Прескочи до съдържание

Етиопия

Tedy

Препоръчани мнения

Публикувано:

Успоредно с фейса ще си пускам обработените снимки и тук.

Започвам с възрастна жена от племето Каро. Защо с нея ми е трудно да обясня, но наистина харесвам ефекта на златната, залезна светлина върху красивата й кафява кожа. Жените от Каро имат дупка на брадичката, която ползват за:

1. украса, в случая синци.

2. пълнят устата си с вода и под налягане водата излиза пред дупката и образува нещо като чешмичка, много полезно за измиване на ръцете. демонстрираха ми го и даже съм снимала. :lol:

post-181-0-88579000-1457637818_thumb.jpg

П.П. Какъв кеф да си пускам снимките от личния комп. :girldance:

• Харесвам 45
Публикувано:

Както казах, нисля че започваш да подготвяш изложба :)

А, да, с моя прословут мързел да обработвам професионално. :)

Публикувано: (редактирано)

Abuna Gebre Mickael, моята любима скална църква в Гералта. Рядко посещавана, защото е сравнително труднодостъпна. Малко повече от час катерене нагоре, хайде да го кажем час и половина, но веднъж достигната предлага уникална панорама. Намира се на 2540мнв, построена е през 4 в, а фреските в преобладаващи сини и жълти тонове са от 12в. Свещеникът се моли пред рисунката на светеца, покровител и създател на църквата.

post-181-0-40836100-1457644046_thumb.jpg

Както е видно от снимката, макар и издълбана в скалата, това си е църква с колони и олтар.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 44

Със свещеника на Abuna Gebre Mickael, същия онзи дето ме прекара през козята пътека и отвесната скала, а после щедро ме похвали колко добре съм се справила. :lol:

post-181-0-12048600-1457646270_thumb.jpg

Срещите по пътя са най-голямото богатство, което ми дава всяко едно пътуване. Общуваме за кратко, а сякаш споделяме цяла вселена. Трудно се описва, когато някой докосне сърцето ти и остави спомени за цял живот. :)

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 34

Срещите по пътя са най-голямото богатство, което ми дава всяко едно пътуване. Общуваме за кратко, а сякаш споделяме цяла вселена.

Браво! На същото мнение съм. Вече не толкова забележителностите, колкото хората по пътя ми осмислят пътуването. Редактирано от mililia
  • Харесвам 6
Публикувано:

Теди, това е изключително интересно и много добре измислено и изпълнено пътешествие. За снимките е ясно, няма какво да коментирам даже. Има ли някъде маршрута ден по ден (върнах се назад, но поне аз не видях)? Би било супер и да направиш ден по ден фото дневник с обяснения. Знам, че отнема много време, но пътешествието много си засулжава да се опише и покаже по този начин (според мен).

• Харесвам 10
Публикувано:

Браво! На същото мнение съм. Вече не толкова забележителностите, колкото хората по пътя ми осмислят пътуването.

Еми, за хора, които пътуват много и търсят разнообразие забележителностите вече не са достатъчни, поне с мен е така. Имам нужда и от адреналин, и от ситуации, които да ме разсмиват. :)

Теди, това е изключително интересно и много добре измислено и изпълнено пътешествие. За снимките е ясно, няма какво да коментирам даже. Има ли някъде маршрута ден по ден (върнах се назад, но поне аз не видях)? Би било супер и да направиш ден по ден фото дневник с обяснения. Знам, че отнема много време, но пътешествието много си засулжава да се опише и покаже по този начин (според мен).

Всичките ми пътувания през последните 5 г са интересни и с внимателно подбран маршрут. Може би, защото са фотографски и отделям наистина много време за проучване и откриване на най-красивите места. Освен това не ме мързи да вървя и съм готова да търпя неудобства, за да видя нещо уникално и заради един добър кадър, но ти и сам знаеш как е. :) Например последното китайско пътуване беше много, много добро. Обаче не ми се описват маршрутите, само ако някой специално ме пита.  :) За Етиопия ще се опитам да пусна повечко инфо, защото си струва, много хора нямат дори идея колко забележителна е тази държава. Има толкова неща, които не можах да видя, но времето все не стига, а и се понатрупа умора на финала. 

То календара за 2017 май вече е попълнен с кадри?

Ашколсун, за дестинацията и снимките! 

А не, календара си е за всички магеланци - фотографи. Надявам се тази година да се включат и други интересни автори. :)

• Харесвам 5

А маршрута е: Адис Абеба, Макеле, 4 дневен тур включващ солената пустиня, Далол, вулкана Арта Але, няколко скални църкви в Тигрей, тук според възможностите на всеки, но построените на по-високите скали са по-красиви, Лилабела + трек до Лилабела Худад, 1 седмица в долината Омо при племената с плаваща програма ден за ден. Много популярно е качването на планината Симиен, но ние нямахме време.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 6
Публикувано:

Изумителните цветове на Далол. Тук думите са излишни. Заедно с Джейми, който е геолог и беше третия човек в нашата кола, се чувствахме като изтървани деца в магазин за играчки. :)

post-181-0-62566400-1457718271_thumb.jpg

• Харесвам 45

Хлапета от племето Арборе. Масово явление сред племената е момиченцата да се грижат за по-малките деца и да ги носят на гърба си.

post-181-0-80603700-1457783471_thumb.jpg

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 40
Публикувано:

Впечатлен съм от красивите снимки. Теди, поздравления за чудесните кадри, на които ставаме свидетели, благодарение на теб. Продължавай в този дух. И в този ред на мисли да питам кога ще е изложбата?  :P

• Харесвам 1
Публикувано:

Изключително впечатляващо пътуване! Благодаря, че ни направи съпричастни на преживяните емоции! Снимките са невероятни. Страшно ме впечатлиха цветовете на Далол и скалната църква. Пожелавам ти все така екзотично-цветни пътешествия! 

• Харесвам 4
Публикувано:

Дете от племето Каро. Къщичката зад него се използва за складиране на продукти.

attachicon.gifKaro008b.jpg

Значи това е "хладилника" ? :) Уникални портрети и лица...и фотографии де! Сигурно си се чувствала ,като дете в сладкарница пред този "материал" за фотография ? :)

• Харесвам 5
Публикувано:

Значи това е "хладилника" ? :) Уникални портрети и лица...и фотографии де! Сигурно си се чувствала ,като дете в сладкарница пред този "материал" за фотография ? :)

По-скоро килера. :)

Всъщност не, моите очаквания бяха да снимам хората в тяхното ежедневие, не бях готова да позират статично до откат, но те така са научени от туристите.

• Харесвам 2
Публикувано:

Изказвам лично мнение....Не знам дали са научени да позират или така се е получило,но си хванала  моменти ,които на мен лично ми харесват много.Не личи някакво изкуствено позиране,просто "стоят" перфектно по мое мнение .Красиви са и самите модели в автентична обстановка.Адмирации Теди!!!

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.