Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света


Препоръчани мнения

  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

От Болоня, Верона и Палма 🙂 

 

Болоня

DSC_0157-2.jpg

 

Болоня

DSC_0221-2.jpg

 

DSC_0222-2.jpg

 

Верона

DSC_0305-2.jpg

 

В хотела в Палма, пристигнахме доста късно. Чакаха ни с късна вечеря.

DSC_0323-2.jpg

 

Палма

DSC_0346-3.jpg

DSC_0356-2.jpg

 

Това е от закуската в хотела

DSC_0480-2.jpg

 

Сойер

DSC_0579-2.jpg

 

Отново Палма

DSC_0623-2.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 6
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Експериментираме с местната кухня в Севиля:

 

Rabo de toro - опашка от бик:

20211018_152853.jpg.94abb5f354b1e36756072fcbd235654c.jpg

 

Супа Salmorejo - до някъде подобна на гаспачо, защото се сервира студена, но на вкус по-различна и с настърган хамон отгоре:

 

20211018_152344.jpg.ef3fc17b973342654b28aec896fd8e21.jpg

 

И като стана дума за хамон - Андалусия е мястото за този деликатес:

20211017_210158.jpg.a46314a58d18200d75c1ce1821a16d25.jpg

 

  • Харесвам 18
  • Браво 5
Публикувано:

опашката от бик я има на много места

салморехото е подобно на гаспачото, но няма краставици, чушки и вода, като се разбива за да стане по-кремообразно.

 

завидях ти!

 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 29 минути , Alexander каза:

опашката от бик я има на много места

салморехото е подобно на гаспачото, но няма краставици, чушки и вода, като се разбива за да стане по-кремообразно.

 

завидях ти!

 

Още съм в търсене на онова ястие с патладжаните, явно не навсякъде го има. Мерси за съветите преди пътуването 🙂

P.S. Опашката от бик е вкусна и месото беше крехко.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Някой път някакви уж локални ясния не може да се намерят. Аз така обърнах цяла Мурсия/град да търся PAPARAJOTE и не го намерих, хем бях с испанец..

  • Шок 1
Публикувано:
преди 1 минута , Alexander каза:

Някой път някакви уж локални ясния не може да се намерят. Аз така обърнах цяла Мурсия/град да търся PAPARAJOTE и не го намерих, хем бях с испанец..

Това го гугълнах, че не го бях чувала. Дали няма някаква сезонност? Ако си бил извън сезон, може и затова да не си го намерил.

Публикувано:

Уж не, но го има на супер малко места, основно през пролетта.  Испанеца беше от Мадрид, та каза, че за 3 път е в Мурсия и не успява да го пробва.

 

Сега видях, че се смеели на чужденците, понеже някои от тях го ядели с листото, а то не се яде или по нашенски - ядат доматите с колците..

 

  • Харесвам 4
Публикувано:

@Alexander, най-накрая открих патладжани с мед в Марбея. По ирония на съдбата не ми хареса, но никой не е казал, че експериментирайки, ще се наядеш 🙂

20211023_221339.jpg.57bef822f605a8bf6225faeb7c0574ec.jpg

 

Но пък скаридите в Андалусия са чудни. Тук са върху аспержи:

20211019_151905.jpg.5d8c535de200e07a9d18a8d7d6528a99.jpg

 

Baby калмари:

 

20211019_151948.jpg.607f6d539e63117935e16faf6359caba.jpg

И задължителната за Испания паеля:

20211019_152835.jpg.24e90783742522653fe29eb2f2fb2b35.jpg

 

20211019_151948.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, Яничка каза:

@Alexander, най-накрая открих патладжани с мед в Марбея. По ирония на съдбата не ми хареса, но никой не е казал, че експериментирайки, ще се наядеш 🙂

20211023_221339.jpg.57bef822f605a8bf6225faeb7c0574ec.jpg

 

Но пък скаридите в Андалусия са чудни. Тук са върху аспержи:

20211019_151905.jpg.5d8c535de200e07a9d18a8d7d6528a99.jpg

 

Baby калмари:

 

20211019_151948.jpg.607f6d539e63117935e16faf6359caba.jpg

И задължителната за Испания паеля:

20211019_152835.jpg.24e90783742522653fe29eb2f2fb2b35.jpg

 

20211019_151948.jpg

Аз пък не им харесвам паелята. Но пък опашката от бик е супер.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , Дани Магелани каза:

Аз пък не им харесвам паелята. Но пък опашката от бик е супер.

Паеля и аз не харесвам. Иво си я тачи 🙂

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 43 минути , Alexander каза:

Защото не си яла от моите. Има различни видове.😝

Ами да очакваме покана за твоята паеля. Току виж сме я заобичали. 😉

 

  • Замислям се 1
Публикувано:
На 28.11.2020 г. в 9:07, Alexander каза:

Аз съм се замислял много пъти и не откривам нито едно ястие, което да е типично българско и да го има само в България-дори имената са я турски, я гръцки. 
Обикновено са взаимствани  от съседнтите ни страни, а понеже сме и малка страна съвсем се размиват ястията  с тези на съседите ни.

Реално ние сме били част от Османската империя и както и всичко останало, така и храната яко се е омешала из цялата империя. Една голяма част от храните са с произход дори от левантинския регион - Ливан, Йордания, Сирия. То дори и думите са арабски (левантински или египетски диалекти). Ама нормално - винаги има развитие на културата и кухнята чрез чуждо влияние.

  • Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

В Тунис /първите няколко снимки са от хотела в Ясмин Хамамед/. В Сиди бу саид пих лимонада с млечни бадеми /само там се прави/. След това има няколко снимки от едно заведение на о. Джерба. 

 

DSC_0757-2.jpg

 

DSC_0758-2.jpg

 

DSC_0760-2.jpg

 

DSC_0761-2.jpg

 

DSC_0815-2.jpg

 

DSC_0946-2.jpg

 

DSC_0170-2.jpg

 

DSC_0171-2.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 2
Публикувано:

Не знам дали това е за тази тема, но за първи път като бях на карнавал в САЩ, ядох corn dog или дълбоко изпържен кренвирш с пухкава отвътре и хрупкава отвън коричка от царевично брашно. Много ми се услади тогава, но кратко след това спрях да ям кренвирши и от 15г. поне не бях опитвала. В четвъртък обаче заведохме с мъжа ми децата на Аризонския щатски панаир и нямаше как да не им купя. На снимката е двегодишната ми дъщеря, настървено гризяща еднометров царевичен хот-дог.

51AD5025-10CC-40B7-BAAC-905BC58CE53A.jpeg

  • Харесвам 24
  • Шок 2
  • Смея се 1
Публикувано:
На 4.11.2021 г. в 20:17, Alexander каза:

От САЩ, хамбургера беше страхотен, а обстановката още повече.

 

8F1C66F2-BC5E-4FC8-899C-7FC6C80F3655.jpeg.4f7d6f5b9b6b06e08b92e95aca37f96c.jpeg
FA6F86B7-18D1-4987-9CC5-450FE50063F8.jpeg.fe5f560b31d996e07266e768831970e5.jpeg

B4C7ABDF-3F56-4FA6-AD04-D07A00DB413B.jpeg.5ee6fa8b9dba46ae282fa4e9ed0d3844.jpeg

B3AB7D8A-EEDB-4883-8DD8-C6E40624FCBB.jpeg.23776f95c34ccb9ab3f5898f6047c654.jpeg

 

 

От вчера ентрекота.

 

3055C18F-94A7-464F-8C3A-2DB0170AA8A6.jpeg.584510ea8bb1b1c732dee67f5c977396.jpeg

Ааа, магеланец в Аризона!!

  • Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

След прочетени добри отзиви за това място I du dela Contrada в Бреша го посетихме групово.

Пробвахмe предиястия, телешки стек и няколко пасти. Телешкото не беше зле, но не беше и нещо топ, но аз не съм критерий, понеже съм пробвал всякакви вече и имам много големи очаквания.

 

Всички пасти обаче бяха много добри, имаше с патка, с телешко рагу, дива свиня и други. Десертите също бяха много хубави.

Задължително трябва резервация за петък-събота вечер.

 

имаше много интересни и добри бири.

 

 


 

 

7B455BB1-2F48-4B6F-851E-B1FBB34CF221.jpeg

6E54B7AB-BFDB-4B33-A260-CAA6A5975482.jpeg

B90C99A7-22E0-44F9-BAF6-440A7BA5CFBF.jpeg

5FD75C9E-C7A3-4D12-A1B9-973D258A069D.jpeg

E9A3C435-187E-4FF6-9933-4BB61B2CF043.jpeg

89E84C95-C944-4A1F-A417-478F3BE635D7.jpeg

7416198B-0A2E-4D4A-B1DD-ADEFF9522236.jpeg

5FF650A9-4BA2-4C8A-BA7C-AE539268A18E.jpeg

61D8CDA4-4718-4899-9FC5-1A9134712553.jpeg

  • Харесвам 13
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.