Eva eva Публикувано: 25 септември, 2021 Публикувано: 25 септември, 2021 От Болоня, Верона и Палма 🙂 Болоня Болоня Верона В хотела в Палма, пристигнахме доста късно. Чакаха ни с късна вечеря. Палма Това е от закуската в хотела Сойер Отново Палма 16 6
DaBo Публикувано: 17 октомври, 2021 Публикувано: 17 октомври, 2021 Украинска улична храна от днес в един парк: 26 5
Яничка Публикувано: 19 октомври, 2021 Публикувано: 19 октомври, 2021 Експериментираме с местната кухня в Севиля: Rabo de toro - опашка от бик: Супа Salmorejo - до някъде подобна на гаспачо, защото се сервира студена, но на вкус по-различна и с настърган хамон отгоре: И като стана дума за хамон - Андалусия е мястото за този деликатес: 18 5
Alexander Публикувано: 19 октомври, 2021 Публикувано: 19 октомври, 2021 опашката от бик я има на много места салморехото е подобно на гаспачото, но няма краставици, чушки и вода, като се разбива за да стане по-кремообразно. завидях ти! 3 1
Яничка Публикувано: 19 октомври, 2021 Публикувано: 19 октомври, 2021 преди 29 минути , Alexander каза: опашката от бик я има на много места салморехото е подобно на гаспачото, но няма краставици, чушки и вода, като се разбива за да стане по-кремообразно. завидях ти! Още съм в търсене на онова ястие с патладжаните, явно не навсякъде го има. Мерси за съветите преди пътуването 🙂 P.S. Опашката от бик е вкусна и месото беше крехко. 1
Alexander Публикувано: 19 октомври, 2021 Публикувано: 19 октомври, 2021 Някой път някакви уж локални ясния не може да се намерят. Аз така обърнах цяла Мурсия/град да търся PAPARAJOTE и не го намерих, хем бях с испанец.. 1
DaBo Публикувано: 19 октомври, 2021 Публикувано: 19 октомври, 2021 преди 1 минута , Alexander каза: Някой път някакви уж локални ясния не може да се намерят. Аз така обърнах цяла Мурсия/град да търся PAPARAJOTE и не го намерих, хем бях с испанец.. Това го гугълнах, че не го бях чувала. Дали няма някаква сезонност? Ако си бил извън сезон, може и затова да не си го намерил.
Alexander Публикувано: 19 октомври, 2021 Публикувано: 19 октомври, 2021 Уж не, но го има на супер малко места, основно през пролетта. Испанеца беше от Мадрид, та каза, че за 3 път е в Мурсия и не успява да го пробва. Сега видях, че се смеели на чужденците, понеже някои от тях го ядели с листото, а то не се яде или по нашенски - ядат доматите с колците.. 4
noshtna_ptica Публикувано: 25 октомври, 2021 Публикувано: 25 октомври, 2021 В Монополи - похапване в черно 21 3
Яничка Публикувано: 25 октомври, 2021 Публикувано: 25 октомври, 2021 @Alexander, най-накрая открих патладжани с мед в Марбея. По ирония на съдбата не ми хареса, но никой не е казал, че експериментирайки, ще се наядеш 🙂 Но пък скаридите в Андалусия са чудни. Тук са върху аспержи: Baby калмари: И задължителната за Испания паеля: 17 2
Дани Магелани Публикувано: 25 октомври, 2021 Публикувано: 25 октомври, 2021 преди 2 часа, Яничка каза: @Alexander, най-накрая открих патладжани с мед в Марбея. По ирония на съдбата не ми хареса, но никой не е казал, че експериментирайки, ще се наядеш 🙂 Но пък скаридите в Андалусия са чудни. Тук са върху аспержи: Baby калмари: И задължителната за Испания паеля: Аз пък не им харесвам паелята. Но пък опашката от бик е супер. 2
Яничка Публикувано: 25 октомври, 2021 Публикувано: 25 октомври, 2021 преди 32 минути , Дани Магелани каза: Аз пък не им харесвам паелята. Но пък опашката от бик е супер. Паеля и аз не харесвам. Иво си я тачи 🙂 1
Alexander Публикувано: 25 октомври, 2021 Публикувано: 25 октомври, 2021 преди 2 часа, Яничка каза: Паеля и аз не харесвам. Иво си я тачи 🙂 Защото не си яла от моите. Има различни видове.😝 1
Дани Магелани Публикувано: 25 октомври, 2021 Публикувано: 25 октомври, 2021 преди 43 минути , Alexander каза: Защото не си яла от моите. Има различни видове.😝 Ами да очакваме покана за твоята паеля. Току виж сме я заобичали. 😉 1
DaBo Публикувано: 27 октомври, 2021 Публикувано: 27 октомври, 2021 Mittlerweile in Berlin … И хората се забавляват, както преди: 13 2
Тони Публикувано: 31 октомври, 2021 Автор Публикувано: 31 октомври, 2021 В Мелбърн може да опитате едни от най- добрите кроасани в света: https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2016/04/11/t-magazine/food/lune-croissanterie-melbourne-croissants.amp.html 12 1
ivailo_radev Публикувано: 31 октомври, 2021 Публикувано: 31 октомври, 2021 На 28.11.2020 г. в 9:07, Alexander каза: Аз съм се замислял много пъти и не откривам нито едно ястие, което да е типично българско и да го има само в България-дори имената са я турски, я гръцки. Обикновено са взаимствани от съседнтите ни страни, а понеже сме и малка страна съвсем се размиват ястията с тези на съседите ни. Реално ние сме били част от Османската империя и както и всичко останало, така и храната яко се е омешала из цялата империя. Една голяма част от храните са с произход дори от левантинския регион - Ливан, Йордания, Сирия. То дори и думите са арабски (левантински или египетски диалекти). Ама нормално - винаги има развитие на културата и кухнята чрез чуждо влияние. 4 1
Eva eva Публикувано: 31 октомври, 2021 Публикувано: 31 октомври, 2021 В Тунис /първите няколко снимки са от хотела в Ясмин Хамамед/. В Сиди бу саид пих лимонада с млечни бадеми /само там се прави/. След това има няколко снимки от едно заведение на о. Джерба. 16 2
Marusinka Публикувано: 31 октомври, 2021 Публикувано: 31 октомври, 2021 Не знам дали това е за тази тема, но за първи път като бях на карнавал в САЩ, ядох corn dog или дълбоко изпържен кренвирш с пухкава отвътре и хрупкава отвън коричка от царевично брашно. Много ми се услади тогава, но кратко след това спрях да ям кренвирши и от 15г. поне не бях опитвала. В четвъртък обаче заведохме с мъжа ми децата на Аризонския щатски панаир и нямаше как да не им купя. На снимката е двегодишната ми дъщеря, настървено гризяща еднометров царевичен хот-дог. 24 2 1
Alexander Публикувано: 5 ноември, 2021 Публикувано: 5 ноември, 2021 От САЩ, хамбургера беше страхотен, а обстановката още повече. От вчера ентрекота. 24 3
Marusinka Публикувано: 6 ноември, 2021 Публикувано: 6 ноември, 2021 На 4.11.2021 г. в 20:17, Alexander каза: От САЩ, хамбургера беше страхотен, а обстановката още повече. От вчера ентрекота. Ааа, магеланец в Аризона!! 2
Alexander Публикувано: 23 ноември, 2021 Публикувано: 23 ноември, 2021 След прочетени добри отзиви за това място I du dela Contrada в Бреша го посетихме групово. Пробвахмe предиястия, телешки стек и няколко пасти. Телешкото не беше зле, но не беше и нещо топ, но аз не съм критерий, понеже съм пробвал всякакви вече и имам много големи очаквания. Всички пасти обаче бяха много добри, имаше с патка, с телешко рагу, дива свиня и други. Десертите също бяха много хубави. Задължително трябва резервация за петък-събота вечер. имаше много интересни и добри бири. 13
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега