bobole4e Публикувано: 22 октомври, 2024 Публикувано: 22 октомври, 2024 Интересно ми е ако не платя и изтекат 24-те часа, резервацията ще се канселира автоматично и тогава какво се случва-ще търси ли хотела пак парите от мен(като неустойка) и как ще си ги дръпне евентуално, като не ползвам линка им. Иначе да, ще звънна утре до букинг. Чудя се да не е някаква нова щуротия за Испания и да се случи и с друг хотел. Нещо като виртуален пос ми се струва че е, но все пак е странно.
neuromancer Публикувано: 22 октомври, 2024 Публикувано: 22 октомври, 2024 Надали е нещо конкретно за Испания. И друг път съм виждал да искат да се плаща през техен линк. Което не значи, че сега всичко е нормално, даже ми прилича на някаква схема. Интересно как ти казват, че стаи няма, пък после линк за плащане. Аз не бих платил. 3
bobole4e Публикувано: 22 октомври, 2024 Публикувано: 22 октомври, 2024 Незнам. Проблема е в 16-ти - в сайта на хотела , в календара за този само ден няма места. Ако задам обаче 15-17.11 като дати ми дава цена в сайта на хотела, т.е. стая има. Ако задам 16-19.11 - няма наличност. От хотела ми отговориха и ми предлагат и банков трансфер, ако се притеснявам. Утре ще говоря с букинг и ще реша какво да правя. Заинатила съм се да е този хотел и няма да мирясам :) .
neuromancer Публикувано: 22 октомври, 2024 Публикувано: 22 октомври, 2024 Ама нали първо писа, че от хотела са ти казали, че няма стаи, а в Букинг има? Нещо се обърках. То ако ще даваш напред по-добре с кредитна карта през линк, отколкото банков трансфер, там имал си бол пари, дал си. 1
swimmer Публикувано: 22 октомври, 2024 Публикувано: 22 октомври, 2024 15 minutes ago, bobole4e said: Незнам. Проблема е в 16-ти - в сайта на хотела , в календара за този само ден няма места. Ако задам обаче 15-17.11 като дати ми дава цена в сайта на хотела, т.е. стая има. Ако задам 16-19.11 - няма наличност. От хотела ми отговориха и ми предлагат и банков трансфер, ако се притеснявам. Утре ще говоря с букинг и ще реша какво да правя. Заинатила съм се да е този хотел и няма да мирясам 🙂 . Аз на твое място не бих рискувал.Хотели бол.Много важно къде ще спиш.Пък може да си създадеш неприятности,които да ти съсипят почивката. 2
bobole4e Публикувано: 23 октомври, 2024 Публикувано: 23 октомври, 2024 И...пак съм аз :). Звъннах днес на букинг откъдето ми благодариха за обаждането и ми казаха, че правилно съм се обадила първо на тях( преди да платя) .Момичето обясни, че те не виждат комуникацията с хотела, въпреки че е през платформата им и не могат да гарантират линковете дали са безопасни. Каза, че ще се свържат с хотела и ще ми върнат обаждане. Обадиха се много бързо след това и ме увериха че всичко е ок и да плащам. Платих през сл. компютър с идеята ,че там има много защити и ако не отвори линка значи все пак нещо не е наред, но всичко беше ок и стана много бързо (изглеждаше както като избереш плащане през epay и те пренасочи към сайта им). Получих си потвърждението за плащането и в букинг, в чата. Така че явно има някаква нова функционалност( за мен) в букинг, която не ми харесва :( . Неприятното е че по никакъв начин не се разбира предварително, че може да се наложи плащане през външен линк.
Bore Публикувано: 25 октомври, 2024 Публикувано: 25 октомври, 2024 Направих резервация за два самолетни билета през букинг през моят акаунт. Преди около две седмици ми промена часа за полета за по-късно през деня, но вече не ме устройваше и поисках промяна на полета за предишният ден. Едната резервация я промениха веднага след разговор с чата а втората резервация вече 10-тина дни ми обясняват, че чакат потвърждение от авиокомпаниата. Всеки ден им пиша и отговора им е че се извиняват и да изчакам, тяхният екип работил с приоритет за промяната. Вече се притеснявам, че наближава другата седмицата датата и незнам дали ще я променят. Мисля си, дали да не направя нова резервациа през авиокомпанията и да поискам въстановяване на сумата заплатена и при тях и за направените разходи за новата резервация. Дали ще ми уважат искането или да ги изчакам още? Остават още 6 дни до полета.
