Прескочи до съдържание

Акция: да си обновим посетените държави

Препоръчани мнения

-

преди 1 минута , theo каза:

, обаче

(още малко мастило в организирания хаос)

- никъде не е  споменато ,че става въпрос за реално посетени държави ,

аз пък съм посетил всички държави- виртуално де ;  :biggrin:

но  съм попадал на потребители ,очевидно (според техни писания) непосетили дадена държава ,но споменали я в списъка си

-- защо пък изобщо трябва да има бройкане на държави/територии и прочие

И тук отново опираме до вечния въпрос кога една държава се счита за посетена, за което са се водили не една и две дискусии, които не са довели до каквото и да било единодушие по въпроса. Затова предлагам Основателя да въведе степени на посетеност, които да се визуализират цветово. За напълно посетена (оцветена в цвят зелено) да се счита държава/територия, ако магеланецът е посетил поне 70% от административните й единици (области) и поне 6 от 10-те най-големи града,, както и да е прекарал в съответната държава/територия поне 60 нощи. За полупосетена (оцветена в сигнално жълто) да се счита държава/територия с под 50% посещение на съответните области и градове. И т.н. Примерно :D

Връзка към коментар

7 minutes ago, Meidj said:

-

И тук отново опираме до вечния въпрос кога една държава се счита за посетена, за което са се водили не една и две дискусии, които не са довели до каквото и да било единодушие по въпроса. Затова предлагам Основателя да въведе степени на посетеност, които да се визуализират цветово. За напълно посетена (оцветена в цвят зелено) да се счита държава/територия, ако магеланецът е посетил поне 70% от административните й единици (области) и поне 6 от 10-те най-големи града,, както и да е прекарал в съответната държава/територия поне 60 нощи. За полупосетена (оцветена в сигнално жълто) да се счита държава/територия с под 50% посещение на съответните области и градове. И т.н. Примерно :D

Ей богу, та то има сума ти държави в които и 6 града няма, камо ли 10 :lol:

По тая логика аз бих приел за посетена от мене държава, ако съм и изкатерил поне 6 от десетте най-високи върха или нещо от сорта :P И ще си остана за вечни времена непосетил нищо в "зелено", освен родината :)

Това с оцветяването в жълто при посещение на определена територия ми звучи, все едно сме кучета и си маркираме територията с препикаване ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Доколкото схванах обяснението на Георги - изборът му да стъпи на ISO-то е, че има тул, който визуализира посетените места на карта.

Ако е така - го подкрепям с две ръце.

Все пак малко сгреши, като ни представи само част от цялостното решение - това да си редактираме държавите, а показването ще предстои.

Цялата работа ми заприлича на едно филмче по Дискъвъри, което гледах скоро.

Едни нахални хиени започнаха да ръфат лъвът за да му вземат плячката ... и накрая успяха.

Е, изходът при нас няма да е такъв - доколкото познавам Георги (не лично, само от мненията му във форума)

Връзка към коментар
преди 9 минути , ven62 каза:

Доколкото схванах обяснението на Георги - изборът му да стъпи на ISO-то е, че има тул, който визуализира посетените места на карта.

Ако е така - го подкрепям с две ръце.

Все пак малко сгреши, като ни представи само част от цялостното решение - това да си редактираме държавите, а показването ще предстои.

Причината е, че се направи конверсия от старият вид на държавите (списък с чекбоксове) към новия (бутончетата). Причината за това е чисто техническа, да не говорим, че цялата миграция се забави заради бъгове в тези чекбоксове. За това и решихме да минем към тези бутончета, които са просто стойност 0 и 1 в базата данни и са много по-стабилни и позволяващи всякакви статистики за в бъдеще. В този ред на мисли абсолютно нищо не се е променило от оня ден, когато пак нямаше визуализация, а просто един начин на попълвне на държавите се смени с друг. 

Връзка към коментар
преди 15 минути , ven62 каза:

Цялата работа ми заприлича на едно филмче по Дискъвъри, което гледах скоро.

Едни нахални хиени започнаха да ръфат лъвът за да му вземат плячката ... и накрая успяха.

Отказвам да се приема за хиена, както и не желая никому да отнемам нищо. Съвсем цивилизовано оспорвам дадена визия на географски понятия, която беше много елегантно решена в предишната версия - ерго, не е въпрос на невъзможности.

