Еминко Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 И ето едно малко познато и на пръв поглед странно ядене от Италия.Типично е за района северно от река ПО,Мантова,Парма,Кремона и южната част на езерото Гарда.Това са тортелини с тиква и от личен опит ви казвам ,много е приятно 2
Бръмбар Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Аз съм яла равиоли с тиква в Милано и потвърждавам - много е вкусно :-)
maialearrosto Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 “Mangia, bevi e pensa alla salute!”: "Яж, пий и мисли за здравето си" - още една причина да се ходи на Ботуша, и то каква... Всеки ден си го повтарям! 6
Бръмбар Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Тази "швабска паста" също е доста вкусна точно в комбинация с бекон и зеле. Често я има по коледните базари, бъркат я в едни големи тави: http://www.blackforestpv.com/recipes/swabian-spatzle/ 1
mililia Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 Тони, какво е ястието на 2,6 и 8 снимка?. Еххххх, как ми се доходи до Италия .
Бръмбар Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 (редактирано) На мен 4 ми прилича на брускета, 6 на жабешки бутчета, 8 и на мен ми е интересно какво е Редактирано 30 януари, 2014 от Бръмбар
Тони Публикувано: 30 януари, 2014 Автор Публикувано: 30 януари, 2014 (редактирано) 1 лазаня 2 дреболийки- сърчица 4 брускета с домати и чесън, беше фантастична! 5 тирамису 6 жабешки бутчета 7 вид хляб сервиран като разядка, със зехтин 8 октоподи Страхотно заведение нацелихме. Хапвахме и на още три-четири места, но само тук решихме да повторим последната вечер, заслужава си! Освен прекрасната обстановка цените бяха много добри! Редактирано 30 януари, 2014 от Тони 2
mililia Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 Като изкарахме отново тази тема да ви попитам някой дали може да се сети как се казва ето това: Ядохме го в Сеговия, но му забравих името.
Excited Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 Като изкарахме отново тази тема да ви попитам някой дали може да се сети как се казва ето това: DSCN9453.JPG Ядохме го в Сеговия, но му забравих името. Percebes. В Сеговия?
mililia Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 (редактирано) Percebes. В Сеговия? Да, точно така му беше името. Благодаря . Да в Сеговия. Има един рибен ресторант точно под замъка и има всякакви морски вкусотии. Е, точно това не съм сигурна дали го причислявам към вкусотиите, че някак си ми беше трудно да приема вида му. Испанци ни го препоръчаха, така че си мисля че е нещо, което се яде там. Редактирано 30 януари, 2014 от mililia
Мрън Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 Аз само да вметна, че, както е известно, англичаните не познават шкембе чорбата, и в Англия няма традиции с тази храна, преди да дойдат към Балканите. Та това популярно кулинарно изкушение, извън официалните менюта, в разговорния език e известно за тях като "towel soup" - супа от хавлия Не съм съгласна. Шкембето е било доста популярно, но не като супа. http://www.foodsofengland.co.uk/tripeandonions.htm Сега вече трудно се намира, но това ще се промени скоро дотогава да са живи и здрави братята поляци: бърза супа става с шкембе в буркан..мммм
palioto Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 Съвсем наскоро бях в Тайланд,И понеже исках да опитам колкото се може повече от тайландската кухня.Признавам ,че ми беше ужасно вкусно.Все едно бях циганче в сладкарница Но на прибиране оповръщах половината азиатски летища.Така,че ако имате ,чувствителни стомаси пийте Пробиотици преди и по време на вашето пътуване ,за да не страдате като мен
Tedy Публикувано: 11 февруари, 2014 Публикувано: 11 февруари, 2014 Не казвам, че трябва да го ядете, просто няма да имате много избор. Та това е типична китайска закуска, а и обяд. Супа със спагети, зеленчуци, пържено яйце и най-отгоре за разкош туршия. Преди години като четях "Китайски загадки", много ми беше странно как съдията Ди все закусваше туршия, е, вече не се чудя. 3
гост Публикувано: 11 февруари, 2014 Публикувано: 11 февруари, 2014 Леко гнусно e пърженото яйце в супата...
tonik Публикувано: 12 февруари, 2014 Публикувано: 12 февруари, 2014 Унгарски вкусотии в центъра на Будапеща: 8
Angelika Публикувано: 14 февруари, 2014 Публикувано: 14 февруари, 2014 Съгласни ли сте с тази класация? 10-те най-вкусни храни в света http://www.obekti.bg/zemia/6009-10-%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0
гост Публикувано: 14 февруари, 2014 Публикувано: 14 февруари, 2014 Съгласни ли сте с тази класация? 10-те най-вкусни храни в света http://www.obekti.bg/zemia/6009-10-%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0 Само No 2 е храна, другото.....
Tedy Публикувано: 14 февруари, 2014 Публикувано: 14 февруари, 2014 Ей това беше много вкусно. В Яншу, Китай - тофу, гъби, зеленчуци.
tonik Публикувано: 23 февруари, 2014 Публикувано: 23 февруари, 2014 Хърватски ястия, от Загреб. Това блюдо се произнася "мйешано мйесо". Всъщност порцията е доста, доста голяма, не успях да изям цялата, а това много рядко ми се случва. Следващото ястие ми бе препоръчано като специалитет характерен за Загреб. Нарича се "Щрукли" и представлява печено сирене с нещо като ювка. Изстинало е много вкусно. 13
Тони Публикувано: 25 февруари, 2014 Автор Публикувано: 25 февруари, 2014 АйдИИИИ, дет се вика...за феновете на турската кухня! 9 1
Childish Публикувано: 25 февруари, 2014 Публикувано: 25 февруари, 2014 Тони, това на едно сядане ли го опустошихте???
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега