Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

On 11/8/2020 at 10:41 PM, FlyTraveler said:

Turkish осигуряват ли още безплатна нощувка и трансфер летище - хотел - летище в Истанбул при смяна на полети и всичко купено с тях на един билет? 

Кога се очертава да пътуваш за да споделиш къде са те настанили - в центъра или някъде до летището а.к. в Хасково 😄 . На мен ми предстои такъв престой на 19.12 .

Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Кога се очертава да пътуваш за да споделиш къде са те настанили - в центъра или някъде до летището а.к. в Хасково 😄 . На мен ми предстои такъв престой на 19.12 .

А, аз още изобщо не знам дали ще летя, но за момента идеята е за 27-ми декември да се лети и да се преспи същата вечер. Ти ще си преди това, така, че ти ще споделиш. 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, epetkov каза:

От 12 ноември 2020 авиокомпанията е въвела  такса за избор на място за международни полети иконом класа, които ще се осъществявят  от  01.01.2021: цък

На матерния език на авиокомпанията - язък. 😞 

• Смея се 5
Връзка към коментар

Е, не е толкоз зле 🙂 Още можеш да си избереш безплатно 26 часа преди полета. Пък и Елит и Елит Плюс си избират безплатна и сега. Предполагам важи и за Star Alliance Gold. Те да върнат манджата, всичко друго ми е все тая. Че на този полет на Луфтханза до Мексико, едва не се отрових. То това не се яде...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, feel_the_rush каза:

Е, не е толкоз зле 🙂 Още можеш да си избереш безплатно 26 часа преди полета. Пък и Елит и Елит Плюс си избират безплатна и сега. Предполагам важи и за Star Alliance Gold. Те да върнат манджата, всичко друго ми е все тая. Че на този полет на Луфтханза до Мексико, едва не се отрових. То това не се яде...

26 часа преди полета "не лъска обувки" особено. То така или иначе при оналйн чек ин (обикновено 24 часа преди полета) можеш безплатно да си избереш място при почти всяка а/к, ама от тези седалки, които са останали. 🙂 

Връзка към коментар
преди 9 часа, feel_the_rush каза:

Какво сервираха? При нас от Дюселдорф до Истанбул дадоха по един умрял сандвич и сокче от промоция.

Връзка към коментар
преди 16 минути , feel_the_rush каза:

С тая криза ще трябва да се откажем от доста привилегии, с които бяхме свикнали. Лошото е, че веднъж въведени, едва ли ще има път назад.

Точно. И липсата на безплатен избор на седалки на самолетите на Turkish ще са най-малкият ни проблем. 🙂 

Връзка към коментар
преди 44 минути , ivailo_radev каза:

Какво сервираха? При нас от Дюселдорф до Истанбул дадоха по един умрял сандвич и сокче от промоция.

Ние летяхме бизнес и доколкото проучих, Луфтханза за момента е една от малкото авиокомпании, които са си запазили топлите храни и не сервират опаковани сандвичи или полуготов рамен. Но като вкус просто беше ужасно. Имаше някакви скариди с киноа и телешко с кисело зеле. И двете не се ядаха. Телешкото супер сухо, едвам се дъвче, полято с някакъв отвратителен сос. Никой не го изяде. За закуска после или студени сирени или някакво индийско, изостанало, щото нали летим за Мексико все пак, какво е това тофу с ориз басмати. Пак с някакви сосове полято. Поне сервираха топли папитки и прочие, че Търкиш май съвсем са абдикирали. Уж го правели за безопасност на пътниците, което е пълна глупост. Повече бих ги разбраха, да си кажат, че нямат пари и за момента сервират това. Ама да ми размахват моята безопасност като причина да ми подхъврлят само едно шише вода.. еми, предпочитам да живея опасно.

P.S. Иначе пък, на краткия полет от Франкфурт до София, Луфтханза ни дадоха страхотна салата капрезе, както и топли хлепчета и по две шоколадчета. За сметка на това лаунджовете на ФРА са празни. Само влизаш и седиш на мебелите. На излизане могат да ти дадат вода, сандвич, банан и кафе. Това е. Да свършва тая пандемия и да ядем пак баклава 🙂

Връзка към коментар
преди 1 час, feel_the_rush каза:

Ние летяхме бизнес и доколкото проучих, Луфтханза за момента е една от малкото авиокомпании, които са си запазили топлите храни и не сервират опаковани сандвичи или полуготов рамен. Но като вкус просто беше ужасно. Имаше някакви скариди с киноа и телешко с кисело зеле. И двете не се ядаха. Телешкото супер сухо, едвам се дъвче, полято с някакъв отвратителен сос. Никой не го изяде. За закуска после или студени сирени или някакво индийско, изостанало, щото нали летим за Мексико все пак, какво е това тофу с ориз басмати. Пак с някакви сосове полято. Поне сервираха топли папитки и прочие, че Търкиш май съвсем са абдикирали. Уж го правели за безопасност на пътниците, което е пълна глупост. Повече бих ги разбраха, да си кажат, че нямат пари и за момента сервират това. Ама да ми размахват моята безопасност като причина да ми подхъврлят само едно шише вода.. еми, предпочитам да живея опасно.

P.S. Иначе пък, на краткия полет от Франкфурт до София, Луфтханза ни дадоха страхотна салата капрезе, както и топли хлепчета и по две шоколадчета. За сметка на това лаунджовете на ФРА са празни. Само влизаш и седиш на мебелите. На излизане могат да ти дадат вода, сандвич, банан и кафе. Това е. Да свършва тая пандемия и да ядем пак баклава 🙂

След Нова година,  Луфтханза Груп изцяло махат  безплатните храни и напитки за късите и средно дълги полети.

Все пак ще дават по една... вода. 

https://travel-dealz.de/news/lufthansa-group-buy-on-board/?utm_source=feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss-feed

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , stanimir каза:

След Нова година,  Луфтханза Груп изцяло махат  безплатните храни и напитки за късите и средно дълги полети.

Все пак ще дават по една... вода. 

Еми, страхотно направо 😞 Явно всички ще летим с арабските презовачи и Гаруда, и това е. Или бизнес класа, тя поне явно остава непроменена. Какви времена дочакахме...

Връзка към коментар
преди 26 минути , feel_the_rush каза:

Или бизнес класа, тя поне явно остава непроменена. Какви времена дочакахме...

Разбира се , че и бизнес класата е променена - например , катарците вече въведоха бейсик бизнес без предварителен избор на места и право на лаундж:

Qatar Airways is the latest airline to introduce basic business-class fares. The new unbundled fares don’t include lounge access or advance seat selection,

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, feel_the_rush каза:

Значи - аз не знам дали съм тъп, ама си мисля, че не съм много тъп (ама то всички тъпи така си мислят де, та не е критерий). Обаче много ще се радвам, ако някой ми разясни как един колабирал сандвич на възрастта на баба ми е по-хигиеничен от топла храна, която също ми се сервира опакована. Иначе да - това изтъкват като аргумент от Turkish, ама аз поне не го разбрах тоя аргумент. Ама вероятно причината е в първото ми изречение. :D

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 36 минути , ivailo_radev каза:

ако някой ми разясни как един колабирал сандвич на възрастта на баба ми е по-хигиеничен от топла храна, която също ми се сервира опакована.

Сандвича е толкова стар, че по него вече не може да има бактерии, защото все пак и те имат някакъв период при който се задържат.

Докато при топлата храна е по-вероятно да има нещо, все пак е по-скоро приготвена. 😃😃

Връзка към коментар

И понеже темата е за Търкиш, просто исках да обърна внимание, колко си промениха сървиса по време на пандемията. От авоикомпанията с признато най-добрият кетъринг в света, програмата за летящи готвачи, нивото на обслужването им и митичният им лаундж в Истанбул, до който само избрани имат достъп, няма и следа. В момента лаунджът, в който може да се влиза с Дайнърс е по-добре зареден от техния. Те предлагат същите сандвичи като от полетите.

Прави ми впечатление, че по-малките и непретенциозни авиокомпании запазиха услугите си и с това правят впечатление на всички често пътуващи, като мен.

Връзка към коментар
преди 54 минути , ivailo_radev каза:

Значи - аз не знам дали съм тъп, ама си мисля, че не съм много тъп (ама то всички тъпи така си мислят де, та не е критерий). Обаче много ще се радвам, ако някой ми разясни как един колабирал сандвич на възрастта на баба ми е по-хигиеничен от топла храна, която също ми се сервира опакована. Иначе да - това изтъкват като аргумент от Turkish, ама аз поне не го разбрах тоя аргумент. Ама вероятно причината е в първото ми изречение. 😄

Нямам идея, само предполагам

За бизнес класа поне преди сервираха като в ресторант, нареждат ти приборите, храната в чиния, първо, второ, трето, всичко това са ръчно манипулации, при които може да стане заразяване. Един опакован сандвич никой не го в пипал откакто е направен преди 2 седмици и вируса е умрял.

Естествено изобщо не отричам стремежа към икономии, но предвид ситуацията е оправдан...

Абе не трябва да разчиташ на нищо вече

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
On 11/14/2020 at 3:43 PM, FlyTraveler said:

А, аз още изобщо не знам дали ще летя, но за момента идеята е за 27-ми декември да се лети и да се преспи същата вечер. Ти ще си преди това, така, че ти ще споделиш. 🙂 

Така, както обещах да докладвам. След пристигане минавате паспортния контрол и излизате от секюрити зоната (след лентите за багажи) и в залата за пристигащи тръгвате надясно, подминавате Burger King и след около 50м отдясно ще ви се падне трансферното гише на Turkish. Когато пристигнахме в 6:10ч сутринта нямаше никой , дадохме паспортите и бордните си карти , след около 1мин ни ги върнаха и ни помолиха да изчакаме до 15мин на пейките отсреща.

Реално след не повече от 3-4 мин дойде служител, събра ни заедно с другите чакащи и ни заведе на подземното ниво с автобусите където ни чакаше минибус с тяхното лого. Качихме се и след 30 мин точно бяхме в хотела  Tryp by Windham  . Имахме включена закуска , а обратния трансфер за летището беше в 16ч. ( за полета ни в 20:10)  Използвахме времето да отидем до Султанахмет за няколко часа да видим града без хора ( т.к беше събота) . От хотела ни предложиха кола двупосочно за 300 ТЛ в брой , което предвид, че бяхме 4 човека ни се стори ок, за да не се занимаваме да търсим по 2 таксита, защото не качват повече от 3-ма човека. До центъра стигнахме за точно 20 мин в посока, естествено, защото нямаше грам задръстване. IGA лаунджа на летището си работи на пълни обороти и се пръска по шевовете. Имаше избор от 3 топли храни + 4 вида Пиде, което го пекат на пещ пред теб, салатен бар с пакетирани салати и сандвичи и безалхолни и алкохолни напитки. Предвид, че те оставят 3ч и 30 мин преди полета и бързото минаване на проверките е идеално място за прекарване на времето преди полета.  Относно полета в частта си изпълнява от А330 за пореден път се заричам, че няма да купувам повече билети на Туркиш, ако дестинацията се обслужва от такъв тип самолети. Не съм доволен от "мерките им за наша безопасност"  Стюардите са с по 2 маски 1 върху друга, че отвреме на време и шлемове си слагат, но не контролират (поне да се опитват) да следят пътниците дали стоят през цялото време с маски. И на мен не ми е приятно, но щом аз мога и го правя очаквам и другите да го правят. Не ми разрешиха да си сменя мястото на празния ред зад мен "което им е от ковид мерките", но нямаше проблем при излитане и кацане да допускат да се бутат хората и да размятат багажи насам натам. На полета за София бяхме на стоянка и бяха сложили само 1 стълба отпред, не следяха в какъв ред се качват хората и резултата беше 30 мин. закъснение и яко блъскане в пълния А320. 

Като цяло съм доволен от трансферната им услуга и браво, че още я поддържат, защото Катарците например са я спрели в момента, но храната на борда, ковид мерките им и бординг процеса са пълен потрес. А конфигурацията на А330-ките им е ужасна и тоя самолет не трябва да го пускат на полети по-дълги от 3 часа, че си е престъпление....

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Супер, много мерси за инфото. Повече ме интересува как бяха мерките в самия Истанбул, предвид, че е било събота. Какво работеше из центъра, пускат ли в Св. София (нали вече е джамия и трябва да е вход свободен) и носят ли всички маски навън?

Аз имам на 29ти вътрешен полет от Сабиха до Кайзер. Като гледам, и двата лаунджа на Търкиш са затворени, но пък CIP е отворен. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Jorro каза:

...но храната на борда, ковид мерките им и бординг процеса са пълен потрес. А конфигурацията на А330-ките им е ужасна и тоя самолет не трябва да го пускат на полети по-дълги от 3 часа, че си е престъпление....

Напълно съгласна. Не помня дали споделях информация относно полетите си с Turkish Цюрих - Истанбул и обратно, но бях точно в пълен потрес. Едно към едно както го описа. Аз лично гледах ошашавено блъсканицата на пътеката и се питах какво мислят, че правят тези хора, а екипажа изобщо не се занимаваше. На връщане - същата история... Но сандвича беше опакован и нямаше кафе. 

Вчера в Цюрих минах покрай гейта на Turkish за полет до Истанбул и беше грандиозна блъсканица. Нямам идея защо е така по тази линия.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Искам да похваля Customer Service отдела на Турците. Просто са на светлинни нива от другите. Опитах да си резервирам места на билетите за Малдивите, като за Истанбул-София всичко ок, но за дългите отсечки до Мале ми искаше по 24 евро на седалка в посока. Сега, знам за новите им правила за цените на местата, но аз съм Елит клуб и за мен не важат. Писах им през формата за Feedback вчера, днес се скъсаха да ми звънят на телефона. Докато успея да вдигна, имах 4 пропуснати. Хората се извиниха, казаха, че е проблем в системата и ми резервираха местата па телефона. Погледнах си сега резервацията, там са. Ще сравня с Еър Канада, които по това време миналата година ми анулираха една отсечка - Торонто - Варадеро и след няколко седмици неуспешни опити да се свържа с тях, за да се премаршутирам, ми се наложи да приема това, което бяха предложили в замяна - полет на друга дата или да загубя целия билет. Така обаче ми изгоряха свързващите полети на Уиз, нищо че бяха един ден по-рано, както и хотелът, който бях взела нон-рефъндабъл. Друг пример е опитът ми да поискам отново полагащите ми се места от Луфтханза, коита се свързаха с мен 2 месеца след запитването ми, за да ми кажат със съжаление, че полетът ми вече е минал и се надявам да съм си била оправила проблема на място. И такивя мити работи 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
преди 51 минути , moli84 каза:

Някой има ли представа за полет Сейшели София през Истанбул транзит дали ще ни качат на борда ако не си направим пср на Сейшелите, а тук в България.

Ако е на един билет и няма нощувка- не би трябвало да има проблем. Ако искате да излизате от гейта в Истанбул -би трябвало да ви искат предварително pcr. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.