Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Георги Матеев спомена за новите полети на Юнайтед от Ню Йорк до Любляна.

Не е само до там, пуснали са полети до Люксембург, Тулуза, Марсилия, Ибиса, Валенсия, Терсеира, Любляна, Олбия, Катания. 
нито една столица, как не са се сетили за Варна или Бургас се чудя.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 часа, jorocontrola каза:

Всъщност ситуацията е тъжна. 

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Абе... тъжна е картинката в момента.

Говоря ви аз, ама не слушате...

Колко хора има в САЩ от БГ е от значение, но също е от значение и къде живеят. И определено всички не са в Чикаго. И да има директни полети до къде точно да са? На колко от всички ще са удобни? Прост пример - имах 4 съученика в САЩ. Една мацка с Чикаго и младежи в ДС, Лос Анжелис и селско предградие на НЮ. Айде сега ми кажете кой полет ще върши работа на всички? Ами никой... Може да има много пътуващи хора, но са пръснати къде ли не и...

Нека погледнем и картата с полетите на ЛХ:

image.png.1db07df7667dd06e5ba77f75e2266aa8.png

Бройте сами до колко места летят. Така или иначе повечето хора ще сменят полет, дори и да има директен от/до САЩ. Въпросът е къде... 😉

А относно полетите до Любляна - ами те са за американските туристи, които явно искат да отидат там. Очевидно София/БГ не е чак толкова привлекателна за тях. Който е ходил в Любляна, мисля, че няма да им се разсърди на избора... 😉 

• Харесвам 2
Публикувано:

Да бе , ама като казах ,че София от туристическа гледна точка е за 3 дни - изнасилени , скачахте.Любляна е за няколко часа до ден 😁 Иначе чистичко , красиво.Не си представям някой да лети 10 часа заради нея. Обаче пък знаят за Хърватска и така вече става за някакво хубаво туристическо пътешествие.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 6 минути , stanimir каза:

Да бе , ама като казах че София от туристическа гледна точка е за 3 дни - изнасилени , скачахте.Любляна е за няколко часа до ден 😁 Иначе чистичко , красиво.

Но цяла Словения е на час път. Имат хубава природа и явно добре си я рекламират.

Не че и ние нямаме туристически потенциал, но тук вече мога да се съглася, че нямаме политика в тази посока и...

• Харесвам 2
Публикувано:

Мда, а United пускат полети САЩ-Любляна. Любляна е колкото Пловдив, летището и е съвсем малко. Какви нови терминали , какви пет лева, като никоя нормална авиокомпания не иска да лети от София ...

• Харесвам 1
Публикувано:

Да но Словения набира популярност и супер приятна и красива държава. И е на една крачка от Венеция и Виена, които са в програмата на почти всеки американец дошъл да обикаля месец Европа, а ние сме обикновено на второ или трето посещение, когато всичко друго се изчерпа. Да не говорим, че маркетингът ни куца яко.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 26 минути , jorocontrola каза:

Но цяла Словения е на час път. Имат хубава природа и явно добре си я рекламират.

Не че и ние нямаме туристически потенциал, но тук вече мога да се съглася, че нямаме политика в тази посока и...

И не само, Загреб , Триест, северна Адриатика са под 2 часа път с кола. Дори доломитите са доста близо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не забравяйте и нещо друго. Все още българските граждани се нуждаят от виза, за да влязат в САЩ. Това води до специфика в контролно-пропускателния режим на летище София. Има сериозни изисквания от американска страна за първична проверка преди бординг, които не съм убеден дали са постижими инфраструктурно от сегашния концесионер на софийското летище. Иначе, лично аз съм на 100% сигурен, че евентуален директен полет от София до Чикаго ще бъде икономически обоснован и без допълнителни стимули. За целта обаче е нужно да паднат визите, а това на този етап не виждам как точно може да стане, особено с настоящото правителство... 

• Харесвам 13
  • Замислям се 2
Публикувано:

Не мога да разбра как си представяте че излиза сметката на авиокомпания без скъпи билети. А тези скъпи билети трябва да ги плаща някой. 

1. Местното население - тук се увеличиха финансовите възможности, но сме доста далеч от повечето държави в ЕС.

2 Бизнес трафик, с развитие на технологиите той намалява 

3. Чужденци които искат да посетят страната с цел туризъм. Тука явно успешно привличаме израелски туристи вероятно с хазарт. Останалите няма с какво да ги привлечем освен с евтин полет.  

Говорите за 30000 потенциални пътници до САЩ, но това няма да са нови а отмъкнати от транзитния трафик --> намаляване на честотите на традиционните превозвачи до София . 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
16 minutes ago, Duke said:

Не забравяйте и нещо друго. Все още българските граждани се нуждаят от виза, за да влязат в САЩ. Това води до специфика в контролно-пропускателния режим на летище София. Има сериозни изисквания от американска страна за първична проверка преди бординг, които не съм убеден дали са постижими инфраструктурно от сегашния концесионер на софийското летище. Иначе, лично аз съм на 100% сигурен, че евентуален директен полет от София до Чикаго ще бъде икономически обоснован и без допълнителни стимули. За целта обаче е нужно да паднат визите, а това на този етап не виждам как точно може да стане, особено с настоящото правителство... 

