neuromancer Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 На мен да ме отърват от багажа за малко ми звучи супер, но по принцип ти дават багажа. Ако изпуснеш полета, багажа задължително го свалят. ПП Сега се сетих, че има и изключения - веднъж ние си спим в хотела, а багажа седи в самолета, за да не разтоварват и товарят всички. май ще купим с 8часа престой и ще се възползваме от Сити тура на Катарците. Мисля, че ако има по-ранен полет, не ти дават безплатен сити тур, трябва да се оправяш сама. Може и да греша и да важи само за хотела де. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Аз имах прекачване за 65 мин в Доха, но промениха разписанието и стана 1,20 мин. Щом предлагат билетите така значи има време за прекачване. По принцип е така, но не е 100% гаранция! Един познат изпусна свързващ полет във Виена, въпреки че самолета е кацнал на време. Там обаче проблемът е бил с бавната проверка на паспортите, защото е пристигнал от извън Шенген и е искал да продължи за шенгенска дестинация. Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Моето време е 1 час и 20мин. в Доха за полета София-Мале. Дали е достатъчно? И как трябва да се прехвърля на полета Доха-Мале, трябва ли отново на чек-ин? Това ще ми е първото прехвърляне и не съм наясно. Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Когато летях през Доха, на отиване беше 1:20 мин времето и всичко беше наред, 1 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Моето време е 1 час и 20мин. в Доха за полета София-Мале. Дали е достатъчно? И как трябва да се прехвърля на полета Доха-Мале, трябва ли отново на чек-ин? Това ще ми е първото прехвърляне и не съм наясно. и аз имам същия въпрос, ще следя отговора Връзка към коментар
christuff Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Моето време е 1 час и 20мин. в Доха за полета София-Мале. Дали е достатъчно? И как трябва да се прехвърля на полета Доха-Мале, трябва ли отново на чек-ин? Това ще ми е първото прехвърляне и не съм наясно. Ние декември имахме такъв престой ,но на връщане от Мале.Умишлено на отиване бях оставил 8 часа ,за да разгледаме Доха и да не стане нещо непредвидено,за да не си крадем от времето на Малдиви.На обратно и да го бяхме изтървали нямаше толкова да ме боли.На чек-ин няма нужда да ходите.На нас това време ни беше достатъчно.Даже остана време да напазарим от магазините и да поседим малко на гейта.Ако първият полет обаче закъснее не знам каква е процедурата. 1 Връзка към коментар
Росина Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Реших с голям престой от 8часа на отиване и 15 на връщане,като на връщане ще се пробваме за виза и хотел.Нямаме и в двата дни връзки с по-малко часове. Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Реших с голям престой от 8часа на отиване и 15 на връщане,като на връщане ще се пробваме за виза и хотел.Нямаме и в двата дни връзки с по-малко часове. какво имаш предвид под :ще се пробваме за виза", може и да не ти дадат и да стоиш на летището 15 часа ли? Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Ние декември имахме такъв престой ,но на връщане от Мале.Умишлено на отиване бях оставил 8 часа ,за да разгледаме Доха и да не стане нещо непредвидено,за да не си крадем от времето на Малдиви.На обратно и да го бяхме изтървали нямаше толкова да ме боли.На чек-ин няма нужда да ходите.На нас това време ни беше достатъчно.Даже остана време да напазарим от магазините и да поседим малко на гейта.Ако първият полет обаче закъснее не знам каква е процедурата. А каква е процедурата? Слизаме от самолета, минаваме паспортен контрол и после? Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Моето време е 1 час и 20мин. в Доха за полета София-Мале. Дали е достатъчно? И как трябва да се прехвърля на полета Доха-Мале, трябва ли отново на чек-ин? Това ще ми е първото прехвърляне и не съм наясно. Достатъчно е по принцип. Аз съм правил успешни трансфери в Доха и при едва 50 минути транзит (е, макар и малко подтичвайки). В Доха не ти трябва отново чек-ин, още в София ще ти дадат бордни карти и за двата полета. Като слезнеш в Доха директно отиваш на гейта, от който излита полета за Мале. Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 (редактирано) Значи паспортен контрол и после се отправям към гейта? И какво се случва, ако не дай си Боже закъснее първия полет и изпуснем следващия? Редактирано 10 януари, 2017 от ivelina666 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Аз ще се повторя : ако все пак закъснеете в рамките на разумното и сте със същата авиокомпания, ви изчакват.Много често ви осигуряват и по-бързо преминаване,освен това когато ползвате една съща и компания за два полети, никога не сте единствени,а има и други пътници за същият полет .Ако закъснеете много дълго време по вина на авиокомпанията и изпуснете полета, те ви качват на следващият полет със свободни места(това ако сте на един билет). 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Значи паспортен контрол и после се отправям към гейта? И какво се случва, ако не дай си Боже закъснее първия полет и изпуснем следващия? Май няма паспортен контрол, ако не излизате от летището. Може да има проверка за сигурност със скенери. В София ще ви дадат бордни карти и за другия полет и с тях направо към гейта. Аз ще се повторя : ако все пак закъснеете в рамките на разумното и сте със същата авиокомпания, ви изчакват.Много често ви осигуряват и по-бързо преминаване,освен това когато ползвате една съща и компания за два полети, никога не сте единствени,а има и други пътници за същият полет .Ако закъснеете много дълго време по вина на авиокомпанията и изпуснете полета, те ви качват на следващият полет със свободни места(това ако сте на един билет). Ами авиокопанията си преценява дали да задържат цял самолет или да платят 1-2 стаи в хотел. Зависи от времето, което е необходимо. В Лондон например вече не задържат, направо си отиваш на гишето да ти търсят заместващ полет. 1 Връзка към коментар
TheLawyer90 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Хмм, виждам, че има хора които се притесняват дали час и нещо престой ще им стигне за транзит в Доха... Е, ние ще летим с тях от Сингапур към София, живот и здраве. След като променяха номера на полети по резервацията, накрая взеха, че издърпаха и полетите от и до София по-рано (без естествено да ни уведомят по никакъв начин) и така след като кацнем от Сингапур имаме само 40 минути до излитането на самолета за София. Не знам как системата им е позволила толкова кратка връзка (по принцип в сайта им пише, че минималното време е 45 минути), но се надявам да кацнем в Доха навреме. Ще помоля кабинния екипаж да се свърже с наземния персонал, за да ни чака човек при кацането, който да ни преведе през проверките за сигурност бързо. В интернет чета отзиви на хора, които са имали малко време за прекачване в Доха и са успели, пак с помощта на служителите на летището. Явно това за катарците не е нещо ново и са се специализирали. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Хмм, виждам, че има хора които се притесняват дали час и нещо престой ще им стигне за транзит в Доха... Е, ние ще летим с тях от Сингапур към София, живот и здраве. След като променяха номера на полети по резервацията, накрая взеха, че издърпаха и полетите от и до София по-рано (без естествено да ни уведомят по никакъв начин) и така след като кацнем от Сингапур имаме само 40 минути до излитането на самолета за София. Не знам как системата им е позволила толкова кратка връзка (по принцип в сайта им пише, че минималното време е 45 минути), но се надявам да кацнем в Доха навреме. Ще помоля кабинния екипаж да се свърже с наземния персонал, за да ни чака човек при кацането, който да ни преведе през проверките за сигурност бързо. В интернет чета отзиви на хора, които са имали малко време за прекачване в Доха и са успели, пак с помощта на служителите на летището. Явно това за катарците не е нещо ново и са се специализирали. От Сингапур съм София може и да успеете, стига да не кацнете на супер далечна писта, от която да ви извозват с автобус(при нас беше така). Само автобуса се движи поне 10-15 минути. Хубавото беше, че не минавахме секюрити контрол, както е в обратната посока. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Хмм, виждам, че има хора които се притесняват дали час и нещо престой ще им стигне за транзит в Доха... Е, ние ще летим с тях от Сингапур към София, живот и здраве. След като променяха номера на полети по резервацията, накрая взеха, че издърпаха и полетите от и до София по-рано (без естествено да ни уведомят по никакъв начин) и така след като кацнем от Сингапур имаме само 40 минути до излитането на самолета за София. Не знам как системата им е позволила толкова кратка връзка (по принцип в сайта им пише, че минималното време е 45 минути), но се надявам да кацнем в Доха навреме. Ще помоля кабинния екипаж да се свърже с наземния персонал, за да ни чака човек при кацането, който да ни преведе през проверките за сигурност бързо. В интернет чета отзиви на хора, които са имали малко време за прекачване в Доха и са успели, пак с помощта на служителите на летището. Явно това за катарците не е нещо ново и са се специализирали. Тя системата понякога прави грешки, особено след промени, и може да остави невалидни връзки. Може би ако искате да е сигурно, им се обадете и вижте какво ще кажат и дали ще го сменят. Ако е на връщане и не ви притеснява да изпуснете връзката може и да не правите нищо. Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Аз ще се повторя : ако все пак закъснеете в рамките на разумното и сте със същата авиокомпания, ви изчакват.Много често ви осигуряват и по-бързо преминаване,освен това когато ползвате една съща и компания за два полети, никога не сте единствени,а има и други пътници за същият полет .Ако закъснеете много дълго време по вина на авиокомпанията и изпуснете полета, те ви качват на следващият полет със свободни места(това ако сте на един билет). Други авиолинии са ме чакали. Точно Катарците нямам наблюдение да чакат закъснели пътници. Имам пример от лятото. Билет с прекачване 45 минути. Въпреки ангажирането на наземния персонал да превози със стол пътника, самолета бидЕ изпуснат. Осигуриха му храна и хотел и го качиха на следващия ден за София. Аз в Доха треперех при 1,30ч. време за прекачване, защото от София закъсняхме и реално успяхме подтичвайки да стигнем до гейта навреме. Пак ще спомена, че преди кацане на екраните се появяват предстоящите полети и на кой гейт са. Много е удобно. 6 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Тя системата понякога прави грешки, особено след промени, и може да остави невалидни връзки. Може би ако искате да е сигурно, им се обадете и вижте какво ще кажат и дали ще го сменят. Ако е на връщане и не ви притеснява да изпуснете връзката може и да не правите нищо. Аз съм си променяла полет, при останало време(след промяна) за прекачване от 50 минути в офиса на Катарските авиолинии. Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 Други авиолинии са ме чакали. Точно Катарците нямам наблюдение да чакат закъснели пътници. Имам пример от лятото. Билет с прекачване 45 минути. Въпреки ангажирането на наземния персонал да превози със стол пътника, самолета бидЕ изпуснат. Осигуриха му храна и хотел и го качиха на следващия ден за София. Аз в Доха треперех при 1,30ч. време за прекачване, защото от София закъсняхме и реално успяхме подтичвайки да стигнем до гейта навреме. Пак ще спомена, че преди кацане на екраните се появяват предстоящите полети и на кой гейт са. Много е удобно. От сега се виждам как спринтирам към полета за Мале. А това за екраните и номера на гейта наистина е много удобно, поне това да не се занимавам да се спирам и да търся Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 lol.travel ми дават най-ниската цена на scyscanner,надеждни ли са Връзка към коментар
Гост Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 lol.travel ми дават най-ниската цена на scyscanner,надеждни ли са Кои travel? Ако е travel-up, категорично да. Връзка към коментар
TheLawyer90 Публикувано: 10 януари, 2017 Сподели Публикувано: 10 януари, 2017 (редактирано) Тя системата понякога прави грешки, особено след промени, и може да остави невалидни връзки. Може би ако искате да е сигурно, им се обадете и вижте какво ще кажат и дали ще го сменят. Ако е на връщане и не ви притеснява да изпуснете връзката може и да не правите нищо. Мисля да оставя нещата така. Грешката, ако има такава, е тяхна, а и си мисля, че ще ни асистират да се качим на самолета. 5 човека сме, според мен за компанията е по-изгодно да ни изчака за полета до София, отколкото да ни плаща хотел и храна (най-ранният полет до София е след 24 часа). Ако пък в крайна сметка изпуснем полета, който е на връщане, нямам нищо против да удължа отпуската с още един ден, който да прекараме в Доха Иначе по разните форуми в интернет се намират хора с толкова кратки връзки, които казват, че наземният персонал им е съдействал и са успели да си хванат полета. Редактирано 10 януари, 2017 от TheLawyer90 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 11 януари, 2017 Сподели Публикувано: 11 януари, 2017 Моето време е 1 час и 20мин. в Доха за полета София-Мале. Дали е достатъчно? И как трябва да се прехвърля на полета Доха-Мале, трябва ли отново на чек-ин? Това ще ми е първото прехвърляне и не съм наясно. Ние минавахме чек-ин в Доха и в двете посоки декември 2016 г. Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 11 януари, 2017 Сподели Публикувано: 11 януари, 2017 А така. Излиза, че някои минават, някои не. Не мога да разбера къде е логиката Връзка към коментар
Mary Публикувано: 11 януари, 2017 Сподели Публикувано: 11 януари, 2017 А така. Излиза, че някои минават, някои не. Не мога да разбера къде е логиката Ето в тази тема има няколко мнения. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега