Прескочи до съдържание

Вашите снимки в календара на магеланци за 2016! (тема за общи дискусии)

Препоръчани мнения

При мен се виждат на цял екран без проблем, даже са малко малки. Предполагам е въпрос на Монитор, разделителна и т.н.. Ако бяха вертикални с размер 3:4 или 2:3 съвсем нямаше да се виждат. Вариант е да дадеш десен бутон (поне за Хром е така) на снимката и да цъкнеш да се отвори линка в нов раздел и там може да се увеличава и намалява. Проблем е, че няма да може да се разглеждат снимките само с натискане на стрелките наляво надясно

Редактирано от SMSIX
Връзка към коментар

Имам предвид това, че не мога видя снимката на екрана на компютъра в цялост, без да се наложи да скролвам надолу. Това поставя под въпрос обективността при оценка на всеки кадър. Това не е критика, а констатация...

Каква е тая мания да се оглеждат кандидатките от глава до пети - не мога да разбера! Какъв е проблемът, ако ги разглеждаш „по части“, др. Дюк? :P

Вертикалният размер на снимките, за които говориш, е 800 пиксела. Тоест хубаво е екранът ти да е с размер поне 900 пиксела в същото направление (за разни ленти, менюта и т.н.)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Каква ти е резолюцията?

Максималния вертикален размер не би трябвало да е повече от 850 пиксела, което е по възможностите на всеки що-годе модерен монитор. Дай конкретен пример с месец и номер на снимка. 

1366 х 768 препоръчителна за лаптопа, който ползвам. Проблемът е единствено на снимките в категория "стенен календар". Сигурно ако намаля резолюцията или "зуум аутна" страницата от опцията на браузъра, нещата ще се подобрят. Констатирам само, че в стандартен режим на работа снимките не се виждат в цялост. Няма значение, явно само на мен ми прави впечатление...

Връзка към коментар

1366 х 768 препоръчителна за лаптопа, който ползвам. Проблемът е единствено на снимките в категория "стенен календар". Сигурно ако намаля резолюцията или "зуум аутна" страницата от опцията на браузъра, нещата ще се подобрят. Констатирам само, че в стандартен режим на работа снимките не се виждат в цялост. Няма значение, явно само на мен ми прави впечатление...

Не, просто ти е малка резолюцията :) Ще трябва да ги гледаш без да ги кликаш, тогава максимума мисля, че е около 600 пиксела и за твоя екран това така и така е нормалният размер. 

По статистика около 30% имат подобна резолюция или по-ниска, което не е малък процент, наистина, но ако се съобразим с нея трябва да прецакаме останалите 70%, на които снимките ще им дойдат доста малки...

Връзка към коментар

А има ли възможност линкът в червено от началната страница да сочи директно към подфорума за календара, вместо към тази тема?

Или да се добави линк към подфорума в първото мнение.

Или и двете :)

Редактирано от Сю_
Връзка към коментар

А има ли възможност линкът в червено от началната страница да сочи директно към подфорума за календара, вместо към тази тема?

Или да се добави линк към подфорума в първото мнение.

Или и двете :)

Линка на заглавната страница ще го променя довечера, когато отворим гласуването. Не ми се занимаваше с някаква междинна промяна :)

Добавих информация в първото мнение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Невероятни снимки!

Не бях сигурна,че съм се справила с оразмеряването,след всички коментари тук,но щом снимката е тук, това означава ли че е правилно оразмерена?

Връзка към коментар

Темите със снимки по месеци са подредени в новия ни специален подфорум: http://magelanci.com/forum/67-календар-на-магеланците-за-2016/

До утре вечер ще стоят заключени и без анкета с цел авторите на снимките да сигнализират при нередности. Ако е объркано някое описание и т.н. ще е тъпо да правим промени при активна анкета. Специално обръщам внимание на хората, които не са предоставили описание на снимките си. Нека да цъкнат един доклад на съответната тема и да опишат на кой номер снимка, какво местоположение съответства :)

Нека освен това не коментираме в темите със снимките и анкетите, общите дискусии нека са си в тази тема. 

Дълъг ден беше, лека нощ от мен.

:) Браво, много добра работа. Страхотни снимки.

Редактирано от Моника
Връзка към коментар

Невероятни снимки!

Не бях сигурна,че съм се справила с оразмеряването,след всички коментари тук,но щом снимката е тук, това означава ли че е правилно оразмерена?

Може би :) Не съм проверявал детайлно всяка една снимка, над 400 са и представи си, ако се отдели дори по 1-2 минути на снимка. На външен вид всички изглеждаха добре оразмерени. Но такива казуси ще ги мислим постфактум като стигнем до победителите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И на мен много ми харесват снимките и поздравявам Георги за добрата работа и затова, че намери време да се занимава с всички тези снимки.... Ако има как да ги сложим всичките на един календар щеше да е супер  :biggrin: Сега бая ще се затрудня за коя снимка да гласувам :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сега остава в гласуването да се включат повече хора, за да изберем наистина най-добрите кадри. :)

Принципно не е проблем да отпусна малко магелански мили, да речем за една томболка измежду всички гласували във всички анкети. Колкото за едно етикетче за багаж, няма да е нещо по-голямо, по-скоро символично. 

Но се чудя дали има смисъл от такова нещо, и дали една камара хора няма да гласуват яко на случаен принцип просто за да приключат анкетите....май по-скоро няма да има стимули от тоя род :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Разгледах снимките за стенния календар, в някои месеци има страхотни снимки! Само за една в месец можеше да се гладува, нали? От настолния отворих произволно юли месец - поне 5-6 от снимките бяха невероятни!

Аз лично мисля, че не е редно да гласуваме за собствените си снимки. Аз не мисля да го правя и призовавам и вас да не го правите :).

Сега разгледах и другите снимки за настолния календар - може би зарди широкия формат са толкова красиви голяма част от тях! Гласуването ще е трудно. Някои са много добри попадения за календар. А видях, че има и снимки с хора на тях (тур гайд?! И разни други). Не е ли по-добре да се премахнат? С човек няма да изглежд добре ба календара, дори и в гръб да е.

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Принципно не е проблем да отпусна малко магелански мили, да речем за една томболка измежду всички гласували във всички анкети. Колкото за едно етикетче за багаж, няма да е нещо по-голямо, по-скоро символично. 

Но се чудя дали има смисъл от такова нещо, и дали една камара хора няма да гласуват яко на случаен принцип просто за да приключат анкетите....май по-скоро няма да има стимули от тоя род :)

Не му трябва стимул на човек ,за да оцени снимките от календара. :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз лично мисля, че не е редно да гласуваме за собствените си снимки. Аз не мисля да го правя и призовавам и вас да не го правите :).

Присъединявам се :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Страхотни снимки. Има всякакви снимки. И това много ми харесва. Някои са хубави заради цветовете, други заради композицията, трети заради чисто природни или архитектурни обекти, а разбира се в повечето случаи е и комбинирано. Чакаме да започне гласуването!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Разгледах снимките за стенния календар, в някои месеци има страхотни снимки! Само за една в месец можеше да се гладува, нали? От настолния отворих произволно юли месец - поне 5-6 от снимките бяха невероятни!

Сега разгледах и другите снимки за настолния календар - може би зарди широкия формат са толкова красиви голяма част от тях! Гласуването ще е трудно. Някои са много добри попадения за календар. А видях, че има и снимки с хора на тях (тур гайд?! И разни други). Не е ли по-добре да се премахнат? С човек няма да изглежд добре ба календара, дори и в гръб да е.

Нека всеки гласува, за която снимка най-много му харесва. Може и да не е неговата, ако е достатъчно искрен, а може и да е неговата, не пречи, на собствена съвест/преценка :)

Реших да не филтрирам снимки по качество, хора на снимката и т.н. Нека гласуването отсее по-неподходящите предложения :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

До кога ще продължи гласуването?

Четвъртък, 23:59 българско време. Мисля, че три дни са достатъчни, а почваме да изоставаме с останалите срокове по предпечат и т.н. Но ще преценим на базата на броя гласували дали да удължим, но максимум с още 24 часа. 

Връзка към коментар

Предварително се извинявам за глупавия въпрос: кога започва гласуването и как точно става /кликва се на избраната снимка ли/?

Започва след малко (след около час може би), само да се пооплета още малко в техниката :) Ще има въпрос най-отгоре, на който да се отговори. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.