Мисля, че беше дадена възможност официално на всички потребители да споделят мнения. Не мога да знам коя е границата на претенции, за да не я прескачам, затова спазих моята граница - да посоча нещо грозно и нефункционално в моите очи. Дали ще се приеме е съвсем друга опера. 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 23 минути , Meidj каза:

-

Прав си, ама решение едва ли има

Реално, ако си изкарал 2 дни във Венеция , можеш да отбележиш, че си бил в Италия, да, бил си, ама си видял 0,01 от това, което е Италия.....

Връзка към коментар
преди 7 минути , Childish каза:

А на мен Тунис и Чехия.

Ще погледна за тези проблеми, но виждам, че Чехия не си я имала и в предишните полета. Като цяло е доста странно да има такива епизодични проблеми, например на macf1an Тунис мисля се е прехвърлил...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, macf1an каза:

Не, ръчно го добавих, и при мен липсваше.

Локализирах го бъга, възможно е да има проблеми и със следните държави:

Сейшелски острови
Сенегал
Сеута
Сиера Леоне
Сомалия
Судан
Танзания
Того
Тунис
Уганда
Централно африканска република
Чад
Южен Судан

Южна Африка

По-късно довечера ще ги синхронизирам отново с предишните данни. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
13 minutes ago, Георги said:

Того
Тунис

При мен Тунис също беше отбелязан с Не, а по-странното е, че Того беше станало на Да (може да са били разменени по някакъв начин).

Връзка към коментар

Да, поразменили са се, в Южна Африка имаме само петима ходили, които всъщност са от Южен Судан :)

Само преглеждам всичко отново, за да не стане допълнителен фал и след малко ще ги синхронизирам всички тези десетина държави. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 23 минути , Георги каза:

Танзания

По-късно довечера ще ги синхронизирам отново с предишните данни. 

Счупил си ми Танзания...? :O:blackeye: Дължиш ми едно ходене до там, за да може пак да стане на "ДА"! :laugh:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 38 минути , chandni каза:

Счупил си ми Танзания...? :O:blackeye: Дължиш ми едно ходене до там, за да може пак да стане на "ДА"! :laugh:

Добър опит. Вместо да се радваш, че съм ти дал Судан...

Списъкът в профилите вече показва само ДА-тата. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Георги каза:

Добър опит. Вместо да се радваш, че съм ти дал Судан...

Аааа, мерси... Задръж си го! :lol:

преди 3 минути , Георги каза:

Списъкът в профилите вече показва само ДА-тата. 

Да ама не, както казваше Петко Бочаров. Все още ги виждам всички. :blackeye:

Edit: Явно е било кеширано. Сега вече са ОК... но пак не са както на старото - стегнато и компактно.

Редактирано от chandni
Връзка към коментар
преди 2 минути , chandni каза:

Да ама не, както казваше Петко Бочаров. Все още ги виждам всички. :blackeye:

Дай малко време за разните му кешове да се обновят. 

Връзка към коментар

Хм, нещо май не е съвсем ок, на различен рефреш някой път са скрити не-тата, друг път не са. Я вижте дали при вас е така или е стабилно. 

Връзка към коментар

А на мен ми спести ходене до Тристан да Куня :) Сам ли да го махна?

Едит: и Того

С риск да стане прекалено, но защо ни е да пише "да", вече..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз ще ги оправя държавите след малко, просто едно по едно. Оказа се, че не работи това скриване както ми се искаше, продължавам битката. 

От Да-то няма как да се избяга. 

Връзка към коментар

Нали ръчкам, как няма да счупени :)

Това е, махнах въобще списъка в профила, така и така само вие си го гледахте. За напред мога да помисля за вариант този списък да го има някъде из профила в друг вид (освен в менюто до всяко мнение), но ще видим как ще стане. Остана малко квадратче, което е празно, там където беше дългия списък, но ако и то пречи махам всичко, връщам чаршафа и излизам в годишна отпуска :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, Rainy каза:

@Георги, благодаря за предложението, но ти намираш ли разлика дали пише NO или НЕ?

За мен няма щото... Еднакво подтискащо е - за мен. 

И наистина не зная за възможностите на платформата, но за пръв път виждам - сравнено с други географски ориентирани сайтове - държавите да не са групирани по континенти. И да, влудяващо - е за мен. 

Ако хвърлиш един гръцки поглед на списъка ти, с други очи ще гледаш на НЕ-тата;)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.