Прескочи до съдържание

Wizz Air - кратки новини и въпроси (Архив: 29.05.2013 - 19.05.2016)

Препоръчани мнения

или считаш, че 180 продадени билета по 20 лева са в състояние да покрият разходите на който и да е превозвач по която и да е отсечка с печалба?

Това не става, цени по 20 лева се случва да има за ограничено време, за известен брой места. Почне ли запълване и цените на билетите започват да растат. То това си е основополагащ принцип при Wizz.  

Така че ако за някой полет в някакъв момент има цени по 20лв.,  то в друг момент другите места са продадени за повече и средната цена не е 20лв. 

Връзка към коментар

намалят се полети.  Баш Изи в конкурентна среда ги няма никви у БГ. Скоро и без тях.

Орязването е следваща стъпка след опита за запазване на дял. И това ще стане.

А ти всички ги плюеш - Изитата за едно, Райън, нямало да пробият Уиз, Уиз, че си заминават заради Райън - няма угодия.

Досега на авиопазара у нас нямаше конкуренция - нито за Уиз, нито за Изи, оперираха си в различни сегменти, без кой знае какви допирни точки. А фактът, че сме готови да отпишем лесно един или друг играч е показателен доколко сме приели монополното положение за даденост, а конкуренцията ни е чужда и сме скептични към нея.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Това не става, цени по 20 лева се случва да има за ограничено време, за известен брой места. Почне ли запълване и цените на билетите започват да растат. То това си е основополагащ принцип при Wizz.  

Така че ако за някой полет в някакъв момент има цени по 20лв.,  то в друг момент другите места са продадени за повече и средната цена не е 20лв. 

Именно, точно това имам предвид! Да приемем, че цените бъдат свалени до 20 лева на отсечка при наличие на конкуренция. Какво правим след изчерпване на "промо" седалките при положение, че поне аз не виждам причина за оптимистични очаквания за драстично увеличаване на пътникопотока? Та като се изчерпат евтините билети, пак ще останат същите скъпи или смятате, че те ще бъдат по-евтини от сегашните скъпи? Не знам, за мен на този етап гадаем, но имам вътрешно усещане, че няма да бъдем кой знае колко печеливши от този тип конкуренция, конкретно на българския пазар...

Връзка към коментар

Орязването е следваща стъпка след опита за запазване на дял. И това ще стане.

А ти всички ги плюеш - Изитата за едно, Райън, нямало да пробият Уиз, Уиз, че си заминават заради Райън - няма угодия.

Накрая да не останем и без трите :D ,че на някой му се отваря голям апетит. :) Не бе, не ги плюя. Те ще решат на маса. Нали са едно котило. :D

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

но имам вътрешно усещане, че няма да бъдем кой знае колко печеливши от този тип конкуренция, конкретно на българския пазар...

А моето усещане е, че колкото повече авиокомпании и дестинации, толкова по-добре! 

Така че аз съм доволен!  :)

И споделих къде са ми опасенията - за концесията на Летище София. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Според мен пък потока ще се увеличава - има много хора, които сега откриват пътешествията, други пък се отказват от ТА, трети решават да се възползват от евтините билети и да идат до някъде.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Повтарям (вероятно) питане, но нямам нерви да изчета всичките 163 страници, моля да ме извините. Никога до сега не ми се е налагало да правя плащане на билет с банков превод, но кредитната ми карта в момента не е подходяща за целта. Плащането е в евро и ми излиза лондонски клон на CityBank (ако не се лъжа).

Това означава ли, че пак трябва да платя в клон на ДСК или в която и да е банка? И какво се разбира под "един банков ден" при условие, че сега е петък следобяд?

Връзка към коментар

Благодаря за бързите отговори. Не знам дали ще е възможно да платя в лева, въпреки че съм в БГ. Сайтът не ми даде възможност за избор на валута. Иначе да, то си пише, че потвърждение на резервацията се получава до 5 дни след плащането.

Връзка към коментар

В банката ми обясниха, че дори и да направя плащането днес, то на практика ще бъде извършено чак в понеделник и докато се получи в съответната банка ще минат още няколко дни. Това дали означава, че има риск да загубя резервацията? Или да се обадя на call-центъра им, вместо да задавам тъпи въпроси тук? :blush:

Връзка към коментар

В банката ми обясниха, че дори и да направя плащането днес, то на практика ще бъде извършено чак в понеделник и докато се получи в съответната банка ще минат още няколко дни. Това дали означава, че има риск да загубя резервацията? Или да се обадя на call-центъра им, вместо да задавам тъпи въпроси тук? :blush:

Нямаш грижи. Аз съм плащал 3-4 дни по-късно и пак не е имало проблем. Мисля, че даже до 5 дни съм стигал.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди дни Уиз анонсираха базирането на 6-ти самолет в София. Този самолет прави ли ротации? Виждам само 5 самолета с по 3 ротации на сайта на летището.

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Този 6 ти самолет не нощува в София. Прави вечерната ротация София-Лондон, нощува в Лутън, през деня прави ротации Лутън-Европа и късно вечерта лети Лутън - София. Така се сменят машините в базата в София. На практика машините в София си остават 5 + тази шестата прави една ротация до София.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Този 6 ти самолет не нощува в София. Прави вечерната ротация София-Лондон, нощува в Лутън, през деня прави ротации Лутън-Европа и късно вечерта лети Лутън - София. Така се сменят машините в базата в София. На практика машините в София си остават 5 + тази шестата прави една ротация до София.

Aха,реално са 5. Търсели са медийна сензация. :)  С  пускането на BUD и КUT ще ги докарат до 8! :lol:

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Утре в понеделник ще летя за пръв път с WIZZ, имам разпечатана бордна карта и голям салонен багаж. Въпросът ми е следният: Като отида на летището във Варна, направо в залата за проверка ли да се насоча? Или е необходимо първо да отида на чекин гишето ва Wizz, да покажа бордната карта и паспорта и съответния багаж? Кой ще ми отговори. Да съм подготвена.

Връзка към коментар

Сори за старата новина и сайта който цитирам, но днес прочетох новината и не се стърпях да споделя ;)

Сензационна снимка в ПИК! Вижте как Бойко Борисов се прибира от Абу Даби с нискотарифната компания "Уиз еър"!

660_67ea01dfbffc5ecc564ab6e9b3e4739d.jpg

http://pik.bg/%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0%B4%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D1%81-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA-news174840.html

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Здравейте,

С Wizz има ли възможност да се търси/купи комбиниран маршрут на един билет с едно общо плащане ? Конкретно:

отиване:  София - Кьолн

връщане: Дортмунд - София (след 1 седмица)

Аз ли не откривам тази опция на тяхната страница или е възможно купуване само на отделни отсечки ?

Благодаря !

Връзка към коментар

Цената винаги е механичен сбор от два отделни полета дори при двупосочен билет за разлика от традиционните авиокомпании.

Освен това не носят отговорност ако заради първия полет си изпуснеш втория дори да са на една резервация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.