Прескочи до съдържание

Вашите снимки в календара на магеланци за 2016! (тема за общи дискусии)

Препоръчани мнения

Сега се надявам и Tedy да се включи и FlyTraveler(нещо го няма напоследък) и ще вдигнем качеството. Имаше и други хора, които са си професионалисти, но може би много не им допада идеята, знам ли...

Аз ще се радвам да го има календара, дори и ако трябва да гласуваме за някой месец измежду 3 снимки. Какво- пак си е избор!

Това за Май месец не е чудно, четох една статистика, според която самолетните билети са най-евтини през Май, може и да е вярно.

Флай е на сафари и едва ли ще има възможност,но все пак ще се надяваме. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Жоре, какви размери (физически) ще са на големия календар (айде и малкия :) )? Питам, за да знам дали ще ми стигне резолюция. Повечето ми сканове са с не много голяма резолюция, а повечето негативи и слайдове са ми в България...

Ами форматите са късата страна на А3 и дългата на А5 :)

Връзка към коментар

Аз имам всякакви, ама условието за размера ме отказа. Просто не се справих с малко усилия, а нямах време за повече боричкане с това, дето му викате кроп :blush: :blush: :blush: Съжаляв, съжаляв :blush: :blush: :blush:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега ще изпратя обратен отговор на всички, които са пуснали снимки. Ако някой не получи обратен имейл да знае, че снимките му не са получени и да ги изпрати наново с копие до georgi.penin в гмейл.ком. 

Това се налага, че имаше един случай на изпратени, но неполучени снимки. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте Магеланци,

Бих искала да споделя с Вас снимка от пътуването ни до Единбург.

Надявам се да е с добро качество. 

От блога на Биляна и Петър Събеви: "Единбург наистина е мистичен, загадъчен и тайнствен. Понякога дори зловещ! Намира се по-северно от Москва, между планина и океан. доста скъп, но пък за сметка на това спокоен и някакси по-естествен и некомерсиализиран в сравнение с Лондон, което си е доста впечатляващо като се има предвид, че градът е едва 450 хил. души, а се посещава от над 13 000 000 туристи годишно (втори по посещаемост във Великобритания след Лондон). В града може да намерите вековна история, голям замък, много уиски, няколко шотландски гайди, кашмирени шалчета в шотландски тартан, широко протегнати ръце на просяци, тесни улички и космати крави…"

С помоща на написаното в този блог /сладурите са направили и карта на забележителностите/ обиколихме целият град.

post-4173-0-52875100-1443774808_thumb.jpg

Редактирано от Влади Попова
Връзка към коментар

Здравей и добре дошла! Давай смело със снимките.Имаш време да ги обработиш-форматираш и да участваш в избора на снимки за календара. :)

Връзка към коментар

Подробни инструкции за оразмеряване с Irfanview.

1. Ако го нямате, изтеглете софтуера от тук: http://www.irfanview.info/files/iview440_setup.exe

Инсталацията би трябвало да е чиста, но внимавайте ако в процеса на инсталиране ви се предлагат разни toolbars и подобни, махайте им отметките, не са необходими. 

2. Стартирайте софтуера.

1.png

3. Провлачете снимката, която искате да оразмерите в черното прозорче, така че да се отвори. 

2.png

4. Натиснете Shift+C. Трябва да ви се отвори следното прозорче, в което да изберете необходимото отношение ширина/дължина. За настолният календар може да изберете 2:1, а за стенният въведете 0.95 в полето Custom ratio. След това кликнете Save and apply to image. 

3.png

5. Появява се черно прозорче, което е в търсеното съотношение. Тук използвам формата за стенният календар. Със стрелките на клавиатурата може да местите прозорчето наляво, надясно, нагоре и надолу. С "Ctrl+стрелка нагоре" увеличавате размера на прозорчето, а с  "Ctrl+стрелка надолу" го намалявате. Съотношението остава фиксирано. Опитайте!

4.png

6. След като сте доволни от избраното орязване, натиснете Ctrl+Y. Трябва да ви се отвори нов прозорец, който да съдържа вече оразмерената снимка в точното съотношение. 

5.png

7. Давате File->Save As и записвате снимката, после я пращате на admin маймунка magelanci.com. Това е!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Chrome ми разпознава горния линк като malicious file.

Ако и друг има проблем може да изтегли програмата оттук : 

http://download.cnet.com/IrfanView/?part=dl-IrfanView&subj=dl&tag=button

Връзка към коментар

Chrome ми разпознава горния линк като malicious file.

Ако и друг има проблем може да изтегли програмата оттук : 

http://download.cnet.com/IrfanView/?part=dl-IrfanView&subj=dl&tag=button

Файла трябва да е абсолютно чист, специално ровичках форуми за да открия най-читавия линк. Взет си е от официалния сайт на програмата, там забит в дъното към Alternative download sites. 

Иначе в cnet гарантирано има вкарани тулбари в инсталацията. Което не е голям проблем, може просто да се внимава по време на инсталацията и да се изключат. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Когато дам да се даунлодва файла в полето долу вляво на браузера ми изписва malicious file ,но може да е от настройките за сигурност само при мен , щом никой досега не е споменал :)

В другия линк няма проблем и да , трябва да се махнат чавките за инсталация на разни амазонски тулбари.

С Chrome съм.

Връзка към коментар

Мъча се тука в петък вечер. И при мен първия линк антивирусната го блокира. От втория си изтеглих програмата. Ползвам mozilla. Сега ги почвам. Досега трих  датите на снимките.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-добре просто да се изключат преди снимане. Дати винаги се записват във атрибутите към файла така или иначе.

Иначе с Clone tool (фотошоп) или подобни

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Изпратих отговори на всички, може би по два пъти на някой :) Понеже тази нощ няма да се занимавам със снимки, крайният срок е малко по-гъвкав, до утре в 14:00 :) Но това е наистина последно.

ВАЖНО! Ако някой не е упоменал откъде са снимките и в кой месец са правени е добре да го направи :) Утре ще е късно тепърва да пращам обратна връзка и да чакам отговор. В противен случай в анкетата няма да е отбелязано мястото на снимката, а това мисля че драстично намалява шансовете :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Т.е. от всеки месец и дестинация да пращаме само по една снимка, така ли? От това пътуване имам поне 3 интересни места, но все за септември, ще избера 1 снимка ок.

Връзка към коментар

Т.е. от всеки месец и дестинация да пращаме само по една снимка, така ли? От това пътуване имам поне 3 интересни места, но все за септември, ще избера 1 снимка ок.

Не, не. Абсолютно няма ограничения в броя снимки за месеци и дестинация (е, да не се престараваме с по 100-200:)). Просто крайния победител може да е само 1 :)

И това не е много сигурно, ограничението по дестинация вероятно ще отпадне. Как иначе ще обясниш на един от двама победители, че снимката му няма да бъде избрана, защото в друг месец победител е същата държава? А и как ще избереш кой да отпадне?

А ограничението за само една снимка от човек в календар, също е вероятно да го олекотим до 2 на човек с оглед броя участници. Това все пак ще го потвърдя след като изтече срока. 

Сигурно ще има и други казуси, с оглед на това, че е за първи път. Искрено се надявам да проведем една приятна анкета, без излишни драми и в крайна сметка резултата да е добър и балансиран. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.