Прескочи до съдържание

Коледни базари

Цвете

Препоръчани мнения

На всички, на които предстои път към Германия, Швейцария и наоколо, горещо препоръчвам да си купят от някой супермаркет ето това фондюB8367AF7-A229-4878-AEC3-212F726C300C.jpeg.3796713291cc23c966eececea691a2db.jpeg

Прави се за 3 минути и е вкусно точно като тава, което хапвахме във Франкфурт на базарите.

712F44CC-9C0B-41A8-BAE0-CCF1C5F20D47.jpeg.9f68986a633ce1d2a915f503b5c58ae7.jpeg

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 55 минути , Цвете каза:

На всички, на които предстои път към Германия, Швейцария и наоколо, горещо препоръчвам да си купят от някой супермаркет ето това фондюB8367AF7-A229-4878-AEC3-212F726C300C.jpeg.3796713291cc23c966eececea691a2db.jpeg

Прави се за 3 минути и е вкусно точно като тава, което хапвахме във Франкфурт на базарите.

Толкова си гадна и ужасна, направо отвратителна!!! Сега не мога да спя, а няма откъде да го купял Ни днес, ни тази седмица, ни тази година :ireful: Ти не знаеш ли, че обичам не, обожавам топящо сиренеее, а фондю не съм яла от ... 13 години, фондюто е традиционно коледно ястие в Белгия :rofl:

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Цвете каза:

Никога не съм приготвяла :blush: Дали ще има в Хамбург... 

Връзка към коментар
преди 4 минути , Rainy каза:

От обикновен магазин в Хайделберг е това, та сигурно навсякъде в Германия и Швейцария го има.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 26 минути , Rainy каза:

Значиии, приготвянето на фондю е за мен е сложно нещо. То подходящо сирене, то вино в нам си къв момент и т.н. За това го взех, ей така на късмет в един магазин, даже не четох как се приготвя. А то е точно за абсЕлютни лаици, да не кажа друга дума :). Режеш пакетчето - вътре сиренето се е формирало по опаковката, с консистенция на много мека моцарела и 2 суп лъжици течност/добре, че не ми го взеха на летището от раничката!/ И понеже нямам съд за фондю , разтопих на котлона за 3 минути с бъркане и сервирах на масата върху решетката на грила от микровълновата, подгрявано от чаени свещи в чинийки. И се почна с едни препечени филийки и дървени шишчета .....:lol:

@Rainy, навярно ще има. И да донесеш, от мен пиенето!

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , luba_rizova каза:

фондюто е традиционно коледно ястие в Белгия 

След няколко дни ще проверя и ще пиша дали си права... :lol:

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

След няколко дни ще проверя и ще пиша дали си права... :lol:

Ай ся и с теб ще се караме. Затварям тази тема и това е :mad:

П. С. Е, Коледно изискано го водят за по-така трапеза . Дали всички хапват, както ние руска салата, не знам :)

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , luba_rizova каза:

Дали всички хапват, както ние руска салата, не знам :)

Божейййййййййййййй... Спомни ми как правех два легена салати - по пловдивски им викаха плакета :lol: Единият с руска салата, другият с млечна.

Леле, все едно е било преди хиляда години... :)

Връзка към коментар

Фондюто не идва ли от Швейцария?

Винаги съм мислела, че идва от там. За първи път чувам, че е белгийско ястие.

Преди време имах гости от Швейцария и те ме бяха запасили с такива смеси и шоколади.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , mililia каза:

Фондюто не идва ли от Швейцария?

Винаги съм мислела, че идва от там. За първи път чувам, че е белгийско ястие.

Преди време имах гости от Швейцария и те ме бяха запасили с такива смеси и шоколади.

Напълно вярна ти  е мисълта. Швейцарски е и производителя на това мойто пакетче. Белгийците явно, при липса на национална кухня са си харесали сиренцето в тенджера.Няма да се учудя, ако и в Холандия го смятат за свое. Все страни с впечатляваща кулинария :)

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

За белгийците ми подшушнаха, че тенджера с миди и пържени картофи в патешка мас (много странна комбинация, нали?) били много популярни, но въпреки, че не звучи обещаващо, било "бясна комбинация", както се изрази препоръчващият ги... Ще видим :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , chandni каза:

За белгийците ми подшушнаха, че тенджера с миди и пържени картофи в патешка мас (много странна комбинация, нали?) били много популярни, но въпреки, че не звучи обещаващо, било "бясна комбинация", както се изрази препоръчващият ги... Ще видим :)

Предпочитам ги разделно двете. :lol:

Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

Сервират се поотделно, но като едно блюдо. :) 

fish-moules-frites-flickr-unorthodoxy-23

Не е, като да не съм ги яла точно в Белгия и сервирани така, но пак си предпочитам отделно мидите и отделно картофите.

Но най-много ми харесаха ребърцата в култовите заведения, където ядеш до припадък. :lol:

Е, аз не съм успявала да изям повече от една порция, но все още опитвам при всяко ходене натам. :ph34r:

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , chandni каза:

Сервират се поотделно, но като едно блюдо. :) 

fish-moules-frites-flickr-unorthodoxy-23

Аз бях от аджамиите... Не бях чела за мидите, картофките и бирите на Леон, а баш там се пльоснах при единственото ми посещение :lol:

Нямам идея как се приготвят, но бяха престъпно вкусни. В тази Белгия само за тях ще се върна.. кхххх

Връзка към коментар
преди 6 часа, Rainy каза:

Нямам идея как се приготвят, но бяха престъпно вкусни. В тази Белгия само за тях ще се върна.. кхххх

преди 6 часа, Mary каза:

А аз ще добавя и шоколада! :lol:

Бих добавила и бирата !;)

Редактирано от liliya
  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, liliya каза:

И по темата....

Може ли някой да сподели дали е отскачал до Драма за коледния базар в Онируполи и дали вече е отворен? 

Някой се беше отбелязал, виж В момента съм.

А такова фондю в пакетчета продават в Хит хипермаркет в София...

Връзка към коментар
преди 11 часа, Цвете каза:

Напълно вярна ти  е мисълта. Швейцарски е и производителя на това мойто пакетче. Белгийците явно, при липса на национална кухня са си харесали сиренцето в тенджера.Няма да се учудя, ако и в Холандия го смятат за свое. Все страни с впечатляваща кулинария :)

В Швейцария ни разказаха,  че късчетата хляб първо ги топвали в Кирш /или, както там се казва/,тяхната черешова рИкия:))))Пък, после във фондю-то.

Та, пиенето и яденето -заедно.

Пустите му швейцарци измислили начин, да се напие човек възпитано.:))))’

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар
На 9.12.2017 г. в 5:14, liliya каза:

И по темата....

Може ли някой да сподели дали е отскачал до Драма за коледния базар в Онируполи и дали вече е отворен? 

Един приятел ще ходи@bojih1978Нека да каже какво ще прави и какво ще има.:)

Редактирано от Иван Попов
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.