Прескочи до съдържание

Вашите снимки в календара на магеланци за 2016! (тема за общи дискусии)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако мислиш, че всичките ти снимки ще спечелят, да, няма смисъл  :)

Не, изобщо не мисля подобно нещо. След отрязването пък съвсем не ми харесват, но не виждам смисъл да се конкурирам със самата себе си. :)

• Харесвам 3
Публикувано:

Не, не. Абсолютно няма ограничения в броя снимки за месеци и дестинация (е, да не се престараваме с по 100-200:)). Просто крайния победител може да е само 1 :)

Това не съм го разбрала, че може! Ще пратя довечера още снимки тогава. Мислех че може само по една. С удължения срок ще се вместя :)
  • Харесвам 1
Публикувано:

Моите снимки по принцип хич не ми харесват и не мислех да пускам нищо.Днес обаче показвах снимките от Исландия на дъщеря ми и двамата много харесахме една.Това стана съвсем спонтанно и реших да я пусна.Не съм сигурен,че съм се справил с оразмеряването,но здраве да е.Сигурен съм,че ще станат чудни календари,които да ни вдъхновяват постоянно.

• Харесвам 7
Публикувано:

С голямо удоволствие се разходих из всичките ми снимки за изминалите 12 месеца!

Нямам снимки от пътувания само през януари - тогава сигурно сме яли и пили само! :lol:

Знам, че снимките ми не са нещо забележително, но искам да подкрепя тази хубава инициатива и да имаме магелански календар!

Затова ивадих снимки от всеки месец(без януари) и ще участвам на олимпийския принцип! :)   

С оразмеряването се справих ... горе-долу. Чак на последните снимки намерих начина, по който ми е лесно на мен.  

• Харесвам 13
Публикувано:

Вече ги подреждам. Доста тежка работа се оказа, догодина ще има изискване и за името на файла, хех. Няма да пращам имейли на тези, които са изпратили вчера/днес, просто като се появят анкетите до няколко часа всеки ще си провери дали снимките са там или има липсващи и други неточности. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Изпратих отговори на всички, може би по два пъти на някой :) Понеже тази нощ няма да се занимавам със снимки, крайният срок е малко по-гъвкав, до утре в 14:00 :) Но това е наистина последно.

ВАЖНО! Ако някой не е упоменал откъде са снимките и в кой месец са правени е добре да го направи :) Утре ще е късно тепърва да пращам обратна връзка и да чакам отговор. В противен случай в анкетата няма да е отбелязано мястото на снимката, а това мисля че драстично намалява шансовете :)

Сега виждам, че нямам получен отговор за изпратените снимки, а ги пратих още първия или втория ден сигурно, когато започна инициативата. Сега ще ги препратя и се надявам да се включа.

Малък ъпдейт. Пратих пак снимките и след това разрових из спама отново  и открих отговор. Благодаря и се извинявам за повторното изпращане. 

Редактирано от Моника
Публикувано:

ВАЖНО! Ако някой не е упоменал откъде са снимките и в кой месец са правени е добре да го направи :) Утре ще е късно тепърва да пращам обратна връзка и да чакам отговор. В противен случай в анкетата няма да е отбелязано мястото на снимката, а това мисля че драстично намалява шансовете :)

Аз съм написала само държавата това достатъчно ли е?

Публикувано:

Аз изобщо изключих на едната снимка да напиша мястото. Зимната ми снимка е от България  :) .

Публикувано:

Достатъчно е :)

Аз изобщо изключих на едната снимка да напиша мястото. Зимната ми снимка е от България  :) .

Където има пропуски, ще ги допълним след пускане на анкетата евентуално. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Голяма играчка си намерих. Общо взето цял ден сортирам, подреждам и преименувам снимки. Доста сериозна, уморителна и, няма да си кривя душата, досадна работа се оказа :)

Но съм почти готов. Имаме няколко проблема:

- В определени месеци имаме доста над 20 предложени снимки, а техническия лимит на форумната система, а според мен и разумно ограничение е 20. Ще се опитам в кратки срокове (днес) да се разбера с хората, които са пускали повече от една снимка във въпросния месец да предложат за отпадане. Ако не...ще премахна аз. 

- Не ми се ще да пипам условията за 1 снимка в присъствие в календара на човек или на държава. Но и няма да са супер твърди. Просто, докато свалях снимките толкова много казуси ми се родиха в главата, че няма как със строги правила да ги покрием всички. Например имаме снимки от Мачу Пикчу в различни месеци, почти еднакви кадри, всички я знаете отправната точка. Какво правим, ако и двете спечелят? Просто се надявам всичко да протече нормално и да изберем победителите в 24-те анкети. В противен случай ще трябва да се взимат непопулярни мерки и ще си търпя негативите...

Иначе имаме над 400 снимки. "Най-бедният" месец е с около 10-ина, а "най-богатият" с цели 31. Тази вечер ще оформя темите със снимките, ще дам няколко часа, ако има някаква грешка кандидатите да се обадят и от утре по някое време ще отворим гласуването. 

• Харесвам 3
Публикувано:

- В определени месеци имаме доста над 20 предложени снимки, а техническия лимит на форумната система, а според мен и разумно огра

Иначе имаме над 400 снимки. "Най-бедният" месец е с около 10-ина, а "най-богатият" с цели 31. Тази вечер ще оформя темите със снимките, ще дам няколко часа, ако има някаква грешка кандидатите да се обадят и от утре по някое време ще отворим гласуването. 

А ти се съмняваше,че ще се съберат снимки?!?

400-е добре! ;)

• Харесвам 1
Публикувано:

Общо взето цял ден сортирам, подреждам и преименувам снимки. Доста сериозна, уморителна и, няма да си кривя душата, досадна работа се оказа :)

Сам се вкара в беля с оня вопъл "малко са снимките" :P

• Харесвам 6
Публикувано:

Темите със снимки по месеци са подредени в новия ни специален подфорум: http://magelanci.com/forum/67-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-2016/

До утре вечер ще стоят заключени и без анкета с цел авторите на снимките да сигнализират при нередности. Ако е объркано някое описание и т.н. ще е тъпо да правим промени при активна анкета. Специално обръщам внимание на хората, които не са предоставили описание на снимките си. Нека да цъкнат един доклад на съответната тема и да опишат на кой номер снимка, какво местоположение съответства :)

Нека освен това не коментираме в темите със снимките и анкетите, общите дискусии нека са си в тази тема. 

Дълъг ден беше, лека нощ от мен. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Поздравления за добрата работа!  Снимките са уникални, след като ги поразгледах не мисля, че имам голям шанс. Но все пак възлагам надежди на 1-2 снимки.

Предполагам няма смисъл някой да гласува за своите снимки или и това е позволено ?

Публикувано: (редактирано)

Браво, браво! Много хубави снимки има.

Предполагам няма смисъл някой да гласува за своите снимки или и това е позволено ?

Предполагам не е забранено (или поне Основателя не е споменал да е забранено ;)  ) ,но ми се струва, че е някакси въпрос на чест и феърплей човек да не гласува за собствените снимки, даже и да му изглежда, че са най-хубави. ;)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
Публикувано:

Няма ограничение да не се гласува за собствени снимки, форумната полиция няма да дебне толкова навътре :) А и мисля, че ако всеки гласува за негови си снимки ще се елиминра този фактор на субективност. Ваша воля :)

Анкетата ще е публична, но търся технологично решение да не се вижда прогреса по гласуване. Т.е. в идеалния вариант в края на срока ще разберем всеки за коя снимка е гласувал, но не и преди това.

Ще дебнем само за разни изцепки от рода на 10 нови регистрации, които гласуват за една и съща снимка и т.н.

• Харесвам 1
Публикувано:

Умишлено не взимам отношение по темата свързана с избрания формат, но сега като разглеждам снимките в категория "стенен календар" ми направи впечатление, че дори не мога да видя предложенията в цялост, а се налага да ги разглеждам на части поради невъзможност кадрите да бъдат побрани на екрана. Това със сигурност ще създаде допълнителен проблем относно обективната оценка на фотографското изображение при гласуване. Не знам, дано в готов вид нещата изглеждат по различен начин, но определено този формат е меко казано странен...

Публикувано:

Умишлено не взимам отношение по темата свързана с избрания формат, но сега като разглеждам снимките в категория "стенен календар" ми направи впечатление, че дори не мога да видя предложенията в цялост, а се налага да ги разглеждам на части поради невъзможност кадрите да бъдат побрани на екрана. Това със сигурност ще създаде допълнителен проблем относно обективната оценка на фотографското изображение при гласуване. Не знам, дано в готов вид нещата изглеждат по различен начин, но определено този формат е меко казано странен...

Не разбирам какво имаш предвид. При мен няма проблем с отварянето в по-голям размер при нито един от двата формата.

Публикувано:

Не разбирам какво имаш предвид. При мен няма проблем с отварянето в по-голям размер при нито един от двата формата.

Имам предвид това, че не мога видя снимката на екрана на компютъра в цялост, без да се наложи да скролвам надолу. Това поставя под въпрос обективността при оценка на всеки кадър. Това не е критика, а констатация...

Публикувано:

Имам предвид това, че не мога видя снимката на екрана на компютъра в цялост, без да се наложи да скролвам надолу. Това поставя под въпрос обективността при оценка на всеки кадър. Това не е критика, а констатация...

Каква ти е резолюцията?

Максималния вертикален размер не би трябвало да е повече от 850 пиксела, което е по възможностите на всеки що-годе модерен монитор. Дай конкретен пример с месец и номер на снимка. 

Публикувано:

Останах без думи, докато разглеждах снимките! Толкова са добри, че не мога да взема решение, коя би могла да ми бъде фаворит.

Благодаря за емоцията и красотата!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.