Цвете Публикувано: 8 декември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 (редактирано) На всички, на които предстои път към Германия, Швейцария и наоколо, горещо препоръчвам да си купят от някой супермаркет ето това фондю Прави се за 3 минути и е вкусно точно като тава, което хапвахме във Франкфурт на базарите. Редактирано 8 декември, 2017 от Цвете 10 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 55 минути , Цвете каза: На всички, на които предстои път към Германия, Швейцария и наоколо, горещо препоръчвам да си купят от някой супермаркет ето това фондю Прави се за 3 минути и е вкусно точно като тава, което хапвахме във Франкфурт на базарите. Толкова си гадна и ужасна, направо отвратителна!!! Сега не мога да спя, а няма откъде да го купял Ни днес, ни тази седмица, ни тази година Ти не знаеш ли, че обичам не, обожавам топящо сиренеее, а фондю не съм яла от ... 13 години, фондюто е традиционно коледно ястие в Белгия 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 4 минути , luba_rizova каза: Сега не мога да спя, а няма откъде да го купял Ни днес, ни тази седмица, ни тази година Проучвам въпроса. 2 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 Преди 1 час, Цвете каза: На всички, на които предстои път към Германия, Швейцария и наоколо, горещо препоръчвам да си купят от някой супермаркет ето това фондю Прави се за 3 минути и е вкусно точно като тава, което хапвахме във Франкфурт на базарите. Никога не съм приготвяла Дали ще има в Хамбург... Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 4 минути , Rainy каза: Никога не съм приготвяла Дали ще има в Хамбург... От обикновен магазин в Хайделберг е това, та сигурно навсякъде в Германия и Швейцария го има. 2 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 8 декември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 (редактирано) преди 26 минути , Rainy каза: Никога не съм приготвяла Дали ще има в Хамбург... Значиии, приготвянето на фондю е за мен е сложно нещо. То подходящо сирене, то вино в нам си къв момент и т.н. За това го взех, ей така на късмет в един магазин, даже не четох как се приготвя. А то е точно за абсЕлютни лаици, да не кажа друга дума . Режеш пакетчето - вътре сиренето се е формирало по опаковката, с консистенция на много мека моцарела и 2 суп лъжици течност/добре, че не ми го взеха на летището от раничката!/ И понеже нямам съд за фондю , разтопих на котлона за 3 минути с бъркане и сервирах на масата върху решетката на грила от микровълновата, подгрявано от чаени свещи в чинийки. И се почна с едни препечени филийки и дървени шишчета ..... @Rainy, навярно ще има. И да донесеш, от мен пиенето! Редактирано 8 декември, 2017 от Цвете 3 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 30 минути , luba_rizova каза: фондюто е традиционно коледно ястие в Белгия След няколко дни ще проверя и ще пиша дали си права... 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 1 минута , chandni каза: След няколко дни ще проверя и ще пиша дали си права... Ай ся и с теб ще се караме. Затварям тази тема и това е П. С. Е, Коледно изискано го водят за по-така трапеза . Дали всички хапват, както ние руска салата, не знам 2 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 3 минути , luba_rizova каза: Затварям тази тема и това е Добре... Следи кулинарната тема - какво да ядем в чужбна... 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 5 минути , luba_rizova каза: Дали всички хапват, както ние руска салата, не знам Божейййййййййййййй... Спомни ми как правех два легена салати - по пловдивски им викаха плакета Единият с руска салата, другият с млечна. Леле, все едно е било преди хиляда години... Връзка към коментар
mililia Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 Фондюто не идва ли от Швейцария? Винаги съм мислела, че идва от там. За първи път чувам, че е белгийско ястие. Преди време имах гости от Швейцария и те ме бяха запасили с такива смеси и шоколади. 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 8 декември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 (редактирано) преди 10 минути , mililia каза: Фондюто не идва ли от Швейцария? Винаги съм мислела, че идва от там. За първи път чувам, че е белгийско ястие. Преди време имах гости от Швейцария и те ме бяха запасили с такива смеси и шоколади. Напълно вярна ти е мисълта. Швейцарски е и производителя на това мойто пакетче. Белгийците явно, при липса на национална кухня са си харесали сиренцето в тенджера.Няма да се учудя, ако и в Холандия го смятат за свое. Все страни с впечатляваща кулинария Редактирано 8 декември, 2017 от Цвете 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 За белгийците ми подшушнаха, че тенджера с миди и пържени картофи в патешка мас (много странна комбинация, нали?) били много популярни, но въпреки, че не звучи обещаващо, било "бясна комбинация", както се изрази препоръчващият ги... Ще видим 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 9 минути , chandni каза: За белгийците ми подшушнаха, че тенджера с миди и пържени картофи в патешка мас (много странна комбинация, нали?) били много популярни, но въпреки, че не звучи обещаващо, било "бясна комбинация", както се изрази препоръчващият ги... Ще видим Предпочитам ги разделно двете. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 1 минута , Mary каза: Предпочитам ги разделно двете. Сервират се поотделно, но като едно блюдо. 5 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 1 минута , chandni каза: Сервират се поотделно, но като едно блюдо. Не е, като да не съм ги яла точно в Белгия и сервирани така, но пак си предпочитам отделно мидите и отделно картофите. Но най-много ми харесаха ребърцата в култовите заведения, където ядеш до припадък. Е, аз не съм успявала да изям повече от една порция, но все още опитвам при всяко ходене натам. 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 8 минути , chandni каза: Сервират се поотделно, но като едно блюдо. Аз бях от аджамиите... Не бях чела за мидите, картофките и бирите на Леон, а баш там се пльоснах при единственото ми посещение Нямам идея как се приготвят, но бяха престъпно вкусни. В тази Белгия само за тях ще се върна.. кхххх Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 декември, 2017 Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 преди 2 минути , Rainy каза: В тази Белгия само за тях ще се върна.. кхххх А аз ще добавя и шоколада! 3 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 9 декември, 2017 Сподели Публикувано: 9 декември, 2017 (редактирано) преди 6 часа, Rainy каза: Нямам идея как се приготвят, но бяха престъпно вкусни. В тази Белгия само за тях ще се върна.. кхххх преди 6 часа, Mary каза: А аз ще добавя и шоколада! Бих добавила и бирата ! Редактирано 9 декември, 2017 от liliya 1 2 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 9 декември, 2017 Сподели Публикувано: 9 декември, 2017 И по темата.... Може ли някой да сподели дали е отскачал до Драма за коледния базар в Онируполи и дали вече е отворен? 2 Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 9 декември, 2017 Сподели Публикувано: 9 декември, 2017 преди 3 часа, liliya каза: И по темата.... Може ли някой да сподели дали е отскачал до Драма за коледния базар в Онируполи и дали вече е отворен? Някой се беше отбелязал, виж В момента съм. А такова фондю в пакетчета продават в Хит хипермаркет в София... Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 9 декември, 2017 Сподели Публикувано: 9 декември, 2017 преди 9 часа, Mary каза: А аз ще добавя и шоколада! Още един на опашката за шоколад 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 9 декември, 2017 Сподели Публикувано: 9 декември, 2017 преди 11 часа, Цвете каза: Напълно вярна ти е мисълта. Швейцарски е и производителя на това мойто пакетче. Белгийците явно, при липса на национална кухня са си харесали сиренцето в тенджера.Няма да се учудя, ако и в Холандия го смятат за свое. Все страни с впечатляваща кулинария В Швейцария ни разказаха, че късчетата хляб първо ги топвали в Кирш /или, както там се казва/,тяхната черешова рИкия:))))Пък, после във фондю-то. Та, пиенето и яденето -заедно. Пустите му швейцарци измислили начин, да се напие човек възпитано.:))))’ 2 5 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 11 декември, 2017 Сподели Публикувано: 11 декември, 2017 (редактирано) На 9.12.2017 г. в 5:14, liliya каза: И по темата.... Може ли някой да сподели дали е отскачал до Драма за коледния базар в Онируполи и дали вече е отворен? Един приятел ще ходи@bojih1978Нека да каже какво ще прави и какво ще има. Редактирано 11 декември, 2017 от Иван Попов 2 Връзка към коментар
lamerz1912 Публикувано: 11 декември, 2017 Сподели Публикувано: 11 декември, 2017 Вроцлав, 09.12.2017г. 18 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Моника,
21 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега