Прескочи до съдържание

Airbnb - пълни инструкции за резервация. Много подробни.

Георги

Препоръчани мнения

Нито с мобилното приложение става, нито като избера обаждане вместо смс. Втори ден -нищо. Пробвах и от друг компютър, пак не става. Писах на екипа за помощ, но те ми дадоха същата препоръка - да проверя номера си или да пробвам с имейл. А аз опция за имейл не виждам. Номер на друг мобилен оператор мога да пробвам, но ако не е мой не знам дали ще стане.

Връзка към коментар

Искам да попитам там където хоста иска депозит това означава, че при резервацията освен сумата за нощувките трябва да има и сумата за депозита налична в картата,която ти блокират и след напускане ти я въстановяват ли? Тъп въпрос ама до сега не съм резервирал нищо с депозит 

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
преди 9 минути , Ivko каза:

Искам да попитам там където хоста иска депозит това означава, че при резервацията освен сумата за нощувките трябва да има и сумата за депозита налична в картата,която ти блокират и след напускане ти я въстановяват ли? Тъп въпрос ама до сега не съм резервирал нищо с депозит 

Хич не е тъп въпроса, но е многократно дискутиран, а го има и в подробните инструкции. 

Цитат

Security Deposit: Няма го отбелязано в скрийншота, но е често срещано. На практика това е депозита, който трябва да се плати ако евентуално счупите нещо в апартамента. Този депозит не се предплаща нито в момента на резервация, нито при пристигане! Влиза в сила, само ако домакина в срок от 48 часа от вашето напускане пусне оплакване за нещо счупено, изгубен ключ и т.н. Тогава сумата ще ви бъде блокирана по картата, докато диспута се разреши. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, понеже съм нова и не съм ползвала airbnb имам питане относно плащането. При резервация иска кредитна карта, имам една която не я ползвам, но нямам интернет банкиране. Какво трябва да направя, трябва ли да ходя до банката? Моля за помощ!

Връзка към коментар
преди 41 минути , ivonxxx каза:

... , трябва ли да ходя до банката? ...

Не.

Едното няма общо с другото т.е. кредитната карта може да си я ползваш в airbnb (въвеждаш си номера, името , ...)

А Интернет банкирането ти позволява да си гледаш транзакциите по картата в реално време. Това няма да можеш да правиш ... ако съм те разбрал правилно.

Имай предвид, че независимо за кога ти е резервацията в airbnb, парите ще ти бъдат дръпнати от картата в момента, в който направиш резервацията.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, ivonxxx каза:

При резервация иска кредитна карта, имам една която не я ползвам...

преди 48 минути , ven62 каза:

Имай предвид, че независимо за кога ти е резервацията в airbnb, парите ще ти бъдат дръпнати от картата в момента, в който направиш резервацията.

Аз правя резервация само с дебитна карта няма проблем не е нужно да е кредитна аз моята съм си я въвел в профила за да не въвеждам всеки път,но не е нужно да ти седи в профила,а всеки път да въвеждаш картата ако е различна.

В момента на потвръждението парите ти се блокират от самия airbnb и чак след първата нощувка ако не бъркам отиват при хоста така в случай на анулация от страна на хоста airbnb ти ги превежда обратно,като мисля,че хоста подлежи на парична санкция.

Връзка към коментар

Преди малко един хост ми канселира резервация с причината,че апартамента не е наличен за тези дати и че е станала грешка в календара, свързал се с airbnb с молба да бъде върната цяла сума (платена с виза електрон не кредитна карта). Последваха редица мейли от страна за Airbnb с извинения,известия и.т.н.

Мисълта ми е по картата с която съм платил и която ми е в профила ще ми върнат сумата и предполагам няма проблем,че не е кредитна ще си получа сумата?

Връзка към коментар
преди 17 часа, Ivko каза:

Преди малко един хост ми канселира резервация с причината,че апартамента не е наличен за тези дати и че е станала грешка в календара, свързал се с airbnb с молба да бъде върната цяла сума (платена с виза електрон не кредитна карта). Последваха редица мейли от страна за Airbnb с извинения,известия и.т.н.

Мисълта ми е по картата с която съм платил и която ми е в профила ще ми върнат сумата и предполагам няма проблем,че не е кредитна ще си получа сумата?

Ще си я получиш, но по принцип в такива случаи Airbnb ти дават възможност да резервираш ново място с до 20% по-скъпо, не знам дали са ти предложили тази опция. 

На 11/9/2017 в 13:57, mary_shery каза:

Нито с мобилното приложение става, нито като избера обаждане вместо смс. Втори ден -нищо. Пробвах и от друг компютър, пак не става. Писах на екипа за помощ, но те ми дадоха същата препоръка - да проверя номера си или да пробвам с имейл. А аз опция за имейл не виждам. Номер на друг мобилен оператор мога да пробвам, но ако не е мой не знам дали ще стане.

Ако си на Виваком, разбрах тия дни, че имат много проблеми със смс-ите от Еконт - пак автоматична система за разпращане на смс-и. Може и да има нещо общо. 

Връзка към коментар
преди 6 часа, Георги каза:

Ще си я получиш, но по принцип в такива случаи Airbnb ти дават възможност да резервираш ново място с до 20% по-скъпо, не знам дали са ти предложили тази опция.

Да пратиха ми мейл с предложения за търсените критерии, но цената на тези места са бая по-висока от която търся :) , a и сега нямам пари докато не ми върнат сега тези съм с вързани ръце 

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

Да пратиха ми мейл с предложения за търсените критерии, но цената на тези места са бая по-висока от която търся :) , a и сега нямам пари докато не ми върнат сега тези съм с вързани ръце 

Минала съм по този път. Пиши им, че цената е висока и ще ти пратят купон да я изравнят. Парите обаче не пристигат толкова бързо. Помня, че бях резервирала първо и след това си получих парите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , slujitel каза:

Минала съм по този път. Пиши им, че цената е висока и ще ти пратят купон да я изравнят. Парите обаче не пристигат толкова бързо. Помня, че бях резервирала първо и след това си получих парите.

Ами ще пиша ама имали някакъв период този купон за ползване,че се опитвам за април месец да букна,но явно още е рано,а и чакам да ми върнат 1000 евро и втори път няма от къде да извадя сега :lol:

Връзка към коментар
преди 2 минути , Ivko каза:

Ами ще пиша ама имали някакъв период този купон за ползване,че се опитвам за април месец да букна,но явно още е рано,а и чакам да ми върнат 1000 евро и втори път няма от къде да извадя сега :lol:

Ааа, добре, при мен беше спешно, анулираха ми 2 дни преди да тръгна. Даже не анулираха, ами ми писаха, че ще ме настанят в 11 вечерта, което не ме устройваше.

Редактирано от slujitel
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Вчера резервирах в еърбнб апартамент, но днес хоста ми писа, че цената била грешна и ми изиска доплащане на немалка сума, тъй като имало техническа грешка в сайта и цената за уикенди не била същата. Аз отказах да преведа тези пари и искам да анулирам резервацията. Въпросът ми е дали да чакам хоста да я анулира или да се възползвам от това, че не са минали 48 часа все още. Помолих хоста да отмени резервацията, но въпросната дама не съм сигурна дали и кога ще го направи. Ето какво пише в сайта за конкретното жилище: Moderate Cancel up to 5 days before check in and get a full refund (minus service fees). Cancel within 5 days of your trip and the first night is non-refundable, but 50% of the cost for the remaining nights will be refunded. Service fees are refunded when cancellation happens before check in and within 48 hours of booking.

Някой има ли опит с отмяна на резервация в рамките на 48 часа? Връщат ли цялата сума наистина или Service fees си остават за тях?

Връзка към коментар
преди 9 минути , mary_shery каза:

Вчера резервирах в еърбнб апартамент, но днес хоста ми писа, че цената била грешна и ми изиска доплащане на немалка сума, тъй като имало техническа грешка в сайта и цената за уикенди не била същата. Аз отказах да преведа тези пари и искам да анулирам резервацията. Въпросът ми е дали да чакам хоста да я анулира или да се възползвам от това, че не са минали 48 часа все още. Помолих хоста да отмени резервацията, но въпросната дама не съм сигурна дали и кога ще го направи. Ето какво пише в сайта за конкретното жилище: Moderate Cancel up to 5 days before check in and get a full refund (minus service fees). Cancel within 5 days of your trip and the first night is non-refundable, but 50% of the cost for the remaining nights will be refunded. Service fees are refunded when cancellation happens before check in and within 48 hours of booking.

Някой има ли опит с отмяна на резервация в рамките на 48 часа? Връщат ли цялата сума наистина или Service fees си остават за тях?

Аз бих писала на сайта, да видя какво ще ми кажат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, mary_shery каза:

но днес хоста ми писа, че цената била грешна и ми изиска доплащане на немалка сума, тъй като имало техническа грешка в сайта и цената за уикенди не била същата.

