Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Както се казва " На вкус и цвет товарищей нет" 

Огромна държава имаща почти всичко най-красиво като природа от останалия свят.В Топ 10 за мен без никакво колебание.

• Харесвам 7
Публикувано:

Да припомня, че премиум виза картите дават 20% отстъпка на покупки в duty free. Поднових си един любим шанелски парфюм, който от 165е, стана 132е с виза голд.  

• Харесвам 10
  • Благодаря 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 52 минути , Бръмбар каза:

Да припомня, че премиум виза картите дават 20% отстъпка на покупки в duty free.

Това дали важи за алкохолни продукти? 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , Фил каза:

Това дали важи за алкохолни продукти? 

Преди 2+г., когато имах такава виза, съм купувала ракия с отстъпка. :wink:

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Според мен не важи, защото преди две седмици на път за Швеция и Норвегия купихме една бутилка уиски в София с моята Visa Gold, но не съм забелязал да има някаква отстъпка. Това за парфюмите е интересно, откъде е инфото?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

Според мен не важи, защото преди две седмици на път за Швеция и Норвегия купихме една бутилка уиски в София с моята Visa Gold, но не съм забелязал да има някаква отстъпка. Това за парфюмите е интересно, откъде е инфото?

Отстъпката е само ако не е на промоция 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , Климент каза:

Отстъпката е само ако не е на промоция 

Да, това вече обяснява нещата! Обикновено купуваме алкохол на промоция и затова не ми е направило впечатление да има някаква отстъпка. Отделно имам и регистрация в Club Avolta и винаги сканирам картата на касите...

Публикувано:

Видях впоследствие, че вече е отговорено, да не се повтарям. Обаче аз им казах преди да платя, че ще плащам с виза голд, те погледнаха картата, въведоха нещо и на терминала за плащане вече излизаше намалената цена, преди да си сложа картата да плащам. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 3
Публикувано:
преди 38 минути , Бръмбар каза:

Обаче аз им казах преди да платя, че ще плащам с виза голд, те погледнаха картата, въведоха нещо и на терминала за плащане вече излизаше намалената цена, преди да си сложа картата да плащам. 

Това също е много важно допълнение!

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

Това също е много важно допълнение!

Както е казано в Библията, Евангелие от Матея, глава 7, стих 7 :
„Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори.“ 
:wink:
Не си ли поискаш намалението, може да не ти го дадат...

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Някой знае ли защо LH 1429 на Луфтханза е отменен днес в последния момент?
*Нещо има с летището във Франкфурт

Публикувано:
преди 20 минути , Argentique каза:

Някой знае ли защо LH 1429 на Луфтханза е отменен днес в последния момент?
*Нещо има с летището във Франкфурт

Причината за отмяната не е свързана с извънредна ситуация на летището, а е резултат от по-мащабни европейски закъснения и оперативни проблеми на самата авиокомпания. Във Франкфурт и като цяло Европа днес има масови закъснения. Днес европейското въздушно пространство е изключително натоварено, като са регистрирани над 3600 закъснения и стотици анулирани полети на големи авиокомпании (включително Lufthansa, British Airways и easyJet.
Поради закъснения на предходни полети по веригата, самолетите и екипажите не успяват да пристигнат навреме. Когато даден самолет закъснее сериозно, авиокомпанията е принудена да отмени следващия полет по график (в случая LH 1429), за да не блокира изцяло програмата си за следващия ден.

Относно летище Франкфурт: новините през последните 24 часа са свързани с медицинския инцидент с т.нар. „летищна малария“ (открити са случаи сред шестима служители на наземния персонал). Здравните власти обаче изрично потвърдиха, че рискът за пътниците е нищожен и това по никакъв начин не влияе на полетите или сигурността на терминалите

• Харесвам 6
Публикувано:

Просто една приятелка се оказа с две деца с отменен в последния момент полет, премаршрутирали са я чак за понеделник, но си губи работния ден, отделно, че не е от София, таксито до летището ѝ е 100€ и сега обратно ще се прибира в родителския дом за уикенда. Тъпа ситуация.

Публикувано:
преди 37 минути , Argentique каза:

Просто една приятелка се оказа с две деца с отменен в последния момент полет, премаршрутирали са я чак за понеделник, но си губи работния ден, отделно, че не е от София, таксито до летището ѝ е 100€ и сега обратно ще се прибира в родителския дом за уикенда. Тъпа ситуация.

Айде сега 100Е. Щом са трима изкараха 750…

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 43 минути , Argentique каза:

А не са ли опитали да попитат да ги прехвърлят за полета в неделя:
image.png.4e4301bafa3f7c88f032df53c637044c.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 минути , jorocontrola каза:

Айде сега 100Е. Щом са трима изкараха 750…

А/к засега им излиза с причина лошо време във Франкфурт. Пък и нищо не са изкарали, питай тук Ванката и кой още беше - по година чакат. Пък и с деца и багажи не е работа да се вееш напред-назад, ти поне знаеш.

преди 9 минути , Фил каза:

А не са ли опитали да попитат да ги прехвърлят за полета в неделя:

Нямам идея, но щом летят с прекачване през Виена, явно не са ги качили. А тя работи с деца и трябваше задължително да е на работа в понеделник сутрин.

• Харесвам 1
Публикувано:

Трябваше да летим за Франкфурт в 19.05. В 16.40 канселираха полета , като за утре почти  всичко е фул - нормално предвид края на летния сезон.Най-ранната алтернатива за премаршрутиране  беше с България Ер в неделя. Полетите на ЛОТ също се оказаха пълни.Телефонът даваше постоянно заето , а чат бота беше блокирал в продължение на часове.

Всичко което си пишем тук от толкова време 🙂

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:

Не знам за Франкфурт, но помагам на една приятелка да стигне до Мексико и днес я чекирах за София - Мюнхен - Мексико сити 40 минути след отваряне на онлайн чекина. Изненада - и за двете отсечки системата не й даде места (а тя даже е премиум икономи и с много скъп билет) и е в списък с чакащи. Истерии, сълзи, лети за едно изложение и не може да закъснява. Чак утре ще видим какво точно ще стане, но вече горчиво съжалявам, че се хванах отново на Луфтханза хорото. Усещам, че ще си счупя нервите. Честно, не мога да ги понасям.

• Харесвам 2
  • Шок 5
  • Замислям се 4
Публикувано:

Излитане в 03 през нощта... нали имаше "нойз рестрикшън" през нощта?  И скенерите на Т2 ще работят от 01 до 03 ч., заради този полет... и после 03-05 за полета до Белград, значи пълна нощна смяна всеки четвъртък 😄 Нещо подобно беше и на Т1 през зимния сезон 2024-2025 с полета до Бове в 04 ч. през нощта всеки петък.  

Screenshot 2026-08-29 at 0.06.00.png

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 часа, Hakkâri Spor каза:

И скенерите на Т2 ще работят от 01 до 03 ч., заради този полет... и после 03-05 за полета до Белград, значи пълна нощна смяна всеки четвъртък

Секюрити проверката работи 24/7 целогодишно.

• Харесвам 9
Публикувано:

То ясно, ама да речем, че са по-малко хора на смяна, докъм 03 ч.(когато по принцип започват проверките за първите полети в 05, в случая до Белград). Те си знаят.

По-скоро се фокусираx на това ,че са пуснали полет в 03 ч., което си е рядкост. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Понеже няма тема за летището в Барселона, ще пиша тук.

Вече и там са потънали  в мизерия тоалетните, на идващи където са лентите с куфарите.

не съм виждал нищо подобно  за 25 години и  огромно количество    полети от Испания.

Т1 е добър конкурент вече.

• Замислям се 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Hakkâri Spor
    • Сузи Су
    • Нелчо
    • Eagleman
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.