Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 часа, Plamsi каза:

Здравейте, 

Опитвам се да платя онлайн с кредитна карта на ДСК и ми иска одобрение от DSK Mobile, което нито ми изпраща съобщение, нито в приложението мога да одобря. Случайно някой да се е сблъсквал със същият проблем и ако да, как го е отстранил? Не знам откога са я вкарали тази глупост, но последно плащах преди около една седмица и си работеше само с 3D парола. 

Имам такъв проблем, може би споделих,но в другата тема за Wizz KK.С Mastercard не мога да правя он-лайн плащания.С Виза нямам проблем и явно трябва да я преиздам,преди смяната на всичките карти на ДСК с Визи.

Публикувано:
преди 18 часа, ива валя каза:

Имам такъв проблем, може би споделих,но в другата тема за Wizz KK.С Mastercard не мога да правя он-лайн плащания.С Виза нямам проблем и явно трябва да я преиздам,преди смяната на всичките карти на ДСК с Визи.

Моите са сменени и каквото и да правя, не работи. Обадих се на съпорта, но според тях, проблем няма

Публикувано:
преди 27 минути , Plamsi каза:

Моите са сменени и каквото и да правя, не работи. Обадих се на съпорта, но според тях, проблем няма

Да,те винаги така казват.Виж в Настройки, Приложения, ДскМобайл дали на известия стои Разрешение

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 53 минути , ива валя каза:

Да,те винаги така казват.Виж в Настройки, Приложения, ДскМобайл дали на известия стои Разрешение

Оказа се, че точно това е бил проблема, че не съм си разрешила нотификациите. Благодаря.

• Харесвам 1
Публикувано:

Относно "Твоят Mastercard Ден": Бях писал тук, че макар и с голямо забавяне, превеждат ги винаги, но сега забелязвам, че последните 2-3 месеца са ми изплатили само за част от дните и има доста пропуснати трансакции, но пък за сметка на това са превели за най-новите опреди седмица-две, което ме накара да седна (колкото и да ме мържеше) и да им изпратя пълно извлечение с липсващите им трансакции. Сега те са на ход 😄 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз пък за първи път платих с карта на Уникредит във вторник в края на юли във Виена и ми изплатиха кешбека след няма и седмица. Тук някак във вторник досега не ми е бил ден за кръчма. 😄 

• Харесвам 4
Публикувано:

Ползвам ги от миналата година. За съжаление и те влязоха в общия тон за намаляване на лихвите по депозите - от 2.8 сега са на 2.2% за 6 месечните.

Но все още държат на 2% за сумите без депозит. Пробвах ги и за теглене - официално е за 3 дни, но на 2рия получих сумата.

• Харесвам 2
Публикувано:

Вчера бях в ДСК и ми казаха, че имат някакъв план без такса за 7–8 месеца, понеже през тях ми минава заплатата. В момента имало и промоция, та реших да се възползвам.

Днес обаче един приятел ме пита как може да тегли пари от ДСК в България или може и чужбина (примерно в Гърция) без такса, или поне с минимална такса. Виждам, че в Гърция няма OTP Group.
Той има и еврова, и левова сметка, но няма влог.

Какво бихте посъветвали – да ползва Revolut или има по-добър вариант?

Ще съм благодарен за всякакви съвети и личен опит.

Публикувано:
преди 19 часа, WanderlustME каза:

Относно "Твоят Mastercard Ден": Бях писал тук, че макар и с голямо забавяне, превеждат ги винаги, но сега забелязвам, че последните 2-3 месеца са ми изплатили само за част от дните и има доста пропуснати трансакции, но пък за сметка на това са превели за най-новите опреди седмица-две, което ме накара да седна (колкото и да ме мържеше) и да им изпратя пълно извлечение с липсващите им трансакции. Сега те са на ход 😄 

Същото и при мен. Писах им на мейла преди 3 седмици и освен отговар,  че извършват проверка, друго няма. Миналата година на същия мейл отговаряха много бързо.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 часа, Иван Попов каза:

Вчера бях в ДСК и ми казаха, че имат някакъв план без такса за 7–8 месеца, понеже през тях ми минава заплатата. В момента имало и промоция, та реших да се възползвам.

Днес обаче един приятел ме пита как може да тегли пари от ДСК в България или може и чужбина (примерно в Гърция) без такса, или поне с минимална такса. Виждам, че в Гърция няма OTP Group.
Той има и еврова, и левова сметка, но няма влог.

Какво бихте посъветвали – да ползва Revolut или има по-добър вариант?

Ще съм благодарен за всякакви съвети и личен опит.

Специално за Гърция, ако теглиш с неместна карта винаги има такса.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Яничка каза:

Същото и при мен. Писах им на мейла преди 3 седмици и освен отговар,  че извършват проверка, друго няма. Миналата година на същия мейл отговаряха много бързо.

Отговориха ми, че част от трансакциите, за които нямам бонус, не отговаряли на условията - например верига сладкарници "Ма Бейкър" в София били с МСС код "5999 Разни и специализирани магазини за търговия на дребно".

Като цяло като мине време е трудно да се установи коя транзакция за кое заведение отнася, тъй като често има несъответствие между търговското име на фирмата и наименованието, което се вижда в извлечението.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 часа, EliDion каза:

Револют мисля е най-добрата опция, ако няма такса за прехвърляне по карта от ДСК към Револют

Не е опция Revolut, таксите не са им малки след няколко тегления. 

преди 2 часа, adreno каза:

Специално за Гърция, ако теглиш с неместна карта винаги има такса.

Вече няма такси за Гърция, от 11.08.2025 година таксите са само и единствено от българските банки (банката издател на картата). 

Ето и инфо тук или тук.

Вчера говорих с банка ДСК (при тях таксата е 0,20 % на сумата) и Fibank (при тях таксата е 0,15 % на сумата) и само това е.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 часа, EliDion каза:

Револют мисля е най-добрата опция, ако няма такса за прехвърляне по карта от ДСК към Револют

Няма такса.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Не е опция Revolut, таксите не са им малки след няколко тегления. 

Вече няма такси за Гърция, от 11.08.2025 година таксите са само и единствено от българските банки (банката издател на картата). 

Ето и инфо тук или тук.

Вчера говорих с банка ДСК (при тях таксата е 0,20 % на сумата) и Fibank (при тях таксата е 0,15 % на сумата) и само това е.

Ако е така супер - ще го проверя лично в края на седмицата

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Яничка каза:

@WanderlustME, благодаря. Нали от този мейл ти отговарят: contact.bulgaria@priceless.com? Аз преди 3 седмици им писах без отговор...

Да, това е правилният имейл. Пиши им още веднъж и питай дали са получили предходния ти мейл. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Иван Попов каза:

Ето и инфо тук или тук.

Това не важи ли само за гръцки карти?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, MayaS каза:

Няма такса.

При мен пише, че е до 3 тегления безплатно и после се плаща такса за теглене.

преди 7 часа, adreno каза:

Ако е така супер - ще го проверя лично в края на седмицата

Аз вече го проверих днес как е положението. 

С карта на ДСК (еврова сметка) на 200 евро таксата е 0,77 евро, тоест 200,77 евро ми взеха от сметката, това е от теглене банкомат на Aplha bank. То и в условията на ДСК пише мин. 1,50 лв. при теглене на банкомат от друга банка (това е друга банка и за това така)

С карта от Fibank от левова сметка (а иначе имам и еврова, но в бързината от левовата теглих) на 100 евро теглене ми взеха само 100,08 евро или в лева това е (195,75 лева с таксата включително).

Явно ако съм теглих от евровата сметка от Fibank щеше да ми е само 0,08 евро таксата отново. Това е теглене от Piraeus bank, там имаше опашка от хора за теглене на пари, а в другата банка нямаше никой. Може да имат някакви договори за по-малки такси с Piraeus банк, не знам и аз. 

преди 6 часа, Емил Маринов каза:

Виж и TBI - Теглене на пари в брой от АТМ в ЕС и ЕИП - 2 тегления на месец безплатно и после 1 лв.

Нямам сметка там. 

преди 2 часа, Ilian359 каза:

Това не важи ли само за гръцки карти?

За всички карти важи от Еврозоната. В това съм сигурен, защото и по телефона от банките (ДСК и Fibank) ми казаха така, че е. 

Но със сигурност няма да ви таксуват от гръцките банки. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, MayaS каза:

Става дума, за прехвърлянето от ДСК към Ревилют. Там такса няма. Не при теглене от бакомат там има такса.

Извинявай не съм разбрал.

За прехвърляне на пари от ДСК към Revolut такса няма, а aз говорех за теглене от банкомат там такса има. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.08.2025 г. в 22:30, Иван Попов каза:

При мен пише, че е до 3 тегления безплатно и после се плаща такса за теглене.

Аз вече го проверих днес как е положението. 

С карта на ДСК (еврова сметка) на 200 евро таксата е 0,77 евро, тоест 200,77 евро ми взеха от сметката, това е от теглене банкомат на Aplha bank. То и в условията на ДСК пише мин. 1,50 лв. при теглене на банкомат от друга банка (това е друга банка и за това така)

С карта от Fibank от левова сметка (а иначе имам и еврова, но в бързината от левовата теглих) на 100 евро теглене ми взеха само 100,08 евро или в лева това е (195,75 лева с таксата включително).

Явно ако съм теглих от евровата сметка от Fibank щеше да ми е само 0,08 евро таксата отново. Това е теглене от Piraeus bank, там имаше опашка от хора за теглене на пари, а в другата банка нямаше никой. Може да имат някакви договори за по-малки такси с Piraeus банк, не знам и аз. 

Нямам сметка там. 

За всички карти важи от Еврозоната. В това съм сигурен, защото и по телефона от банките (ДСК и Fibank) ми казаха така, че е. 

Но със сигурност няма да ви таксуват от гръцките банки. 

Банкомат на Eurobank, картата е дебитна на ЦКБIMG_20250816_180558.jpg.8d639150808cc8504e6596195b6f1348.jpg

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Eva eva
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.