Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , 招き猫 каза:

@The rider Какво значи курса е ненадминат? Имат по добър курс лева-авто от кърв или револют ли? 

Ненадминат за мен, в сравнение с картите ми от други бг банки, които всичките са с такса превалутиране. Кърв и револют не използвам, така че нямам база за сравнение с тях.

Публикувано:

Някой знае ли след колко време ще се активира епин на ОББ? Не можем да си платим кола под наем. Когато бяха КБС, сме плащали с картата, а сега не позволява. Имаме епин, но явно иска активиране...

Публикувано:

Fibank ще издава бизнес дебитните карти за фирми Visa Platinum

Fibank ще издава бизнес дебитните карти за фирми Visa Platinum - 1

Скоро от Fibank (Първа инвестиционна банка) ще стартират с предлагането на нов картов продукт от висок клас, подходящ за бизнес клиентите – Visa Business Debit Platinum. Картите ще бъдат предназначени за управление на фирмените средства и ще носят редица привилегии за клиентите, като:атрактивен cash back;пътническа застраховка с комфортно покритие при пътуване в чужбина; ексклузивни concierge услуги и редица други предимства.

Картите Visa Business Debit Platinum предоставят участие в cash back програма: възстановяване на 0.2% от направения оборот на всеки 6 месеца, при достигане на оборот от минимум 10 000 лв. Те разполагат с пътническа застраховка при пътуване в чужбина от Generali с покритие до 15 000 долара. Допълнително, клиентите на ПИБ могат да се възползват от достъп до бизнес летищни салони с програмата Lounge Key, concierge от Visa и специални оферти за различни отстъпки за хотели в цял свят.

• Харесвам 3
Публикувано:

57.27€=112.01лв., т.е. 1,955823 . Това е последното ми плащане за 3 билета за Алхамбра направено днес с горепосочената от мен карта. За курсът няма значение делник или празник е.

• Харесвам 3
Публикувано:

На Diners е още по-добър.

За жалост Curve от 15 Нов. променят безплатният план и безплатното превалутиране ще е само 250евро на месец.

Пак добре, че има някакви опции, че нашите банка са много дървени с курсовете. Айде за евро, долари, паундове и ш. франкове е ОК, но всичко друго е голямо дърво.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, някой знае ли банкова сметка (спестовна или разплащателна) без карта и без месечни такси?

Или с много ниски такси (<2 лв/м).

Целта е "складиране" на сума, за да не е налична в основната сметка с ДК и местене на пари колкото и когато се налага. Или ако има друг начин за постинаге на това.

Публикувано:

Отваряш си една спестовна сметка в същата банка в която ти е другата сметка с карата.

Прехвърляш от сметка в сметка  по всяко време мигновено и няма опасност от нищо.

Публикувано:
преди 42 минути , era123 каза:

Здравейте, някой знае ли банкова сметка (спестовна или разплащателна) без крата и без месечни такси?

Целта е "складиране" на сума, за да не е налична в основната сметка с ДК и местене на пари колкото и когато се налага. Или ако има друг начин за постинаге на това.

В ДСК има сметка Спестовна компонента, стояща/скрита зад разплащателната сметка. Много лесно се прехвърля от едната в другата без такса. За Спестовната компонента няма месечни такси.

• Харесвам 2
Публикувано:
2 hours ago, Nik said:

В ДСК има сметка Спестовна компонента, стояща/скрита зад разплащателната сметка. Много лесно се прехвърля от едната в другата без такса. За Спестовната компонента няма месечни такси.

Мерси. А за разплащателната сметка колко е таксата?

Публикувано:
преди 17 минути , era123 каза:

Мерси. А за разплащателната сметка колко е таксата?

2,74 лв./мес. с издадена дебитна карта и 4,89 лв./мес. без издадена ДК

Публикувано:
преди 9 часа, Alexander каза:

Отваряш си една спестовна сметка в същата банка в която ти е другата сметка с карата.

Прехвърляш от сметка в сметка  по всяко време мигновено и няма опасност от нищо.

Не знам в другите банки как е, но в ОББ това нещо се нарича отворен спестовен влог и от доста време насам има месечна такса от 2,50. И не само това, ами и всяка дебитна трансакция след втората за месеца, се таксува с 10 лева. 😄

В ПИБ примерно не знам да има подобно нещо, за ДСК казаха по-горе и е доста готина опция, сигурно единственото (или от малкото неща), което ми харесва в тази банка.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, era123 каза:

Здравейте, някой знае ли банкова сметка (спестовна или разплащателна) без карта и без месечни такси?

Аз така ползвам Неон картата на ТиБиАй - 0 лв на месец. 
Апликацията им е доста зле и често имат бъгове, но картата не ми е отказвала плащане. 

• Харесвам 3
Публикувано:
На 19.10.2023 г. в 11:54, era123 каза:

Да - ПроКредит, Транзакционна сметка. Аз си открих такава скоро, всичко става онлайн, куриер носи дебитната карта.

Сметката е без никакви такси. Откриват разплащателна сметка с дебитна карта и отделно откриват спестовна сметка също без такса, която дори дава и някаква минимална лихва. Като можеш да си местиш постоянно пари между 2-те сметки.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз имам едномесечен депозит, в който местя от дебитната карта, но го правих преди доста време, когато банките приемаха депозити.

Няма месечна такса, тегленето на падеж също е без такса.

Публикувано:

Някой може ли да даде мнение за мобилното и онлайн банкиране на ПИБ?

И плаща ли се известяването с имейл и смс при транзакции?

Събирам спешно информация, че ще се развеждам с ОББ, така че бих била благодарна за мнения и съвети.

Хвърлила съм око (засега) на пакет Digital Light, но от четене на условия и тарифа през последния час, в главата ми е хаос.

Публикувано:
Преди 1 час, Надя каза:

Някой може ли да даде мнение за мобилното и онлайн банкиране на ПИБ?

И плаща ли се известяването с имейл и смс при транзакции?

Събирам спешно информация, че ще се развеждам с ОББ, така че бих била благодарна за мнения и съвети.

Хвърлила съм око (засега) на пакет Digital Light, но от четене на условия и тарифа през последния час, в главата ми е хаос.

Мобилното им приложение праща push notifications при плащане с дебитна/кредитна карта - безплатни са.

От онлайн банкирането им може да се настрои да праща мейли с движения по сметката - също са безплатни.

SMS-те са платени - в тарифата им е посочено каква е таксата за регистрация и за всеки пратен sms.

Пакетите им не включват sms-и, така че със сигурност се заплащат отделно. Но то реално няма нужда от тях, тъй като същата информация ще се получава безплатно като нотификация от мобилното им приложение.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 часа, timobg каза:

Мобилното им приложение праща push notifications при плащане с дебитна/кредитна карта - безплатни са.

От онлайн банкирането им може да се настрои да праща мейли с движения по сметката - също са безплатни.

SMS-те са платени - в тарифата им е посочено каква е таксата за регистрация и за всеки пратен sms.

Пакетите им не включват sms-и, така че със сигурност се заплащат отделно. Но то реално няма нужда от тях, тъй като същата информация ще се получава безплатно като нотификация от мобилното им приложение.

А доволен ли си от приложението? В смисъл - излизат ли/показват ли се транзакциите, интуитивно ли е, защитата как е...? Навремето бяха с хардуерна защита, та ме държаха настрана, сега виждам, че са влезли в 21 век. Трябва ми банка с читаво онлайн и мобилно банкиране, защото целта ми е да влизам в офис само при смяна на банковата карта. И да са приемливи таксите им (т.е. ДСК не е опция) 😄 😄 😄

Приложението на ОББ, към което мигрираха клиентите на Райфайзен вчера е тотал щета и е капката, която преля чашата. Не се виждат транзакциите вече, не се виждат картите, няма никаква защита и авторизация при превод на пари (към Револют например). Затова пък не можеш да влезеш в онлайн банкирането на компютър, ако телефонът не е в ръката ти, за да сканираш QR код. Отдавна не бях бесняла така на банка!

Публикувано:

Ок е приложението и банкирането. Но аз ползвам само кредитна карта и реално само гледам наличности, транзакции и извлечения. В мобилното приложение се влиза с пин/пръстов отпечатък. В онлайн банкирането не може да се влезе обаче без телефон, трябва потвърждение през приложението или смс код. Транзакциите се виждат веднага след плащане. Могат да се заявяват карти и други продукти директно през банкирането/приложението и да се ходи до офис само в краен случай. 

Иначе сигурно и при ОББ ще се наредят нещата като приключат окончателно с миграцията, може временно да имат проблеми с клиентите на Райфайзен..

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Надя каза:

А доволен ли си от приложението? В смисъл - излизат ли/показват ли се транзакциите, интуитивно ли е, защитата как е...? Навремето бяха с хардуерна защита, та ме държаха настрана, сега виждам, че са влезли в 21 век. Трябва ми банка с читаво онлайн и мобилно банкиране, защото целта ми е да влизам в офис само при смяна на банковата карта. И да са приемливи таксите им (т.е. ДСК не е опция) 😄 😄 😄

Приложението на ОББ, към което мигрираха клиентите на Райфайзен вчера е тотал щета и е капката, която преля чашата. Не се виждат транзакциите вече, не се виждат картите, няма никаква защита и авторизация при превод на пари (към Револют например). Затова пък не можеш да влезеш в онлайн банкирането на компютър, ако телефонът не е в ръката ти, за да сканираш QR код. Отдавна не бях бесняла така на банка!

Аз ползвам ОББ. И съм си много доволна.Виждам си транзакциите в приложението като отида на разплащателна сметка-движение. На карти виждам само неосчетоводените транзакции. И това не е от вчера,а от известно време. Картата ми е дебитна.

Да,при превод към Револют няма защита и авторизация ,не знам при другите банки как е. Имам и дебитна в УниКредит,но не съм прехвърляла от нея. Там обаче,за мен е тотална щета и смятам да мигрирам!

Публикувано:

ОББ при прехвърляне на пари към револют си иска оторизация. Мисля, че за съвсем малки суми може и да не иска. Последния път преди по-малко от месец за 200 евро си искаше потвърждение през мобилното приложение ( или смс + статична парола)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Климент каза:

ОББ при прехвърляне на пари към револют си иска оторизация. Мисля, че за съвсем малки суми може и да не иска. Последния път преди по-малко от месец за 200 евро си искаше потвърждение през мобилното приложение ( или смс + статична парола)

Пробвах с 50 лв, в чест на новото приложение. Досега ми искаше авторизация дори за 30 лв.

Но явно проблемът си го има, днес попаднах във фейсбук на това:

1.JPG.2b48b72540b8cf797c276fba751a6a8f.JPG

Публикувано:
На 24.10.2023 г. в 5:36, Надя каза:

Точно заради бъгавото онлайн банкиране на ОББ, на която и аз доброзорно станах клиент след като купиха Райфайзен, и аз съм в темата. От вчера съм в неравна битка с него и съпорта им - последно паролата ми е заключена, не мога и да я сменя, тъй като за да го направя трябва да въведа код, започващ със символ, а системата не отчита, че съм въвела символа.  Лудница. Съпортът не можел да ми помогне - трябвало да ходя в клон на банката, за да ми въведат таен въпрос и таен отговор. Та и аз си търся нова банка с читаво он-лайн банкиране. Някакви препоръки?

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.