Офтопик:

Печалбари! Техническа грешка, ама друг път! От малкия ми опит с Airbnb ми се е случвало два пъти подобна "грешка", което е още една причина да не ми е това любимата платформа. Как пък в букинг ги няма тези грешки.

Впечатлението ми е, че тук балансът на интересите между гост и хост е силно наклонен към хоста. Но затова пък техните комисионни са по-ниски.

Затова за себе си съм приел, че Airbnb ползвам само за хостели, които ги има по другите големи платформи. А за малки частни обяви - само ако имат много мнения с много висок рейтинг.

П.с. Съжалявам, ако съм досадил с офтопика си, но само исках да споделя как ги виждам нещата и как процедирам.

Редактирано от vorbis
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, mary_shery каза:

Хоста не може да ти канселира резервацията, ще бъде санкциониран ако го направи, така че си я канселирай ти, ако прецениш. Ще ти върнат цялата сума, ако е в рамките на 48 часа.

Но това с "техническата грешка" е несериозно...Най-вероятна хоста да не си е дооправил настройките и да се прави на утрепан с "техническа грешка", но това си е негов проблем. Ако прецениш - в правото си си да не отменяш нищо. Друг е въпроса дали ще ти е комфортно да оставаш при такъв хост...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-вероятно е трик, за да ти измъкне повече пари.
Или хостът ти канселира, или цената си остава, каквато е. В двата случая не губиш.

Връзка към коментар

Може евентуално да загуби от негативни емоции от начумерен домакин. Много са вариантите един хост да развали една почивка. Като например липса на топла вода, а дори и изобщо вода, уж станала авария; чакане час и повече за настаняване, мръсна квартира, мръсни завивки...

Връзка към коментар
преди 9 часа, vorbis каза:

Може евентуално да загуби от негативни емоции от начумерен домакин. Много са вариантите един хост да развали една почивка. Като например липса на топла вода, а дори и изобщо вода, уж станала авария; чакане час и повече за настаняване, мръсна квартира, мръсни завивки...

Наистина един не чак толкова ентусиазиран хост може да влоши качеството на престоя, но в никакъв случай не чак толкова!!! В момента в който имате приета и потвърдена резервация везните се накланят силно в посока на госта - хостовете са много, много по-чувствителни към лоши ревюта отколкото гостите. А в секундата, в която резервирате - имате право на ревю. Дори ако хоста канселира резервацията ви на страницата му се появява автоматично ревю, че ви е отменил потвърдена резервация - практическия еквивалент на това да си напише на обявата с червени букви НЕСЕРИОЗНИК. Всичко това - за мръсна квартира, липса на топла вода, проблеми с настаняване - му се пише в ревюто и му се взимат звездички, така че няма да го направи, ще си изпълни задълженията.

Най-вероятно хоста, който обсъждаме отскоро ползва инстант букинг (автоматичното резервиране, отбелязано със светкавичка) и не си е донагласил настройките за цената (има логика уикенда да е по-скъп, ама "кьорав карти не играе", нали?). Сега ще трябва да си уважи резервацията или да канселира (с много последствиа за него, вклчително, че няма да види статут Суперхост цяла година). Просто няма да е така гостоприемен, както обичайно (не знам за какъв домакин говорим изобщо) - няма да има лакомства за добре дошли, няма да е така сладкодумен и да обяснява за готините кръчми наоколо, няма да е старателен. Но топла вода и чисти чаршафи ще има.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Развоят на моят случай беше, че аз отмених резервацията в рамките на 48 часа и ми върнаха цялата сума. Единственото, което загубих бяха 10 лв такса от банката ми за превода от Airbnb към мен за връщането на парите. Не знам дали всички банки прилагат такава такса към този сайт, но в случая от Пощенска го правят. За връщане на кешбек от букинг обаче не ми вземат никаква такса.

Връзка към коментар

Няма такса специално за Airbnb... Може да има такса за плащане в чужбина, за получаване на пари по карта, загуба заради промяна на валутния курс...

Връзка към коментар

Аз се обадих на банката и те ми обясниха, че при превод от някои сайтове от чужбина се начислява такса 10 лв. Като ги питах за букинг, казаха, че там преводът ставал по друг начин и затова не се дължи такса. Тъй като не се занимавам с банково дело, не мога да кажа защо е различно.

Връзка към коментар

Здравейте,

за първи път ще правя резервация,

искат ми снимка на личната карта :O

вие снимате ли си личната карта и давате ли им я при резервация?

Редактирано от Mistela
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.