Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, nino said:

За един билет дава най-ниска цена, както винаги, но дали ще могат да се купят няколко без промяна ?

Пробвай да видим.

Публикувано:

Опитах схемата на @Георги Матеев- същото работи и с оподо. Обаче ми отваря и линк към австралийската версия на букинг полети и през него излиза същото като през eDreams и Opodo. Става въпрос за билет София- Варна двупосочен. Сваля около 15€. През бг версията на букинг е с 3€ по- скъпо отколкото на сайта на БГ еър. 🙂 

преди 12 часа, Loverboy каза:

Някой лек за Изиджет знаете ли? Че нищо не ми ги сваля…

Опиатай през австралийската версия и ако отвори букинг полети, може и да свали нещо...

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 12 часа, Loverboy каза:

Някой лек за Изиджет знаете ли? Че нищо не ми ги сваля…

С Изиджет проблемът е съвсем друг. Авиокомпанията просто подава по-високи цени към посредниците - средно с около 20 евро отгоре на отсечка, и после цената дори след дискаунт горе-долу се изравнява с тази на техния сайт. Посредникът трябва да свали поне 25 евро (от негова гледна точка) за да има някакъв смисъл да се минава през него.

Ако вземеш Изиджет през OTA после в оригиналното потвърждение от авиокомпанията ще забележиш, че посредникът е платил доста повече, отколкото е актуалната цена в този момент.

Швейцарският eDreams понякога след много рефреш сваля 26-30 евро от Изиджет, което на практика прави около 6-10 евро реална отстъпка. Рядко съм виждал по-добра опция.

• Харесвам 11
Публикувано:

Днес цял ден се занимавам със схемите на “jetcost” и “Opodo”. Но най - добра цена в крайна сметка получих от австралийския едриймс. Сега настана време да смятаме - колко куфара още ще ни трябват - един ли, два ли. В тази връзка искам да попитам ще мога ли да добавя багаж на по - късен етап, ако купя билетите от посредник? Никога досега не съм добавяла багаж за билети, които не са купени от ак.

В случай, че има значение полетът е от София до Истанбул, с Turkish. 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 11 минути , Miladina каза:

Днес цял ден се занимавам със схемите на “jetcost” и “Opodo”. Но най - добра цена в крайна сметка получих от австралийския едриймс. Сега настана време да смятаме - колко куфара още ще ни трябват - един ли, два ли. В тази връзка искам да попитам ще мога ли да добавя багаж на по - късен етап, ако купя билетите от посредник? Никога досега не съм добавяла багаж за билети, които не са купени от ак.

В случай, че има значение полетът е от София до Истанбул, с Turkish. 

В никакъв случай не купувай Търкиш полет SOF-IST (или обратно) от посредник, освен ако не планираш да летиш само с ръчен багаж.

Тарифата без чекиран багаж излиза най-евтино от посредник, но ако трябва после да добавиш багаж той струва над 100 евро на сайта на Търкиш. Най-евтино е да купиш билет директно от сайта на авиокомпанията, но вземи малко по-скъпата тарифа с включен багаж - така куфара излиза едва 30-ина евро.

С почти всички други авиокомпании е ок да вземеш от посредник и после да добавиш багаж, но специално с Търкиш не е изгодно.

• Харесвам 8
Публикувано:

И ако случайно имате мили - дори най-евтиния награден билет на Търкиш включва чекиран багаж.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да се похваля пак. 

Намалих полети на Трансавиа с Jetcost, но имам нова находка - нидерландската версия дава още по-ниски цени, дори от португалската. Там прехвърля към Lastminute, плащане с Дайнърс. Разбира се, иска нова карта всеки път, която си генерирах от Flykk. 

Установих, че когато цената е повече от 50 евро, сваля много, когато сложиш само един пътник. Когато е под 50 евро на сайта на авиокомпанията, намалява много, когато сте двама. 

Ето и какво напазарувах: 

София-Париж - 42 евро на сайта на авиокомпанията, купен за 22 евро (една резервация, двама пътници) - спестени 20 евро на пътник. 
Париж-София - 64 евро, намален на 38 евро. Спестени 26 евро на човек. 

Общо на сайта на авиокомпанията на пътник: 116 x 2 = 232 

Ние сме ги купили за 60 x 2 = 120 

Спестени 112 евро. 

Полетите веднага бяха издадени, имаме PNR, който работи на сайта на Трансавия. 

• Харесвам 20
  • Браво 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, Loverboy каза:

Да се похваля пак. 

Намалих полети на Трансавиа с Jetcost, но имам нова находка - нидерландската версия дава още по-ниски цени, дори от португалската. Там прехвърля към Lastminute, плащане с Дайнърс. Разбира се, иска нова карта всеки път, която си генерирах от Flykk. 

Установих, че когато цената е повече от 50 евро, сваля много, когато сложиш само един пътник. Когато е под 50 евро на сайта на авиокомпанията, намалява много, когато сте двама. 

Ето и какво напазарувах: 

София-Париж - 42 евро на сайта на авиокомпанията, купен за 22 евро (една резервация, двама пътници) - спестени 20 евро на пътник. 
Париж-София - 64 евро, намален на 38 евро. Спестени 26 евро на човек. 

Общо на сайта на авиокомпанията на пътник: 116 x 2 = 232 

Ние сме ги купили за 60 x 2 = 120 

Спестени 112 евро. 

Полетите веднага бяха издадени, имаме PNR, който работи на сайта на Трансавия. 

Допълвам по Transavia темата - наскоро купувах техен полет BES-TLN и холандският eDreams го намали от €94 на €52. Проверявайте и там. Холандските схеми като цяло работят много добре конкретно за Transavia.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 17.06.2026 г. в 14:32, Георги Матеев каза:

300 резервации (сметни средна отстъпка поне по €20)

Тихо да не чуят от НхП (х да се чете А) 😄 

• Смея се 5
Публикувано:
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Допълвам по Transavia темата - наскоро купувах техен полет BES-TLN и холандският eDreams го намали от €94 на €52. Проверявайте и там. Холандските схеми като цяло работят много добре конкретно за Transavia.

Да, да, проверявах, но не го свали чак толкова. Направи ми го от 64 на 53 - стандартната им отстъпка от 10-13 евро. 

Публикувано:

Току-що Edreams.nl ми намали полети до Ламеция от 19 евро на сайта на Уиз на 5.50 евро. Взехме 4 билета, така че пак избихме месечната такса. 

изкара тази цена само на телефон, на компютър изкара 13 евро. Но ги замразих и ще ги напазарувам утре на спокойствие. 

• Харесвам 6
  • Браво 3
Публикувано:

@Loverboy, на мен австралийската версия ми продаде връщане от Кишинев за 9 aud, вместо за 14,99 а евро.

А пък аз от снощи се забавлявам със спорове в разните там групи за пътувания във Фейсбук за купуването на билети от посредници. Има реакциии от страна Wizz и от Ryan. 🙂

Публикувано:

Да, но както съм казвал - през посредници купувам само грешки, които не мога да намеря на сайта на авиокомпанията и съм готов да рискувам или полети, за които ми е все тая и са уикенд забежки. Ако нещо ми е критично важно да се случи като полет, ще го купя на оригинална цена. Но за всякакви уикенд полети, на които ходя за забавление пазарувам през посредници. Така че всеки си преценява риска. 

Друг принцип е да купувам полети, които са сравнително скоро - месец-два-три, за които шансът да канселират и нисък. Има и изключения - напазарувах си за следващата година през Expedia и MyTrip (колкото и да не исках) полети до САЩ от грешката на Ер Лингъс за по 700 евро в бизнес. Но там пак поех риск. И пак гледах да избирам смислени посредници. 

А и освен всичко, като истински магеланец, много обичам да ровя и да “хаквам” системата да спестя още някое евро от така или иначе евтините полети. Ето, сега ще ходя до Ламеция за 10-11 евро. 

Преди 3-4 години тук бяхме открили една грешка на Оподо и Едриймс за черен петък, в която намаляваше точно 16 евро полети и всички полети, които бяха по-евтини, излизаха на минус и на практика се продаваха безплатно. Тогава колко пазарувахме полети на Раян по 5 евро, продадени за 0… 🤪

• Харесвам 10
Публикувано:

Имам проблем със закупени през Gotogate билети с Rоyal Jordan и моля за помощ, ако някой се е сблъсквал с тях. Смениха часовете на полетите на отиване и връщане. На връщане обаче вторият полет /Аман - Истанбул/ като час е даден преди първия /Банкок-Аман/. от повече от 10 дни се занимавам с посредника, звънях да поискам промяна, така че полетите да е възможно да бъдат един след друг. Бях склонна и да ги изместя с +-7 дни отиване и връщане съответно. Нямали места в същата класа, щели да изпратят запитване до АК. Последва мейл, че отново места в същата класа няма, предлагат пълен рефънд. Отново звънях, за да попитам възможно ли е доплащане в следващата класа /разбира се не бизнес/ само за връщането съответно, да ми кажат колко. Отново щели да питат АК. Днес отново същия имейл - няма места освен в бизнес класа, предлагаме пълен рефънд. Вече ми е ясно, че нямат намерение да съдействат,а целта им е  да препродадат билетите /6 човека сме с 2 деца/, но нямам намерение за се отказвам от тези билети, при все, че съм резервирала и нощувките. Някой с подобен опит?

Публикувано:

Да, ние с него комуникираме на лични, техните полети бяха през Mytrip, а аз незнайно защо съм решила през Gotogate да букна. Техните ги оправиха без никакъв проблем от Mytrip. Gotogate тук е проблемът.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 минути , stanimir каза:

Ще тагна @r_nikolov1, че наскоро имаше същия казус :

Да, ситуацията е същата като моята.

На 13.06.2026 когато си писах за кратко с MyTrip - не виждаха, че има промяна от страна на RJ и искаха да им платя такса около 70€ заради това, че искам да си променям полетите, но седмица по-късно им писах пак и най-накрая успяхме да се разберем, че наистина има проблем и проблемът не е в мен, а в RJ.

В крайна сметка се уточнихме, че искам на 03.01 на обяд да съм в Истанбул и ми казаха, че ще пуснат запитване към компанията и ще ми изпратят имейл като отговорят за новите полети. Вчера погледнах, че в сайта на RJ полетите ми са обновени - връщане на 02.01 в 22 ч като кацането в Истанбул е на обяд на 03.01 в 13:05 (същите полети, които бях съгласувал с MyTrip). По-късно получих и имейл от MyTrip за промяната и вече тя е налична в профила ми. Та 13 дни по-късно (цялата история започна на 13.06.2026) моят проблем е решен. 

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Яни каза:

Имам проблем със закупени през Gotogate билети с Rоyal Jordan и моля за помощ, ако някой се е сблъсквал с тях. Смениха часовете на полетите на отиване и връщане. На връщане обаче вторият полет /Аман - Истанбул/ като час е даден преди първия /Банкок-Аман/. от повече от 10 дни се занимавам с посредника, звънях да поискам промяна, така че полетите да е възможно да бъдат един след друг. Бях склонна и да ги изместя с +-7 дни отиване и връщане съответно. Нямали места в същата класа, щели да изпратят запитване до АК. Последва мейл, че отново места в същата класа няма, предлагат пълен рефънд. Отново звънях, за да попитам възможно ли е доплащане в следващата класа /разбира се не бизнес/ само за връщането съответно, да ми кажат колко. Отново щели да питат АК. Днес отново същия имейл - няма места освен в бизнес класа, предлагаме пълен рефънд. Вече ми е ясно, че нямат намерение да съдействат,а целта им е  да препродадат билетите /6 човека сме с 2 деца/, но нямам намерение за се отказвам от тези билети, при все, че съм резервирала и нощувките. Някой с подобен опит?

Няколко пъти писах, че са доста неадекватен посредник. При мен покупката беше през Букинг, но се оказа, че те са само платформа, която ползва Goto gate. Изобщо не осъзнаха проблема, който те самите създадоха. Обяснявахме на много от агентите им,  нищо. Букинг имат на английски телефон само за полети. Та те се включиха и оказаха в час, явно им обясниха проблема, и оправиха полетите.

Публикувано:

Пишете отново на Gotogate докато попаднете на читав служител. Моите полети също след смяната не бяха ок,изяждаха ми ден от престоя. Два пъти получих отказ за смяна поради същата причина. След като ми дойде писмо за промяната и от RJ ,ясно си пишеше,че за промяна над 4 часа,мога да сменя датите. Новият( трети) служител през чата,направи необходимото. Но и аз не питах,а направо писах,че според мейла от RJ, имам право и искам да сменя датите.Последваха два дена ни вест,ни кост... Изобщо не препоръчвам резервация чрез Gotogate  в този смисъл. Това което ми направи впечатление е и че в системата на RJ много бавно се случиха нещата. Може би два-три дни имах активни две връщания. Та може и при тях да е каша. Пробвахте ли с някой от европейските им офиси да се свържете? 

• Харесвам 4
Публикувано:

Много хора се оплакват от тях, определено трябва да ги избягваме. Аз досега съм доволен от Трип, MyTrip и Expedia. Trip имат мнооого добър съпорт, който работи постоянно. Lastminute и Rumbo също са ужасни и ги ползвам само заради отстъпката с Дайнърс и то само за полети на Раян, а и Трансавия наскоро. Но за нещо “по-сериозно”, не бих. Така миналата година при промяна на полета от Air Baltic ми приеха промени, които не ме устройваха и после нямах право на рефънд и изгорях. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Да, хубаво е да се знае. Аз определено за напред ще избягвам резервации чрез Букинг по тази причина. Но в конкретния случай ,вината може да е и на RJ. Аз такава промяна при която с дни да стоят активни в сайта им и променения и новия полет( т.е. можеш да си купиш места, багаж....) за пръв път виждам,а не е като да не сменям често при възможност. Затова и си мисля,че е удачен контакт и с RJ . 

Публикувано:
Преди 1 час, mamaivy каза:

Затова и си мисля,че е удачен контакт и с RJ . 

Не пречи да опита, но аз когато писах в Месинджър на RJ, първо ме попитаха дали съм си купил билетите през официалния сайт и след това ми отговориха, че агенцията ми е отговорна за моите билети и да търся нея. Опитах 3 пъти директно да стане чрез RJ, защото аз също смятам, че проблемът (с нелогично променените полети) е от тях, а не от посредника, но те настояваха да се свържа с MyTrip и прекратяваха комуникацията ни.

Публикувано:

Четвъртият ми опит с чата на Gotogate днес постигна същият резултат -отново полетите са fully booked /без значение коя дата искам/ и предлагат рефънд или бизнес класа. Намерих някакви мейли на някакъв customer service Center и писах и там, според АI следващият орган над тях е European Consumer Centre Sweden (ECC Sweden) или съответно European Consumer Centre Bulgaria. 

Ще пробвам към тях вече, директно с посредника не виждам повече шанс.  С авиокомпанията, имайки предвид опита по-горе, дори не съм пробвала.

• Шок 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• mbuch
    • Individuala
    • Дънди
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.