Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 30 минути , Фил каза:

Каква е давността от датата на която е извършено нарушението, до момента в който могат да ти връчат акт/фиш? 

Този въпрос сме го дискутирали много пъти. Има различни давностни срокове, които текат от различни дати, като: датата на извършване на нарушението, датата на констатиране на нарушението, датата на издаване на електронен фиш, датата на връчване на фиша...

преди 1 минута , Zara каза:

10 год.

Скоро мъж ми имаше някаква работа в близост до НАП и решил да се сдобие с ПИК, та му сервирали някаква висяща глоба за превишена скорост на стойност 0 лв. Така ставало защото имало давност 10 г. по думите на служителката.

А как е пропуснато известяване за това, при положение, че е имал и други подобни във времето, които си е плащал, недоумяваме.

10 годишна е така наречената в правото "абсолютна давност" след която образно казано всичко е пито-платено...

• Харесвам 4
Публикувано:

вероятността да изтече по давност фиш е мижава, доста скоростно ги прехвърлят към публичен изпълнител, обикновено хората научават за фиш и глоба като им светнат в справката за задълженията от НАП-ския сайт, в частта за принудително събиране.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 18 минути , antea каза:

вероятността да изтече по давност фиш е мижава, доста скоростно ги прехвърлят към публичен изпълнител, обикновено хората научават за фиш и глоба като им светнат в справката за задълженията от НАП-ския сайт, в частта за принудително събиране.

Т.е. това може да стане без да ти е връчен фишът? 

преди 31 минути , Duke каза:

Този въпрос сме го дискутирали много пъти. Има различни давностни срокове, които текат от различни дати, като: датата на извършване на нарушението, датата на констатиране на нарушението, датата на издаване на електронен фиш, датата на връчване на фиша...

Добре, какве е давността от датата на издаване на фиша?

Публикувано:
преди 21 минути , antea каза:

Това ако беше така, полицаите нямаше да обикалят като гламави за да връчват фишове. Още повече, че фишовете подлежат и на обжалване в определен срок от връчването. Аз поне, покрай мен, знам за 2 случая на успешно обжалвани фишове поради несертифицирани камери на полицаите.

Публикувано:

не съм задълбавала в процедурите, не знам как става, но е факт, че хората си виждат фишове и глоби там, без да са им връчвани по начин, позволяващ да са разбрали, че им е връчено нещо

Публикувано:

Преди около две седмици ни спряха за стандартна проверка на пътя. Казаха на мъжа ми, че има невръчен фиш за превишена скорост и го принтираха и връчиха на място. Беше от лятото на 2022г. Платихме го през посочен във фиша линк. Да си призная, не очаквах да стане толкова бързо и лесно.

• Харесвам 1
Публикувано:

В края на април т.г.подадох заявление за паспорт, връчиха ми в паспортното 2 фиша - от май 2023 г и от април 2024г.,  Миналото лято на ГКПП Кулата ми казаха, че имам фиш, но понеже беше през нощта не ми го връчиха. Заплатих с банков превод по посочена сметка на Фонд за  Безопасност на движението 🙂

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Оплаквам се: дадоха ни 1 месец предизвестие да освободим квартирата, в която бяхме настанили майка ми.

Сега сме в шок, защото и двете със сестра ми сме в много малки жилища и на практика е невъзможно да я вземем пре която и да е от нас. А предлагане в кварталите където живеем няма или са на космически цени. 

Бия си главата в стената. Не мога да я върна да си живее в провинцията, не е в състояние да се справя сама. Не мога и да продам апартамента й там, е да търся нещо тук (отделно че цените ка убийствени, няма и време ). 

Остава да мислим за дом, но и това не знам дали е вариант.  

Така де, измрънках си. 

• Шок 1
Публикувано:
44 minutes ago, Lyubina said:

Оплаквам се: дадоха ни 1 месец предизвестие да освободим квартирата, в която бяхме настанили майка ми.

Сега сме в шок, защото и двете със сестра ми сме в много малки жилища и на практика е невъзможно да я вземем пре която и да е от нас. А предлагане в кварталите където живеем няма или са на космически цени. 

Бия си главата в стената. Не мога да я върна да си живее в провинцията, не е в състояние да се справя сама. Не мога и да продам апартамента й там, е да търся нещо тук (отделно че цените ка убийствени, няма и време ). 

Остава да мислим за дом, но и това не знам дали е вариант.  

Така де, измрънках си. 

В коя държава това?

• Харесвам 1
Публикувано:

То парите дето ще давате ако я заведете в дом ще са сигурно повече от колкото да плащате наем на квартира. 

Просто я приберете временно, докато намерите друга квартира , евентуално вижте и съседен квартал . 

• Харесвам 6
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Полетът ми закъснява с час и 45 мин. (засега). 😞 Смениха часа няколко пъти, смениха гейта, на летището е хаос, защото всички полети закъсняват поне с час и не можем да се доберем до "цивилизована" зона. Заврени сме в някакъв гейт тип "мазе"

Много съм крива 😞

Оплаках се.

Учудващо (положително) обаче - никой не псува, никой не крещи, оплакваме си се тихичко, няма цигани и други мърляви елементи... Все едно не съм на полет за БГ

Публикувано:
преди 3 часа, Lyubina каза:

Това къде?

Лондон Станстед.

Трябваше да напиша, да. Ама нали трябваше да се оплача. 😄

Вместо в 23:50, кацнахме в 02:15.

Стюардът се изпусна, че за да не закъснеят с 3 часа, сменили самолета с този, който трябваше да лети за Прага (по разписание след нас) - ние рулирахме, когато този от София кацна. А иначе обяснението беше "Лошо време, буря в някои държави"

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Намирайки се във вила в Тоскана и наслаждавайки се на вечерята ни на верандата

IMG_4567.jpeg.411ee9bcdf46526a9c073ebe1c312db6.jpeg

влязохме до стаята и установихме как тя беше задимена и миришеше доста неприятно. След като огледахме малко повече, установихме, че преносимата ми батерия е гръмнала докато се е зареждала и се е запалила:

IMG_4569.jpeg.25e26ea7dc91ea532cbf19b93d2a1a1e.jpeg

Секунди по-късно нагрятото стъкло се спука:

IMG_4587.jpeg.57b4de31725a525116d71308a0470812.jpegIMG_4589.jpeg.cd7a127c4c87e9811b471a6c1dc6c9f1.jpeg

Звъняхме на собствениците, за да намерим решение на проблема (най-малкото, нямаше как да спим вътре, защото миришеше отровно), но никой не вдигна телефона (няма денонощна рецепция).

Преди малко, когато мениджърката пристигна и разбра за случая, каза, че е говорила със собственика (когото вече бяхме уведомили по WhatsApp) и каза, че ще сметнат щетите и ще ни кажат по-късно дали и колко трябва да платим, защото в случая е гръмнала наша батерия, а неприятната ситуация не се е случила с техен уред/устройство. 😓

• Харесвам 3
  • Шок 7
  • Замислям се 3
Публикувано:

Лошо! Аз зареждам моите преносими батерии /една малка и една голяма/ цяло денонощие и до сега нищо непридвидимо не се е случвало, а  дори не знаех, че гърмят. А за щетите, логично е, че ще ги заплатите вие, все пак вие сте причинителите на случката. Успокоението е, че не се е случило най- лошото🔥🔥🔥 /ако масичката беше дьрвена или талашитена/😱

• Харесвам 9
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 минути , muchachote каза:

Лошо! Аз зареждам моите преносими батерии /една малка и една голяма/ цяло денонощие и до сега нищо непридвидимо не се е случвало, а  дори не знаех, че гърмят. А щетите, логично е, че ще ги заплатите вие, все пак вие сте причинителите на случката. Успокоението е, че не се е случило най- лошото🔥🔥🔥 /ако масичката беше дьрвена или талашитена/😱

Да, точно до тези изводи стигнахме и ние. Можеше и много по-зле да се развие ситуацията… 🍀

• Харесвам 4
Публикувано:

Добре, че е само масата.......

Иначе батериите гърмят, ако си спомняте на Samsung Galaxy Note 7 от височината в самолетите те също гърмяха.

При мен също една изгърмя преди 5/6 години така, че гърмят. Добре, че масата е стъклена била иначе може да се запали всичко (включително и да върне по кабела и да се запали инсталацията)

Относно за батериите - избягвам презареждато, защото прекалено дългото зареждане може да доведе до прегряване и повреда на батерията.

Зареждане на хладно и проветриво място, поради това, че високите температури могат да ускорят процеса на стареене на батерията и да увеличат риска от повреда.

• Харесвам 10
Публикувано:
На 28.06.2024 г. в 1:17, Надя каза:

Лондон Станстед.

Трябваше да напиша, да. Ама нали трябваше да се оплача. 😄

Вместо в 23:50, кацнахме в 02:15.

Стюардът се изпусна, че за да не закъснеят с 3 часа, сменили самолета с този, който трябваше да лети за Прага (по разписание след нас) - ние рулирахме, когато този от София кацна. А иначе обяснението беше "Лошо време, буря в някои държави"

Вчера беше същият цирк но с най-късния полет на Ryanair до Stansted. Закъсняхме с час и половина и кацнахме около 02:10, но не мога да се оплаквам, тъй-като точно вчера на летището имало някакъв полет до Палма, който закъснявал с над 12 часа и пътниците въобще не знаели дали полетът им ще се осъществи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Иван Попов каза:

Иначе батериите гърмят,

Не го знаех, аз използвам една фирмена от години, къде ли не съм я мъкнал. Пускам я вечер и се зарежда до сутринта. До сега, Слава Богу, не се е случвало нищо гадно 

IMG_20240707_161154.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 минути , muchachote каза:

Не го знаех, аз използвам една фирмена от години, къде ли не съм я мъкнал. Пускам я вечер и се зарежда до сутринта. До сега, Слава Богу, не се е случвало нищо гадно 

IMG_20240707_161154.jpg

Просто ти е качествена батерията и за това не е имало проблем, дано и да нямаш. То и при мен беше качествено ама уви....

Аз зареждам телефоните си по този начин, с ограничение във времето, а не цяла нощ. Пускам Wi-Fi контакта само за около 1:45 или 2:00 часа, но не повече. Въпреки че по-новите модели като S24 Ultra имат защити срещу презареждане, по-старите модели нямат, а литиево-йонните батерии, използвани в повечето съвременни телефони, са по-податливи на повреди при презареждане. Винаги съм го правил, за да не повредя батерията на телефона си. Презареждането може да доведе до прегряване и дори самозапалване, както се вижда в някои случаи.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, r_nikolov1 каза:

Намирайки се във вила в Тоскана и наслаждавайки се на вечерята ни на верандата

IMG_4567.jpeg.411ee9bcdf46526a9c073ebe1c312db6.jpeg

влязохме до стаята и установихме как тя беше задимена и миришеше доста неприятно. След като огледахме малко повече, установихме, че преносимата ми батерия е гръмнала докато се е зареждала и се е запалила:

IMG_4569.jpeg.25e26ea7dc91ea532cbf19b93d2a1a1e.jpeg
Секунди по-късно нагрятото стъкло се спука:IMG_4587.jpeg.57b4de31725a525116d71308a0470812.jpegIMG_4589.jpeg.cd7a127c4c87e9811b471a6c1dc6c9f1.jpeg

Звъняхме на собствениците, за да намерим решение на проблема (най-малкото, нямаше как да спим вътре, защото миришеше отровно), но никой не вдигна телефона (няма денонощна рецепция).

Преди малко, когато мениджърката пристигна и разбра за случая, каза, че е говорила със собственика (когото вече бяхме уведомили по WhatsApp) и каза, че ще сметнат щетите и ще ни кажат по-късно дали и колко трябва да платим, защото в случая е гръмнала наша батерия, а неприятната ситуация не се е случила с техен уред/устройство. 😓

А може ли да споделиш каква марка беше батерията, за един приятел питам.😉

Аз съм я забравял да се зарежда много часове, около 24 часа. 

Публикувано:
преди 29 минути , traveler каза:

А може ли да споделиш каква марка беше батерията, за един приятел питам.😉

Да, това е: 

Baseus Magnetic Wireless Charging Power Bank 5000 mAh 20W
Бях проучвал много каква батерия да си купя, тъй като исках да е малка, лека, компактна и да предлага безжично зареждане на телефона. Бях се спрял на тази и един модел на Anker, но предвид че открих Baseus батерията в български магазин, купих нея.

Добавям:

Сега се сетих, че бях проучвал, че батерията на Anker е по-голяма като размер, а аз исках да е малка колкото разстоянието под камерата до края на кейса ми, за да лепне с MagSafe кейса (с iPhone 14 Pro съм и батерията му пада доста бързо).

Та след толкова изисквания, затова се оказа, че тази батерия отговаря на всичките ми желания…

Но не мисля, че всички бройки от този модел са проблемни, а по-скоро е имало да става… 😏

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 54 минути , r_nikolov1 каза:

Но не мисля, че всички бройки от този модел са проблемни, а по-скоро е имало да става… 😏

В щатите част от тези батерии са оттеглени от пазара точно поради този риск.

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 14 минути , Djgeorgie каза:

В щатите част от тези батерии са оттеглени от пазара точно поради този риск.

Интересно…ползвах батерията от година и половина и принципно бях много доволен от нея. 🤨

Благодаря за информацията! 🙌

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.