Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Както писа Марти, Индийското пътуване продължава в Истанбул 🙂 как може да се възползваме от обиколката на Истанбул, която ТА предлага? Аз пренасочих полета към Варна и май днес е доста ветровито над морето, та може да остана и утре 🙂

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 22 минути , Madonna каза:

Както писа Марти, Индийското пътуване продължава в Истанбул 🙂 как може да се възползваме от обиколката на Истанбул, която ТА предлага? Аз пренасочих полета към Варна и май днес е доста ветровито над морето, та може да остана и утре 🙂

Вземете си тура. Тук е описано къде се ходи. Мисля, че на същото гише ще ви настанят и в хотел заради отмяната, ако няма друг в рамките на деня. 

https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/fly-different/touristanbul/

Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

Вземете си тура. Тук е описано къде се ходи. Мисля, че на същото гише ще ви настанят и в хотел заради отмяната, ако няма друг в рамките на деня. 

https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/fly-different/touristanbul/

Благодаря. А багажа къде мога да си оставя? Дали е възможно да е с мен - голям и малък куфар? Видях подробности, много са яки туровете 🙂

Публикувано:
преди 1 час, Madonna каза:

Няма да останеш за утре. Стискам палци да е още днес. 

Публикувано:

Благодаря Люси, полета ми е в 21 ч и мога спокойно да направя обиколка. Притенсявам се, ако поради някаква причина не мога да го букна, че трябва да вися на летището вместо в хотела...а не може он лайн.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Madonna каза:

Благодаря Люси, полета ми е в 21 ч и мога спокойно да направя обиколка. Притенсявам се, ако поради някаква причина не мога да го букна, че трябва да вися на летището вместо в хотела...а не може он лайн.

Няма от какво да се притесняваш. Ако няма удобна обиколка може да хванеш метрото или автобус и да се разходите сама. Багажа, ако питаш за ръчния не знам да може някъде да се оставя, но питай на информация на летището и сподели после да знаем и ние 🙂

Публикувано:
преди 6 минути , Madonna каза:

На старото летище имаше гардероб за багаж, със сигурност трябва да има и на това. 

Публикувано:
преди 6 минути , Jorro каза:

Няма от какво да се притесняваш. Ако няма удобна обиколка може да хванеш метрото или автобус и да се разходите сама. Багажа, ако питаш за ръчния не знам да може някъде да се оставя, но питай на информация на летището и сподели после да знаем и ние 🙂

До гишето от което се регистрирате за тур има и багажно отделение,където може да оставите багажа си. Туровете са няколко в зависимост от времето с което разполагате. Може да се запази или хотел или тур - не може и двете.

Публикувано:
преди 2 минути , lyusi каза:

На старото летище имаше гардероб за багаж, със сигурност трябва да има и на това. 

Има,вчера го ползваха от нашата група.Към 7лв излиза за една раница.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Otnesen каза:

До гишето от което се регистрирате за тур има и багажно отделение,където може да оставите багажа си. Туровете са няколко в зависимост от времето с което разполагате. Може да се запази или хотел или тур - не може и двете.

Благодаря ви! Снощи ме настаниха в хотел, значи ли че днес не мога да ползвам тур?

Публикувано:
преди 25 минути , Madonna каза:

Благодаря. А багажа къде мога да си оставя? Дали е възможно да е с мен - голям и малък куфар? Видях подробности, много са яки туровете 🙂

Във FAQ има отговори на много въпроси
https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/fly-different/touristanbul/faq/
Ето и конкретно за багажа

Цитат

Is there a baggage room for our belongings while we are in Touristanbul? Learn more 

There is baggage custody office next to Hotel Desk with a service fee. You may check the conditions and prices by clicking here. If requested, Touristanbul participants can leave their baggage (unless they are electronics or precious items) to the assigned tour shuttles at their own risk. In this case Turkish Airlines is not responsible for any lost and damaged items.

преди 10 минути , Otnesen каза:

Може да се запази или хотел или тур - не може и двете.

Както и не може да се вземат два тура - сутрешен и следобеден/вечерен, от един човек в един ден.

Публикувано:

Леко съм в чуденка:

предстои ми да купя билет за прибиране с търкиш, но като чета че отменят полети се чудя дали да не купя билета само до Истанбул, все пак е на две крачки от бг. Пък там на летището ще ни чака кола и ще се приберем със сигурност ?

Какво ще кажете?

Публикувано:

то и със самолет със сигурност ще се приберете, просто може да не е веднага

отмените са заради лошо време, тоет може и полета до Инстанбул да отменят, кой знае

та от тази гледна точка преценявай. Ако цената до Истанбул е по-добра и има кой да ви вземе...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 54 минути , Mistela каза:

Леко съм в чуденка:

предстои ми да купя билет за прибиране с търкиш, но като чета че отменят полети се чудя дали да не купя билета само до Истанбул, все пак е на две крачки от бг. Пък там на летището ще ни чака кола и ще се приберем със сигурност ?

Какво ще кажете?

Ами, на нас толкова ни хареса прекарването в Истанбул след забавяне на полет, че вече пускаме 1-2 дни в повече и стискаме палци да има забавяне във връзката или отмяна на полета 😄  Е, щеше да бъде по-добре да имаме в Ханой 5 нощувки, вместо 3, но...късмет. Вече ще знам, обаче, да си нося в ръчния багаж тоалетни принадлежности, бельо и дрехи за смяна 🙂 Сега и обезщетение да получим и всичко ще е точно 😄 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

Ами, на нас толкова ни хареса прекарването в Истанбул след забавяне на полет, че вече пускаме 1-2 дни в повече и стискаме палци да има забавяне във връзката или отмяна на полета 😄  Е, щеше да бъде по-добре да имаме в Ханой 5 нощувки, вместо 3, но...късмет. Вече ще знам, обаче, да си нося в ръчния багаж тоалетни принадлежности, бельо и дрехи за смяна 🙂 Сега и обезщетение да получим и всичко ще е точно 😄 

А можем ли да клеймнем за обезщетение?

Ако днес не се състои полета до Варна, така и така ще ходя на летището, ще питам дали може да имам тур утре. В условията пише may not have both, което го разбирам като може и да може. Но не ми се поемаше риска да отида до летището и да няма възможност за тур. Пък и един ден да си събера мислите и силите след 3 седмично обикаляне из Индия ми дойде точно.

• Харесвам 3
Публикувано:

парично обезщетение за лошо време не се полага, да ти платят хотел и храна - да. На Ева беше друг случаят, доколкото помня.

за тур питайте, тия правила са за редовни обстоятелства (дълъг престой и си избираш тур или хотел), но при вас хотела идва от отлагането на полета и може и да не важи условието

Публикувано:

За закъснял над 4 часа полет или за канселиран, застраховката на Дайнърс също има добро покритие!!

@Eva eva продължаваш ли борбата с турците за двудневното закъснение?

• Харесвам 2
Публикувано:

На Ева все още не е ясно какъв точно е случая за закъснението 😄 Времето си беше чудно тогава, борбата за обезщетение продължава. 

@Madonna - човек винаги трябва да си поиска 😄 Ще получи или не - друга тема. 

@Alexander - четох аз условията по застраховката на Дайнърс, но те дават обезщетение само за направените непредвидени разноски /в следствие на забавянето/. Посочено е, че такива са - храна, напитки и подобни. Ние имахме осигурени такива в хотела. Купих си някакви дребни неща, но за смешни пари. Затова не пуснах искане за обезщетение чрез Дайнърс.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

На Ева все още не е ясно какъв точно е случая за закъснението 😄 Времето си беше чудно тогава, борбата за обезщетение продължава. 

@Madonna - човек винаги трябва да си поиска 😄 Ще получи или не - друга тема. 

@Alexander - четох аз условията по застраховката на Дайнърс, но те дават обезщетение само за направените непредвидени разноски /в следствие на забавянето/. Посочено е, че такива са - храна, напитки и подобни. Ние имахме осигурени такива в хотела. Купих си някакви дребни неща, но за смешни пари. Затова не пуснах искане за обезщетение чрез Дайнърс.

Точно това покрива, ама нищо не ми пречи да си направя една хубава кръчма, примерно saltbae 🤪, вместо това което дават от търкиш. Сумата е повече от добра.

Не разбрах до къде стигна с борбата..чакаш отговор от тях, мислиш какво да правиш или какво?

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 17 минути , Alexander каза:

Точно това покрива, ама нищо не ми пречи да си направя една хубава кръчма, примерно saltbae 🤪, вместо това което дават от търкиш. Сумата е повече от добра.

Не разбрах до къде стигна с борбата..чакаш отговор от тях, мислиш какво да правиш или какво?

Писах на Търкиш за обезщетение, върнаха ми съвсем формален отсвирващ отговор 🙂 След това писах на аероиск да се занимават. Те направиха проверка и ми отговориха, че вероятно закъснението на първия полет се е случило заради натовареност на летището в Истанбул, тоест - за това не е виновна компанията и вероятно няма да получим обезщетение. Все пак решихме да си поискаме и в момента движат нещата. Казаха, че ще отнеме време. Чакам нещо да се случи 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,  имам много спешен въпрос на летище София сме. Опитваме се да се чекираме на машинките и ни дава ето този прозорец? Каква е тази виза така и не може  да разберем полета ни е София-Истанбул-Сейшели? Дава го за отсечката София - Истанбул...

20230303_183657.jpg

Публикувано:

сигурно виза за крайната дестинация, няма какво друго

не знам Сейшелите искат ли виза или е грешка някаква

ако не стане ще трябва да минеш на гише

Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

сигурно виза за крайната дестинация, няма какво друго

не знам Сейшелите искат ли виза или е грешка някаква

ако не стане ще трябва да минеш на гише

Не става за крайната имаме я но не става с нея изобщо...уфф луда работа. То даже за крайната не се и води виза, а трябваше да се попълни в един сайт и даде QR код

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.