Прескочи до съдържание

Резервация в Rumbo/Bravofly/Volagratis - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

преди 35 минути , gini каза:

Според мен,( това все пак е извадено от контекста )... ако има повече отсечки на един билет, че не можеш да ползваш следващите.

Вероятно, да. За щастие е единичен еднопосочен билет, понякога има и полза от колебаенето до последно за билет за връщане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 16.01.2024 г. в 12:12, Jorro каза:

късно....... как да процедирам за рефънд от тях ли само имам шанс или да пробвам дайнърс за чардж бек?

Какво стана с cheapflyshop? Издадоха ли ти билет, върнаха ли парите?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Я да питам, с Opodo prime plus мога ли да купя билети за други хора, освен титуляра (поотделно). Цената се качва ако сложа 3ма заедно (не е от цената на билета, пише 9 на тази цена).

Нещо пише че намалението се ползва от 9 човека, ама не разбрах точно как.

Оказа се, че не приема Револют, а приема Wise, само че аз там пари нямах и трябва да прехвърлям.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте! Не видях някой да е имал подобно изживяване с румбо.ес, та да ви питам следното: 

Купих три билета през rumbo.es за полет с Aegean SOF-ATH за трима души. Като проверявам резервацията на сайта на Aegean с PNR, виждам, че пътниците са с разбъркани имена от сорта на Ivanmr Ivanov, вместо Mr Ivan Ivanov, Penkamrs Penkova вместо Mrs Penka Penkova или Nathaliemrs Kociscomorizet вместоMrs Nathalie Kocisco Morizet.

При rumbo.es всичко беше правилно изписано.

Някой срещал ли се е с този проблeм и как следва да се процедира?

Мерси предварително за отговорите ви.

Връзка към коментар
преди 1 минута , alhio каза:

Някой срещал ли се е с този проблeм и как следва да се процедира?

Няма да имате никакъв проблем с пътуването. Титлата понякога се "залепва" за първото име - зависи от това коя резервационна система се ползва.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Jorro каза:

Някой купувал ли е от този сайт? https://kissandfly.de/

Не ми е познат, а там ми излиза най-добра цена през немския джеткост

Аз пробвах през него да купя за едни азиатски полети, но ме прехвърли към друг още по съмнителен . В крайна  сметка от авиокомпанията взех на същата цена

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Jorro каза:

Аз не съм, но помня, че @Георги Матеев беше писал лош отзив за тях.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
На 8.07.2024 г. в 14:30, Jorro каза:

Имах билет до Хавай, но през австрийска версия. Изместиха го и поисках отмяна. Реагираха бързо и ми възстановиха парите. Нямам оплаквания от тях.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Минавам да предупредя за схемата с безплатния едномесечен пробен абонамент за eDreams и регистрацията с един и същ gmail с добавена точка/и някъде в името. Не знам дали е точно заради мейла или друга информация, която съм давал - име, телефон, адрес, банкова карта, но са ме засекли, че вече съм ползвал free trial и са ме таксували автоматично, няколко дни след като купих prime билети през нов профил.

За съжаление в картата имаше достатъчно пари и плащането е минало. Не мисля, че има смисъл да се разправям с тях, единствено да се опитам да оспоря транзакцията. Но като цяло се чудя дали ми се занимава или просто да си ползвам абонамента. Само с два купени билета избих почти 50 лева. Опитвам се да разбера как работи резервацията за други хора. Пише до 4 човека на една резервация, но тези 4-ма фиксирани ли са или могат да са различни хора всеки път. Например какво се случва ако са на различни резервации за един и същ полет? Мисля, че @Георги Матеев има активен абонамент, ако може да помогне с разясняването на това? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 8.07.2024 г. в 14:30, Jorro каза:

Малко късно го виждам това, но по-добре да споделя късно отколкото никога.
Уникални шанаджии, имаха навремето да ми връщат прилична сума за едни канселирани полети до Великденския (иначе нормално издадени билети, не мога да си кривя душата за това) и беше положението тука има, тука няма.

Днес ще връщаме, на другия ден комуникация, че утре ще връщаме, че днес не можахме, на третия път, ама не сме ли върнали, сега ще върнем, на четвърти път - няма как да не сме върнали, вижте си банкова сметка, на пети път - май верно не сме върнали, сега ше видим кво ше праи’м и отново в този порочен кръг месеци наред. Нищо .de няма в този сайт, бягайте далеч от него.

Направо получавам обриви като се сетя за този казус.

Изнервих се много и оспорих в банката, че съм платил и не съм получил услуга.

Да са живи и здрави от банката, свършиха си отлично работата, въпреки че и те са една позната шанаджийска организация, но на бялото не мога да кажа черно и всичко приключи с хепиенд. 
С две думи - далече от целувай-и-лети.де (kissandfly.de), един голям кръст върху тях.

Не знам как съм събрал толкова негативна енергия към тези, но явно много са ме мотали и изнервили, сега ми олекна като споделих 🙂 

• Харесвам 13
Връзка към коментар
Георги Матеев
На 19.08.2024 г. в 18:46, iceman00 каза:

Опитвам се да разбера как работи резервацията за други хора. Пише до 4 човека на една резервация, но тези 4-ма фиксирани ли са или могат да са различни хора всеки път. Например какво се случва ако са на различни резервации за един и същ полет? Мисля, че @Георги Матеев има активен абонамент, ако може да помогне с разясняването на това?

Не е задължително титуляра на акаунта да присъства в резервацията въобще, през Прайм акаунта си купувам с отстъпка билети за други хора без аз да пътувам. Понеже съм с по-старите акаунти на мен ми дава да имам до 6 спътника на Прайм цени и все още не съм надвишил тази бройка, така че не мога да ти отговоря със сигурност. Мисля обаче, че имената на тези шестима (в твоя случай четирима) са фиксирани и не може да варират, тъй като ги записва като Прайм членове в акаунта и после избираш от падащо меню имената.

Използвам случая да похваля Едриймс Прайм на тема хотели. Преди малко купувах хотел в Хавана - на официалния сайт цената беше 535 евро, а Прайм цената беше 302 евро за абсолютно същата стая. Всички останали сайтове предлагаха най-ниска цена около 420 евро, така че Прайм дискаунта беше напълно реален и много добър. Почти съм сигурен, че когато през май ми изтече абонамента ще го подновя пак.

@Jorro бягай далеч от Kissandfly, че има опасност да си останеш само с целувката 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Не е задължително титуляра на акаунта да присъства в резервацията въобще, през Прайм акаунта си купувам с отстъпка билети за други хора без аз да пътувам. Понеже съм с по-старите акаунти на мен ми дава да имам до 6 спътника на Прайм цени и все още не съм надвишил тази бройка, така че не мога да ти отговоря със сигурност. Мисля обаче, че имената на тези шестима (в твоя случай четирима) са фиксирани и не може да варират, тъй като ги записва като Прайм членове в акаунта и после избираш от падащо меню имената.

Използвам случая да похваля Едриймс Прайм на тема хотели. Преди малко купувах хотел в Хавана - на официалния сайт цената беше 535 евро, а Прайм цената беше 302 евро за абсолютно същата стая. Всички останали сайтове предлагаха най-ниска цена около 420 евро, така че Прайм дискаунта беше напълно реален и много добър. Почти съм сигурен, че когато през май ми изтече абонамента ще го подновя пак.

@Jorro бягай далеч от Kissandfly, че има опасност да си останеш само с целувката 🙂

Ооо то мина вече, но се отървах и си върнах парите, вече си знам и внимавам.

Връзка към коментар
преди 1 час, margarettod каза:

Някой може ли да сподели кой съпорт е по-адекватен в случай на променен / отменен полет - mytrip или trip.com? Имам незначителен (положителен) опит само с mytrip.

Аз съм писал в чата на трип.ком и отговарят сравнително бързо там и според мен биха ти съдействали бързо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 40 минути , Jorro каза:

Аз съм писал в чата на трип.ком и отговарят сравнително бързо там и според мен биха ти съдействали бързо.

Преди дни, купувайки едни билети джеткост-трип.ком в бързината не съм бил сменил датата и го видях след транзакцията. Не знам до колко време след покупката можеш да се откажеш и да ти рефъндат сумата, но при мен сработи и ми я възстановиха напълно. Та и според мен биха съдействали

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 38 минути , Branko каза:

Преди дни, купувайки едни билети джеткост-трип.ком в бързината не съм бил сменил датата и го видях след транзакцията. Не знам до колко време след покупката можеш да се откажеш и да ти рефъндат сумата, но при мен сработи и ми я възстановиха напълно. Та и според мен биха съдействали

Когато си купиш билет през тях обикновено издаването на билета е до 3 дни, при различните компании става между няколко часа най-често след 24ч. В периода до издаването на билете може да го откажеш мисля без такси.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не е точно намаление, но от няколко дена забелязах, че в приложението на trip.com има нова функционалност, наречена moments. Прилича малко на инстаграм feed, където си качваш някакви снимки и с текст от минимум 300 знака и съответните хаштагове можете да съберете нелошо количество точки, които после да използвате за пътувания. Може да се оставят и отзиви за предварително избрани от тях световни туристически атракции. Там изискванията са за 100 знака, но и точките са максимум 30 на обект. Занимавка си е, но за сравнително кратко време натрупах 14 евро кредитче.

1724913418228.jpg.b23e67c3775f95b556c85c9f0d0e3da5.jpg1724913418216.jpg.93eb6297b8c23a64599465dcf34a4403.jpg

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Някой може ли да ми каже в момента, ако купя билет през оподо и активирам прайм членство мога ли да го откажа до 1 месец безплатно или вече я няма тази опция?

PS. 15 дни е вече, проверих го,

Връзка към коментар
преди 22 минути , Jorro каза:

Някой може ли да ми каже в момента, ако купя билет през оподо и активирам прайм членство мога ли да го откажа до 1 месец безплатно или вече я няма тази опция?

Не пише да има някакви ограничения за прекратяване на членство още в безплатния месец. Единствено пише, че
"If you decide to cancel now, keep in mind you will not have the opportunity to start a Prime free trial within the next 12 months"

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 42 минути , iMari каза:

А какво намери там като отстъпка?

След малко ще се похваля, само да видя дали ще мине транзакцията да не ми е уроки 😄 😄 😄 

PS. Писах в другата тема. Едриимс апа намаля полети на Луфтханза, което си е рядкост. За да ми е гадно като купих билета и потърсих същата дата за да направя принтскрийн го беше намалил още....не смея да потърся пак  😄

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.