Защо , българите в Чикаго и роднините им обикновено си имат визи.Разбира се ако няма визи предполагам ще има и сериозен организиран туризъм.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Защо , българите в Чикаго и роднините им обикновено си имат визи.

Те си имат, и си пътуват, ама аз нямам и изобщо не ми минава през акъла да планирам ходене до щатите, защото не ми се занимава с посолства и глупости. Сигурен съм, че не съм единствен 

• Харесвам 11
Публикувано:

Де де , но явно не ти се ходи достатъчно 🙂 В последните поне 5 години (или откакто възобновиха интервютата след Ковид) не познавам човек на когото да са отказали виза.Аз преди 2 години китайска си вадих ...защото ми се ходеше 😉

Правителството е без значение , имахме всякакви през годините , дори един с шапка беше на инаугурацията 😂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

Защо , българите в Чикаго и роднините им обикновено си имат визи.Разбира се ако няма визи предполагам ще има и сериозен организиран туризъм.

Въпросът е в спецификата на проверките на софийското летище...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , stanimir каза:

Де де , но явно не ти се ходи достатъчно 🙂 В последните поне 5 години (или откакто възобновиха интервютата след Ковид) не познавам човек на когото да са отказали виза.

Аз като бях на интервю през 2024 да си подновя туристическата , на 2ма пред мен отказаха (аз бях 3тия час за деня), единия беше безработен обаче защото чух че като го питаха кога последно е работил -той каза че е бил барман в Холандия и от както се е върнал в БГ не е работил от 2 месеца. Другия пич беше на друго гише та не съм чул , само видях че си му върнаха паспорта и документите , и двамата бяха на около моята възраст 30-33 

Публикувано:

Аз повече бих се зарадвал на Etihad/Ethiopian/KLM/Air France, за китайците да не говорим, отколкото директни полети до САЩ. Те са по-скоро за престиж и самочувствие, едва ли ще са ни много от полза за Магеланци.

• Харесвам 10
Публикувано:

След като вече всеки може да ползва ВИП-а,(срещу заплащане),това наименование не е коректно и ще е по-точно да се нарича примерно Лукс-терминал. 

Публикувано:
преди 5 минути , deaf каза:

След като вече всеки може да ползва ВИП-а,(срещу заплащане),това наименование не е коректно и ще е по-точно да се нарича примерно Лукс-терминал. 

Винаги е можело да ползваш ВИП-а и винаги е било срещу заплащане

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Branko каза:

Винаги е можело да ползваш ВИП-а и винаги е било срещу заплащане

Така е,но преди години го ползваше предимно и само "много важна личност",както е превода на понятието ВИП. Демокрацията ни изравни. 

Публикувано:
7 hours ago, Георги Матеев said:

Каквото и да си говорим е факт, че от София изчезнаха (или просто липсват) основни авиокомпании като Air France, KLM, Iberia, ITA, Finnair, SAS, TAP, Transavia + всички от Залива (с малкото изключение на FlyDubai) и всички китайци.

Ние добре си попътувахме , ама ми е болно за младите ...😪

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 10 часа, Георги Матеев каза:

Каквото и да си говорим е факт, че от София изчезнаха (или просто липсват) основни авиокомпании като Air France, KLM, Iberia, ITA, Finnair, SAS, TAP, Transavia + всички от Залива (с малкото изключение на FlyDubai) и всички китайци. За сметка на това пък имаме цели 7 авиокомпании с директни полети до Израел... страхотно, нали?

Или сме най-умрелият и скъсан авиопазар в цяла Европа или нещо друго генерално спъва развитието. Аз лично не смятам, че е първото.

@tch 300 човека на полет при 2 полета седмично прави едва 32 хиляди пътника годишно, тоест под половината сегашен трафик между България и САЩ. Продължавам да твърдя, че директен полет има огромен потенциал и че поне половината пътуващи ще го предпочетат пред варианта с прекачване, особено при разумни цени. А и директният полет неминуемо ще стимулира и генерира допълнителен туристически трафик, несъществувал преди това.

Абе... тъжна е картинката в момента.

Е, нали са по 2 полета на посока. С други думи общо 4 полета (2 кацащи и 2 излитащи) или над 62-хиляди

Публикувано:

Много мнения и много верни мнения, но кервана си върви и заобикаля София от години и по нищо не личи, че иска да мине през нея и да поостане.

Дано някой, от когото зависи нещо в тази посока да прочете, да се замисли и да пожелае да направи нещо добро, иначе ... ентропия.

• Харесвам 6
Публикувано:
10 hours ago, stormbringer said:

Те си имат, и си пътуват, ама аз нямам и изобщо не ми минава през акъла да планирам ходене до щатите, защото не ми се занимава с посолства и глупости. Сигурен съм, че не съм единствен 

Не си.

В момента Щатите са ми някъде след 150-то място в списъка за желани дестинации.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Monika_Koko
    • vorbis
    • lyube
    • Венелин
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.