Прескочи до съдържание

Посещение на Дубай

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Ето една карта, която направих за двата автобуса в Абу Даби - №54 - към джамията Шейк Зайед и №34 - към Емирейтс палас. 

Мерси много ще ми бъде полезна. Страхотна си :)

Редактирано от Aleksander

Номер 54 спира и преди джамията.

Изглежда близо ама обикаляш цялата ограда , аз се подведох по акъла на други туристи :(

Затова изчакваш автобуса да завие и продължи покрай джамията , ще видиш входа вляво на автобуса и чак като видиш входа тогава слизаш.

Спирката на тези градски автобуси е извън автогарата - излизаш от централния вход и ще я видиш 15-ина метра на тротоара. Посоката в която хващаш автобуса е надясно.

Има много междуградски автобуси в рамките на самата автогара които минават покрай джамията и местните ще те насочат към тях , но те не ти трябват !!!

Редактирано от stenk
  • Харесвам 3
Публикувано:

Александър, Мари и Стенк чудесно са обяснили и няма как да се объркаш с градския транспорт. Ще добавя само няколко снимки, за да ти стане по ясно. Снимките ги правих вчера така че са актуални. Като се качиш от автогарата на 54 шофьорът отлично знае къде е спирката, защото тя е обозначена. На нея си пише Grand Mosquepost-662-0-61831400-1427688480_thumb.jpg

Тя е точно след този мост направен специално за нея и свързващ я с джамията

post-662-0-88481500-1427688633_thumb.jpg

На връщане спирката е точно преди моста пред джамията. Ето я.

post-662-0-63991300-1427688844_thumb.jpg

На автогарата спирката е точно на същия такъв мост , за да се стига до нея от автогарата

Там ще хванеш 34. Ето спирката и моста Автогарата е сградата в зелено

post-662-0-81033700-1427689027_thumb.jpg

За Емирейтс Палас слизаш на последната спирка.

• Харесвам 6
Публикувано:

Бих искала да попитам съфорумците с опит в Дубай:
Възможно ли е, според вас, един хотел в Дубай да не е публикувал на интернет страницата си никаква форма за контакт (нито телефон, нито имейл)? Конкретно, хотелът е този: http://www.albarshahotelapartsdubai.com/ 

Някои хотели имат изискване към гостуващите двойки (мъж и жена) да имат сключен граждански брак, но възможно ли е това изискване да НЕ е публикувано на страницата на хотела? Харесала съм два-три хотела, на всички писах с въпроса за пребиваването с половинката, но от нито един отговор не получих вече втора седмица. Това ме озадачава...Разчитам, че ако има такова изискване, то ще е публикувано на интернет страницата на хотела, но знае ли човек (за съответния хотел може да се обстоятелство, което се подразбира). Бихте ли ме посъветвали да контактувам директно по телефона?

Публикувано:

Бих искала да попитам съфорумците с опит в Дубай:

Възможно ли е, според вас, един хотел в Дубай да не е публикувал на интернет страницата си никаква форма за контакт (нито телефон, нито имейл)? Конкретно, хотелът е този: http://www.albarshahotelapartsdubai.com/

Някои хотели имат изискване към гостуващите двойки (мъж и жена) да имат сключен граждански брак, но възможно ли е това изискване да НЕ е публикувано на страницата на хотела? Харесала съм два-три хотела, на всички писах с въпроса за пребиваването с половинката, но от нито един отговор не получих вече втора седмица. Това ме озадачава...Разчитам, че ако има такова изискване, то ще е публикувано на интернет страницата на хотела, но знае ли човек (за съответния хотел може да се обстоятелство, което се подразбира). Бихте ли ме посъветвали да контактувам директно по телефона?

Само правя предположение. Според мен не ти отговарят на имейла, защото закона определено забранява неженени двойки да са в една стая. И отговаряйки ти, че може и няма проблем ги поставя официално в позиция на нарушители. Но това е от законите, които масово не се спазват, особено за чужденци. 

Не мисля, че в Дубай има хотел, който стриктно да спазва този закон и съм сигурен, че това важи и за посочения от теб, ама по-добре някой от експертите да ти каже :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, но в сайта им цената е с 1/3 по-ниска :-) Особено в евро, което е една друга мистерия...

Само правя предположение. Според мен не ти отговарят на имейла, защото закона определено забранява неженени двойки да са в една стая. И отговаряйки ти, че може и няма проблем ги поставя официално в позиция на нарушители. Но това е от законите, които масово не се спазват, особено за чужденци. 

Това е и моето предположение. Но търсейки в Експедия попаднах случайно на хотел, за който условието беше изрично записано в офертата. За съжаление не запазих/запомних хотела.

Георги Василев
Публикувано:

А какво да кажа аз, като ще съм с две жени в една стая?!? :D Ние ще сме в Holiday Inn, надявам се, че няма да има проблеми. Ще бъда, като шейх. :D

• Харесвам 2
Публикувано:

pamelanb, щом не го пише в информацията  на страницата на Букинг - съм почти сигурна, че нямат такова изискване. Мястото, където пишат това е раздела: "С дребния шрифт".

Има хотели, където изрично е указано, че не приемат несемейни двойки! Ето един пример.

• Харесвам 1

Когато правих резервацията за Holiday Inn доста подробно изчетох условията и никъде не срещнах изсикване за брачно свидетелство. Явно удобно го пропускат, а и щом не е изрично посочено едва ли ще направят проблем.  :)

Редактирано от Marmorina
Публикувано:

Платих, приключих с тази сага...
Splendor Hotel Apartments Al Barsha. Deluxe Apartment 2 Bedrooms - 7 нощувки, през Отел, 1550 лв с всички такси. От 04.05. до 11.05., живот и здраве, ще бъдем там. Ако има някой в същия период, може да си организираме "мини" магеланска сбирка  :lol: 
Основателю, в една друга тема ме посъветва да вземем рент-а-кар. Послушах те!  B) 

• Харесвам 1

Ако си и с Wizzair ще бъдем и на един и същи самолет :) :) :)

Точно с Wizz air ще летим - то май само те имат полет без прекачване. Вие колко човека ще пътувате ? Ние сме 4-ма - купихме си онлайн вече сафари, Бурж Халифа, Абу Даби... още обаче не сме платили хотел - колебаем се. Искаме да е близо до Мола - така ни посъветваха.

Редактирано от Тония
Публикувано:

Здравейте,калпазани!  :P

имам няколко нежни въпросчета за пътуване до Дубай.Не ме грабвайте за " Добре дошъл" с думите " Ако беше попрочел и т.н." Зачетах се по темата,но все пак да си питам:

1.Виза за Дубай -няма вече ,нали така-имам предвид туристическа -каня се да ходя за седмица там-12-19.април.

2.Коя компания да избера Wizzair или Flydubai ? Първите летят на 13.04-20.04 за 530 лв.( цена без багаж )Дубайската 12.04-19.04.- 320 евра.( с право на багаж 20 кг).  Някой летял ли е с Flydubai да рече с две думи как е и що е...

3.Ще спя у познати там (араби) та хотел не търся.

4.Мога ли да обикалям по къси гащи (дънкови)из улиците и магазините или ще е дерт за тамошните нрави..

Питам като аджамия,но  по-хубаво да питам сега -отколкото после да гледам умно...Има ли какво да се купи изгодно от там освен фалшиви парфюми,дрехи -та да знам да буквам ли багаж на връщане...

Поздрави!

Визи няма.

За авиокомпанията при тези цени е по добре flydubai, като цена с багаж стават еднакв, а с тях ще ти трябва по малко време и средства за трансфер от и до летището.

къси панталони - навсякъде без джамията в Абу Даби и Емирейтс палас.

За изгодно пазаруване - според мен нищо освен бензин и пясък ;)

Редактирано от Калин Цеков
  • Харесвам 2

Здравейте,калпазани!  :P

имам няколко нежни въпросчета за пътуване до Дубай.Не ме грабвайте за " Добре дошъл" с думите " Ако беше попрочел и т.н." Зачетах се по темата,но все пак да си питам:

1.Виза за Дубай -няма вече ,нали така-имам предвид туристическа -каня се да ходя за седмица там-12-19.април.

2.Коя компания да избера Wizzair или Flydubai ? Първите летят на 13.04-20.04 за 530 лв.( цена без багаж )Дубайската 12.04-19.04.- 320 евра.( с право на багаж 20 кг).  Някой летял ли е с Flydubai да рече с две думи как е и що е...

3.Ще спя у познати там (араби) та хотел не търся.

4.Мога ли да обикалям по къси гащи (дънкови)из улиците и магазините или ще е дерт за тамошните нрави..

Питам като аджамия,но  по-хубаво да питам сега -отколкото после да гледам умно...Има ли какво да се купи изгодно от там освен фалшиви парфюми,дрехи -та да знам да буквам ли багаж на връщане...

Поздрави!

Здравей,

И на мен ми предстой пътуване до Дубай.Виза не ти е необходима слагат ти печат в паспорта на летището. Погледни си до кога ти е валиден паспорта. 

Аз си взех билет за Wizz ама предварително и беше по-изгодно според мене, ама при тези цени които си споменал по-добре си вземи на дубайците.

Редактирано от Aleksander
Публикувано:

Замислих се за предстоящото ми пътуване на 24.04 и пак започнаха едни върпоси да ме глождят. Как стои въпроса с телефоните. Прочетох,че роумингът бил 6-7 лева, а като зная моята тинейджърка как не може без да ме чува по телефона (е,аз също, де!)... Казват за някакви техни карти,които били предплатени. Дайте съвет,моля ви!

Публикувано:

За колата под наем съм на друго мнение. Според мен няма смисъл. Метрото е ново, много хубаво и редовно. Вярно, че в пиковите часове е натоварено, но просто изчакваш следващото след 2-3 минути. Има и вагон само за жени, където е по спокойно.

Докъдето не можеш да стигнеш с метро си взимаш такси, ние комбинирахме метро + такси. Такситата са евтини, има минимална такса 10 дирхама. Но трябва да търсиш държавните таксита, защото тези които стоят пред хотела и ти се предлагат често са двойно по-скъпи. Интересно ми беше, че има и таксита с розов покрив за жени и карани от жени.

Ако искаш навътре в пустинята има достатъчно екскурзии и от рецепцията на хотела ще те насочат веднага. Цените са горе-долу еднакви навсякъде.

Ако се спрете обаче на кола имай предвид, че трябва задължително да имаш международна книжка. Ние ходихме миналата година и се оказа че българските книжки не важат, защото сме нямали подписан договор с ОАЕ. Ако настояваш ще ти дадат колата, но глобите ако те спрат са солени.

Георги Василев

Аз също от 24.04 съм в Дубай за първи път, но тече яката организация и вече се чувствам сякаш съм бил вече. С много хора говорих, които са ходили и относно колата, за да караш ти трябва едно удостоверение от СБА (съюз на българските автомобилисти) Струва около 20 лева и се издава на момента. Адреса им е ГРАД СОФИЯ, 1000 ПЛОЩАД “ПОЗИТАНО” № 3. Важи за срок от 1 година. Ние си взехме кола за 2 дни, ще ни спести возенето с рейс до Абу Даби и още няколко точки. Иначе за такситата и метрото съм съгласен. Било много уредено и удобно, особено, ако станциите са в близост до хотела. 

Редактирано от Георги Василев
Публикувано:

За Абу Даби може би си струва, макар че ние ходихме с автобуса, пътува се със същата карта като метрото. 

За шофьорите -  в предния пост писах, спазвайте ограниченията, глобите са високи :)

Да допълня за такситата и по-специално за шофьорите им - доста са любезни и разговорливи, обикновено не са местни и могат да ви разказват за собствените им страни. Ако попаднете на местен шофьор използвайте да ви обясни неща за Дубай, за сгради и традиции особено в стария център.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз също от 24.04 съм в Дубай за първи път, но тече яката организация и вече се чувствам сякаш съм бил вече. С много хора говорих, които са ходили и относно колата, за да караш ти трябва едно удостоверение от СБА (съюз на българските автомобилисти) Струва около 20 лева и се издава на момента. Адреса им е ГРАД СОФИЯ, 1000 ПЛОЩАД “ПОЗИТАНО” № 3. Важи за срок от 1 година. Ние си взехме кола за 2 дни, ще ни спести возенето с рейс до Абу Даби и още няколко точки. Иначе за такситата и метрото съм съгласен. Било много уредено и удобно, особено, ако станциите са в близост до хотела. 

Като се върнете да разказвате. Интересно ми е да споделите какви ще са температурите по това време и дали се понасят.

Публикувано:

Замислих се за предстоящото ми пътуване на 24.04 и пак започнаха едни върпоси да ме глождят. Как стои въпроса с телефоните. Прочетох,че роумингът бил 6-7 лева, а като зная моята тинейджърка как не може без да ме чува по телефона (е,аз също, де!)... Казват за някакви техни карти,които били предплатени. Дайте съвет,моля ви!

А по моя въпрос някой нещо да каже?

Георги Василев
Публикувано:

А по моя въпрос някой нещо да каже?

Аз лично нямам представа, но съм благодарен, че имам служебен телефон с безплатен роуминг, дано свърши работа.

Като се върнете да разказвате. Интересно ми е да споделите какви ще са температурите по това време и дали се понасят.

Гледах статистика за минала година, максимума е бил на 24 април 38 градуса, мисля че е топло. Една приятелка е ходила през май и каза, че наподобява да надникнеш във фурна :):(:):(

• Харесвам 2
Публикувано:

За изгодно пазаруване - според мен нищо освен бензин и пясък ;)

Може да си напазаруваш и евтини самолетни билети ;) Някои магеланци за 25 евро ще пътуват от Дубай до Манила ;)

Хубавото е, че самолетните билети не заемат място и няма нужда да си букваш допълнителен багаж :lol:

• Харесвам 1
Публикувано:

В повечето хотели има WIFI и може да се обаждаш безплатно по скайп. Ако имаш смартфон може да си смъкнеш апликацията MobilVoip и с предлащане на10 евро в например www.freevoipdeal.com може да се обаждаш за 4 евроцента до мобилен и за 0,7 цента до стационарен телефон в България.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.