Bore Публикувано: 26 октомври, 2024 Публикувано: 26 октомври, 2024 преди 22 часа, Bore каза: Направих резервация за два самолетни билета през букинг през моят акаунт. Преди около две седмици ми промена часа за полета за по-късно през деня, но вече не ме устройваше и поисках промяна на полета за предишният ден. Едната резервация я промениха веднага след разговор с чата а втората резервация вече 10-тина дни ми обясняват, че чакат потвърждение от авиокомпаниата. Всеки ден им пиша и отговора им е че се извиняват и да изчакам, тяхният екип работил с приоритет за промяната. Вече се притеснявам, че наближава другата седмицата датата и незнам дали ще я променят. Мисля си, дали да не направя нова резервациа през авиокомпанията и да поискам въстановяване на сумата заплатена и при тях и за направените разходи за новата резервация. Дали ще ми уважат искането или да ги изчакам още? Остават още 6 дни до полета. След разправия със съпорта на Aegean смениха датата, от букинг никаква реакция. 3
crazyhorse Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Здравейте,на всички!Имам един казус за резервация в Букинг.Резервацията е за 17-20 юли,т.е.- след 2 дни в Пичове си Сако, Венето!Днес домакинът ми писа в Уотсап,че са му нужни документите,за да ни регистрира и ме попита дали ще пристигнем към 17:00 часа.Аз му отговорих,че не знам точен час и му казах,че ще бъде в интервала 15-20 часа!Той ми писа-"искате късно чекиране",а аз му отвърнах,че в условията за настаняване пише,че чекирането е от 15,а напускането е до 12 часа! Отвърна ми,че е така и спомена,че трябва да платим и градска такса,в размер на 2,5€/на човек и на ден!Споменах му,че в условията на резервацията не е спомената тази такса и поисках да прехвърлим кореспонденцията в Букинг!Попита не дали сме за първи път във Венето, отвърнах му, че сме за пети път,но винаги при резервация през Букинг не е имало такса на място и отново поисках да се прехвърлим в Букинг,писах му и там!Отговорът беше,че таксата не е включена,ползва Уотсап и това е негово правило,а в Букинг ми е писал, че ще се видим в Уотсап...Писах и на Букинг,но още нямам отговор,а резервацията не може да се отмени!Някой с идея как да процедирам?
stanimir Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Притеснява те таксата ли ? Има градска такса и последно плащах такава преди седмица , но и преди имаше.Не знам защо не e упомената в цената на Букинг.Пише ли изрично , че цената включва всички такси ? Може да провериш в Гугъл точно колко е за твоя тип настаняване ,защото може да е различна за различните категории места.
darinamarinova Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли В Италия има изискване на сканиране на паспорт / лична карта при настаняване - правила съм такова онлайн за едно B&B във Флоренция. Относно таксата на човек - при booking цените излизат с такса за настаняване, но при някои настанявания тя се плаща предварително на booking, но при други заплащаш цената на нощувката и си пише отдолу, че туристическата такса следва да се плати на рецепция. Даже един път се търсихме в Будапеща с хоста да се видим и накрая му ги оставихме вътре. На имейла от потвърждението на резервацията трябва да пише как е точно. А относно чекирането не е прав, разбира се! Това че иска да се чупи по-рано е негов личен проблем. Не може наставяне да е от 17ч до 17ч 😁 Аз бих писала на booking за тия проблеми с настаняването най-вече
crazyhorse Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 17 минути , crazyhorse каза: Здравейте,на всички!Имам един казус за резервация в Букинг.Резервацията е за 17-20 юли,т.е.- след 2 дни в Пичове си Сако, Венето!Днес домакинът ми писа в Уотсап,че са му нужни документите,за да ни регистрира и ме попита дали ще пристигнем към 17:00 часа.Аз му отговорих,че не знам точен час и му казах,че ще бъде в интервала 15-20 часа!Той ми писа-"искате късно чекиране",а аз му отвърнах,че в условията за настаняване пише,че чекирането е от 15,а напускането е до 12 часа! Отвърна ми,че е така и спомена,че трябва да платим и градска такса,в размер на 2,5€/на човек и на ден!Споменах му,че в условията на резервацията не е спомената тази такса и поисках да прехвърлим кореспонденцията в Букинг!Попита не дали сме за първи път във Венето, отвърнах му, че сме за пети път,но винаги при резервация през Букинг не е имало такса на място и отново поисках да се прехвърлим в Букинг,писах му и там!Отговорът беше,че таксата не е включена,ползва Уотсап и това е негово правило,а в Букинг ми е писал, че ще се видим в Уотсап...Писах и на Букинг,но още нямам отговор,а резервацията не може да се отмени!Някой с идея как да процедирам? Само цитирам се, защото има развитие по случая! преди 7 минути , stanimir каза: Притеснява те таксата ли ? Има градска такса и последно плащах такава преди седмица , но и преди имаше.Не знам защо не е изрично упомената в цената на Букинг.Пише ли изрично , че цената включва всички такси ? Може да провериш в Гугъл точно колко е за твоя тип настаняване ,защото може да е различна за различните категории места. Не ме притеснява таксата,а че отказва комуникация в Букинг! Междувременно говорих с агент на телефон 02 906 0903,който ми потвърди,че градската такса е включена в платената сума и има единствено такса от 10 € за домашен любимец на Потвърди ми и че цялата комуникация трябва да става в Букинг и след, като домакинът има сключен договор с тях-трябва да спазва техните правила,а не да налага свои!Спомена и че ако има проблеми на място мога пак да се свържа 5
crazyhorse Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 6 минути , darinamarinova каза: В Италия има изискване на сканиране на паспорт / лична карта при настаняване - правила съм такова онлайн за едно B&B във Флоренция. Относно таксата на човек - при booking цените излизат с такса за настаняване, но при някои настанявания тя се плаща предварително на booking, но при други заплащаш цената на нощувката и си пише отдолу, че туристическата такса следва да се плати на рецепция. Даже един път се търсихме в Будапеща с хоста да се видим и накрая му ги оставихме вътре. На имейла от потвърждението на резервацията трябва да пише как е точно. А относно чекирането не е прав, разбира се! Това че иска да се чупи по-рано е негов личен проблем. Не може наставяне да е от 17ч до 17ч 😁 Аз бих писала на booking за тия проблеми с настаняването най-вече За сканираните документи не е проблем,после се съгласи и за настаняването,че няма проблем,но отказва комуникация през Букинг!Номерът на който се обадих,мисля,че е безплатен и може да се закачи горе, вместо платения! 2
stanimir Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Тогава препращаш отговора от Букинг на хоста и се надяваш да не ви прави мизерии. В случай , че ходите до Венеция виж и дали ще ви трябва платен вход (според дали градчето се води в община Венеция или не) : 1
iMari Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Не съм сигурна, че който и да е сайт за резервации има право да събира градската такса. А и няма логика да е включена в общата цена за настаняването, това само вдига сумата на процента, който домакина плаща към букинг. Колкото и да е минимално и италианците гледат да икономисват. 🙂 @crazyhorse, не се занимавай за 15-20 евро в повече да водиш тази досадна кореспонденция. Ако няма черно на бяло написано в резервацията, че таксата е включена може да спорите до откат. Плати му каквото иска, но си поискай документ за това плащане. Няма право да откаже.Най-вероятно ще е разписка - написано на ръка. После си поискай парите от букинг, с нея като доказателство. С тези градски такси често има разминаване между сайт и действителност. Последно в резервацията в Еxpedia пишеше, че градската такса е 2евро на човек на ден. На място ни взеха по 3 евро. Дали отказва кореспонденция в Букинг, защото знае че не е прав или просто в what's up си вижда по-бързо съобщенията не мога да гадая. От моя гледна точка не е нещо, което трябва да те притеснява задължително. 3
Георги Матеев Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 32 минути , iMari каза: Не съм сигурна, че който и да е сайт за резервации има право да събира градската такса. А и няма логика да е включена в общата цена за настаняването, това само вдига сумата на процента, който домакина плаща към букинг. Колкото и да е минимално и италианците гледат да икономисват В поне половината от италианските ми настанявания последните месеци градската такса е включена в предплатената сума и изрично си го пише. А конкретно италианците са топ мизерниците в букинг. Отпреди 2 месеца имах резервиран доста скъп хотел в Сардиния, който за съжаление не можеше да се предплати, а само се даваше карта за гаранция, което е най-големия ми кошмар в Италия. Както и очаквах 2 дни преди пътуването почнаха селски драми. Получих известие от букинг, че хотелът не могъл да изтегли пари от картата ми поради невалидни данни (пълна лъжа). Същевременно от хотела ми пишат на Уотсап - не се притеснявайте, ще платите на място. Веднага ми стана ясно какво правят - опитват да ме изкарат виновен пред букинг за да имат официална причина да отменят резервацията и да не си платят комисионната. Да, ама аз чакам 10% кешбек (доста сериозна сума беше) после и не съм ок с това. Обнових картата, но 4 часа часа по-късно пак я отхвърлиха. Писах им изрично в Уотсап, че знам какво правят и да спрат защото резервацията трябва да остане активна и обнових картата. Отвърлиха я отново, обнових пак и вече при четвъртото отхвърляне ми писна и се обадих на букинг. Ми не можели нищо да направят защото плащането се обработвало от хотела. Още докато бях на телефона дойде имейл за отмяна на резервацията поради невалидна карта. Толкова се вбесих от тъпотата на ситуацията, че отсвирих цялото пътуване (полетите бяха стотинки и ми беше все тая), а те загубиха четирицифрена сума защото бяха много хитри. Та ако хотелиер иска да те прецака - винаги има начин. Единствено малко по-сигурно е (но пак не 100%), ако резервацията е изцяло предплатена. 5
stanimir Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли 21 minutes ago, Георги Матеев said: В поне половината от италианските ми настанявания последните месеци градската такса е включена в предплатената сума и изрично си го пише. А италианците като цяло са топ мизерниците в букинг. Отпреди 2 месеца имах резервиран доста скъп хотел в Сардиния, който за съжаление не можеше да се предплати, а само се даваше карта за гаранция, което е най-големия ми кошмар в Италия. Както и очаквах 2 дни преди пътуването почнаха селските драми. Получих известие от букинг, че хотелът не могъл да изтегли пари от картата ми поради невалидни данни (пълна лъжа). Същевременно от хотела ми пишат на Уотсап - не се притеснявайте, ще платите на място. Веднага ми стана ясно какво правят - опитват да ме изкарат виновен пред букинг за да имат официална причина да отменят резервацията и да не си платят комисионната. Да, ама аз чакам 10% кешбек (доста сериозна сума беше) и не съм ок с това. Обнових картата, но 4 часа часа по-късно пак я отхвърлиха. Писах им изрично в Уотсап, че знам какво правят и да спрат защото резервацията трябва да остане активна и обнових картата. Отвърлиха я пак, обнових пак и вече при четвъртото отхвърляне ми писна и се обадих на букинг. Ми не можели нищо да направят защото плащането се обработвало от хотела. Още докато бях на телефона дойде имейл за отмяна на резервацията поради невалидна карта. Толкова се вбесих от тъпотата на италианците, че отсвирих цялото пътуване (полетите бяха стотинки и ми беше все тая), а те загубиха четирицифрена сума защото бяха много хитри. Едва ли са загубили нещо , по-вероятно са знаели че имат заетост и бързо ще я "продадат" отново. На мен в Барселона ми го играха подобен номер , та не са само италианците. Относно градската такса понякога има разминаване, защото междувременно тя е променена между времето на резервация и реалното настаняване.Плаща се актуалната такса. Не знам как я включват в цената , защото ако примерно резервацията е за трима , а се настанят само двама винаги ми взимат такса само за двама.Резервацията не се мени , но дължимата такса е само за реалните хора.Ако вече е включена в цената сте прецакани. В Букинг не клиентът , а наемодателят е цар ! Заради кожодерските комисионни които прибират Букинг предпочитат да си затварят очите за своеволията на местата за настаняване.На практика си оставен на кучетата , ако нещата наистина сериозно се объркат . 3
Георги Матеев Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 2 минути , stanimir каза: Едва ли са загубили нещо , по-вероятно са знаели че имат заетост и бързо ще я "продадат" отново. На мен в Барселона ми го играха подобен номер , та не са само италианците. Не е точно така - на следващия ден пак ми писаха на Уотсап (без да знаят, че реших да не ходя) че ще си платя на място и да не съм се притеснявал. Отделно, че онлайн имаше немалко свободни стаи (пак казвам, хотелът беше скъп) и определено не изглеждаше пълен. Все тая, просто ме хвана яд как ми изгубиха времето с глупостите си. Не мисля, че някога повече ще рискувам да отида в Италия с настаняване, което не е платено предварително. Това въобще не е първи подобен случай 1
Duke Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 1 час, Георги Матеев каза: Все тая, просто ме хвана яд как ми изгубиха времето с глупостите си. Не мисля, че някога повече ще рискувам да отида в Италия с настаняване, което не е платено предварително. Това въобще не е първи подобен случай Леле...
Георги Матеев Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 2 часа, stanimir каза: В Букинг не клиентът , а наемодателят е цар ! Заради кожодерските комисионни които прибират Букинг предпочитат да си затварят очите за своеволията на местата за настаняване.На практика си оставен на кучетата , ако нещата наистина сериозно се объркат . Абсолютно е така, както стана сега и с мен - хотелът направи каквото си иска и ме прецака, а букинг не си мръдна пръста, въпреки че ги информирах за ситуацията. Мога да дам още примери, но няма да го направя, че току-виж @Duke се разстрои още повече 🙂 От друга страна с предплатени резервации почти никога не съм имал проблем, та след този случай "плащане на място" вече въобще не съществува като опция за мен. 3
Alexander Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Аз зимата имах огромни проблеми с тях, с предварително платена резервация, писал съм за случаят, колко назад ме върнаха... Изтрих апликацията и не мисля, някога да ги ползвам освен за справка.
crazyhorse Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли преди 4 часа, stanimir каза: Относно градската такса понякога има разминаване, защото междувременно тя е променена между времето на резервация и реалното настаняване.Плаща се актуалната такса. Не знам как я включват в цената , защото ако примерно резервацията е за трима , а се настанят само двама винаги ми взимат такса само за двама.Резервацията не се мени , но дължимата такса е само за реалните хора.Ако вече е включена в цената сте прецакани. Проведоха още един разговор с Букинг, защото наемодателя писа, че ако не искаме-няма да я плащаме тази такса(проверка в интернет показа,че тази община няма градска такса),но същевременно ме попита дали искаме чаршафи и кърпи, защото не са включени в цената! От Букинг потвърдиха,че щом не са указани такси за тези неща -не би трябвало да се плаща и,че ще се свържат с домакинът,за да си промени условията,ако наистина иска такси!Написах един саркастичен коментар в Букинг,дали няма да се наложи да платим и за топла,студена вода и тоалетна,и той ми отвърна пак там дали нямаме намерение да чупим инвентар и да даваме негативни отзиви! Отвърнах му,че отиваме да се веселим и веднага омекна... 1 5
stanimir Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Попаднал си на страшен шмекер. Абе да не е от нашия край.Румънец ? На място ще кажеш дали е италианец като се срещнете 😂 5
Duke Публикувано: 16 юли Публикувано: 16 юли Как спите в къщите на разни малоумници? Никога не бих си причинил подобно нещо. После се оплаквате в тази тема, сякаш резервационната платформа (която и да е тя) отговаря за поведението и опитите за измама от страна на подобни екземпляри. Не знам колко пъти вече беше коментирано, че силата на Booking е в хотелското настаняване и платформата не е подходяща за друг тип настаняване... преди 14 часа, Георги Матеев каза: Мога да дам още примери, но няма да го направя, че току-виж @Duke се разстрои още повече 🙂 Разстройвам се от категоричността на заключенията, които периодично правиш и затова реагирам...
Препоръчани мнения
Публикувано от Duke,
3 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега