Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 41 минути , Фичо каза:

Нищо не разбирате! 
Това е нова, иновативна и модерна услуга hop-on hop-off - самолетът обикаля и всеки се качва и слиза където пожелае!  :biggrin:

Как не се сетих!

Аз си мисля, че е проблем в системата, който ме принуди тогава да пътувам денонощие между две европейски летища.

А то било иновация!:ok:

Публикувано:

От друга страна погледнато, по-добре ли е да чакаш денонощие да се освободи самолет специално за тази дестинация, вместо да мине друг самолет и да вземе чакащите?

Разбира се други компании биха премаршрутирали пътниците с друга компания, но както БгЕър нямат партньори, това им е скъпо.

• Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Как не се сетих!

Аз си мисля, че е проблем в системата, който ме принуди тогава да пътувам денонощие между две европейски летища.

А то било иновация!:ok:

Дори сега се съобщава по новините за такива полети между столиците на държавите от Балканите. Точно така си представям, че може да бъде.

Редактирано от rdd
Публикувано:
преди 1 час, rdd каза:

Дори сега се съобщава по новините за такива полети между столиците на държавите от Балканите. Точно така си представям, че може да бъде.

Ако това е по план - нищо лошо. Знаеш предварително, приемаш го.

Но да не те премаршрутират, а да чакаш в транзита подобен стоп? Тъпо е. 

• Харесвам 1
Публикувано:

А ако премаршрутирането е през друго летище (доколкото друг полет от Берлин няма и трябва да те лашкат я през Франкфурт, я през Мюнхен, я през Виена) и стигнеш след 20 часа дали ще е по-добре?

Имам билети София-Варна купени от черния петък през посредник. Възможно ли е да си сменя едната дата, заплаща ли се и изобщо как седят нещата при промяна на полет не съм имал удовослвието до сега с тази компания.Билетите са от тези икономи.

p.s Сайта им е много смотан без никаква информация...

Редактирано от Ivko
Публикувано:
преди 20 минути , Ivko каза:

Имам билети София-Варна купени от черния петък през посредник. Възможно ли е да си сменя едната дата, заплаща ли се и изобщо как седят нещата при промяна на полет не съм имал удовослвието до сега с тази компания.Билетите са от тези икономи.

p.s Сайта им е много смотан без никаква информация...

image.png.5e8742e85ea484f0a441f9e18c985a68.png

На 14.04.2018 г. в 12:07, randi каза:

Не само Милано се комбинира с Берлин. Скоро Палма се изпълни с Малага. Просто самолетите са празни а и нямат достатъчно машини.

Има "нов продукт" !

19/04/2018 17:30   FB873A  Ларнака/Тел Авив   с автобус Хамбар-ер Е190:laugh:
Редактирано от Hollywood
  • Смея се 4
Публикувано:

Щях да пиша за националния, та днес отново се сетих. Реално не знам кой трябва да се мъмри, но ето случая.

Летим от Париж към София, имахме да чекриваме багаж и се събра сериозна опашка пред гишетата, отвориха ги час и половина преди полета. Дадоха ни три седалки един до друг и довиждане.

На влизане на гейта, бордните карти не минаваха, бяхме от последните. Един служител ги взе и ги хвърли на една купчина с други бордни карти. Почакахме го малко и ни издаде нови, на нови места, като бяхме разделени, каза ни извинавай и до там. 

Не бях виждал такова нещо, не знам какъв им е проблема, но това са фактите.

След това се оказа, че сме на аварийния по-широк ред с дъщеря ми. Питаха я на колко години, малко се почесоха, но не я изместиха, то нямаше и много къде.

• Шок 1
Публикувано:

Магеланчовци и магеланки - ща не ща, ми се налага да летя с БГ Еър. Датите са ясни, дестинацията също - Цюрих - а с оглед на факта, че става въпрос за достигане на отправна точка за презокеански пътешествия, хич не ми се занимава с допълнителни прекачвания до Швейцария - така че БГ Еър it is. Датите за отиване и връщане са съответно в началото и средата на септември, което автоматично ме дисквалифицира от текущите/последните прИмоции на националния превозвач. Чудя се дали има смисъл да се надявам да ме огрее някаква друга промоцийка - миналата година обявиха цени за 4-5 дестинации през есента, ама го направиха едва през август... или просто да преглътна факта, че цената на полета до Цюрих е горе-долу колкото ще ми излезе да стигна до другия край на света, и да пазарувам.

Публикувано:

Преди няколко дни купиха на двама колеги билети с националния превозвач за другата седмица до Цюрих и обратно за скромната сума от 1200лв на човек! Нормално се харчат по около 500-700лв, но този път се престараха.

Публикувано:
1 hour ago, aleksandrina said:

С WIZZ до Базел? Swiss не летят вече... Или билет през някой jetcost. 

