Zaro Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 (редактирано) Тук е по-интересна годината Редактирано 22 февруари, 2017 от Zaro 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 1939? 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 1930 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 От детството живея с мисълта , че най-високия връх в Европа е Мон Блан. Много хубава загадка, успях да си рефрешна знанията. И аз си мислех ,че е Мон Блан,но от демокрацията пренаписаха географията 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Тук е по-интересна годината Някакви залози за името на моста? 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 (редактирано) Логиката е, да познаем място , на което сме били, според мен. Ама на всеки логиката му е различна. Давайте, натам, моля, че се отплеснахме. Да се познае място, на което си бил е лесно. Разпознаването на непосетено и не особено известно място е истинският майсторлък. Да ти направи впечатление някой малък детайл, който да те насочи. Да се дават насочващи снимкови жокери след грешен отговор. За мене това е тръпката. Иначе наистина се получава сериозна рестрикция за немалко магеланци. За мене единственото, което от морални съображения не бих ползвал в играта, е някоя програма за автоматично разпознаване на снимки. Обаче ползвах гугъл мапс, за да разпозная снимката на pamela от Заарбрюкен, след като разчетох името на дестинацията на трамвайното таабло с разписания и не се чувствам като нарушител на правила - напротив, горд съм със себе си, че се справих с разгадаване на непознато място. Не съм бил нито в Сирмионе, нито в Роторуа, но разпознах от пръв поглед и жокера на iaia_mama със знака за целувката (но не и вилата). За новозеландската снимка също нямах нужда от второ гледане - просто съм прекарал много време в мечти и зяпане на снимки от тази държава, и то от още от времената преди да почнат снимките на "Властелина. А и моя колежка ми прати снимки оттам съвсем наскоро. Просто в работно време не можех да дам отговора навреме. Не че ме е яд важно е играта да върви и така повече магеланци да получават вдъхновение за нови пътувания. П.П. А Сирмионе го отлагам все, защото искам да го комбинирам с посещение на Арена ди Верона и това пътуване да е подарък за майка ми по случай пенсионирането и догодина. Почнал съм плануването му още преди две години и сега вече и вилата на Калас е включена в плановете. П.П.П. Ех, и Елбрус изтървах. А си бях приготвил една снимчица точно с Елбрус за следващия път, в който позная. Защо да са пренаписали географията от демокрацията? Изместването на границата между Азия и Европа на запад и на юг от Дон почва още през 19 век, когато в едни карти се появява като граница Кума-Манийската депресия. После, след създаването на СССР съветските географи почват да налагат становището, че границата е главното вододелно било на Голям Кавказ и това мнение се приема повсеместно, понеже е много по-оправдано от географска гледна точка. Под Сталинско давление, обаче, почва да преобладава едно становище, че границата между Европа и Азия е по течението на река Кура (Арас), която тече през Гузия и Азърбайджан между Голям и Малък Кавказ. Идеята е по този начин Грузия, която е родина на Сталин, да се счита за европейска, а не за азиатска република на СССР. Аз в училище в късния соц така съм учил границата - Дарданели, Босфор, Кура, река Урал и главното било на Уралските планини. От демокрацията върнаха границата на Европа по билото на Кавказ. Обаче Елбрус е доста на север от главното Кавказко било, така че дори не е граничен връх между Азия и Европа. Редактирано 22 февруари, 2017 от master_of_germs 5 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Някакви залози за името на моста? Аз се обърках - тая снимка с моста в играта ли е или сме в почивка на полувремето Ако сме в почивката, мисля че залози за името не се приемат, а залози за гледки към моста в този му вид са спрени от германските букмейкърски къщи още малко преди края на втората световна 2 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Снимката с моста е в играта. При по-ранния соц ,не помня граници ,но Мон Блан беше най-високият връх в Европа по учебниците 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 (редактирано) Някакви залози за името на моста? Ержбет, взривен по време на втората световна война. Редактирано 22 февруари, 2017 от Zaro 4 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Ержбет, взривен по време на втората световна война. Точно. Доста по красив е бил от сегашния мост. 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Въпрос на гледна точка... А точно гледната точка в случая е по-важна от вида на моста. Точно заради нея за мене и в стария, и в новия си вид Ержебет е най-красивият от мостовете на Будапеща. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Ако не ме лъже паметта това означаваше Белия мост или бъркам, че унгарския ми открай време се свежда до йоно вано потке (няма да кажа масово българите как произнасяха тази дума ) вано и йоно под? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 йоно вано потке Не беше ли по-друг словоредът? 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 (редактирано) Май след Елбрус на мен ми беше ред Мислех да го пусна на друг желаещ, ама имам нещо интересно (мисля) точно по темата, дето се върти на тази страница - планини и мостове.И така: Кой е този мост и къде се намира? Редактирано 22 февруари, 2017 от iaia_mama 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Пак е нещо, което не съм посещавал, а много бих искал. Мисля, че този мост е в Австрия, близо до границата с Бавария. Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 (редактирано) Highline 179 (можели са и по-креативни да бъдат с името). Най-близкият град е Ройте, Австрия. А транспортът до Ройте май беше включен в баварския билет на Дойче Бан... Пак почнаха да ми се заформят някакви планове в главата. Редактирано 22 февруари, 2017 от master_of_germs 3 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 (редактирано) Верен отговор, браво! Това е висящият мост Highline 179, който е опънат между руините на два замъка - руините на Еренберг и Форт Клаудия.Височината на моста е почти 115м, дължината му е 406, а ширината му е само 1,20м, максималният товар, който може да поеме са 500 души. Но обикновено там са не повече от десетина, може би защото се люлее леко и без вятър, и вероятно повечето хора се страхуват. Като го гледах отдолу и в мен се породиха 1-2 чуденки дали да се катеря нагоре, дали просто да си зяпам отдолу, обаче авантюристът в мен се оказа по-убедителен И останах много доволна! Практическа информация за бъдещите смелчаци... всъщност ей тук съм я дала, надявам се да е разбираемо:https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g580114-d7372839-r432354453-Highline179-Reutte_Tirol_Austrian_Alps.html master_of_germs - ти си! Редактирано 22 февруари, 2017 от iaia_mama 7 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Ако не ме лъже паметта това означаваше Белия мост или бъркам, че унгарския ми открай време се свежда до йоно вано потке (няма да кажа масово българите как произнасяха тази дума ) вано и йоно под? Ержебет е Елизабет, а пожелавам ви добър ден е: - Йо напот киванок! 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Къде е попаднал Клъвдий Бух? Тука ще перифразирам Дж. Р. Р. Толкин: "Сам Клъвдий е превъзходен момък бухал и за да те спаси, би се хвърлил в драконова паст, стига да не се препъне в собствените си крака" 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Трябва да се почне отнякъде. Франция? 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Трябва да се почне отнякъде. Франция? Франция е в съседство Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Ясно, Белгия значи 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Антверпен ? 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 22 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2017 Бих заложил на Брюж! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега