Прескочи до съдържание

Кратки и бързи въпроси за Рим

Spqr

Препоръчани мнения

Arena и Foro Romano са сравнително нови услуги. Те включват посещения на подземията и най- отгоре на Колизеума. Другото е там, където всички минават. Палатин и Форума са стандартно включени към посещенията на Колизеума- всичко на един билет, за 2 дни. Колизеумът е с точен час, но Палатин и Форума не са.

Връзка към коментар

А принципно, ако влезем в колизеума към 16:30 ще имаме ли време да разгледаме и Палатин и форума, понеже през сайта им само тогава има билети за повече от 1 човек. Другият ни вариант е през друг сайт да запазим за по-рано, но с по-висока цена. 

Връзка към коментар

Относно трансфера от Фиумичино до Термини - и тук и по други форуми, всеки препоръчва влак или автобус, за метро никой нищо не казва. Толкова ли е неудобно или няма спирка там? И евентуално билети за влак предварително ли е по-добре или на място?

Връзка към коментар

Автобуса  е най-удобен. Тръгват от самото летище  съвсем на често са. Преди излизане от летището ще видите няколко будки за билети. На всяка отпред има табела кога тръгва слеващия автобус. Взимате си билети и след няма час сте на гарата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако искате предварително все пак да си купите билети, вижте сайтовете на тези автобуси :

Теравижън  http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-fiumicino-airport-rome/?
Ситбус        http://www.sitbusshuttle.com/en/
Котрал        http://www.cotralspa.it/
T.A.M           http://www.tambus.it/index.php?lang=en
Шатъл         http://www.airportconnection.it/rome/taxi.html

Някои автобуси от/ до Фиумичино имат спирки и в района на Ватикана.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Съветвам ви да взимате билет, ако наистина ви интересува римската история, но като цяло не си заслужава особено и няма какво толкова да се види. Една разходка отвън е достатъчна според мен, особено вечер, когато е осветен Колизеума. 

Връзка към коментар

Здравейте пак, дано не ставам нагъл вече. Тъкмо купихме и билетите за Ватикана, получих имейл с ваучера, но когато тръгна да го принтвам, първата страница с информацията за билета я няма, излиза ми бяла страница, следващите са ок, но те май не са и нужни.

sdgsdf.png

Връзка към коментар
преди 3 часа, aleksandrina каза:

Опитай да го свалиш и така да го отвориш.

Какво ли не пробвах, накрая го изпратих в месинджър на жената, свалих го на компа в работата, пак не стана, от там на сървъра и най-накрая го отпечатих. Вече имаме за Ватикана и колизеума, остана Боргезе.Някакъв линк дали ще може за билети и евентуално друго онлайн дали ще ни трябва. Гледаг, че за други музеи и пр.  няма опашки.

Редактирано от Atanas.b
Допълнение
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Някой знае ли защо като избера билети за Галерия Боргезе ми дава и номер на място за сядане?  Не е ли галерия, която се предполага, че ще обикаляш? За какво са тези места?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Относно Ватикана - гледам, че входът е един и на снимки в google view виждам само една опашка да се вие. Като имаме предварително закупени билети, трябва да прередим цялата опашка или има друга такава?

Връзка към коментар

Още едно питане за Ватикана - в сряда влизаме по план в 10:00, разбрах че точно тогава имало аудиенция в базиликата и поради тази причина, куполът отварял след 13:00. Дали няма да е по-удачно да минем през базиликата вторник рано сутринта, а срядата да си я оставим само за Ватиканските музеи и капелата? ( ясно ми е, че от музеите ще излезем след 13:00 със сигурност, но ме чопка да попитам). Дрескода много ли е строг, че жените се притесняват с какво ще се обличат. Ако наистина е наложително дълги дрехи, тогава може би ще е по-добре всичко да се види в един ден от гледна точка на обличането, да няма половината престой в Рим с дънките и блузите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Варианта е да ги разделите в два дни или след аудиенцията след 13:00, след посещението на Ватиканските музеи- така или иначе е безплатно.

Относно облеклото- не може по потник и пола над коляното/ къси панталонки. Всъщност това навсякъде е така - друг въпрос е как се спазва в България. И там не раздават "поли" да се загърнат. Има едни тънки ефирни шалове (по 4-5€ са в Рим), с които могат да се загърнат и после да им останат за спомен. Но категорично не пускат "подкъсени".

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Atanas.b каза:

Още едно питане за Ватикана - в сряда влизаме по план в 10:00, разбрах че точно тогава имало аудиенция в базиликата и поради тази причина, куполът отварял след 13:00. Дали няма да е по-удачно да минем през базиликата вторник рано сутринта, а срядата да си я оставим само за Ватиканските музеи и капелата? ( ясно ми е, че от музеите ще излезем след 13:00 със сигурност, но ме чопка да попитам). Дрескода много ли е строг, че жените се притесняват с какво ще се обличат. Ако наистина е наложително дълги дрехи, тогава може би ще е по-добре всичко да се види в един ден от гледна точка на обличането, да няма половината престой в Рим с дънките и блузите. 

Не само " подкъсени" не пускат, ами и без ръкави - също. Не говорим за потник, а за блузка без ръкав. Шалът е добро решение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Ако не сте разбрали, Рим предлага билетче за градския транспорт срещу рециклиране на пластмасови бутилки. За сега на 3 метро станции (San Giovanni, Cipro и Piramide) може да се връщат бутилки, и за всяка се получават по 5 цента, като се съберат достатъчно, може да се купи билет.

https://www.mycicero.it/piu-ricicli-piu-viaggi-atac/

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте , каква е цената на такситата към днешна такса.Полета към Бг ми е в 6,35 , така че освен такси не виждам как да се придвижа.Сега ми обявиха от резервирания апартамент , че за трансфер трябва да платя 80 евро за двама възрастни  дете.С такси няма ли да ми е по - евтино?Ще има ли гаранция на 100 процента , че ще дойде в през нощта?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.