Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: Събота в 10:27 Популярно мнение Публикувано: Събота в 10:27 Привет от Асиут, Египет. Кацнах в Кайро рано тази сутрин и изминах 420-те километра с GoBus (силно препоръчвам компанията) срещу чутовните €6. Бензинът от €0.30/литър прави чудеса 🙂 Самият град не блести с нищо особено, освен с хилядите лади и с летището си (ATZ), което ми убягва от 2-3 години, но му дойде реда - утре ще бъде покорено заедно с това на Сохаг (HMB). Забавен факт - лекарството, което ползвам, тук е 9 пъти по-евтино от България и покупката на 6 опаковки почти ми изби цялото пътуване. Питайте ме после защо вече не купувам нищо у нас... След малко отивам на едно рейтингово кафене с гледка към Нил, дано си оправдае отзивите 🙂 44 10
gingifilche Публикувано: Събота в 11:26 Публикувано: Събота в 11:26 На 10.09.2026 г. в 13:00, домосед каза: На 4 км пеша (и още толкова - обратно) от летище Родос откривам най-добре позиционираната за снимка червена кола в цяла Гърция И ние на Родос позиционирахме червената си кола на сянка, но се оказа притегателно място и за четириноги 😉 13 1 25
ven62 Публикувано: Събота в 17:04 Публикувано: Събота в 17:04 преди 6 часа, Георги Матеев каза: Привет от Асиут, Египет. Кацнах в Кайро рано тази сутрин и изминах 420-те километра с GoBus (силно препоръчвам компанията) срещу чутовните €6. Бензинът от €0.30/литър прави чудеса 🙂 Самият град не блести с нищо особено, освен с хилядите лади и с летището си (ATZ), което ми убягва от 2-3 години, но му дойде реда - утре ще бъде покорено заедно с това на Сохаг (HMB). Забавен факт - лекарството, което ползвам, тук е 9 пъти по-евтино от България и покупката на 6 опаковки почти ми изби цялото пътуване. Питайте ме после защо вече не купувам нищо у нас... След малко отивам на едно рейтингово кафене с гледка към Нил, дано си оправдае отзивите 🙂 Най-после да имам възможност за другарска забележка на @Георги Матеев. Колко снимки са нужни за град в Египет, дето още не мога да го открия на картата. 13
Георги Матеев Публикувано: Събота в 17:55 Публикувано: Събота в 17:55 преди 52 минути , ven62 каза: Най-после да имам възможност за другарска забележка на @Георги Матеев. Колко снимки са нужни за град в Египет, дето още не мога да го открия на картата. Помагам с още една снимка за правилното изписване на името 😉 16 1 1
Популярно мнение Яничка Публикувано: Събота в 22:42 Популярно мнение Публикувано: Събота в 22:42 Силен ден в страната на баските с @Kremcheto, който завърши така - на местен фестивал с музика на живо и страхотна атмосфера: А започна с Гауди - El Capricho de Gaudí: И продължи при музея Гугенхайм, където вечер има smoke on the water: Градът не спи. И ние не спим. Утре как ще станем - не знам :))) 44 8
Популярно мнение Иван Попов Публикувано: Неделя в 17:31 Популярно мнение Публикувано: Неделя в 17:31 Поздрави от Екатеринбург и от International Festival of Youth – 2026! ✨ Още не мога напълно да осъзная в какъв мащаб и с каква невероятна енергия попаднах тук. Да бъдеш сред 10 000 младежи — 5 000 от Русия и 5 000 от чужбина — от 192 държави, избрани измежду над 113 000 кандидати, е признание, което те оставя без дъх. Но най-силното чувство е гордостта — от България сме само трима участници и за мен е привилегия да представям страната ни тук, в сърцето на Урал. Организацията е на световно ниво, програмата е изключително наситена, а атмосферата е феноменална — хора от всички краища на планетата, събрани на едно място, споделящи идеи, култура, опит и вдъхновение. Пътят дотук не беше просто едно кликване — мина през формуляри, есе, интервю, седмици чакане на резултатите, документи, визова процедура и сериозна логистика. Затова моментът да съм тук е още по-специален и ценен. А в следващите дни ще се опитам да попия всеки миг от това незабравимо преживяване! Следва продължение..... 20 36
ven62 Публикувано: Неделя в 20:23 Публикувано: Неделя в 20:23 преди 2 часа, Иван Попов каза: Поздрави от Екатеринбург и от International Festival of Youth – 2026! ✨ Още не мога напълно да осъзная в какъв мащаб и с каква невероятна енергия попаднах тук. Да бъдеш сред 10 000 младежи — 5 000 от Русия и 5 000 от чужбина — от 192 държави, избрани измежду над 113 000 кандидати, е признание, което те оставя без дъх. Но най-силното чувство е гордостта — от България сме само трима участници и за мен е привилегия да представям страната ни тук, в сърцето на Урал. Организацията е на световно ниво, програмата е изключително наситена, а атмосферата е феноменална — хора от всички краища на планетата, събрани на едно място, споделящи идеи, култура, опит и вдъхновение. Пътят дотук не беше просто едно кликване — мина през формуляри, есе, интервю, седмици чакане на резултатите, документи, визова процедура и сериозна логистика. Затова моментът да съм тук е още по-специален и ценен. А в следващите дни ще се опитам да попия всеки миг от това незабравимо преживяване! Следва продължение..... Похарчихме хубавото момче. Залагам 1:3, че без рускиня няма да се върне. 21
Hakkâri Spor Публикувано: Неделя в 20:28 Публикувано: Неделя в 20:28 преди 1 минута , ven62 каза: Залагам 1:3, че без рускиня няма да се върне. Аа пепел ти на клавиатурата... Дано да не сглупи ... че после отърване няма 😄 Ванка, да качиш и снимки от самия град Екатеринбург 😉 9 1
stanimir Публикувано: Понеделник в 11:02 Публикувано: Понеделник в 11:02 14 hours ago, ven62 said: Похарчихме хубавото момче. Залагам 1:3, че без рускиня няма да се върне. Да не го ограничаваме.И кадъна от Баку да доведе , лошо няма.Само ще трябва нов език да учи. 1 9
Георги Матеев Публикувано: Понеделник в 14:41 Публикувано: Понеделник в 14:41 Стига сватосвахте момчето като някакви бабички, Ванката си знае най-добре 🙂 И бърз поздрав от Кос, тъкмо пристигнах. 38 1
jungfraujoch Публикувано: Понеделник в 14:52 Публикувано: Понеделник в 14:52 преди 13 минути , Георги Матеев каза: Стига сватосвахте момчето като някакви бабички, Ванката си знае най-добре 🙂 Aбсолютно съм съгласна с теб. И отново ще повторя-личният живот на всички магеланци е различен и не подлежи на коментар. Бъдете толерантни. @Георги Матеев, да ти е готино! 3 1
Иван Попов Публикувано: Понеделник в 21:21 Публикувано: Понеделник в 21:21 На 14.09.2026 г. в 1:23, ven62 каза: Похарчихме хубавото момче. Залагам 1:3, че без рускиня няма да се върне. Ами чакай сега малко..... може и от Баку да си взема една 😉 Нали промених билетите и имам 2 дни там. 1 1
Иван Попов Публикувано: Понеделник в 21:22 Публикувано: Понеделник в 21:22 На 13.09.2026 г. в 23:28, Hakkâri Spor каза: Аа пепел ти на клавиатурата... Дано да не сглупи ... че после отърване няма 😄 Ванка, да качиш и снимки от самия град Екатеринбург 😉 Днес или в четвъртък ще отидем до града. Разбира се, че ще кача снимки. преди 14 часа, Георги Матеев каза: Стига сватосвахте момчето като някакви бабички, Ванката си знае най-добре 🙂 И бърз поздрав от Кос, тъкмо пристигнах. Като бабички 😁😁😁 Много се смеях. Весело в Кос 😉 1
Иван Попов Публикувано: Понеделник в 21:28 Публикувано: Понеделник в 21:28 И да напиша едно дълго послание за моето пътуване. Всички непрекъснато ме питат: „Как се организира това пътуване? Кой поема разходите?“ Истината е, че абсолютно всичко се покрива от самата програма. В началото планът беше сам да поема пътя до тук, но впоследствие разбрах страхотната новина — дори транспортът ще ми бъде напълно възстановен. Така на практика цялото участие ми излиза абсолютно безплатно. За един млад и амбициозен човек това е невероятна възможност, огромна мотивация и признание. Мащабът тук е направо космически! Комплексът, в който сме настанени, е огромен, модерен мини-град, а до него се намира колосалният международен изложбен център „Екатеринбург-Експо“. Събрани сме над 10 000 младежи от повече от 190 държави от целия свят! Вътре на територията има абсолютно всичко: - Огромен научен и технологичен „Град на бъдещето“ с роботика, изкуствен интелект и IT иновации. - Интерактивно „Етнографско селище“ с традиции, занаяти и култура от десетки народи. - Голям спортен сектор, мастъркласове, концертни сцени и зони за нетуъркинг на всяка крачка. Мерките за сигурност обаче са изключително строги и безкомпромисни: Всеки от нас има специална акредитационна карта — тя е буквално като втори паспорт. Сканират я навсякъде; без нея не можеш да минеш почти никъде — нито до залите, нито до храната. На входовете на комплекса и експото се минава през пълни проверки със скенери, почти като на международно летище. Караха ни дори да включим телефона си пред охраната, за да се уверят лично, че това наистина е работещ телефон, а не макет. Но зад целия този строг контрол стои перфектна организация. Закуска, обяд, следобеда закуска и вечеря — всичко е осигурено, а графикът върви с точност почти до секундата. Най-силното обаче са хората. Доброволците и екипите са навсякъде и ти помагат за абсолютно всичко. Отношението е толкова топло и приятелско, сякаш се познаваме от години. Никой не те съди дали знаеш или не знаеш нещо — насреща срещаш само искрена добронамереност, търпение и широки усмивки. В крайна сметка осъзнаваш, че да си тук е уникално приключение и емоция, която се помни цял живот. А падне ли нощта… градът оживява — улиците се пълнят с енергия, музика и танци до сутринта! 💃🕺 Екатеринбург определено знае как да впечатлява! 🌆✨ @ven62 @Hakkâri Spor добро ли е момчето 😉 21 14
Иван Попов Публикувано: преди 12 часа Публикувано: преди 12 часа Нашето приключение в Екатеринбург продължава с пълна сила! Моята група е истинска интернационална мозайка — Камбоджа, Туркменистан, Таджикистан, Дания, Виетнам, Чад, Конго, Мавриций, Сингапур, Норвегия и разбира се, много участници от самата Русия. 🇰🇭🇹🇲🇹🇯🇩🇰🇻🇳🇹🇩🇨🇬🇲🇺🇸🇬🇳🇴🇷🇺 Екатеринбург определено ще остане едно от онези преживявания, които се помнят дълго. 🇧🇬 Следва продължение.......... 16 8
Дани Магелани Публикувано: преди 3 часа Публикувано: преди 3 часа На 15.09.2026 г. в 0:21, Иван Попов каза: Ами чакай сега малко..... може и от Баку да си взема една 😉 Нали промених билетите и имам 2 дни там. За харем ще трябва да смениш религията. 1
zon Публикувано: преди 2 часа Публикувано: преди 2 часа преди 23 минути , Дани Магелани каза: На 14.09.2026 г. в 23:21, Иван Попов каза: Ами чакай сега малко..... може и от Баку да си взема една 😉 Нали промених билетите и имам 2 дни там. За харем ще трябва да смениш религията. Събитието по скоро е нещо като Аксамблея на мира 18+ За възрастни. 1 2 1
jungfraujoch Публикувано: преди 2 часа Публикувано: преди 2 часа Много спам в темата,с ненужни приказки. @Иван Попов,Ванка,забавлявай се на макс! Много се радвам на така полезното за теб пътешествие с толкова млади хора от цял свят.Създавай приятелства и контакти,те винаги са необходими. 3 1
Иван Попов Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час преди 1 час, Дани Магелани каза: За харем ще трябва да смениш религията. Гледам да се забавлявам максимално и да взема колкото може повече от това пътуване — програмата е много наситена, а контактите с хора от цял свят са безценни. За харема ще трябва първо да мина през отдел „Религии и международни отношения“, така че засега оставам само на фестивал, приятелства и малко Баку на връщане. 😄 то ще е грехота да мина през Баку и да не разгледам града. А иначе, шегата настрана — точно такива срещи показват, че най-важното е да сме хора, да сме добронамерени и да оставяме след себе си добри впечатления и добри дела. И още малко снимки от форума 7 6
ven62 Публикувано: преди 48 минути Публикувано: преди 48 минути преди 2 часа, Дани Магелани каза: За харем ще трябва да смениш религията. Може и някоя шведска религия да си избете. 😉 3
stanimir Публикувано: преди 45 минути Публикувано: преди 45 минути В бившите съветски републики повечето не са такива религиозни талибани.Радикалната религия (с малки изключения радикализирани отвън) отдавна им е избита от главите в положителен смисъл.Затова е толкова леко и свободно да се пътува из Централна Азия за разлика от съседите им. .
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега