Argentique Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Преди 1 час, jorocontrola каза: До 72часа преди резервацията отказването е безплатно, след това има 200Е "наказателна такса". Поне аз така го разбирам. Нека и филологър се изкаже де @Argentique И според мен е така, но това не е човешки английски. 😃 Cancellation. Customers can cancel a prepaid booking by sending sn e-mail to prenotazioni@sbc.it without charge, at least 72 hours before the vehicle collection. In that case an amount of eur 200,00 will be held. Вероятно са имали предвид In other case 1
Алекс Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 37 минути , Argentique каза: И според мен е така, но това не е човешки английски. 😃 Cancellation. Customers can cancel a prepaid booking by sending sn e-mail to prenotazioni@sbc.it without charge, at least 72 hours before the vehicle collection. In that case an amount of eur 200,00 will be held. Вероятно са имали предвид In other case Сега намерих на италиански и го пуснах на АИ да го преведе и там се разбира точно това. Че до 72 часа няма такса, после е 200 евро. Така не го научиха този английски :) 1 1
Алекс Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 1 час, antea каза: пробвайте с някоя местна фирма, ние от Бари взехме от тези момчета - https://maps.app.goo.gl/T1ueL674SNN7c6kCA пускаш запитване и след това нещата минават на имейл/whatsapp с точни уговорки за сума, точен час, къде я искаш колата и тн; в общи линии без почти никакви формалности - идват някакви хора, дават ти кола, плащане кеш, после си я взимат пак откъдето и в колкото часа им кажеш, ние специално нямахме никакви проблеми, но и да имаше - не мисля, че имат файда да те изоставят на пътя, ако нещо се нуждаеш от помощ, иначе поне в писмената комуникация имахме уверение, че е с пълна застраховка, то като не си им дал карта, така или иначе не си особено отговорен за нищо така работят местните фирми по някои гръцки острови, та сме свикнали, в Италия за пръв път ползвахме нещо различно от по-известните фирми и останахме доволни Ще им пиша :) мерси
Иван Попов Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари Да попитам и аз в тази тема 😉 Планираме пътуване до Италия (5–11 април) и искаме да отделим 1 нощувка за района на Вал d'Орча. Мечтата ни е да видим онези типични тоскански гледки – зелени вълнообразни хълмове, кипарисови алеи и малките каменни градчета като: - Pienza - San Quirico d'Orcia - района около Podere Belvedere - евентуално и Montalcino Планът ни е да стигнем с влак от Рим до Chiusi и оттам да наемем кола за 24 часа, за да обиколим района. Проблемът е, че нямаме кредитна карта – само дебитна. Знам, че повечето компании искат кредитна карта за депозит и се притесняваме дали изобщо ще можем да наемем кола. Ще съм благодарна за съвет: Възможно ли е наем с дебитна карта в Chiusi? Има ли фирми, които позволяват това с пълна застраховка? Някой минавал ли е по този път през месец април? Има ли алтернатива да се види Вал д’Орча без кола? Благодаря предварително! 2
jorocontrola Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Колко човека сте? От Рим ли се връщате? Ако е така, защо не вземете колата направо от там? Какво печелите от влака? 1
Иван Попов Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 2 часа, jorocontrola каза: Колко човека сте? От Рим ли се връщате? Ако е така, защо не вземете колата направо от там? Какво печелите от влака? Ние кацаме в Рим (05 април) и излитаме от Милано (11 април). А на 09 април влакът ни е късно за Милано от Рим, иначе сме само двама.
funny Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 7 часа, Иван Попов каза: Да попитам и аз в тази тема 😉 Планираме пътуване до Италия (5–11 април) и искаме да отделим 1 нощувка за района на Вал d'Орча. Мечтата ни е да видим онези типични тоскански гледки – зелени вълнообразни хълмове, кипарисови алеи и малките каменни градчета като: - Pienza - San Quirico d'Orcia - района около Podere Belvedere - евентуално и Montalcino Планът ни е да стигнем с влак от Рим до Chiusi и оттам да наемем кола за 24 часа, за да обиколим района. Проблемът е, че нямаме кредитна карта – само дебитна. Знам, че повечето компании искат кредитна карта за депозит и се притесняваме дали изобщо ще можем да наемем кола. Ще съм благодарна за съвет: Възможно ли е наем с дебитна карта в Chiusi? Има ли фирми, които позволяват това с пълна застраховка? Някой минавал ли е по този път през месец април? Има ли алтернатива да се види Вал д’Орча без кола? Благодаря предварително! Gold Car имат опция Key'n Go Pack , която плащаш цялата сума със застраховката по време на резервацията и после си взимаш ключа от автомат. Няма необходимост от кредитна карта. Включително и документите си ъплоудваш онлайн. На автомата само ти искат каквато и да е карта от която да дръпнат депозит за гориво. Проблема е че нямат пукнт в Chiusi. Имат в Рим на летище Fiumicino 1
Иван Попов Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари В момента, funny каза: Gold Car имат опция Key'n Go Pack , която плащаш цялата сума със застраховката по време на резервацията и после си взимаш ключа от автомат. Няма необходимост от кредитна карта. Включително и документите си ъплоудваш онлайн. На автомата само ти искат каквато и да е карта от която да дръпнат депозит за гориво. Проблема е че нямат пукнт в Chiusi. Имат в Рим на летище Fiumicino Аз иначе мисля колата да я взема от Флоренция или от Сиена, но не знам дали ще стане така. Ама в краен вариант ще е от летището от Рим. 1
neuromancer Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Що не си изкараш кредитна карта, като така и така си в този форум за пътешественици? 2
Иван Попов Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 34 минути , neuromancer каза: Що не си изкараш кредитна карта, като така и така си в този форум за пътешественици? Прав си 😄 Имах кредитна карта преди на ДСК, но я закрих, защото реално не я ползвах и не исках да плащам годишни такси. Досега сме пътували без коли под наем и не ми е била необходима. Сега обаче, покрай плана ни за Италия, явно пак ще трябва да извадя, защото почти всички рент-а-кар компании искат кредитна карта за депозит. Та сега се чудя каква карта да си извадя? Имам сметки в ДСК и Фибанк 😊
bibi Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Един глас за Фибанк - при активно ползване, годишната такса може да се избегне + има промоции за без такса през първата година + има кешбек. Аз плащам всичко, което мога с КК. На заплата я "гася" и не плащам никакви лихви. 1 1
Иван Попов Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 19 минути , bibi каза: Един глас за Фибанк - при активно ползване, годишната такса може да се избегне + има промоции за без такса през първата година + има кешбек. Аз плащам всичко, което мога с КК. На заплата я "гася" и не плащам никакви лихви. Аз мисля за тази Златната на Mastercard
radi777 Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари За Сардиния някой да препоръча фирма за кола ?
master_of_germs Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Като сме почнали, я да ви чуя и за Калабрия с препоръки😉 Аз ли нещо не се справям, че на Leasys не намирам нищо друго освен дългосрочни наеми... 1
nino Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари @Иван Попов с дебитна карта може да вземеш кола , от която искаш компания , но за целта на място задължително трябва да си направиш застраховка от тях. Иначе няма кола. В много от случаите, като четя ревюта за коли под наем се оплакват как имали застраховка от сайта, през койта са резервирали, но на място ги изнудавали да си направят още една . Просто не четат условията, че трябва да имат КК, а не дебитна. Ти за целта просто трябва да видиш , на кого цените и каското са най-добри. 1 1
Климент Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 18 минути , nino каза: @Иван Попов с дебитна карта може да вземеш кола , от която искаш компания , но за целта на място задължително трябва да си направиш застраховка от тях. Иначе няма кола. В много от случаите, като четя ревюта за коли под наем се оплакват как имали застраховка от сайта, през койта са резервирали, но на място ги изнудавали да си направят още една . Просто не четат условията, че трябва да имат КК, а не дебитна. Ти за целта просто трябва да видиш , на кого цените и каското са най-добри. не е точна така, някои компании не дават кола ако нямаш кредитна карта дори да искаш да си направиш пълна застраховка . Виждал съм го на живо един Холандец бе запазил с револют кола и му казаха или представяш кредитна карта или чао, доста време се обяснява, но кола не му дадоха. 1
nino Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 22 минути , Климент каза: не е точна така, някои компании не дават кола ако нямаш кредитна карта дори да искаш да си направиш пълна застраховка . Виждал съм го на живо един Холандец бе запазил с револют кола и му казаха или представяш кредитна карта или чао, доста време се обяснява, но кола не му дадоха. Явно има изключения. 1
jorocontrola Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 3 часа, nino каза: Явно има изключения. По-скоро е изключение да се мине само с дебитна, дори и да имаш пълна застраховка от фирмата. Мисля, че се бях оплаквал, как преди около 15г ми искаха 2 КК едни швейцарци, щото съм бил булгар… 😞 1 1
neuromancer Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Според мен, четете конкретната фирма какво казва за КК или питайте изрично, щото иначе така с обобщенията може да си цъфнеш на място и кола нанай... 3 1
vorbis Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Може да почнете търсенето си оттук: https://www.discovercars.com Имат филтър "Debit card for deposit". След това задължително ги прослушвате да потвърдят, че може с ДК. 1
Иван Попов Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари Благодаря на всички за споделения опит. Ясно ми става, че с дебитна карта по-скоро е въпрос на късмет и конкретна фирма, а не правило. Не ми се рискува да стигнем до Chiusi и да останем без кола 😅 Та май наистина ще трябва пак да си извадя кредитна карта. Ще проверя конкретно условията на фирмите в Chiusi и ще им пиша директно, за да няма изненади. По-добре малко подготовка сега, отколкото излишен стрес на място. 2
master_of_germs Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари Според мене имаш далеч по-добър шанс в Сиена. А последно като съм проверявал, има доста и евтини автобуси flixbus и itabus между Рим и Сиена. 1 1
Алекс Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли На 27.01.2026 г. в 16:22, antea каза: пробвайте с някоя местна фирма, ние от Бари взехме от тези момчета - https://maps.app.goo.gl/T1ueL674SNN7c6kCA пускаш запитване и след това нещата минават на имейл/whatsapp с точни уговорки за сума, точен час, къде я искаш колата и тн; в общи линии без почти никакви формалности - идват някакви хора, дават ти кола, плащане кеш, после си я взимат пак откъдето и в колкото часа им кажеш, ние специално нямахме никакви проблеми, но и да имаше - не мисля, че имат файда да те изоставят на пътя, ако нещо се нуждаеш от помощ, иначе поне в писмената комуникация имахме уверение, че е с пълна застраховка, то като не си им дал карта, така или иначе не си особено отговорен за нищо така работят местните фирми по някои гръцки острови, та сме свикнали, в Италия за пръв път ползвахме нещо различно от по-известните фирми и останахме доволни Искам да благодаря на @antea за препоръпрепоръката и да оставя още един положителен отзив за фирмата. Наехме от тях две коли. Платихме 450 евро на кола за 6 дни с пълна застраховка. Бяхме наели Тойота Ярис Крос, автоматик. Безплатно ни предоставиха 2 booster seat за децата. Даже ми пратиха предварително снимки да ме попитат седалката дали е добре. Колите бяха без забележки. Докараха ги до гарата, а ги върнахме на летището. Също така ми изпращаха локации на безплатни паркинги в градчетата, които посещавахме, което изключително много ни олесни. Никакви проблеми нямахме. Отлично обслужване. Препоръчвам ги и аз. 8
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега