tch Публикувано: 27 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2021 Да съживя малко темата 8 2 Връзка към коментар
zvezda9001 Публикувано: 14 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2022 Тази тема много замря я да я съживя! Купих билети за Лондон демеври и за Прага началото на януари, разбрах че базарите в Прага са до 6.01 тааа дано и ние да ги хванем 😛 Надявам се да няма разни ковид изненади! В Лондон гледах че има голям базар в Хайд парк и по малки с имена Christmas in Leicester, Christmas by the river и за капак сложих снимачното студио на Хари Потър, което е тематично украсено за коледа! В Прага на стария площад, пред замъка, на Вацлавския площад иии още чета за там. Разбира се няма да сме само заради базарите, но покрай разглеждането на забележителности ще съберем и доста коледен и след коледен дух, надявам се 😛 Някой ако има и други предложения свързани с коледно настроение в тези два града ще се радвам да сподели 🙂 7 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 25 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2022 На 14.10.2022 г. в 15:52, zvezda9001 каза: Хайд парк Три пъти съм бил в Лондон през декември месец (единият беше от 30-02 за Нова година) и много ми харесва. Хайд парк е прекрасно място за забавление и базарът беше супер. Събират се много хора и има всичко, а за Коледното настроение да не говорим. 😊 Ще ти хареса със сигурност. 6 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 25 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2022 Ами време си е за съживяване на темата. В разните там хипермаркети от края на семтември заредиха обичайните за края на годината вкусотии (опитах почти всички, да знам кое си струва..) Ето инфо и за софийския Немски Коледен Базар София - Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia в Градската градина - Открива се на 18 ноември. Не са писали крайна дата, но от опит знам, че го закриват последния уикенд преди Коледа. Мои снимки от миналата година, когато след предходната вече беше отново оживен, при стриктно спазвани мерки 🤓 (Отбивам се, ако ми е напът - главно за да нагледам и снимам приятели зад щандовете и в най-уютната къщичка. А хапвам единствено раклет, като си купувам и на кг от любимото ароматно швейцарско сирене 😋 ) 7 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 Здравейте, имам нужда от вашата помощ, че не знам какво да избера/какво да направя. Имам промяна на полети на Wizz -> увеличение с 3 дни. Първоначалният план беше да прекарам 3-3.5 дни в Страсбург и да разгледам коледните пазари (най-старият, най-красивите, и т.н.). Обаче Wizz промениха полета ми от 3ти декември на 6ти декември. В момента съм в тотална чуденка какво изобщо да правя. Основното е , че трябва да отида на пазарите в Страсбург, това си остава на 100%. На прима виста ми хрумна идеята да отида към Брюксел(да, леко е далеч, но ще го преживея), там да разгледам коледните пазари + да разгледам Брюж и Гент (никога не съм бил в тази част на Белгия и тези два града са ми мерак) и да се прибера в България или от Айндховен, или от Шарльора. А, какво ще кажете за Германия? Там просто не знам какво да гледам и (на)къде да отида? Някакво кръгче да завъртя тръгвайки от Страсбург на изток и после да се върна в Базел за полета? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 преди 7 часа, Граф Вронски каза: Основното е , че трябва да отида на пазарите в Страсбург, това си остава на 100%. В Страсбург атмосферата около Коледа е страхотна, но по мое мнение не трябва да се пропускат и Colmar, Riquewihr, Ribeauvillé. Нас коледните базари в Брюксел не ни грабнаха. На Брюксел не отделяй много време, по-добре се разходи из Брюж, Гент, Антверпен. Във Франкфурт, Люксембург сме били предколедно и сме с много приятни спомени от изживяното. 3 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 преди 7 часа, Граф Вронски каза: Здравейте, имам нужда от вашата помощ, че не знам какво да избера/какво да направя. Имам промяна на полети на Wizz -> увеличение с 3 дни. Първоначалният план беше да прекарам 3-3.5 дни в Страсбург и да разгледам коледните пазари (най-старият, най-красивите, и т.н.). Обаче Wizz промениха полета ми от 3ти декември на 6ти декември. В момента съм в тотална чуденка какво изобщо да правя. Основното е , че трябва да отида на пазарите в Страсбург, това си остава на 100%. На прима виста ми хрумна идеята да отида към Брюксел(да, леко е далеч, но ще го преживея), там да разгледам коледните пазари + да разгледам Брюж и Гент (никога не съм бил в тази част на Белгия и тези два града са ми мерак) и да се прибера в България или от Айндховен, или от Шарльора. А, какво ще кажете за Германия? Там просто не знам какво да гледам и (на)къде да отида? Някакво кръгче да завъртя тръгвайки от Страсбург на изток и после да се върна в Базел за полета? а/ С фликсбус можеш да отидеш до Констанц или Цюрих, ако не си бил там. Там спокойно ще изкараш 1 ден на водопада на Рейн и Шафхаузен, евентуално и Щайн ам Рейн. Ако не си сам още по-лесно - с билет Баден Вюртенберг можете да отидете до Констанц или дори направо в Шафхаузен. Ако отидеш до Констанц и останеш там 2 дни, да речем, поне единия ден можеш да обиколиш района, който се покрива от билета Bodensee ticket и с него можеш да отидеш до Меерсбург и Фридрихсхафен или до Шафхаузен и водопада, или където и да е из район запад. Има и вариант за 3 дни, който покрива района на цялото езеро и хваща от трите държави. б/ После, за да отидеш до Базел, откъдето ти е обратния полет, както разбирам, отново пътуваш с Баден Вюртенберг тикет до Базел, но не до централна гара, а до Баден-Бад или даже до Вейл ам Рейн, който е немска територия и оттам би трябвало да има автобус до летището. Всъщност, зависи в колко часа ти е самолета. Вариант а/ аз ще го правя в началото на декември, т.е. вече всичко по него е огледано и изяснено. Но моите планове са после да имам една нощувка в Цюрих и от там с влак да се спусна до Тирано в Италия, после влак до Бергамо, 1 нощувка там и - самолета към София. 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 +1 за съвета на @chandni - в Страсбург е красиво, но аз лично предпочитам Колмар и малките градчета - Риквир, Рибовиле, Кайзерсберг, Тюркхайм, Бергхайм. Също Гент и Брюж пред Брюксел (макар че и там има какво да си види и прави 🙂 ), ако решиш да ходиш натам. 3 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 Иван Попов беше постнал информация за този базар и ми се стори интересен: Има директни автобуси от/до летище Базел, за под час стигаш до Фрайбург, а от там има безплатни автобуси до коледния базар. @Граф Вронски, имаш вариант за прибиране с Раян от Карлсруе на 3.12. Билета в момента е доста скъп, над 60е, но от понеделник започва кибер седмицата на Раян. Началото на декември се води слаб период и е много вероятно цената да падне драстично. Само като идея. 🙂 3 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 преди 8 часа, Граф Вронски каза: Здравейте, имам нужда от вашата помощ, че не знам какво да избера/какво да направя. Имам промяна на полети на Wizz -> увеличение с 3 дни. Първоначалният план беше да прекарам 3-3.5 дни в Страсбург и да разгледам коледните пазари (най-старият, най-красивите, и т.н.). Обаче Wizz промениха полета ми от 3ти декември на 6ти декември. В момента съм в тотална чуденка какво изобщо да правя. Основното е , че трябва да отида на пазарите в Страсбург, това си остава на 100%. На прима виста ми хрумна идеята да отида към Брюксел(да, леко е далеч, но ще го преживея), там да разгледам коледните пазари + да разгледам Брюж и Гент (никога не съм бил в тази част на Белгия и тези два града са ми мерак) и да се прибера в България или от Айндховен, или от Шарльора. А, какво ще кажете за Германия? Там просто не знам какво да гледам и (на)къде да отида? Някакво кръгче да завъртя тръгвайки от Страсбург на изток и после да се върна в Базел за полета? Връщането ти е променено, а отиването стои, така ли? А какви са алтернативните летища? Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 (редактирано) Съветът на @iMari за връщане от Карлсруе с Раян е добър. За влакове от Страсбург до и после из Белгия, Германия или Швейцария пак ще дадеш пари, така че 60 и няколко евро за самолетен билет не е толкова много. През седмицата може и да падне тази цена. За 2-3 добавени нощувки пак ще платиш отгоре, че и повече от 60€🙂 Редактирано 19 ноември, 2022 от ДиянаВ 3 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 Благодаря на всички за идеите. Засега решихме да чакаме идната седмица да видим цената полета Карлсруе - София и ако ни устройва, така да се приберем. Връзка към коментар
CarpeDiem Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 Здравейте, планирам 3 дни и половина в Братислава, където сме били с основна цел коледни базари. Един ден ще отделим за Виена, един за Бърно. Някакви идеи за ден 3? Прага е доста далече като за един ден, така че я отписахме. Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 Преди 1 час, CarpeDiem каза: Здравейте, планирам 3 дни и половина в Братислава, където сме били с основна цел коледни базари. Един ден ще отделим за Виена, един за Бърно. Някакви идеи за ден 3? Прага е доста далече като за един ден, така че я отписахме. Виж Търнава, на 30 мин с влака . Много приятно градче, прекрасен център, забележителен стадион, който е в ... мол. Заслужава си. 1 Връзка към коментар
CarpeDiem Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 Преди 1 час, kakadu каза: Виж Търнава, на 30 мин с влака . Много приятно градче, прекрасен център, забележителен стадион, който е в ... мол. Заслужава си. Благодаря, ще разгледам Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 преди 2 часа, CarpeDiem каза: Здравейте, планирам 3 дни и половина в Братислава, където сме били с основна цел коледни базари. Един ден ще отделим за Виена, един за Бърно. Някакви идеи за ден 3? Прага е доста далече като за един ден, така че я отписахме. Търнава вече са я препоръчали, Тренчин също е много симпатично градче, има забележителен център и невероятен замък. И до двете градчета се стига лесно с влак или автобус (Flixbus), а те носят духа на Словакия и са доста интересни. Оставям информация: https://www.mywanderlust.pl/visit-trnava-slovakia/ - Търнава https://www.mywanderlust.pl/trencin-slovakia/ - Тренчин 1 1 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 19 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2022 преди 3 часа, CarpeDiem каза: Здравейте, планирам 3 дни и половина в Братислава, където сме били с основна цел коледни базари. Един ден ще отделим за Виена, един за Бърно. Някакви идеи за ден 3? Прага е доста далече като за един ден, така че я отписахме. Аз предлагам ей това 3 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 10 декември, 2022 Сподели Публикувано: 10 декември, 2022 Да споделя малко снимки от Страсбург. Но да ви кажа честно някакси не ме грабнаха тези пазари в Страсбург (за съжаление не ходихме до Колмар и някои друго малко селце). Имаше прекалено много хора. Успяхме да посетим пазара в Карслруе, имаше само два и бяха супер малки и с по-малко хора, по-хубави покриви на къщичките и летящ Дядо Коледа. (от Карлсруе по-късно ще кача снимки). За франкофоните: могат да прочетат статията в блога ми, която написах. 20 1 5 Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 10 декември, 2022 Сподели Публикувано: 10 декември, 2022 преди 55 минути , Граф Вронски каза: За франкофоните: могат да прочетат статията Marché de Noël à Strasbourg в блога ми, която написах. Прекрасни снимки и страшно благодаря за блога! Сега ще мога да си упражнявам езика, четейки статии, които са ми интересни 🙂. 2 1 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 декември, 2022 Сподели Публикувано: 10 декември, 2022 @Граф Вронски, много слънчев блог! 🙂 На френски знам няколко думи и изрази, но Гугъл преводач идва на помощ. Иначе гледам Барселона за 3 jours, Рим за 3 jours .....решавам, че това са часове и си викам - Рим за 3 часа, егати това е твърде експресно и за мен....то било дни. 😀 Прекрасно ти се е получил, успех! 👍 3 1 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 10 декември, 2022 Сподели Публикувано: 10 декември, 2022 преди 30 минути , Kristian Desev каза: Прекрасни снимки и страшно благодаря за блога! Сега ще мога да си упражнявам езика, четейки статии, които са ми интересни 🙂. Радвам се. Но моят френски не е толкова силен. Засега започвам с най-туристическите места(скучни за нашето общество), но като начало да ми е по-лесно.😄 преди 19 минути , iMari каза: @Граф Вронски, много слънчев блог! 🙂 На френски знам няколко думи и изрази, но Гугъл преводач идва на помощ. Иначе гледам Барселона за 3 jours, Рим за 3 jours .....решавам, че това са часове и си викам - Рим за 3 часа, егати това е твърде експресно и за мен....то било дни. 😀 Прекрасно ти се е получил, успех! 👍 Хахахаха, да, експресно е и за мен 🤣🤣 Благодаря Ви! 3 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 16 декември, 2022 Сподели Публикувано: 16 декември, 2022 Някой знае ли как се казва това "нещо" ? Срещам го по снимките на коледните пазари в Германия. Направих screenshot от миналогодишното мнение на @tch: Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 16 декември, 2022 Сподели Публикувано: 16 декември, 2022 преди 9 минути , Граф Вронски каза: Някой знае ли как се казва това "нещо" ? Срещам го по снимките на коледните пазари в Германия. Направих screenshot от миналогодишното мнение на @tch: Weihnachtspyramide Върви в комплект с Weihnachtskarussell по базарите. 1 1 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 16 декември, 2022 Сподели Публикувано: 16 декември, 2022 На 10.12.2022 г. в 12:00, iMari каза: @Граф Вронски, много слънчев блог! 🙂 На френски знам няколко думи и изрази, но Гугъл преводач идва на помощ. Иначе гледам Барселона за 3 jours, Рим за 3 jours .....решавам, че това са часове и си викам - Рим за 3 часа, егати това е твърде експресно и за мен....то било дни. 😀 Прекрасно ти се е получил, успех! 👍 Моят мъж в Страсбург възкликна: Ееее какъв хотел, снимай ме! Действието се разви пред сградата на Hôtel de Ville 😄 Открехнах го за френските хотели, да не се изложи някъде😄 3 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 16 декември, 2022 Сподели Публикувано: 16 декември, 2022 преди 4 часа, Граф Вронски каза: това "нещо" Както по-горе е писала DaBo това е типична за Германия Коледна пирамида - вайнахткарусел или крисмаскарусел. Обикновено е висока и се извисява в центъра на Коледния базар, ярко осветена е и целта е да създава още по-силно празнично настроение. В миналото са слагали такива в домовете си, естествено доста по-малки, и са ги накичвали с коледни свещи, които огрявали цялото помещение като ги запалели на празника и съответно създавали весело и празнично настроение. Тази на снимката ми е от най-големия от Коледните базари в Хайделберг. Снимах я преди около седмица. 11 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Моника,
21 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега