krasen_denev Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 И аз това мислех, но в събота и неделя? Тези Уестърн юнион как работят, някой има ли представа? Винаги си нося поне една карта, досега бе ми се е налагало да обменям в чужбина левове. В чейндж бюрата около туристическите места би трябвало да обменят левове?!? Но ако е по пътищата не знам! 1 Връзка към коментар
VICTORY` Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 В чейндж бюрата около туристическите места би трябвало да обменят левове?!? Но ако е по пътищата не знам! Той бил в Olomouc (така ми го написа). Сърдечно благодаря на всички за съветите, предадох му ги и да се оправя. 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Само да вметна, че за Прага сме обменяли цветни валути полулегално из разни магазинчета и то на доста по-добър курс от чейнджбюрата, които по правило дерат с комисионите. Иначе към отличните съвети на Кептъна бих добавил да пробва и по хостелите - все някой брат по душа ще му влезе в положение. Кофти, че българите имат доста лоша слава в Чехия точно с заради измами с валути (навремето е била доста разпространена една измама с нашите стари пари), та може и да го гледат с недоверие, но позитивизъм и ще се уредят нещата =) 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Ако се добере до Прага почти всички магазинчета за сувенири в центъра се държат от българи и ще му обменят на 100 %. Това там е почти наш монопол 2 Връзка към коментар
VICTORY` Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Ще се оправи, да се надяваме. Още веднъж благодаря за бързата реакция. Лично аз винаги пътувам със смафтфон, кеш и карта за всеки случай, затова никога не съм се замисляля върху драмата на брат ми. Като стана въпрос за неблагонадеждност, си го представих как вече изглежда като Чобака и моли за пари по улиците. :D Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 (редактирано) Да бе! Достатъчно е да намери по магистралата някоя мургава кака и да решат уравнението: 100 BGN = + 45 € ресто Редактирано 17 юли, 2015 от captain_oveur 7 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 27 август, 2015 Сподели Публикувано: 27 август, 2015 (редактирано) Между другото ето още едни, които работят с много валути. Сега ми попаднаха, уж имат много офиси (май чрез посредници) и предлагат и кредитирания и всякакви други екстри, не съм сигурен в кои офиси точно е обмяната на валута: http://factorin.bg/bg_BG/currency/ Факторин имат и лайф чат, пробвах го - работи, говорих си с Милена Не че това ми помогна много, търся грузински лари, но от обичайните заподозряни чейнджове в тази тема няма никой Някой с опит с тази валута? Редактирано 27 август, 2015 от Двуцветко Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 3 септември, 2015 Сподели Публикувано: 3 септември, 2015 Поредно добро представяне на Никара, на Витошка и Гладстон. 5 валути, за няколко хиляди лева, излязоха общо 8 лв под официалните курсове. Ако някой се интересува, имат 1000-2000 полинезийски франка от старите, които излязоха от употреба 6 Връзка към коментар
Дориана Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Не намерих по-подходяща тема, затова питам тук пътувалите в Япония. Кой вариант е по-добър: от България да се купят йени или да се носят долари, или евро? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 От България или от летище в Япония. Парадоксално в града курса е по-неизгоден 2 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 А времето, в което ще си купя валутата от значение ли е за връщането на остатъка след това? Имам предвид, мога ли да си купя валута 2 месеца преди пътуването, защото курсът се покачва и да върна остатъка 3 месеца след това? Ох, че объркано стана....Има ли времево ограничение, в което да върнеш остататъка от непохарчената сума, с две думи? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Има ли времево ограничение, в което да върнеш остататъка от непохарчената сума, с две думи? Eто тук сме коментирали 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Значи, то си е не написано... купувааш преди тръгването, после ........................ е.......... то няма да стигне.... 1 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 О, да! Благодаря и се извинявам! Връзка към коментар
peter118 Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Всички споменавате този чендж на Гладстоун. А как му е името или страницата? Връзка към коментар
Зани Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Всички споменавате този чендж на Гладстоун. А как му е името или страницата? Никар 2 Връзка към коментар
peter118 Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Никар Мерси, Зани Връзка към коментар
Зани Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Мерси, Зани Ето и сайта http://www.currencycenter.eu/ 1 Връзка към коментар
peter118 Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Ето и сайта http://www.currencycenter.eu/ E, супер си Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Той е почти на ъгъла на Витоша и Гладстон , и почти винаги има чакащи отпред та лесно ще го забележиш 1 Връзка към коментар
peter118 Публикувано: 7 септември, 2015 Сподели Публикувано: 7 септември, 2015 Той е почти на ъгъла на Витоша и Гладстон , и почти винаги има чакащи отпред та лесно ще го забележиш Мерси, Стенк Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 12 септември, 2015 Сподели Публикувано: 12 септември, 2015 За тези някой да има впечатления (Факторин): http://www.factorin.bg/bg/contacts/contact_us/ Връзка към коментар
Selena Публикувано: 12 септември, 2015 Сподели Публикувано: 12 септември, 2015 (редактирано) Извинете глупавия ми въпрос, но защо е нужно да се купува валута, за ЕС имам предвид, след като имаме карти и навсякъде има банкомати? За по-екзотичните страни е разбираемо донякъде. Аз от едно 10 г. насам в Скандинавия не съм плащала по друг начин, освен с карта. (Дори посещение на тоалетна по големите гари се плаща с карта.) Даже не помня как изглеждат кроните им. Чувала съм същото и за Чехия, Полша (там май също с карта плащах), Унгария, Хърватска и пр. Редактирано 12 септември, 2015 от Selena 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 13 септември, 2015 Сподели Публикувано: 13 септември, 2015 (редактирано) Извинете глупавия ми въпрос, но защо е нужно да се купува валута, за ЕС имам предвид, след като имаме карти и навсякъде има банкомати? Cash is king! Редактирано 13 септември, 2015 от Двуцветко 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 11 декември, 2015 Сподели Публикувано: 11 декември, 2015 Извинете глупавия ми въпрос, но защо е нужно да се купува валута, за ЕС имам предвид, след като имаме карти и навсякъде има банкомати? За по-екзотичните страни е разбираемо донякъде. Аз от едно 10 г. насам в Скандинавия не съм плащала по друг начин, освен с карта. (Дори посещение на тоалетна по големите гари се плаща с карта.) Даже не помня как изглеждат кроните им. Чувала съм същото и за Чехия, Полша (там май също с карта плащах), Унгария, Хърватска и пр. Точно в Европа - Норвегия - банкоматите отказаха да изплюват пари от чужди карти. Имаше специални банкомати за целта, ама докато ги намеря... В Малта просто отказаха разплащане с карта в една кръчма - дядкото беше много симпатичен, но играеше твърдо Не е глупав въпроса, просто опит. Потвърждавам - Cash is king! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега