Прескочи до съдържание

Барселона

Цвете

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...

Имаме планове да посетим Sagrada familia утре следобед, към 3-4 часа. За онлайн билетите трябва да си избера коя от кулите искам да посетя. Може ли някой да ми обясни каква е разликата, каква гледка мога да очаквам?  Ако имате и по-добра идея за подходящо време през деня за посещение, ще е още по-хубаво. Благодаря!

Връзка към коментар

Имаме планове да посетим Sagrada familia утре следобед, към 3-4 часа. За онлайн билетите трябва да си избера коя от кулите искам да посетя. Може ли някой да ми обясни каква е разликата, каква гледка мога да очаквам?  Ако имате и по-добра идея за подходящо време през деня за посещение, ще е още по-хубаво. Благодаря!

Доколкото съм запозната с кулите, едната Рождество или Nativity e старата кула и построена от Гауди. Другата кула, на която не помня в момента името, е построена след това. Аз съм се качвала само на старата кула и не мога да кажа какви са разликите в тях и коя е за предпочитане. Определено аз не видях особен смисъл в изкачването на кулата. Вярно има гледка към Барселона, но още от много други места има хубави гледки към града. Но ако така и така си решила да се качиш на някоя от кулите според мен е по-добре да избереш, построената от Гауди.

Връзка към коментар

Другата кула е Tower of Passion facade и аз нея я избрах, защото пишеше, че гледа към по-старата част на града. Ето това се виждаше:

post-1237-0-27845900-1405860813_thumb.jpg

post-1237-0-58898500-1405860834_thumb.jpg

post-1237-0-05832300-1405860866_thumb.jpg

post-1237-0-31250800-1405860883_thumb.jpg

Горе е тясно и гледките са частични, но пак бих се качила :)

Редактирано от desislavna
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Намирам идеята на desislavna да покаже какво се вижда от кулата за добро и реших и аз да ти покажа какво се вижда от другата кула пък ти да си избереш какво и дали си заслужава да видиш:

post-514-0-28766600-1405862872_thumb.jpgpost-514-0-58268300-1405862891_thumb.jpgpost-514-0-44051900-1405862909_thumb.jpgpost-514-0-55834000-1405862934_thumb.jpgpost-514-0-69006300-1405862965_thumb.jpg

Приятно прекарване в Барселона.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте през октомври ще пътуваме до Барселона за 4 дена ще отседнем ето тука

Travelodge Barcelona Poblenou

Llull, 170, Sant Martí

Може ли да ми кажете как най лесно се стига от летището с автобусния транспорт(какви връзки) до този хотел и също да може да ползваме картата Т10

Връзка към коментар

1. Aко е с автобус  хващаш Aerobus от летището до Placa Catalunya . Oттам се мяташ на метрото линия L1 (червената в посока Fondo)  за една спирка като слизаш на Urqunaona . Taм сменяш с линия L4 ( жълтата в посока La Pau) и слизаш на спирка Liacuna или Poblenou ( хотелът ти е някъде между двете , малко по-близо до първата)

T10 обаче не важи за Aerobus-a.

2. Другият по-лесен за мен вариант е : хващаш влак от летището до Passeig de Gracia и оттам правиш връзка с линия L4 , и отиваш до една от двете спирки които съм посочил.

Tук може да ползваш T10 за целия маршрут.

Ето карта на метрото да разучиш връзките които описах :

post-140-0-22874500-1407671840_thumb.jpg

http://www.mapametrobarcelona.net/mapas-metro/mapa-metro-barcelona-2014-01.jpg

Редактирано от stenk
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

1. Aко е с автобус  хващаш Aerobus от летището до Placa Catalunya . Oттам се мяташ на метрото линия L1 (червената в посока Fondo)  за една спирка като слизаш на Urqunaona . Taм сменяш с линия L4 ( жълтата в посока La Pau) и слизаш на спирка Liacuna или Poblenou ( хотелът ти е някъде между двете , малко по-близо до първата)

T10 обаче не важи за Aerobus-a.

За да ползваш Т10, от летището хващаш автобус 46 и пак слизаш на Placa Catalunya

Връзка към коментар
Връзка към коментар

Летището единствено се води в друга зона от заобикалящите го градове. Т.е. Т/10 за 1 зона (около 10-11 евро) не ти върши работа. Ако си го купуваш от машините за билети на влаковете мисля, че ще ти продаде Т-10 за неговата зона, т.е. по-скъпо, иначе вратите който те пропускат няма да се отворят. 

За това ти препоръчва ако си с влака (по-удобния вариант) да си купиш еднопосочен билет (4,20 евро) и като стигнеш до метрото, например, да си купиш Т-10 за първа зона, т,е, за цялата Барселона. 

Връзка към коментар

От летището хванахме влака. Оттам си купихме T10 за 10,30EUR, което си работеше за влака.

Ако T10 се повреди преди да сте го похарчили (поради усърдно носене в джоба например) и машинките не го четат, един вариант е шофьор на автобус да го подмени. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

номера на влака не е ли R2? и със сигурност ли може да се ползва Т10 и като стигна до спирката Passeig de Gracia трябва ли да вървя нанякъде из метростанцията да търся линия 4 или слизам и си чакам на същата позиция

Редактирано от don
Връзка към коментар

Да, важи T10. Даже би трябвало да се брои за едно пътуване влакът+L4 (един билет е за 90 минути, ако помня правилно).

Точно този преход от L4 до влака го правих - бая ходене си е под земята. Следи табелките и няма да сбъркаш.

Не се учудвай, ако пътят ти минава през перона на друга линия (L2 например). Просто го пресичаш и продължаваш да следиш табелките.

Редактирано от Gentleman Basta
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Влакът няма как да го сбъркаш, защото е единственият до летището. Следвай табелите с влак след като слезнете от самолета и минете проверките и ще стигнеш до спирката му, като ще минеш и през един тунел. Точно на спирката има автомати за билети и талони.

Връзка към коментар

R2 e да . Тo C2 няма на летището и съм го пернал механично от сайта ;)

Ето разписанието:

http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/

Т10(1-Zone) oт 10.30 евро си ВАЖИ за този влак като в рамките на 1 час и 15 мин. с него може да се прехвърлиш и на метрото !

На Passeig de Gràcia слизаш и следваш указанията за метрото. Има ходене.  Малко е объркано , но има табели.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, важи T10. Даже би трябвало да се брои за едно пътуване влакът+L4 (един билет е за 90 минути, ако помня правилно).

Точно този преход от L4 до влака го правих - бая ходене си е под земята. Следи табелките и няма да сбъркаш.

Не се учудвай, ако пътят ти минава през перона на друга линия (L2 например). Просто го пресичаш и продължаваш да следиш табелките.

Не може да се брой за едно пътуване. Това се таксува като две отделни пътувания, защото едното се изпълнява от влак, а другото от метро.

R2 e да . Тo C2 няма на летището и съм го пернал механично от сайта ;)

Ето разписанието:

http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/

Т10(1-Zone) oт 10.30 евро си ВАЖИ за този влак като в рамките на 1 час и 15 мин. с него може да се прехвърлиш и на метрото !

На Passeig de Gràcia слизаш и следваш указанията за метрото. Има ходене.  Малко е объркано , но има табели.

Може и да важи... метро все още няма до летище, но след една година, както в София така и тук в Барселона ще има директно метро до летището.

На Passeig de Gràcia ще си повървите малко повечко и ще минете през перон на труга линия на метрото, но ако следвате табелките ще се оправите!

Връзка към коментар

Не може да се брой за едно пътуване.

МОЖЕ !

Може и да важи... метро все още няма до летищЕ

Това условно "може и да важи' предоплага известна доза несигурност , а аз казвам от личен опит , че ВАЖИ и кратка справка в нета показва навсякъде , че това е така и към настоящият момент. Това е само един от линковете , но с Google излизат още много.

A T-10 ticket (1 zone) costs: 10,30 €.

This is a multi-person travel card and allows you to use 10 journeys on any Barcelona public transport service. You can purchase the T-10 ticket at the automatic vending machines to be found on your right once you are in the airport train station. Moreover, the ticket would consider the Airport to Barcelona journey, as well as the transfer onto to the metro system to another destination as just one journey! Providing a transfer is made within an hour and 15 minutes, this is a feature of the T-10 ticket all over the Barcelona transport network, including FGC trainsbuses and trams!

http://www.mydestination.com/barcelona/usefulinfo/6182921/getting-to-and-from-barcelona-airport-by-train

Летището е и единственото изключение при което T-10 за първа зона може да се ползва  за спирка извън нейните граници !

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А какво ще кажете за този вариант хващам автобус 46 от летището и слизам на Av Paral·lel-Llançà(Номер на спирката: 1064) и от там пеша (около 3 мин)   до  Llançà-Av Mistral(Номер на спирката: 580) хващам автобус 141 и спира точно до хотела

Моля за мнения и за този маршрут и важи ли и Т10 ?

Връзка към коментар

Търся изпробван апартаментен комплекс в Барселона в центъра или някъде на добра локация. Никой от нас не е бил в Барселона досега Т.к. засега сме 3 семейства /едното с пораснало дете/ и се очертава още 1 семейство да се присъедини, не можем да наемем апартаменти на различни места. Да е поддържан и чист, за предпочитане с нови мебели. Някои са с по-големи изисквания. Цени от 80 евро  на нощ за двама са добри. Засега намирам нормално на около 100-130 евро. Видях и хотела на Duke, но предпочитаме да потърсим апартаменти. Ако някой е отсядал в такъв комплекс/хотел и е доволен, моля да ми го препоръча. Може и на лични.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.