Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , Lindt каза:

например от шляпане в локва

E, това открай време е забавление №1 за всички деца! :grin:

• Харесвам 5
  • Смея се 6
Публикувано:
На 31.05.2026 г. в 21:15, chandni каза:

@Иван Попов, честито и от мен! Много постижения в бъдеще! 

Благодаря ти! 

На 31.05.2026 г. в 23:20, ДиянаВ каза:

@Иван Попов честито щом се радваш и споделяш събитието 🍾

Пожелавам ти по-дълго или може би по-кратко 😉 да не разбираш, че зам. директорът е подобие на секретар/ка на директора за задълженията, които са досадни …, наред със зависимостите от РИО.

Иначе искреното ми пожелание е да почнеш да се оглеждаш за университет, щом те влече кариера в сферата на образованието, било то и с длъжност без “директор” в наименованието 🙂

Благодаря ти! 😊

Честно казано, вече започвам да осъзнавам какво имаш предвид. 😄 Засега ентусиазмът още е по-голям от сблъсъка с реалността, но предполагам, че с времето ще натрупам и необходимия опит.

Колкото до университета – никога не казвам никога. Човек трябва да се развива и да учи постоянно, особено когато работи в сферата на образованието. 😊

А за момента ще се опитам да оцелея между графици, заповеди, срокове и безкрайни таблици. 😄

На 31.05.2026 г. в 22:17, swimmer каза:

Честито @Иван Попов.Както се казва,тази година зам.директор, догодина Директор.

Благодаря ти! 

• Харесвам 2
  • Браво 3
Георги Матеев
Публикувано:

След 2-часова битка успях да си купя билети за влак в Русия (Сочи-Краснодар). Посредниците, които ги продават и приемат стандартни методи за плащане, искаха двойна цена от нормалната и съответно се поразрових.

Ключът от палатката се оказа сайта на беларуските железници https://www.rw.by/, който предлага цялата наличност и на руските железници без надценка. Най-трудно беше плащането - Samsung Pay, Revolut, Wise, Curve + всякакви български карти безмилостно блокираха транзакция в беларуски рубли. Картата на crypto.com обаче, която на практика не е от ЕС, безпроблемно обработи плащането и ме направи щастлив 🙂

• Харесвам 22
  • Браво 15
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имах спор от февруари с Oman Air за отменен полет и издадени билети за следващия ден без мое съгласие, които отказах. Върнаха ми една осма от сумата. Подадох искане за връщане на цялата сума. След 2 месеца ми отговориха, че между двата полета имало 2 часа разлика!?! Истината е повече 26 часа разлика. Считали, че не ми дължат нищо повече. Питах ChatGPT  как да процедирам оттук нататък. Той ме посъветва да подам  chargeback към банката, от която са платени билетите, в случая DSK. На 29.04. подадох онлайн chargeback, като прикрепих всички документи- билетите, кореспонденцията с авиокомпанията. В петък ми звъннаха от банката, че DSK са спечелили международно оспорване и днес парите вече са в сметката ми.

• Харесвам 13
  • Браво 16
Публикувано:
На 21.04.2026 г. в 15:59, Фил каза:

Аз още си чакам картичката, която си пуснах от пощенската станция на 89-тия етаж на небостъргача Тайпе 101 преди месец, дано пощите (най-вече нашата) не са ми я затрили някъде. 

Да се похваля, че пристигна картичката от Тайпе 101 :smile3:

-106(BF1).jpg.0c8c5637adbbaff61824a4941c47bb54.jpg

-159(BF1).jpg.5637472d522e8a207a179efe885e3c4d.jpg

На 21.04.2026 г. в 15:59, Фил каза:

Жалко, че увяхна хубавата инициатива с магеланската пощенска кутия, все се каня да проверя за налични свободни пощенски кутии в някой по-удобен клон и все забравям. 

Днес ми остана малко време, та минах през Централна поща и наех пощенска кутия. :smile3: 
Номерът на кутията е 42, и съответно адресът като цяло би трябвало да изглежда така:

P.O. Box 42
Central Post Office Sofia
1000 Sofia
BULGARIA 

Ще го напиша също и в съответната тема.

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 9
Публикувано:
преди 17 минути , Argentique каза:

Както се сещате, гледките бяха покъртителни

А недоволстваше за моите Виетнамски мъгли. Е пожелавам ти да е само тази и тук.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , Argentique каза:

@Argentique се разписа на по-висок връх от Мусала на стари години! 🤣

Първенецът на п-в Индокитай - Фансипан.

Да, с лифта до 2800 м, но после до 3143 има отвратителни стръмни и хлъзгави стълби, а времето беше с мъгла, лек дъжд и сериозен вятър, който особено се усещаше в лифта. 🤣

Пък и бях съвсем неспала след нощния автобус (и с компютър на гърба, че си оставих багажа в някакъв случаен хотел преди първия лифт). 🤣

Виетнамците бяха по джапанки, някои с къси поли. 

*Стълбите могат да се избегнат с още един фуникуляр, ама след малко тормоз има по-голямо удовлетворение. 🙂

Стълбите - много и безброй. 

20260623_084328.jpg.3010609c40223ec84aa29977afa0efdf.jpg

20260623_084824.jpg.7cc383d16758b5510aa70b2bf5aceebf.jpg

На слизане

20260623_092240.jpg.a74aff60f3592bb9104b0ea978a890fc.jpg

20260623_091216.jpg.564ffb30bb0cec5825ade9b916ab428b.jpg

20260623_090540.jpg.bd0a7879b0e6897e178d01e5405373c2.jpg

Такова снимане цари навсякъде...

Истинския връх никой не се сеща да снима. Ограден е с оградка като свещено място. 

20260623_090823.jpg.31bc40d6c07d82dce99fb37db92f3fc8.jpg

Както се сещате, гледките бяха покъртителни. 😅

20260623_090414.jpg.c4067cb2f2cfde49fce84191e656a7a1.jpg

Върни се на Тенерифе и с Тейде - 3700+ приключи с височините 😄

Това връх като връх ли е? Пародия на някой болен мозък … в моите очи🙂

• Смея се 6
Публикувано:
преди 32 минути , ДиянаВ каза:

Това връх като връх ли е? Пародия на някой болен мозък … в моите очи🙂

Връх е, за азиатци. 😉

Как пародия, над 1 милион пари дадох за експедицията 🤣

преди 36 минути , MayaS каза:

А недоволстваше за моите Виетнамски мъгли. Е пожелавам ти да е само тази и тук.

Както се знае, в планината всичко е непредсказуемо, а и точно сега е дъждовният сезон на север, не през март 😉

Долу си е съвсем читаво. Утре да видим, уж съм на оризов терасинг.

20260623_160951.jpg.ae5b7b4078b0f326d689f4e97e5e680d.jpg

• Харесвам 21
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Argentique каза:

Утре да видим, уж съм на оризов терасинг.

Е за него ще ти завидя, че по нашето време март нямаше "оризи" а само "терасинг"

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Я и аз малко да се похваля… макар че май не е много за хвалене с това, с което съм се захванал. 😃

Къщата ми вече е в доста сериозен ремонт – нова долна плоча, предстои и нова горна плоча, а след това и изцяло нов покрив. За всичко, което ще се прави вътре, изобщо да не отварям дума. 😄

Като гледам докъде стигнахме, май по-лесно щеше да бъде направо да я съборим и да я построим наново - едни събарят, а други след тях строят. Но вече сме започнали и малко по малко напредваме.

Утре обаче заминавам за Австрия и поне за няколко дни оставям ремонта, праха и всички грижи около къщата настрана.

Малко почивка няма да ми се отрази зле. 🙂

20260711_094308.jpg.2bd265e99966c19579929a8270af3592.jpg

20260715_181627.jpg.23f10ce4f0da59b7be51ac4585b02b0c.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 6
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Я и аз малко да се похваля… макар че май не е много за хвалене с това, с което съм се захванал. 😃

Къщата ми вече е в доста сериозен ремонт – нова долна плоча, предстои и нова горна плоча, а след това и изцяло нов покрив. За всичко, което ще се прави вътре, изобщо да не отварям дума. 😄

Като гледам докъде стигнахме, май по-лесно щеше да бъде направо да я съборим и да я построим наново - едни събарят, а други след тях строят. Но вече сме започнали и малко по малко напредваме.

Утре обаче заминавам за Австрия и поне за няколко дни оставям ремонта, праха и всички грижи около къщата настрана.

Малко почивка няма да ми се отрази зле. 🙂

20260711_094308.jpg.2bd265e99966c19579929a8270af3592.jpg

20260715_181627.jpg.23f10ce4f0da59b7be51ac4585b02b0c.jpg

Плочата на два пъти ли я отливате?🤔

• Харесвам 1
Публикувано:
37 minutes ago, crazyhorse said:

Като ти видя вече снимката от аватара с оглед дискусията в темата за Букинг не смея да отворя какво пишеш в тая тема.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 52 минути , crazyhorse каза:

Не, не я отливаме на два пъти. На снимките наистина може да изглежда така, затова уточнявам. На втората снимка, където е момчето, имаше стара плоча, която се оказа слаба и затова я съборихме. Там преди беше банята, а сега това пространство ще бъде част от хола. 🙂

@stanimir

Аз ще му отговоря, защото наистина е малко заблуждаващо с тези снимки, които и аз качих. 

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 14 часа, bibi каза:

днес излезе класирането за магистратура на едната щерка. Приета е в специалност Racing cars design в департамент Енцо Ферари на университета в Модена (MUNER)

Ей това е Новина! Браво! С удоволствие да учи в Модена! ❤️ 

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

Поздравления!!  Успехите на децата ни радват много повече отколкото собствените,  а тези на внуците...Там радоста е безкрайна! Пожелавам ти го!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 часа, bibi каза:

Днес съм изключително горда и ще си позволя малко с чужда пита...., но днес излезе класирането за магистратура на едната щерка. Приета е в специалност Racing cars design в департамент Енцо Ферари на университета в Модена (MUNER), където приемат по една шепа хора, още по-малко пък момичета. Щастлива съм, защото много го искаше, много се готви и бори за това и защото дори след 3 г. в Нидерландия не усети страната като своето място. Дано Италия да й е на късмет и дано да можем да я посещаваме честичко!

п.с. нека борбата за квартири започне, ама за това ще мисля...утре

Поздравления! 

Това космическата дама ли?

Много обичам тези пити и се наслаждавам на всеки успех на децата ни. Италия е прекрасна за учене и съм сигурна, че младата дама ще се наслади на макс от живота там, но с квартирите положението е сложно, обаче с повече подбор и внимание, може да случите на хубаво място и да нямате проблеми. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 часа, bibi каза:

Днес съм изключително горда и ще си позволя малко с чужда пита...., но днес излезе класирането за магистратура на едната щерка. Приета е в специалност Racing cars design в департамент Енцо Ферари на университета в Модена (MUNER), където приемат по една шепа хора, още по-малко пък момичета. Щастлива съм, защото много го искаше, много се готви и бори за това и защото дори след 3 г. в Нидерландия не усети страната като своето място. Дано Италия да й е на късмет и дано да можем да я посещаваме честичко!

п.с. нека борбата за квартири започне, ама за това ще мисля...утре

Чудесно, че е така запалена по автомобилния дизайн. Малкият ми син завърши преди 4 години автомобилен дизайн в Ковънтри. В момента работи в Германия. И той е много запален по работата си. За съжаление в момента автомобилната индустрия в Европа не е във възхода си и е доста трудна реализацията. Пожелавам й успех и дано, докато завърши нещата да се подобрят.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 часа, bibi каза:

Днес съм изключително горда и ще си позволя малко с чужда пита...., но днес излезе класирането за магистратура на едната щерка. Приета е в специалност Racing cars design в департамент Енцо Ферари на университета в Модена (MUNER) ...

Eхееее, браво! ! Много интересна специалност! 
Колко е хубаво, че сега младите хора имат толкова възможности да преследват мечтите си! :smile3:

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Mary каза:

Това космическата дама ли?

Да, тя. Ние семейно сме фенове на F1, та може би оттам се запали и всъщност бакалавърът Aerospace engineering в Делфт е бил поредното стъпало за постигане на крайната цел заради аеродинамиката, структурите, материалите.

Факт е, че автомобилната индустрия в Европа е почти в колапс, но да речем, че все още наливат пари в състезателни автомобили. (те бяха 3 или 4 автомобилни специалности и трактори, и понеже трябваше да изреди всичките, баща й и каза, че в тракторите има най-много хляб към момента, но не пожела да го чуе и го писа на последно място). Въобще всичко започна да се развива толкова бързо в този свят и да поема в неочаквани (поне за мен) посоки, че направо ми се плаче.

Благодаря на всички за милите думи! ❤️

• Харесвам 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.