turkish ID, да не би да е само за турски граждани? Или може би питат за номера в Miles&Smiles...

Връзка към коментар

Не ти ли ги начислят автоматично, след това става ужасно...

Отдавна писах, че доста им е бъгната системата на турците и всичко става трудно и бавно. Ясно е, че искат да налапат голямо парче от световната баница, но за сметка на качеството на всичко е, не само на обслужването.

И в този ред на мисли, да предупредя всички имащи полети през Ататюрк. Предвиждайте голямо време за прикачване, независимо дали от Истанбул или от предишен или следващ полет. Хаоса на Ататюрк е голям, закъснения има вече постоянно. Преди две седмици за малко да си изпуснем полета от Лондон за Рио, понеже от Истанбул имахме поредното яко закъснение. Опашката за излитане беше ужасно дълга. Добре, че Бритиш са супер организирани, чакаше ни техен служител в Лондон и тичаше с нас за следващия ни полет, като ни прекара през всички гишета напряко. 

Нещо, което очаквах и от турците преди няколко месеца в аналогичен случай, ама нейсе...изпуснахме си полета. И си г отнесоха тогава де. 3х600 евро в джобчето.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, Георги каза:

Намерих това: https://www.turkishairlines.com/en-lb/any-questions/how-do-i-register-for-miles-and-smiles-family-membership-transfer-miles-from-them-to-individual-memberships/

До колкото разбирам, ще е нужно да направиш профили и на роднините, след като си получат милите да подадеш такава молба за семейно членство и да пишеш там, че искаш прехвърляне. Малко ме притеснява това Turkish ID, да не би да е само за турски граждани? Или може би питат за номера в Miles&Smiles...

Благодаря за включването. Точно така направих. Както писах тук онзи ден, говорих със софийския офис на Търкиш, който се намира на Летище София. Казаха ми, че не се занимават с програмата Miles&Smiles и да продължа да пиша чрез feedback формата на сайта като поискам да начислят мили индивидуално на всички пътници и едновременно с това да поискам да ни направят семейно членство и да обединят милите. Така и направих: отворих акаунти на мъжа ми и детето и пак писах чрез сайта като поисках няколко услуги в един имейл, вкл. поисках да ми изпратят физическа карта/пластика за членството на домашния адрес. Почти веднага свършиха първата част от работата, индивидуалното начисляване на мили в акаунтите на всички пътници, но по другите въпроси - нищо, никакъв коментар дори. Това беше вчера. Днес пак ще пиша поредния имейл чрез feedback формата и ще настоявам за family membership. Ако ще ми отказват, поне да го напишат с аргументи. Прочетох кратката информация по темата на сайта им и мен ме притесни това Turkish ID, но се надявам да го изискват само за турски граждани. Във всеки случай никъде не срещнах текстове, че който и да е вид членство има ограничения откъм националност или друго. 

Sun4o , разбирам възмущението ти за хаоса на Ататюрк много добре. Наскоро писах тук из форума, че тази година имах 8 полета с Търкиш, всичките през Ататюрк и почти всичките бяха със закъснения. Кошмар преживяхме на 20 октомври, ден събота, когато трябваше да се прехвърлим от международния на вътрешния терминал на Ататюрк, за да летим за Анталия. Такива опашки имаше, че не ни стигна 1 час и си изпуснахме вътрешния полет (метнаха ни на следващия, полетите за Анталия са през 40 минути, но това е друга тема). По разписание трябваше да имаме 2 часа за прекачването, но закъснение на първия полет ни изяде 1 час. Обаче тълпите и хаосът, които видях на Ататюрк, ме карат да се съмнявам, че и за 2 часа щяхме да успеем да се прекачим.

И аз съветвам да се предвижда много време за прекачване на Ататюрк.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Jenbel каза:

Благодаря за включването. Точно така направих. Както писах тук онзи ден, говорих със софийския офис на Търкиш, който се намира на Летище София. Казаха ми, че не се занимават с програмата Miles&Smiles и да продължа да пиша чрез feedback формата на сайта като поискам да начислят мили индивидуално на всички пътници и едновременно с това да поискам да ни направят семейно членство и да обединят милите. Така и направих: отворих акаунти на мъжа ми и детето и пак писах чрез сайта като поисках няколко услуги в един имейл, вкл. поисках да ми изпратят физическа карта/пластика за членството на домашния адрес. Почти веднага свършиха първата част от работата, индивидуалното начисляване на мили в акаунтите на всички пътници, но по другите въпроси - нищо, никакъв коментар дори. Това беше вчера. Днес пак ще пиша поредния имейл чрез feedback формата и ще настоявам за family membership. Ако ще ми отказват, поне да го напишат с аргументи. Прочетох кратката информация по темата на сайта им и мен ме притесни това Turkish ID, но се надявам да го изискват само за турски граждани. Във всеки случай никъде не срещнах текстове, че който и да е вид членство има ограничения откъм националност или друго. 

Sun4o , разбирам възмущението ти за хаоса на Ататюрк много добре. Наскоро писах тук из форума, че тази година имах 8 полета с Търкиш, всичките през Ататюрк и почти всичките бяха със закъснения. Кошмар преживяхме на 20 октомври, ден събота, когато трябваше да се прехвърлим от международния на вътрешния терминал на Ататюрк, за да летим за Анталия. Такива опашки имаше, че не ни стигна 1 час и си изпуснахме вътрешния полет (метнаха ни на следващия, полетите за Анталия са през 40 минути, но това е друга тема). По разписание трябваше да имаме 2 часа за прекачването, но закъснение на първия полет ни изяде 1 час. Обаче тълпите и хаосът, които видях на Ататюрк, ме карат да се съмнявам, че и за 2 часа щяхме да успеем да се прекачим.

изобщо не смятам, че се изисква турско гражданство за членство, може би се има предвид номера ти в Miles & Smiles

не съм чел подробно, но е възможно да се иска турско гражданство за семеен акаунт...

Връзка към коментар

За family membership се изисква да си станал Classic Plus members

Family membership

Are you ready to collect and spend your Miles on a single account as a family? Thanks to the family membership available to our Classic Plus members, your Miles, your spouse’s Miles and the Miles of your unmarried children under 25 can be added to your account as “Family Miles”.

Ето и как се влиза в това ниво на членство :

How can I become a Classic Plus member? 

• If you’ve flown enough to earn 25,000 Status Miles in the last 12 months, upgrade from Classic membership to Classic Plus membership. 
  • To take advantage of Classic Plus membership benefits, enter your Classic Plus membership number when making your reservation and present your Classic Plus card during check-in.

https://www.turkishairlines.com/en-us/miles-and-smiles/program-details/family-membership-classic-plus/index.html

Редактирано от funny
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 17 часа, funny каза:

За family membership се изисква да си станал Classic Plus members

Family membership

Are you ready to collect and spend your Miles on a single account as a family? Thanks to the family membership available to our Classic Plus members, your Miles, your spouse’s Miles and the Miles of your unmarried children under 25 can be added to your account as “Family Miles”.

Ето и как се влиза в това ниво на членство :

How can I become a Classic Plus member? 

• If you’ve flown enough to earn 25,000 Status Miles in the last 12 months, upgrade from Classic membership to Classic Plus membership. 
  • To take advantage of Classic Plus membership benefits, enter your Classic Plus membership number when making your reservation and present your Classic Plus card during check-in.

https://www.turkishairlines.com/en-us/miles-and-smiles/program-details/family-membership-classic-plus/index.html

Да, точно така е. Вчера писах на Търкиш по този въпрос отново.Те ми отговориха много бързо, че за семейното членство е необходим статус Classic Plus, Elite, Elite Plus. Понеже моят статус още е само Classic, не може да ми регистрират Family membership.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 14.11.2018 г. в 15:59, Jenbel каза:

Потвърждавам хаоса на Ататюрк. Бях този уикенд и беше кошмар, защото има двойна проверка на скенери - веднъж на входа, втори път след митница (където само с ръчен багаж минаваш). Най-големият ужас е, че има страшно много хора, а климатиците вътре сякаш не работят и просто няма въздух из целия терминал. Щяхме да пропаднем по едно време. Салонът на Дайнърс също е дъното. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Утре приятел (трябваше) да лети Аман-Истанбул-София, но току-Що получил мейл,че канселират сутрешния полет Истанбул-София. Могат ли да го качат на полет с прикачване до София или ще чака вечерния? Или както се разбере с техния съпорт?

Връзка към коментар
преди 2 часа, naTpuoT каза:

Утре приятел (трябваше) да лети Аман-Истанбул-София, но току-Що получил мейл,че канселират сутрешния полет Истанбул-София. Могат ли да го качат на полет с прикачване до София или ще чака вечерния? Или както се разбере с техния съпорт?

