Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, saved_ каза:

...съм се омотала и не съм успяла да ги изхарча навреме. 🙃Та сега се чудя какво да ги правя 😁

винаги може да почерпиш на някоя магеланска сбирка :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Най-накрая се случи да летя от домашното ми летище PDV! 🙂

20260502_113209.jpg.3a068b1ccba4d516a8fb4a52fb058d44.jpg

Другия път да се готви Билбао 🙃

20260502_102911.jpg.d9155685f076b598304347fd9aaf3fa3.jpg

• Харесвам 22
  • Шок 2
  • Браво 13
Публикувано:

преди 2 часа, Argentique каза:

Най-накрая се случи да летя от домашното ми летище PDV! 🙂

20260502_102911.jpg.d9155685f076b598304347fd9aaf3fa3.jpg

Крайно време беше! 
Айде честито и за много полети (и нови дестинации) !

Цитат

Другия път да се готви Билбао 🙃

Добър кандидат за комбо със Сантандер! :smile3:

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Снощи пазарувах от AliExpress без да се усетя за празничния период в Китай и изглежда уцелих единствения китайски търговец работещ в този ден 😂

Предполагам идва някъде от ЕС де , но ще разбера като пристигне😉

IMG_20260503_221716.png

• Харесвам 5
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 6 минути , ven62 каза:

От утре съм на нова работа.

Мечтана!

- Нямам шеф;

- Нямам офис, ама никакъв - хоумофис, офисофис, споделен офис, отворен офис, не - никакъв;

- Нямам работно време;

- Нямам работни задължения и ангажименти;

- Не могат да ме уволнят;

- Работодателят ми не може да фалира или ако фалира, ще е след самата държава;

- Заплатата. От нея също съм доволен. С 10-12% под максималната за този вид работа.

Нали ви казах - Мечтана!

:biggrin:

Честита пенсия!

Публикувано:
преди 53 минути , ven62 каза:

Мечтана!

- Нямам шеф;

- Нямам офис, ама никакъв - хоумофис, офисофис, споделен офис, отворен офис, не - никакъв;

- Нямам работно време;

- Заплатата. От нея също съм доволен. С 10-12% под максималната за този вид работа.

Нали ви казах - Мечтана!

В кабинета на моята лична лекарка има много бележки с правила и разни по-забавни мъдрости. Една от тях е: Остаряването е привилегия, дадена на малцина. 
Наслаждавай се на новата работа 🍀

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, ven62 каза:

Мечтана!

Welcome on board!!! Моментът е много, много тънък. Дано по-бързо се адаптирате към новия стереотип. Което не на всеки се отдава. 14 години, откакто спрях да летя и всяка нощ решавам някакъв летателен казус. Но за всеки е различно. Успех!!! 

• Харесвам 19
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, ven62 каза:

62? Мислех, че  е година на раждане (да поясня, тази година не се ли пенсионират 1961 мъже)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, ven62 каза:

Мечтана!

- Нямам шеф;

- Нямам работно време;

Нали ви казах - Мечтана!

Пожелавам ти дъъълги години да се наслаждаваш на тази "нова работа"!

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 48 минути , traveler каза:

62? Мислех, че  е година на раждане (да поясня, тази година не се ли пенсионирата 1961 мъже)

Може да е платил за ранно пенсиониране, за да точи НОИ, докато може, а и да се отърве по-рано от НАП 🤪

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:

@ven62, у дома имам един такъв отдаден служител вече няколко години. 

Не съм спряла да му завиждам.

А той непрекъснато повтаря, че откакто е на тази позиция задълженията и ангажиментите му са нарастнали многократно 🙂 

• Харесвам 7
  • Шок 2
  • Смея се 6
Публикувано:
Преди 1 час, traveler каза:

62? Мислех, че  е година на раждане (да поясня, тази година не се ли пенсионирата 1961 мъже)

преди 20 минути , ДиянаВ каза:

Може да е платил за ранно пенсиониране, за да точи НОИ, докато може, а и да се отърве по-рано от НАП 🤪

Не съм плащал, напротив, те ми плащат.

Ако се пенсионираш една година по-рано (закона го позволява) получаваш 12 пенсии повече (за тази една година), но ти намаляват пенсията с 5%.

Задачата е кога ще си на загуба.

Ексела т.е. математиката казва, че това ще се случи между 10-тата и 20-тата година от пенсионирането. Дали ми пука, че на около 80 години ще получавам пенсия с 5% по-малка. 

На мен, определено, - НЕ.

• Харесвам 19
  • Браво 6
  • Замислям се 2
Публикувано:
В момента, ven62 каза:

Ако се пенсионираш една година по-рано (закона го позволява) получаваш 12 пенсии повече (за тази една година), но ти намаляват пенсията с 5%.

Ексела т.е. математиката казва, че това ще се случи между 10-тата и 20-тата година от пенсионирането. Дали ми пука, че на около 80 години ще получавам пенсия с 5% по-малка. 

Пожелавам ти много здраве!

Повече пътешествия и готини случвания,споделени с любимите ти хора.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 55 минути , ven62 каза:

И още един бонус има - пенсията се намалява с 4,8 % по 0,4 % за всеки месец, но пък се индексира следващата година, т.е. в годината, в която би следвало да се пенсионираш и тази година индексацията е 7.8 %, така че реално се печели и по-викока пенсия освен 12-те заплати. И аз ще съм като теб от 1 юни, живот и здраве. За деня на детето:) 

• Харесвам 21
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 часа, ven62 каза:

Мечтана!

- Нямам шеф;

- Нямам работно време;

Нали ви казах - Мечтана!

Честито пенсиониране! Дълги години да си получаваш пенсията и да я харчиш за мечтани дестинации! 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
3 hours ago, ven62 said:

Аз предпочитам, да ме върнат 20г по-млад, па нека пенсията да се намаля с 5% на година. Пука ли ми, че няма да получавам пенсия след това?

На мен, определено - НЕ. 

🙂

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 часа, ven62 каза:

Мечтана!

- Нямам шеф;

- Нямам работно време;

Нали ви казах - Мечтана!

Честито!

Дълго да си ползваш свободата и "заплатата"!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

@ven62 - пожелавам ти да си като едно моя комшийка на времето (последно като си говорихме беше на 99 години), а именно - дълги години здрав, да се радваш на деца, внуци и правнуци навсякъде по света и най-вече да "минеш" системата като повече години използваш свободата и "заплатата" в сравнение с по-несигурната заплата от преди (комшийката имаше 40 години трудов стаж и 41 години взимаше пенсия). Да бъдеш като един западноевропейски пенсионер, който може да си позволи много повече, имайки повече свободно време. Да си жив и здрав!!!

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

Какъв пенсионер, бе!?

Вен е на 26г,младо лъвче, просто най-накрая е изкопал басейна, сколасал е да го напълни с водка и вместо да го даде на Матеев е договорил държавна субсидия по иновативна програма на ЕС " Не на депресията породена от хиперинфлацията" и сега няма шеф,няма работни ангажименти, само забавления. 😋

@ven62, бъди здрав, забавлявай се на макс, трупай прекрасни спомени! 

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Смея се 19
Публикувано:

@ven62Пожелавам ти най-вече здраве, спокойствие и много щастливи моменти с любимите ти хора. Нека новият етап от живота ти бъде изпълнен с повече време за пътешествия, любими занимания и истински заслужена почивка. А усмивките, доброто настроение и хубавите моменти да са все така неизменна част от всеки твой ден! 🍀

Наслаждавай се на всеки момент – you deserve it! 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 21.05.2026 г. в 15:07, iMari каза:

Какъв пенсионер, бе!?

Вен е на 26г,младо лъвче, просто най-накрая е изкопал басейна, сколасал е да го напълни с водка и вместо да го даде на Матеев е договорил държавна субсидия по иновативна програма на ЕС " Не на депресията породена от хиперинфлацията" и сега няма шеф,няма работни ангажименти, само забавления. 😋

@ven62, бъди здрав, забавлявай се на макс, трупай прекрасни спомени! 

Правилно!

На 40г. съм, ама шестнадесетично.:wink:

Така успокоявахме колежките на "преклонна" възраст.:biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
На 20.05.2026 г. в 23:15, ven62 каза:

Мечтана!

- Нямам шеф;

- Нямам работно време;

Нали ви казах - Мечтана!

Със здраве да си "работиш" новата работа и колкото може по-дълго да си получаваш "заплатата"  🙂     Те́ сега вече ти дойде и времето за най-готините пътешествия, за които досега не си имал време! Жив и здрав да си, да си ги изпътуваш!

• Харесвам 7
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.