Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравко Ангел

Да споделя за неочаквано бързата реакция от страна на "Търкиш" след като ни отмениха полета до Монголия. В четвъртък го отмениха, ние в петък отидохме до офиса им на "Цар Освободител" и вчера - вторник, парите бяха обратно в картата. По-малко от 5 дни, много ни учудиха.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Здравко Ангел каза:

Да споделя за неочаквано бързата реакция от страна на "Търкиш" след като ни отмениха полета до Монголия. В четвъртък го отмениха, ние в петък отидохме до офиса им на "Цар Освободител" и вчера - вторник, парите бяха обратно в картата. По-малко от 5 дни, много ни учудиха.

Когато на мен ми отмениха така за Ташкент, много се ядосах и се бях приготвил за езикови упражнения с телефонния им център. Ама реших да отида и аз до офиса и човекът, който беше там, реши за две минути проблема, като ми премести за други дати полетите. Много професионално отношение срещнах там (за разлика от някои от тези на телефона).

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, бях закупил билети - София - Занзибар - София за Нова година от промото им директно от сайта на турските авиолинии за 26.12.2021 - 02.01.2022.

Днес получих писма и СМСи, че билетите са отменени и предлагат да ми възстановят парите.

Как мога да реагирам? Цената беше под 600 евро и не ми е ОК да връщат парите.

Връзка към коментар
преди 1 минута , vl_stamboliev каза:

Здравейте, бях закупил билети - София - Занзибар - София за Нова година от промото им директно от сайта на турските авиолинии за 26.12.2021 - 02.01.2022.

Днес получих писма и СМСи, че билетите са отменени и предлагат да ми възстановят парите.

Как мога да реагирам? Цената беше под 600 евро и не ми е ОК да връщат парите.

Разходи се до офиса им, много са любезни и ще ти помогнат. Може да пробвеш и по телефона, но на мен повече ми допада живото общуване с тях.

Ако спират линията обаче, нищо не може да се направи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Попринцип предлагат и безплатна смяна на дестинацията в рамките на същия регион. Например за Сейшели би могло да се смени. Може би и други опции има.

Аз да попитам: освен промото в началото на годината дали пускат и някое друго по-късно? Досега не ги следях, но имам едни ваучери да доизползвам и чакам удобен момент. От последната промоция обаче не са се появявали добри цени от София. 

Връзка към коментар
преди 16 часа, neuromancer каза:

Според мен трябва да можеш и сам да ги промениш, влизаш в сайта на manage my booking и пробваш

На теория. На практика, обаче, не излизат полети (при нас, поне, до Мапуто няма нито един полет).

Връзка към коментар
Преди 1 час, Hadzhitodorovi каза:

На теория. На практика, обаче, не излизат полети (при нас, поне, до Мапуто няма нито един полет).

До Мапуто в момента основно с ТАП от/през Лисабон или катарците. Ние летим именно с ТАП другия месец.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 24.08.2021 г. в 10:41, Георги Матеев каза:

До Мапуто в момента основно с ТАП от/през Лисабон или катарците. Ние летим именно с ТАП другия месец.

Е ние имахме 1-13.ХІІ. от София с Търкиш, обаче ключовият момент е "-хме"... Както и да е - ще отидем утре да видим какво става, и дали има вариант да летим на близки дати, или ще сменяме до другаде.

Връзка към коментар

Някой знае ли как да си намеря номер на билета за минал полет? Няма го на бордната карта.

В мейла с потвърждението има номер на билет, но аз сменях датата на полета и се е сменил, а аз не съм го записал...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, neuromancer каза:

Някой знае ли как да си намеря номер на билета за минал полет? Няма го на бордната карта.

В мейла с потвърждението има номер на билет, но аз сменях датата на полета и се е сменил, а аз не съм го записал...

Ако имаш мобилна бордна карта и си с iPhone може да видиш нoмера на билета като натиснеш кръгчето с трите точки горе в дясно.

На хартиена бордна карта отново е изписан номера в десния горен ъгъл

A333D649-0D77-4304-BB02-F5080E5DA505.jpeg

8E12058D-A947-47E7-B811-1CF8ACE1ED91.jpeg

Връзка към коментар
преди 13 часа, neuromancer каза:

А профил нямаш ли, при Търкиш?

Там би трябвало да го има.

Онлайн чек-ин не си ли правил, за този полет?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами нямам профил, аз почти не ги ползвам.

Малко впечатления, че така и така пиша. Заради ковида има безплатна промяна и си сменях датата. И един ден преди полета влизам в сайта за чек-ин и щях да получа инфаркт - "няма такава резервация". Свалих си приложението и там излезе, успокоих се. Обаче като правя чекина в приложението не мога да въведа други програми за лоялни клиенти освен на търкиш, а тях не искам. Та не направих чек-ин онлайн. А на гишето в тарапаната тя какво въвела не знам, та сега за да си искам милите ми иска номер на билет... Предполагам ако се обадя ще ми го кажат де.

Иначе ковид документите ги гледат и на чекин, и после на бординга на следващия полет в Истанбул и проверяват внимателно. Много хора не си бяха попълнили електронната декларация за влизане в Бразилия и трябваше да я попълват на летището, затова накрая полета закъсня един час. При кацане в Бразилия вече никой нищо не гледа.

Затоварването беше около 50%. Доста хора се опънаха да спят на три седалки. Имаше и много бразилци в самолета, на идване преди месец почти нямаше. Вече доста държави отвориха границите за бразилци, преди се брояха на пръсти такива.

Цените не ги знам какви са в момента, ама предполагам скачат, кой намазал - намазал. Сега гледах за лятната ваканция около Коледа са астрономически.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Аз имам въпрос относно смяната на дата на билет на Търкиш @neuromancer, новата дата на полета имаше ли разлика в цената и ако да, доплащаше ли се?
По това, което чух от техен служител във Варна (понеже софийският номер нещо не мога да се свържа с него), ако няма начин да излетиш и решиш да сменяш датите (това само ако самата държава е затворена за българи, ти нямаш право да правиш промени по твоя преценка) - те ти правят отворен билет и в момента в който се появят дати - можеш да избереш нова, но стига да заплатиш разликата в цената, ако е по-скъп.. което на мен ми обезмисля цялата процедура, понеже човек няма как да знае колко по-скъпо ще излезе.. Нещо не ми харесаха условията им за гъвкавост, но може и да не съм разбрал правилно.. 

Връзка към коментар

Нямаше разлика в цената. Предполагам ако има ще трябва да се плати разликата. Това трябва да се прочете в условията на билета, защото може да е различно в различните пазари. Аз билета го взех един ден преди полета и общо взето цените до един ден преди полета не се променяха. Но аз тръгнах от Бразилия, а тогава беше почти невъзможно на бразилец да пътува някъде, самолета си беше празен. После полета към София беше фраш до дупка.

ПП 

Всъщност не се гледа разликата в цената, а ценовия клас. Тоест ако билета ти е клас V, трябва да има свободни от този клас или по-нисък. А моментната цена на клас V няма значение каква е. Ако няма свободни от този клас, вече при смяната ще доплащаш. Поне така работеха нещата преди няколко години.

Редактирано от neuromancer
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,
имам въпрос относно ъпгрейд от Economy към Business. В условията пише: "To upgrade your Economy Class ticket to Business Class, you can use alternative payment options or Miles" , но ми дава опция само за ъпгрейд с мили. Бихте ли ме ориентирали, как евентуално бих могла да доплатя с пари? 

Връзка към коментар

Примерно като избереш Manage my booking и смениш полета (не датата, а класата). Ама цената няма да ти хареса. Или пък се обади по телефона.

Връзка към коментар
На 2.09.2021 г. в 5:41, neuromancer каза:

програми за лоялни клиенти освен на търкиш, а тях не искам

Това пък защо?

Техните мили всъщност са най-ценни в СА , тоест имат най-висока стойност.

Връзка към коментар
преди 14 часа, magito81 каза:

Здравейте,
имам въпрос относно ъпгрейд от Economy към Business. В условията пише: "To upgrade your Economy Class ticket to Business Class, you can use alternative payment options or Miles" , но ми дава опция само за ъпгрейд с мили. Бихте ли ме ориентирали, как евентуално бих могла да доплатя с пари? 

Ъпргейда от Икономи към Бизнес е с цената на чисто нов билет в Бизнес. Също ш толкова мили отиват.

Връзка към коментар
преди 12 часа, neuromancer каза:

Ами вече имам към Юнайтед и по-добре на едно място да отидат. 

За съжаление, техните мили са най-девалвирани поради простичката причина , че са най-достъпни от останалите членове в Алианса . Юнайтед милите си заслужават при Island Hopper ( Микронезия и Гуам ) и евентуално по-сложен мулти сити трип. 

С Търкиш милите , билетите са едно 20-40% по-евтини ( лошата новина е , че ги губиш, ако не ползваш след 3 год)  , тук може да видиш възможностите :

https://upgradedpoints.com/travel/airlines/best-ways-to-redeem-turkish-airlines-miles-smiles/

А тук https://www.wheretocredit.com , различните брой мили при различните а/к 👍

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.