vladimira74 Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 преди 7 минути , chandni каза: Грешка! До Коледата на 2019 и аз си мислех, че немските са най-най-... Ето това е верният отговор! Най-красивите Коледни базари са именно тези... Друг е въпросът дали искате да започнете от черешката на тортата и после другите да не ви впечатляват достатъчно. Когато за пръв път ходихме на Коледни базари преди 4 години, започнахме от Кьолн. Градът има не 1, не 2, не 3... а цели 7 прекрасни Коледни базара - всеки от които е като взет от детска приказка. Но след като посетихме първо тях, в следващите 2 години посещенията на коледни базари си бяха малко или повече разочарование. Първо Брюксел, после Франкфурт, Трир и Люксембург. От изброените след Кьолн само Люксембургският си заслужаваше. И продължавахме да мислим, че Кьолнските са най-красиви, докато не посетихме Колмар, Риквир и Страсбург... За мен те са (и едва ли ще променя мнението си) най-красивите Коледни базари! Колмар ще бъде .Съчетано със селцата ,Страсбург и един немски базар във Фрайбург. Брюксел оставам за друг път. Само не знам как е с транспорта зимата до селцата около Колмар. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 преди 17 минути , vladimira74 каза: Само не знам как е с транспорта зимата до селцата около Колмар. Писано е за транспорта (ако не в тази тема, вероятно в темата за ризлинг на @ДиянаВ) Транспорт има, но приключва рано (като всичко в околността) - те и самите базари затварят рано. 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 преди 5 минути , chandni каза: Писано е за транспорта (ако не в тази тема, вероятно в темата за ризлинг на @ДиянаВ) Транспорт има, но приключва рано (като всичко в околността - те и самите базари затварят рано. да ,точно в темата за Елзас четох че няма транспорт и препоръчват зимата с кола да се обикалля района.Хоп он автобусчетата и те не пътуват. Ще го проуча отново .Благодаря . Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 20 minutes ago, vladimira74 said: Благодаря, И аз клоня към Коlмар ,макар че искам да видя селцата и през есента. Ще изчаkам още малко и вземам билети .Днес и двете посоки са вместо с 20%намаление ,с 20Увеличение с Wizz. Темата е Елзас през есента ... Ние бяхме началото на ноември и заради силен вятър 4-5 дни по-рано нямаше толкова много жълти листа по лозите. Пак беше красиво и живописно🙂. Билети купих към първата половина на юли, но ноември не са скъпи поначало. 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 преди 2 минути , vladimira74 каза: да ,точно в темата за Елзас четох че няма транспорт и препоръчват зимата с кола да се обикалля района.Хоп он автобусчетата и те не пътуват. Има, но примерно има 5-6 автобуса на ден през около час и освен ако не искате да прекарате времето си препускайки между селцата без да имате време да се насладите на цветните картини и аромата на Елзас, трудно можете да разгледате повече от 2 селца на ден. 4 Връзка към коментар
Vency Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 преди 25 минути , vladimira74 каза: Колмар ще бъде .Съчетано със селцата ,Страсбург и един немски базар във Фрайбург. Брюксел оставам за друг път. Само не знам как е с транспорта зимата до селцата около Колмар. Брюксел направо го задраскаи. Е ако нещо някаква страшна оферта изпадне.. става. Но за сравнение с Елзас и немски базари изобщо няма база за сравнение. 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 По един ден отделям за Стразбург и Фрайбург , и 2-3 за Колмар и селцата. 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 Аз съм на тема море😉. Искам топло и сухо време😁, даже и жега обичам. 1 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 Тъй като много трудно мога да реша кой Коледен пазар да посте ,реших да са два . Първата седмица на декември Базел /Колмар ,селцата и Страсбург/. Втората седмица- Виена . Мислите ли ,че сега е пдходящ момент за билети , или е твърде рисковано относно КОвид и неясната ситуация .Цените са супер към момента ,но ме претеснява пандемията . Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 32 минути , vladimira74 каза: Тъй като много трудно мога да реша кой Коледен пазар да посте ,реших да са два . Първата седмица на декември Базел /Колмар ,селцата и Страсбург/. Втората седмица- Виена . Мислите ли ,че сега е пдходящ момент за билети , или е твърде рисковано относно КОвид и неясната ситуация .Цените са супер към момента ,но ме претеснява пандемията . Конкретно за декември всяка година излизат билети по 1,2 или 5 евро.Дали тази година ще има такива и дали ще са точно за твоите дестинации,никой не знае.Аз бих изчакала Уиз да пуснат промоция с Флекс за едно евро или Раян да разширят срока,в който закупени билети може да се сменят безплатно. 2 Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 2 минути , Мари Николова каза: Аз бих изчакала Уиз да пуснат промоция с Флекс за едно евро.. И аз това чакам, че нещо с предните две промоции нищо не взех 😚 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 Благодаря за съветите .Ще изчакам . А каква е идята с Flexa, не съм наясно . Виена е избрах заради новата линия Бурас- Виена и няма да ми се налага да пътуваме до София . Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 3 минути , vladimira74 каза: А каква е идята с Flexa, не съм наясно . https://magelanci.com/forums/topic/13099-wizz-air-кратки-новини-и-въпроси/page/444/?tab=comments#comment-440201 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 Благодаря .Разбрах вече. Ще изчакаме още малко . 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 1 час, vladimira74 каза: Тъй като много трудно мога да реша кой Коледен пазар да посте ,реших да са два . Първата седмица на декември Базел /Колмар ,селцата и Страсбург/. Аз само да вметна, че първият уикенд на декември (05-06) е Никулден, който в Елзас се празнува почти колкото Коледа и в района ще е ужасно натоварено, дори повече от обикновено. Преди 17 години бяхме в Страсбург точно на Никулден и тълпите ни носеха с тях. А тогава коледните базари не бяха толкова популярни, колкото днес. Затова ви препоръчвам да избегнете района през уикенда, по възможност. 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 1 минута , Роца каза: Аз само да вметна, че първият уикенд на декември (05-06) е Никулден, който в Елзас се празнува почти колкото Коледа и в района ще е ужасно натоварено, дори повече от обикновено. Преди 17 години бяхме в Страсбург точно на Никулден и тълпите ни носеха с тях. А тогава коледните базари не бяха толкова популярни, колкото днес. Затова ви препоръчвам да избегнете района през уикенда, по възможност. Мерси много!Имах някакви такива планове за бърза разходка до Колмар точно на 6.12.Прибиране от Базел така добре пасваше с евтините билети на easyjet до Берлин. Някъде трябва да си сложа линк към това мнение, че ще взема да забравя и да купя билети 🙂 А немците празнуват ли така напористо Никулден.Дали в Берлин ще е натоварено? 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 Тогава ще намаля дните с един . 29.11/неделя /-2.12/сряда /. Благодаря. Връзка към коментар
tch Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 3 минути , Мари Николова каза: Мерси много!Имах някакви такива планове за бърза разходка до Колмар точно на 6.12.Прибиране от Базел така добре пасваше с евтините билети на easyjet до Берлин. Някъде трябва да си сложа линк към това мнение, че ще взема да забравя и да купя билети 🙂 А немците празнуват ли така напористо Никулден.Дали в Берлин ще е натоварено? Има някакви евтини полети от Базел до Берлин ли, че разстоянието между двата града хич не е малко? Иначе Никулден в Германия не се празнува толкова от възрастните, колкото от децата. Освен това понеделник са на работа 😄 така че не би трябвало да е такава лудница. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 9 минути , tch каза: Има някакви евтини полети от Базел до Берлин ли, че разстоянието между двата града хич не е малко? Иначе Никулден в Германия не се празнува толкова от възрастните, колкото от децата. Освен това понеделник са на работа 😄 така че не би трябвало да е такава лудница. Да,easyjet летят между Берлин и Базел 🙂 Ама ние (евентуално) ще спим в Берлин събота срещу неделя.Мислиш, че има риск да е лудница ли? Ще взема аз авт.билети до Познан и няма да се занимавам с немско-френски базари. Нещо развивам мания към Полша,както @Ivko към Дубай и Барселона 😋 Лошото е, че всички планове може да отидат на кино. 1 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 16 minutes ago, Мари Николова said: Да,easyjet летят между Берлин и Базел 🙂 Ама ние (евентуално) ще спим в Берлин събота срещу неделя.Мислиш, че има риск да е лудница ли? Ще взема аз авт.билети до Познан и няма да се занимавам с немско-френски базари. Нещо развивам мания към Полша,както @Ivko към Дубай и Барселона 😋 Лошото е, че всички планове може да отидат на кино. Разочароващо е, ако планът ти отпадне заради “новото нормално”, но аз си наумих да разсъждавам така: Ако имам билет, може да не пътувам, но може и да пътувам. Ако нямам билет, със сигурност няма да пътувам. 6 3 Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 34 минути , Мари Николова каза: Нещо развивам мания към Полша,както @Ivko към Дубай и Барселона 😋 Една Атина забрави 😶 1 2 Връзка към коментар
tch Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 39 минути , Мари Николова каза: Ама ние (евентуално) ще спим в Берлин събота срещу неделя.Мислиш, че има риск да е лудница ли? Ами опрделено ще е натоварено, но не знам какво точно имаш предвид под лудница? Аз на такива базари винаги съм намирал по-спокойно място, на което да похапна и да пийна едно вино. Но на дали ще има възможност съвсем необезпокоявано и без нито едно побутване да се разхождаш между щандовете и да разглеждаш. И тъй като леко се учудвам на популярността на тази тема да задам еретичния въпросът, не само към теб, защо според вас тези базари са толкова популярни и дори привличат толкова чужденци.... Връзка към коментар
Фил Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 21 минути , tch каза: И тъй като леко се учудвам на популярността на тази тема да задам еретичния въпросът, не само към теб, защо според вас тези базари са толкова популярни и дори привличат толкова чужденци.... Ми хапване, пийване - наденечки, вурстчета, сладкиши, глювайн, бирка ...и коледно настроение - какво му трябва на човек. И веселба става, ето тук 2017-та в Лондон се бях разходил за един уикенд 3 Връзка към коментар
tch Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 8 минути , Фичо каза: Ми хапване, пийване - наденечки, вурстчета, сладкиши, глювайн, бирка ...и коледно настроение - какво му трябва на човек. По принцип е така, но аз като се спра за 1 час на вън за хапка, пийка и лафче ми става студено и искам от единия край да си ходя 😄 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 преди 17 минути , tch каза: защо според вас тези базари са толкова популярни и дори привличат толкова чужденци.... Освен това, което @Фичо изброи, това е един от малкото поводи да се измъкнеш от вкъщи и да пътуваш в най-гадното време на годината - студ, сняг, вятър да не могат да те спрат 🙂 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Моника,
21 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега