Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Сигурно е коментирано някъде, ама не успявам да открия - "Mastercard credit" е някаква специфична карта, различна от обикновена кредитна карта Mastercard, така ли беше? 

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Резидентите на островите в Испанското кралство получават отстъпки за транспортните си разходи в разходките си из страната. Проучвах този въпрос с резиденството -плюсове и минуси, лично:). За сега съм нерезидент...за сега...:)

Връзка към коментар
преди 47 минути , shnuky каза:

Резидентите на островите в Испанското кралство получават отстъпки за транспортните си разходи в разходките си из страната. Проучвах този въпрос с резиденството -плюсове и минуси, лично:). За сега съм нерезидент...за сега...:)

Би ли дар малко повече подробности - за кои осторови, какви отстъпки, може ли някъде да се прочете повече инфо?

Връзка към коментар

Ето ги правилата, ако има още въпроси, нека продължат в отделна тема:

https://www.citizensadvice.org.es/discounted-plane-boat-tickets-island-residents-and-family-members/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Намерих билети Мадрид-Барселона през jetcost - opodo, чиято цена е 10 евро по-ниска от тази на сайта на iberia. При плащането има опция да избера два варианта:

1.Standard (€ 2.99)
The practical choice for a smooth trip
  • No Opodo fees for any change/cancellation
  • Booking confirmation (by email only)
  • Personalised mobile site with everything you need to know for your trip
  • Mobile check-in
  • Live weather forecast for your destination
    или

2. No additional services (€ 0.00)
    Confirmation email only
    • Any changes or cancellations will cost €50 per passenger, plus any additional fees by the airline.
    • Contact the airline directly to confirm your flights before departure.

Въпросът ми е, има ли смисъл от първата опция, която добавя към цената 3 евро или да избера без добавяне на услуги? Не съм купувал през opodo и не знам как да процедирам. Предполагам ще ми изпратят кода на резервацията и ако избера без услуги какво трябва да направя след това?

Ако някой има желание и време да ми отговори ще ми помогне много :)

Връзка към коментар

Ами доколкото разбирам без допълнителни услуги всичко си е стандартно, само ако искаш промени, плащаш 50 на Оподо + евентуалните такси на компанията, а иначе не ги плащаш тия 50. Другото са глезотии. 

За Иберия не ти трябва да се чекираш онлайн или каквото и да е друго, така че имаш ли билет си ок, със или без имейл...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тотално се загубих в тази тема :) Някой може ли да ми каже в крайна сметка плащания с какви карти минават за билети от bravofly? Маестрото само на ПИБ ли може да е?

Харесах си едни Майорка - Барселона - Малта (19 август). И двете отсечки са с vueling. По отделно ли трябва да си ги купя за по-голяма отстъпка, защото може и наведнъж доколкото се ориентирам.

Връзка към коментар

Привет. Съдейки по моя опит номера с Маестро -то май умрЕ! Аз имам на ПИБ, но съм пазарувал успешно и с такова на друга банка. Отдавна обаче искат съвсем други карти - Дайнърси, някави кредитни дето не съм ги и чувал и пр..... Е, някой може да ме поправи ако греша!

Връзка към коментар
Преди 1 час, Алекс каза:

Тотално се загубих в тази тема :) Някой може ли да ми каже в крайна сметка плащания с какви карти минават за билети от bravofly? Маестрото само на ПИБ ли може да е?

Харесах си едни Майорка - Барселона - Малта (19 август). И двете отсечки са с vueling. По отделно ли трябва да си ги купя за по-голяма отстъпка, защото може и наведнъж доколкото се ориентирам.

Ако ги разкъсаш на два билета, ще спестиш по 6 евро на отсечка, ако ги купиш на веднъж само 6 евро. 

Гледам, че  с райън на 19ти сутринта има полет Майорка-Барселона, който излиза 1-2 евро по-евтино отколкото с Вуелинг и с включено евентуално 6 еврово намаление...

С две думи, най-изгодно е да си купиш билет от Раян директно и след това през bravofly за Вуелниг, но цялата работа ще е за 6 евро общо.

Ако не искаш да висиш цял ден в Барселона, ти трябва комбинация Вулеинг и Вулеинг с поне 10 евро отгоре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хммм. Нещо не мога да се ориентирам. Гледам полет 8:40 от Майорка и после вечерния от Барселона с vueling. От сайта на vueling за двама ми дава цена 250 евро, а от бравофлай 228 евро, ако взема цялата отсечка, ако ги разделя цените са съответно 87 + 108 или общо 195. Може би трябва да попитам 5-те евро такса включени ли са в цената или не? Но основното ми питане беше как се плащат билетите през този сайт? Защото тези цени ги дава само, ако избера Маестро, но какво Маестро е това? Кореспонденцията по темата е супер дълга и не мога да проследя последно с каква карта трябва да се плати, за да има отстъпка.

Връзка към коментар

Не бих казал, че Маестро е умряло... преди няколко дни взех еднопосочни билети на България еър с по 12 евро надолу с Маестро през bravofly.es Както многократно е обсъждано логика няма - както в размера на остъпките, така и при картите. Остъпките варират от 3 до 80 евро, като горната граница обикновено се достига при традиционни авиокомпании за далечни полети. Активните карти за отстъпки също непрекъснато се променят за различните сайтове - най-често това са Маестро, Дайнърс и Американ Експрес, но има и разни екзотични карти, които при нас няма как да свършат работа. В допълнение картинката става още по-объркана, защото често има значителни разлики при търсене директно в сайта и при пренасочване от търсачка към същия сайта (например jetcost, tripadvisor, liligo и др.). Затова след като човек си избере желан полет, трябва да проверява първо през търсачките, после през различните сайтове и техните версии за отделните държави - аз предпочитам да правя това в rumbo и bravofly (Италия, Франция, Испания и Португалия), където най-често има активни промоции Дайнърс и Маестро, с които разполагам.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , lyubo21 каза:

Не бих казал, че Маестро е умряло... преди няколко дни взех еднопосочни билети на България еър с по 12 евро надолу с Маестро през bravofly.es Както многократно е обсъждано логика няма - както в размера на остъпките, така и при картите. Остъпките варират от 3 до 80 евро, като горната граница обикновено се достига при традиционни авиокомпании за далечни полети. Активните карти за отстъпки също непрекъснато се променят за различните сайтове - най-често това са Маестро, Дайнърс и Американ Експрес, но има и разни екзотични карти, които при нас няма как да свършат работа. В допълнение картинката става още по-объркана, защото често има значителни разлики при търсене директно в сайта и при пренасочване от търсачка към същия сайта (например jetcost, tripadvisor, liligo и др.). Затова след като човек си избере желан полет, трябва да проверява първо през търсачките, после през различните сайтове и техните версии за отделните държави - аз предпочитам да правя това в rumbo и bravofly (Италия, Франция, Испания и Португалия), където най-често има активни промоции Дайнърс и Маестро, с които разполагам.

Благодаря. А Маестро на ПИБ ли трябва да е или на всяка банка минава?

П.С 5-те евро съм го видяла на сайта на vueling, така че отпада. Вече се обърках с толкова търсачки.

Редактирано от Алекс
Връзка към коментар
5 minutes ago, Алекс said:

Благодаря. А Маестро на ПИБ ли трябва да е или на всяка банка минава?

На ПИБ минава, дори ми се е случвало да мине за няколко плащания през 3 месеца, но при версии на различни езици. ДСК също минава, с карти на други банки нямям опит. Ако пътуваш по-често моят съвет е да не си "изгърмяваш" картата за 5 евро отстъпка, но ти си преценяваш. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , lyubo21 каза:

На ПИБ минава, дори ми се е случвало да мине за няколко плащания през 3 месеца, но при версии на различни езици. ДСК също минава, с карти на други банки нямям опит. Ако пътуваш по-често моят съвет е да не си "изгърмяваш" картата за 5 евро отстъпка, но ти си преценяваш. 

Ама как 5 евро :) Аз ги смятам 55 евро? Маестрото е на Експресбанк.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Алекс каза:

Хммм. Нещо не мога да се ориентирам. Гледам полет 8:40 от Майорка и после вечерния от Барселона с vueling. От сайта на vueling за двама ми дава цена 250 евро, а от бравофлай 228 евро, ако взема цялата отсечка, ако ги разделя цените са съответно 87 + 108 или общо 195. Може би трябва да попитам 5-те евро такса включени ли са в цената или не? Но основното ми питане беше как се плащат билетите през този сайт? Защото тези цени ги дава само, ако избера Маестро, но какво Маестро е това? Кореспонденцията по темата е супер дълга и не мога да проследя последно с каква карта трябва да се плати, за да има отстъпка.

Предложението на Александър е да летите в 6;30 от Палма до Барселона, но с Раянеър

Връзка към коментар

Дали минава няма как да разбереш., ако не пробваш. като разделиш билета по отсечки ще спечелиш от отстъпката и ще загубиш защита от закъснение и подобни. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , bad kid каза:

Предложението на Александър е да летите в 6;30 от Палма до Барселона, но с Раянеър

Хора, какво ме направихте :) Толкова ли неразбираемо съм го написала. Да, видях полета на Раян, но този полет е много ранен. Нека засега да се концентрираме на полета от 8:40 с vueling Палма - Барселона и на късния Барселона - Малта. Опитвам се да разбера как да си го купя най-евтино и дали Маестро на Експресбанк ще мине или ако не мине, то какво ще мине (вече разбрах евентуално ПИБ и ДСК, но такива нямам). Също така по мои сметки отстъпката е 55 евро, а не 5, нито 12. Вие виждате ли тази отстъпка или аз греша?

П.С сега видях, че neuromancer ми е отговорил за картата. Може ли само да ми кажете дали правилно се ориентирам в отстъпката

Редактирано от Алекс
Връзка към коментар
преди 8 минути , bad kid каза:

На мен ми дава при 2 билета купени на веднъж Палма - Малта за съответната дата, общо отстъпка 49 евро с Маестро, не знам на парчета как ще е 

На мен ми пише това:

Descuento incl. 22,00 €

Importe 227,96 €

Цената, която трябва да платя е 228 евро нали? Иначе на метод на плащане пише Маестро - 49 евро, но реално отстъпката е 22 евро, ако ги купя през бравофлай, а не директно от сайта на vueling, доколкото разбирам, тъй като на сайта на vueling ми дава обща цена 250 евро.

Както и да е. Благодаря за помощта. Най-вероятно ще си ги взема през сайта на vueling да ми е спокойно, че имам билети. С този сайт изглежда доста сложно.

Връзка към коментар

Точно така, обикновено отстъпката е по-малко,от това което е написано в  самият сайт, но в твоят случай гледаш сумата която трябва да платиш и сравняваш най-ниската цена, която си намерила по другите сайтове...Няма нищо сложно, ако не разбираш нещо, ползвай Хром браузер и автоматичен превод.Сайтът е читав !

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Алекс каза:

На мен ми пише това:

Descuento incl. 22,00 €

Importe 227,96 €

Цената, която трябва да платя е 228 евро нали? Иначе на метод на плащане пише Маестро - 49 евро, но реално отстъпката е 22 евро, ако ги купя през бравофлай, а не директно от сайта на vueling, доколкото разбирам, тъй като на сайта на vueling ми дава обща цена 250 евро.

Както и да е. Благодаря за помощта. Най-вероятно ще си ги взема през сайта на vueling да ми е спокойно, че имам билети. С този сайт изглежда доста сложно.

При покупка от Вуелинг ще платиш 250 евро за двамата.

При покупка от бравофлай с Маестро ще платиш 228 евро.

Не гледай какво пише като намаление при методите за плащане, там не е реално, а това което наистина ще спестиш  250-228 е 22, толкова са казали в началото и те  "Descuento incl. 22,00 €".

Дали си струва или не, ти ще решиш, но Маестро ще ти трябва само един път в случай, че купиш през бравофлай.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.