Интересува ме единствено директен - затова и БГ Еър е единствената опция. Jetcostовете не дават разлика в цените, за съжаление - така че наистина единственият въпрос тук е дали си струва да чакам за някакви по-нормални цени.

1 hour ago, Alexander said:

Нормално се харчат по около 500-700лв, но този път се престараха.

За конкретните дати, с нормални тарифи (т.е. с чекиран багаж) одирането е към ~250 евро на човек. За сравнение, от Цюрих летим до Денпасар и обратно за 300 евро на човек...

Публикувано:

И при такава комбинация защо не си взехте от София с Катар? По-удобно и по-бързо.

Като се целят ниски цени другаде се комбинират с евтино отиване дотам, иначе се губи идеята. 

Публикувано:

@MetroiD - не бързай, но и нямаш голям шанс за сериозна отстъпка. Цюрих е бизнес дестинация и по принцип ще си държи цени, а началото на септември е пик на пътуванията в посока България - Европа. 

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Боби said:

И при такава комбинация защо не си взехте от София с Катар? По-удобно и по-бързо.

Като се целят ниски цени другаде се комбинират с евтино отиване дотам, иначе се губи идеята. 

Благодаря за препоръката. Отговорът може да е "поради ред причини", но в контекста на целенето на ниски цени - и с "преразхода" за България Еър общата сума е доста под стандартите на Катар.

Благодаря на всички - реакцията ви до голяма степен отговаря на това, което очаквах - наясно съм, че Цюрих е скъпо летище като дестинация, но реших да подпитам да не би все пак нещо да изпускам ;)

Нещото, което може да изпускаш, е, че докато се наканиш/дойде време да купиш, така нареченият национален превозвач може да фалира ;). Но както се казва, всяко зло - за добро. По-лошо е да разчиташ да те превозят до Цюрих, а те я самолет да нямат, я разписанието да издънят.

Накратко, много са ненадеждни, но ти това си го знаеш. 

Редактирано от Jenbel
преди 1 час, MetroiD каза:

Благодаря за препоръката. Отговорът може да е "поради ред причини", но в контекста на целенето на ниски цени - и с "преразхода" за България Еър общата сума е доста под стандартите на Катар.

Благодаря на всички - реакцията ви до голяма степен отговаря на това, което очаквах - наясно съм, че Цюрих е скъпо летище като дестинация, но реших да подпитам да не би все пак нещо да изпускам ;)

Аз и още няколко магеланци си купихме София-Бали през Катар за под 1000 лв преди около месец. А преди два дни цената беше около 1100 лв, датите са средата на септември. Не бих казал, че през Цюрих цената е под стандартите на Катар

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, Jenbel каза:

Нещото, което може да изпускаш, е, че докато се наканиш/дойде време да купиш, така нареченият национален превозвач може да фалира ;). Но както се казва, всяко зло - за добро. По-лошо е да разчиташ да те превозят до Цюрих, а те я самолет да нямат, я разписанието да издънят.

Накратко, много са ненадеждни, но ти това си го знаеш. 

Е фалит е малко прекалена спекулация :) Дори и най-зле управляваните авиокомпании са на печалба лятото, повечето печелят лятото, а останалите месеци оцеляват. А и за фалит си има предупредителни сигнали от преди това - забавяне на заплати, неизплащане на лизингови вноски...обикновено тези неща се разчуват доста преди фактическия фалит. Общо взето избута ли някоя компания до май месец без горепосочените слухове, можеш с голяма доза сигурност да считаш, че няма да хлопнат преди края на септември.

При тях проблема през лятото е, ако пак поставят чартърите като приоритет пред редовната програма, а септември е точно такъв сезон. По какъв начин ще ги редят и гласят самолетите, ако пак са препродали повече капацитет от колкото имат само те си знаят. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Имам билети за БГ Ер, купени от друг човек. Сега видях, че името и фамилията ми са разменени. Съответно с номер на резервация и фамилия нищо не излиза, с номер и първото ми име - веднага.

Според вас проблем ли ще е при чекиране-проверки, или излишно се филмирам?

Публикувано:

Мисля, че нямаш проблем, то е явна грешка.

За спокойствие може да им се обадиш да сложат забележка към билета, иначе промени не правят.

Публикувано:
преди 2 минути , Edem каза:

Имам билети за БГ Ер, купени от друг човек. Сега видях, че името и фамилията ми са разменени. Съответно с номер на резервация и фамилия нищо не излиза, с номер и първото ми име - веднага.

Според вас проблем ли ще е при чекиране-проверки, или излишно се филмирам?

Този номер го правих редовно на билетите на мъжа ми но за София-Варна и обратно полети :biggrin:.

Рядко му се случваше да пътува с правилно подредени имена , но не е имал проблем.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.