Bilqz Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 On 11/16/2024 at 9:41 PM, Jorro said: Благодаря за отговора. Тази година се завъртя на много места в интернет информацията, че визите за 169 страни сред които и България за посещение на Индонезия отпадат. Според официалния им сайт https://evisa.imigrasi.go.id/web/visa-selection обаче виза Type of Visa B1 още си струва 30 евро. Сега не знам какво да правя. Нали мога и на място направо да се наредя с паспорта си на летището в Бали и да видя дали ще ме накарат да плащам нещо или не? @Jorro може ли да споделиш информация от първа ръка 🙂 дали визите са отпаднали или не?
Bilqz Публикувано: 3 декември, 2024 Публикувано: 3 декември, 2024 On 11/25/2024 at 9:01 PM, Bilqz said: @Jorro може ли да споделиш информация от първа ръка 🙂 дали визите са отпаднали или не? Да отговоря на горното питане на @Bilqz🤣 - не, още не са отпаднали визите. Плаща се 30е 2
Jorro Публикувано: 3 декември, 2024 Публикувано: 3 декември, 2024 преди 5 часа, Bilqz каза: Да отговоря на горното питане на @Bilqz🤣 - не, още не са отпаднали визите. Плаща се 30е Да, плащат се въпреки, че не знам какво щеше да стане ако направо бях отишъл напред към е-гейтовете без да мина да платя на гишето...
lesy Публикувано: 17 декември, 2024 Публикувано: 17 декември, 2024 Имаме прикачване на Денпасар / Бали / за вътрешен полет. Полетите са на отделни билети. Някой има ли идея 1.50 часа дали биха ни стигнали? Ще бъдем с чекиран багаж.
Bilqz Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари On 2/24/2024 at 8:08 AM, Kamen said: +62 823-5952-3089 Ariyana, прати му поздрави от Камен България. За съжаление колегата му в Нуса Пенида е класа надолу. Ариана е от ареа Убуд и познава всичко в областта Направихме един тур на север с него 12ч и един в източно Бали 10ч, 700к на ден. Не знам обаче дали са подходящи за вас, нали сте с дете Дано е и свободен, след нас го поеха холандци. Ако някой се интересува от туровете на Ариян долу можете да откриете инфо. Евентуално могат да послужат и като ориентир за самоорганизиция. 3 1
oli_mali Публикувано: 25 януари Публикувано: 25 януари Здравейте, в търсене на полети до Бали съм за 2 възрастни и дете на 7 години през месеците юли или август. Искаме поне 13-14 пълни дни да имаме в Бали. Към момента 2 варианта обмислям: 1) с Катарците през юли има от София до Бали за 5600 лева, през август има по 6000 лева, с дълги прекачвания и в двете посоки в Доха, т.е. ще трябва и хотел в Доха. 2) със Сингапур еърлайнс има от Истанбул до Бали през август за 4500лв с прекачване от 10 или 13ч. в Сингапур (може би ще има време за една разходка из града). Тук като недостатък виждам пътя София-Истанбул (заради гастербайтерите) и като се сложат нощувки и паркинг и...не знам още какво, сигурно поне с 1000лв ще се вдигне цената и се обезсмисля упражнението. Кажете вие какво мислите и давайте идеи как да ги направим 'по-магелански' тези билети, че по груби сметки това ще е сигурно половината сума от пътуването.
Дани Магелани Публикувано: 25 януари Публикувано: 25 януари Вариант Скут от Атина до Сингапур и Бали. Аз ги ползвах от Бали до Банкок и ми се видяха нормални. Нямаш храна, но ще сложите нещо в ръчния багаж. Мая, която преди беше основно в Бали, сега предимно е в Сингапур. Скоро ще си идва. Мога да попитам каквото те интересува. Може да ти осигури кола с шофьор на Бали. 1
neuromancer Публикувано: 25 януари Публикувано: 25 януари Катарците имаха безплатен хотел, ако няма вариант за по-кратък престой, разбира се. 1
Blago Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Здравейте, имам няколко въпроса за Индонезия и в частност Бали. До колкото успях да се ориентирам, безплатната виза за острова вече не е опция. Има ли значение дали ще взема VoA или e-VoA? Последната ще ми спести ли голямо чакане на опашките? За плащания в Индонезия мисля да използвам карта навсякъде, където е възможно. Има ли такса за плащания с карта и за тегления от банкомати? Без кеш също е ясно, че няма как да мина - какъв е най-добрият вариант за exchange? От България да взема или на място? Ако нося от тук, IDR или USD да е? Има ли рестрикции за плащане в Grab/GoJeck с чуждестранни карти? Относно наемането на скутери, какво най-често е включено (застраховка?, каска, друго). Искат ли международна книжка или става и с българска? Какъв размер са депозитите и как се плащат/гарантират? Много благодаря предварително!
gini Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 4 часа, Blago каза: Здравейте, имам няколко въпроса за Индонезия и в частност Бали. До колкото успях да се ориентирам, безплатната виза за острова вече не е опция. Има ли значение дали ще взема VoA или e-VoA? Последната ще ми спести ли голямо чакане на опашките? За плащания в Индонезия мисля да използвам карта навсякъде, където е възможно. Има ли такса за плащания с карта и за тегления от банкомати? Без кеш също е ясно, че няма как да мина - какъв е най-добрият вариант за exchange? От България да взема или на място? Ако нося от тук, IDR или USD да е? Има ли рестрикции за плащане в Grab/GoJeck с чуждестранни карти? Относно наемането на скутери, какво най-често е включено (застраховка?, каска, друго). Искат ли международна книжка или става и с българска? Какъв размер са депозитите и как се плащат/гарантират? Много благодаря предварително! 1. е-VOA, спестява време при пристигане... преди няколко седмици, опашката за VOA, не беше драматична, но кацнахме на Джакарта. Препоръчвам регистрация на сайта на Molina, преди пристъпване на попълване на визата, така всичко въведено се запазва и ако не бъде получена визата на мейл, се намира по-лесно. Ако мейлът ви е в абв ... ползвайте друг мейл акаунт, има проблем с поща в абв. Ако имате въпроси за процедуарат по е-виза, мога да помогна. Представителят на Търкиш при чекиране поиска е-visa...=> ако попаднете на агент, който не е на ясно, ще трябва да се разправяте, че може да получите виза на място. 2. Понякога добяваха такса, към плащането, но забравих да си направя акаунт в рупии, преди тръгване и се случи уикенд, та може и да е е заради уикендско превалутиране. Вземете си кеш долари, нови стодоларови бакноти , без печатчета и драскотини по тях. Обменете ги на място. 3. Gojek ползвахме, предимно но плащахме в брой. 4. Не зная за скутер, но зависи много от острова, наехме кола без депозит и гаранция с кредитна карта, но не на Бали. После порсто остваихме колата с клюа на таблото на летището. Доколкото зная застраховката не важи, ако не си с междунардона шофьорска книжка. Ако наемате не Бали, прочетете договора! Там е по-различно. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега