Георги Матеев Публикувано: преди 3 часа Публикувано: преди 3 часа преди 52 минути , Argentique каза: Във Виетнам не само течности не дават, ами и обувки се събуват, дори джапанки. Доколкото помня, в Найроби и Танзания също. В Египет освен останалото всички минават физическо претърсване от глава до пети, поне в Шарм и Хургада. Така че в София не е голям проблем. В Тайланд беше същото с обувките, а в Кайро онзи ден много се вживяваха - само дето голи не събличаха пътниците. Като цяло не съм против правилата, които все пак са за собствената ни безопасност, но категорично съм против крайното престараване и безсмислените моменти, които се случват понякога. Давам пример - малко летище с 50 пътника на кръст на един от Азорските острови, вътрешен полет до Лисабон. Минути преди секюрити купих парфюм, което се оказа неочакван проблем, тъй като не даваха да мине отделно, а не можеше да влезне в 1-литровото пликче заедно с кутията. Не помогнаха никакви обяснения, че парфюмът е купен от там (показах касовата бележка) и че е за подарък - или трябваше да го хвърля целия или да унищожа кутията (т.е. да прецакам подаръка) за да успея да вкарам флакона в пликчето. Като минах секюрити попитах риторично - е, и каква беше разликата дали парфюма е в пликчето или извън него? Съжалявам, но за мен това е крайно буквоядство. Най-гот е секюритито в Турция - почти винаги се минава за секунди. преди 27 минути , Duke каза: Това с течностите обаче е наистина досадно. И друг път съм споделял, че пътуваме с един несесер на Clinique, който отвън е непрозрачен, но отвътре е прозрачен с две отделения с цип. Дълги години преди проверки вадех несесера, отварях го и го поставях в тавичката с прозрачната част нагоре. В един момент обаче ми писна и през последната година-две, въобще не го вадя и моите наблюдения са, че много рядко са отделяли багажа за допълнителна проверка, Да, наистина е досадно. Аз обаче никога не оставям течности вътре защото на някои натоварени летища отделяне на багажа за допълнителна проверка понякога означава още 30 минути загубено време. И пренареждане на цялата раница, ако проверяващият не е бил на кеф. 2
stanimir Публикувано: преди 2 часа Публикувано: преди 2 часа В САЩ се събуваш задължително на всички летища ( поне преди най-новите скенери ).На останалите които съм виждал - само жените. 2
Duke Публикувано: преди 2 часа Публикувано: преди 2 часа преди 12 минути , stanimir каза: В САЩ се събуваш задължително на всички летища ( поне преди най-новите скенери ).На останалите които съм виждал - само жените. Там всичко е по-различно... Една година след 9/11 пътувахме и на връщане на LAX не знам точно какво направиха на секюрити с видеокамерата, но когато се прибрахме в България вече не работеше. Проверките бяха много стресови и напълно разбираеми предвид случилото се една година по-рано...
infectedmushroom Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час В САЩ не се събува на всички летища . За последната година съм излитал от там за Европа от Лас Вегас и от Денвър и не са ме карали да се събувам
дядо Пепи Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час На 6.09 Анталия Т2. Преди рентгена изхвърлих шише 0.5 с вода. Трима човека след мен минава семейството на дъщеря ми - 4 човека. В раницата на зет ми 3 ( три ) бутилки 0.5 вода. Никакви ядове. Децата имаха какво да пият до София.
Ardent Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час За да върна темата поне малко към това, което пише в заглавието, ще споделя, че преди около две седмици на Т2 не само събуваха хората масово, но за шишенце с капки за очи пича от охраната с вид на гимназист ми, помоли ме да отворя куфара и извади в един леген всички партакеши отвътре докато пуфтях и се обувах. Естествено последно "откри" несесера ми и него ме помоли да отворя. Там идентифицира въпросното шишенце и след проверка в съответната им машина ми го върна, че и даже ми пожела лек полет. Голямо благославяне падна докато си тъпчех багажа обратно. Със сигурност са го сърбели разни разни задни части с дни.
zon Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час Преди 1 час, stanimir каза: В САЩ се събуваш задължително на всички летища ( поне преди най-новите скенери ).На останалите които съм виждал - само жените. В САЩ не съм се събувала. На други летища по света, където съм се събувала, са се събували и мъжете. Къде ги събуват само жените, че ми стана интересно? и защо само тях
stanimir Публикувано: преди 24 минути Публикувано: преди 24 минути Събувал съм се много пъти в САЩ.Мисля дори че с въвеждането на последното поколение скенери обявяваха как вече нямало да се налага.Последно е било преди година и нещо 🙂 За жените дори съм се чудел , защо само тях , при положение че често носят маратонки и т.н. , айде да не е заряди нещо в подметките на ботуши или токовете. Не ме карай да търся и защо точно жени на други места , много добре знам какво говоря , за да ми е направило впечатление😉Може би някъде попадат в по-рискова група за трафик на определени неща , не знам. https://www.cbc.ca/news/world/us-air-travellers-shoes-security-1.7580111 Security screening sans shoes became a requirement in 2006, several years after "shoe bomber" Richard Reid's failed attempt to take down a flight from Paris to Miami in late 2001. All passengers between the ages of 12 and 75 were required to remove their shoes, which were scanned along with carry-on bags and other separated items such as outerwear. П.П. Я сега си кажете годините , че с тоя AI вече не вярвам на никого 🫢 1
Kristiyan Desev Публикувано: преди 8 минути Публикувано: преди 8 минути В САЩ и аз съм се събувал на абсолютно всяко летище. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега