Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , mu_ry каза:

Току-що получих мейл за стачки от 1 до 9 октомври на влаковете. Ние на 8ми летим за Лутън, така че спешно се наложи да търся придвижване...

Ползвай автобусите на National Express като купи билети възможно по-скоро, защото предполагам ще бъдат изчерпани бързо или пък цената им ще скочи сериозно...

Публикувано:
преди 3 минути , Duke каза:

Ползвай автобусите на National Express като купи билети възможно по-скоро, защото предполагам ще бъдат изчерпани бързо или пък цената им ще скочи сериозно...

купих, мерси, цената беше 36 паунда за трима срещу 9 за влака 😭

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , mu_ry каза:

купих, мерси, цената беше 36 паунда за трима срещу 9 за влака 😭

По-добре 36 паунда отколкото такси за минимум 160 паунда от Лутън до централен Лондон...

Публикувано: (редактирано)

@mu_ry, тотално всички ли влакове са отменени? Аз пътувам на 5ти и получих съобщение за смяна. И го промених за следващия с 10мин по-късно (доплащайки 10£).

П.с. От Luton до St Pancras съм, ако има значение.

Редактирано от Граф Вронски
Публикувано:

Не мисля, че са отменени всички влакове, само по някои маршрути, но не съм гледала по кои. За влаковете на 8-ми са написали (National Rail), че разписанието им ще излезе на 4-ти:

Timetables are being planned and amended and these are expected to be available in our journey planner on:

• Tuesday 27 September for the services on Saturday 1 October
  • Thursday 29 September for the services on Wednesday 5 October
  • Thursday 4 October for the services on Saturday 8 October
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , searus каза:

Не мисля, че са отменени всички влакове, само по някои маршрути, но не съм гледала по кои. За влаковете на 8-ми са написали (National Rail), че разписанието им ще излезе на 4-ти:

Timetables are being planned and amended and these are expected to be available in our journey planner on:

• Tuesday 27 September for the services on Saturday 1 October
  • Thursday 29 September for the services on Wednesday 5 October
  • Thursday 4 October for the services on Saturday 8 October

Да, точно така е. Не ми се рискува да чакам… Има си цветова графика в кои дни ще е най-зле и 8-ми беше от тях

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

На мен изключително рядко ми се налага да ходя до центъра и след кошмара с последните стачки (уцелих баш деня, пътувах на посока по 3 часа с автобуси), сега пак очаквам приключения на 5-ти, отсега се глася да тръгна 4 часа по-рано 🤣 А ако случайно стигна бързо, ще си направя една хубава разходчица...

Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

На мен изключително рядко ми се налага да ходя до центъра и след кошмара с последните стачки (уцелих баш деня, пътувах на посока по 3 часа с автобуси), сега пак очаквам приключения на 5-ти, отсега се глася да тръгна 4 часа по-рано 🤣 А ако случайно стигна бързо, ще си направя една хубава разходчица...

не ми се мисли просто, добре, че на 9-ти, когато се връщаме, стачката свършва

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не съм била в Лондон и транспортът не ми е много ясен, но от известно време следя тази и другата тема за Великобритания и се старая да вдяна🙂

На 2 януари в малките часове кацам на Гатуик и пак в същия ден, но вечерта излитам за Букурещ. Имам възможност да избирам между Гатуик и Лутън, но с първото е по-добре или не е така? Полетите са с Уиз и всичко очаквам, но ако искам спокойствие, ще си стоя вкъщи🙂. Гледам влаковете до Лондон сега са на цена, която ми се струва много изгодна - 10.80£ двупосочен. Почивен ден е 2 януари.   Доколкото схващам тази цена ще се вдига с времето, нали?

От този сайт ли купувате билети? 
https://ticket.thameslinkrailway.com/

728D654A-DFC7-4834-B347-9CFBBB67B0C3.png

Публикувано:

Гетуик наистина ти е по-удобното летище. От терминала имаш директна топла връзка към влакчето , а 10.80£ двупосочен до града е повече от добра цена.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , stanimir каза:

Гетуик наистина ти е по-удобното летище. От терминала имаш директна топла връзка към влакчето , а 10.80£ двупосочен до града е повече от добра цена.

Благодаря🙂 Утре на свеж акъл и поглед ще ги купя, без да умувам за Уиз😉

Публикувано:
преди 12 минути , ДиянаВ каза:

Не съм била в Лондон и транспортът не ми е много ясен, но от известно време следя тази и другата тема за Великобритания и се старая да вдяна🙂

На 2 януари в малките часове кацам на Гатуик и пак в същия ден, но вечерта излитам за Букурещ. Имам възможност да избирам между Гатуик и Лутън, но с първото е по-добре или не е така? Полетите са с Уиз и всичко очаквам, но ако искам спокойствие, ще си стоя вкъщи🙂. Гледам влаковете до Лондон сега са на цена, която ми се струва много изгодна - 10.80£ двупосочен. Почивен ден е 2 януари.   Доколкото схващам тази цена ще се вдига с времето, нали?

Посочената цена е супер за влак двупосочно, досега само с автобуси имам опит. За Лутън имай предвид, че гарата е в града и трябва да се взима автобус до летището. При положение, че кацаш на Гетуик и има влак на тази цена, то това е по-добрият вариант... освен това съм сигурен, че с влака е много по-бързо от автобус. Иначе по спомен с автобус от/до Гетуик и Лутън до Лондон е еднакво като време - около 1,5-2 часа. Но го има и момента, че Уиз често режат Гетуик и го заменят с Лутън, защото им е основното летище.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Гатуик е удобно, а и може с ойстър/безконтактни карта по влаковете... цената си е такава винаги, по-висока ако влака е експрес.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 36 минути , ДиянаВ каза:

В Лутън се чака да пуснат влак от летището до гарата (DART), на която спират влаковете за Лондон. Не и баш в града, но почти. С него пътуването до Сейнт Панкрас би било 30-40 мин. Разбира се, Гатуик е за предрочитане, но при съществена разлика в цената и Лутън е нелош вариант.

Има значение и откъде е полетът за Букурещ. Друго е да минаваш по път, за който знаеш колко време отнема.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Тоя влак го отложиха. Don't hold your breath,  както се казва.

Те отдавна го отлагат по принцип 😂

Публикувано:

Благодаря Ви за включването.

Нямам определена цел и конкретна посока, а време за убиване - бол. Ситуацията е такава: Би трябвало да кацнем на Гетуик на 1 срещу 2 януари към 02:00 часа през нощта. Докато излезем от летището, хванем влака и стигнем до Лондон, ще стане към 04:30 часа. Нямаме нощувка, а ще се шляем до късния следобед на 2-ри /полетът Гетуик-Букурещ е почти в 22:00 часа/. Ако вали, ще стоим в някоя гара, докато съмне и отворят разни места.

Гара Blackfriars я избрах, защото гледам, че нощните влакове ходят до там. При тестване на резервация до гара Виктория или до Лондон Бридж показва, че първите влакове са чак в 5:30 и в 4:40 часа. Влаковете на Gatwick Express и Southern са по-скъпи, а аз време имам и дали ще стигна за 30 или 50 мин. е все едно.

Като не съм била в Лондон, ще ми е интересно да видя топ 5 забележителности от учебниците ни в гимназията 🙂, да мернем Ситито, Ковънт Гардън, Сохо с улица Карнаби, по това време на годината има коледен базар в Хайд парк, Природонаучният музей също ме влече и то май станаха местата като за едноседмичен престой 😀

Не съм мислила още какво и как да разпределя в някъде 12-часовия престой 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , ДиянаВ каза:

@Граф Вронски, да знаеш, че те следя😉… чакам те с писанията за лондонски кратък престой😄👍

Не съм забравил, скоро. + аз ще направя още един ден в Лондон, на 26ти, така че ще има материал 😄

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

@Граф Вронски, да знаеш, че те следя😉… чакам те с писанията за лондонски кратък престой😄👍

Ние ще сме декемврии 😛 ама за 3 дни та мога да дам сводка!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, zvezda9001 каза:

Ние ще сме декемврии 😛 ама за 3 дни та мога да дам сводка!

Дай, ти ще си отговорник по коледната част😛😄

• Харесвам 1
Публикувано:

ДиянаВ, аз не бих купувала билети за влак от сега, за ден, който е Bank Holiday във Великобритания. Не се знае каква ще е ситуацията тогава. Аз пътувах преди няколко дни, в ден, в който нямаше обявена стачка на железниците и пак се оказах засегната от отмяна на влака в една от отсечките. Следи каква е ситуацията с железниците декември и тогава купувай билети (евентуално). За този ден не търси най-евтините опции, гледай сигурните.

Дали ще ги купиш през сайта на Thameslink или на Southern е все едно - влакът е един и същ. Гледай в сайта на National rail - там излизат всички часове и можеш да избереш от кой сайт да купиш билетите

Гатуик за мен е най-удобното летище в Лондон и до/от него пътувам с Oyster картата си.

За около 12 часа престой програмата ти е много смела 😀 Тези часове стигат за разходка, но влезеш ли в Natural History Museum, ще отидат поне три часа и то ако не разглеждаш внимателно, а препускаш между експозициите, не се захласваш в магазинчетата, не сядаш да хапнеш, не се снимаш с динозаврите (примерно 😀)

Hide Park и Covent Garden също много време ще отнемат. 

Виж си маршрута на карта и прецени, защото между и в набелязаните точки има много за гледане.

Публикувано:

въобще няма смисъл да се купува билет предварително, ойстър или безконтактна карта и си джиткаш цял ден.

ако си с детето и искаш намаление, трябва да сложите дискаунт на ойстъра, ама за един ден не е болка за умиране

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.