Възможно най-бързо да се свърже със съпорта и да намери удобно за него решение. Колкото повече чака толкова повече алтернативните варианти ще се изчерпват. На мен са ми отменяли полет Варна-Истанбул и тъй като не бързах ми дадоха билет за след 2-3 дена по същата отсечка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По принцип гледат да качат хората на полет на същата компания, тоест ще е вечерния полет. Ако се оплаче, че не го устройва часа или нещо друго вероятно ще го качат на полет на компания от алианса, примерно Aegean през Атина, или с Austrian, Lufthansa...  (ако има полети в подходящо време). Извън алианса много по-трудно, защото турците ще трябва да плащат на другата компания по цени от последния момент.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Погледнах, че не е отменен само полета до София, а и други полети по същото време.

Явно има някаква причина.

Все пак бързия контакт с представители на Turkish е важен за най-достоверна информация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От 21 август 2019 Търкиш ще стартира редовни полети между Истанбул и Мексико Сити + Канкун. Полетите ще бъдат изпълнявани в дни сряда, петък и неделя към Мeксико и в дни понеделник, четвъртък и събота към Истанбул. Полетите ще бъдат оперирани с машина Боинг 787-9

TK 181 ..3.5.7 IST 20:55 4:10 MEX +1
TK 181 1..4.6. MEX 05:30 7:50 CUN
TK 181 1..4.6. CUN 09:20 5:25 IST +1

Редактирано от akair
  • Харесвам 12
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте,

Имам желание да отида до Япония използвайки услугите на Търкиш. Гледал съм и други варианти през Доха и т.н, но ми се струва, че дългите трансфери няма да ми се понравят, а вече изпуснах възможността по-рано да се класирам при тези полети, които са с къс трансфер, а пътуването бих искал да е през месец май, та въпроса ми е според Вас може ли да очаквам някакво намаление на цените, които предлагат Търкиш за май месец- около 700 евро ми излиза от сайта им. Това ли им е нормалната цена до Токио и има ли възможност през някой сайт да намалим с малко цената? Нямам американ експрес, която да ползвам през rumbo...

Благодаря Ви предварително!

Връзка към коментар
Преди 1 час, Linderoth каза:

Здравейте,

Имам желание да отида до Япония използвайки услугите на Търкиш. Гледал съм и други варианти през Доха и т.н, но ми се струва, че дългите трансфери няма да ми се понравят, а вече изпуснах възможността по-рано да се класирам при тези полети, които са с къс трансфер, а пътуването бих искал да е през месец май, та въпроса ми е според Вас може ли да очаквам някакво намаление на цените, които предлагат Търкиш за май месец- около 700 евро ми излиза от сайта им. Това ли им е нормалната цена до Токио и има ли възможност през някой сайт да намалим с малко цената? Нямам американ експрес, която да ползвам през rumbo...

Благодаря Ви предварително!

Здравей,

Държиш да летиш с Търкиш или търсиш най-изгодния полет до Япония? По добре е да зададеш въпроса си тук:

https://magelanci.com/forums/forum/12-търся-самолетен-билет/

Редактирано от Костов
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

И тук ще кажа, че във връзка с преместването на полетите от летище Ататюрк, към летище Истанбул, препоръчвам на всички, които имат полети  около периода 5-10 април до/от/през Истанбул да проверят полетите си - има доста анулирани полети!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте,

При положение, че сега сменят летището в Истанбул, имаме ли право на изместване на полетите, ако например не ни устройва тази промяна или не? Също така полета ни е изместен и с 5 минути по-рано, ако това има значение. 😄 Идеята е, че искам малко да изместя датите за Бали и се чудя за какво да се хвана..., а за тази малка промяна искат да потвърдим в сайта.

Редактирано от Христиан
Връзка към коментар

най-добре да пробваш, не знам някой има ли опит с такива промени

по принцип за 5 мин  изместване не ти се полага безплатна промяна на датата

наизуст говоря, но ако полета ти е от/до Истанбул, може да им кажеш, че ти е невъзможно да стигнеш до новото летище в този час или нещо такова

вече ако имаш полет София - Бали, няма никакво значение на кое летище е прекачването и остават само 5-те минути, за които ти казах вече

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Относно преместването на летището, те са си написали ясно на сайта полетите в кой точно период могат да се променят.

Иначе от моя опит, техния съпорт е много добър и често са ми съдействали за неща, за които не съм и очаквал. Така че, не пречи да пробваш, най-лесно е да им пишеш във feedback и обикновено отговарят доста бързо. При по-спешни случаи се звъни на кол центъра в Турция (или някоя от по-големите държави), офисите в по-малките страни като нашата не могат да взимат по-важни решения.   

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.