Георги Публикувано: 14 май, 2014 Автор Публикувано: 14 май, 2014 Тамън ми е!При тези жеги ми е идеална,даже леко реже. П.П.Все пак не знам точно колко е студена,ама шишетата са достатъчно потни.И си мисля,че оптималната температура на бирата е около осем градуса?Дано да не бъркам! Понеже днес ми е ден да се ровя в безсмислени детайли до посиняване, мисля си че като цяло зависи от типа бира. Ейловете не се охлаждат въобще май, Heineken пък рекламират една Extra Cold, която май я изстудяват сериозно, не че прави вкуса по-приятен Но дай да видим какво ще каже гугъл по въпроса... Ето интересна статия, общо взето специалистите казват, че студа притъпява вкусовите рецептори и само тъпите бири се сервират супер студени http://www.ratebeer.com/Story.asp?StoryID=479 Very cold (0-4C/32-39F): Any beer you don’t actually want to taste. Pale Lager, Malt Liquor, Canadian-style Golden Ale and Cream Ale, Low Alcohol, Canadian, American or Scandinavian-style Cider. Cold (4-7C/39-45F): Hefeweizen, Kristalweizen, Kölsch, Premium Lager, Pilsner, Classic German Pilsner, Fruit Beer, brewpub-style Golden Ale, European Strong Lager, Berliner Weisse, Belgian White, American Dark Lager, sweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Duvel-types Cool (8-12C/45-54F): American Pale Ale, Amber Ale, California Common, Dunkelweizen, Sweet Stout, Stout, Dry Stout, Porter, English-style Golden Ale, unsweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Faro, Belgian Ale, Bohemian Pilsner, Dunkel, Dortmunder/Helles, Vienna, Schwarzbier, Smoked, Altbier, Tripel, Irish Ale, French or Spanish-style Cider Cellar (12-14C/54-57F): Bitter, Premium Bitter, Brown Ale, India Pale Ale, English Pale Ale, English Strong Ale, Old Ale, Saison, Unblended Lambic, Flemish Sour Ale, Bière de Garde, Baltic Porter, Abbey Dubbel, Belgian Strong Ale, Weizen Bock, Bock, Foreign Stout, Zwickel/Keller/Landbier, Scottish Ale, Scotch Ale, American Strong Ale, Mild, English-style Cider Warm (14-16C/57-61F): Barley Wine, Abt/Quadrupel, Imperial Stout, Imperial/Double IPA, Doppelbock, Eisbock, Mead Hot (70C/158F): Quelque Chose, Liefmans Glühkriek, dark, spiced winter ales like Daleside Morocco Ale. 2
Lindt Публикувано: 14 май, 2014 Публикувано: 14 май, 2014 Наблягай на Mythos, че другата много блудкава ми идва поне на мен. Приятна почивка и поздрави от нас... Аз се размечтах за гръцки Амстел, така сладък и лишен от спирт..
ilkosem Публикувано: 15 май, 2014 Публикувано: 15 май, 2014 На новата Каменица(не съм сигурен) и посинява етика на 5 градуса, така, че явно за България това е нормалната температура. Виждам че от поста на Георги пада в графата "студени".
Elena Публикувано: 15 май, 2014 Публикувано: 15 май, 2014 то Каменицата въобще не бива да влиза в графа бира 2
Zaro Публикувано: 15 май, 2014 Публикувано: 15 май, 2014 то Каменицата въобще не бива да влиза в графа бира То бирата в наши дни въобще не бива да влиза в графа "бира", а в графа "разтворими прахчета". 4
krasen_denev Публикувано: 15 май, 2014 Публикувано: 15 май, 2014 Днес на дневен ред бе Солун и забележителностите му.Времето отново е страхотно. Неа Потидеа с Потидейския канал свързващ Солунския и Торонийския залив. 15
FlyTraveler Публикувано: 17 май, 2014 Публикувано: 17 май, 2014 Поздрави от Кейп Таун. Страхотен и доста натоварен първи ден, утре още по-натоварено Изключително приятен полет на British Airways (отсечката от LHR до CPT), не ми се искаше да свършва. Кейп Таун още преди кацането влезе в първата петица на любимите ми градове, след кацането позицията се затвърди.... 18
ruwenzogy Публикувано: 17 май, 2014 Публикувано: 17 май, 2014 Браво . Продължавай да даваш информация. С тебе сме.... 1
Георги Матеев Публикувано: 19 май, 2014 Публикувано: 19 май, 2014 ... пустинята Негев в Израел, на магистралата в посока Еилат. Страхотни гледки (и пътни табелки) се срещат! 28
Георги Матеев Публикувано: 19 май, 2014 Публикувано: 19 май, 2014 И като казах гледки... имах предвид ГЛЕДКИ. Магелански поздрав на всички от Обетованата земя! 21
Биксбит Публикувано: 19 май, 2014 Публикувано: 19 май, 2014 След всичката вода и зеленина миналите дни в БГ, там сигурно се чувстваш като в лунна експедиция 2
slujitel Публикувано: 19 май, 2014 Публикувано: 19 май, 2014 Ааа, аз тези гледки ги знам, само, че от другата страна на реката, в Йордания. 5
Георги Матеев Публикувано: 20 май, 2014 Публикувано: 20 май, 2014 Петра, Йордания - магеланското знаме бе гордо развято и там! Туристическата полиция ме гледаше на кръв, но ги омилостивих с усмивка P.S. Потенциално полезно инфо - за разлика от летището в Тел Авив, на сухопътната граница Еилат-Акаба израелските гранични власти отказват да слагат входен печат на отделно листче и го бият директно в паспорта. Да се има предвид от всички планиращи влизане от Йордания в Израел, и които имат намерение после да пътуват по арабски страни. 33
Георги Матеев Публикувано: 21 май, 2014 Публикувано: 21 май, 2014 На брега на Мъртво море (от страната на Израел), отсреща се мярка Йордания. 37 градуса - камък се пука от жега! 20
Георги Матеев Публикувано: 22 май, 2014 Публикувано: 22 май, 2014 Стената на плача в Йерусалим. С благодарности към въоръжения до уши полицай, който любезно ми разреши да направя тази снимка 24
mililia Публикувано: 22 май, 2014 Публикувано: 22 май, 2014 Стената на плача в Йерусалим. С благодарности към въоръжения до уши полицай, който любезно ми разреши да направя тази снимка 20140522_122913.jpg Интересно ми е освен да ти разреши да направиш снимката, каква беше неговата останала реакция.
Георги Матеев Публикувано: 22 май, 2014 Публикувано: 22 май, 2014 Гледаше ме любопитно и с нескрит интерес и после се поинтересува какво точно е това знаме. Обяснено му беше подробно 1
Masmiya Публикувано: 23 май, 2014 Публикувано: 23 май, 2014 Да разваля за кратко "хегемонията" на Георги Матеев с един андалуски запис. Беше една прекрасна седмица, пълна с много слънце, фламенко, морска храна, красива природа, богата история и култура. Видяхме всичко от предварителния план, та дори имаше и бонуси. Снимки от телефона не мога да публикувам, като се върна ще се реванширам в темата за Андалусия. 12
Георги Матеев Публикувано: 23 май, 2014 Публикувано: 23 май, 2014 Базиликата "Рождество Христово" във Витлеем. Извинявам се за недоброто качество, но това бяха две наистина трудни снимки в пещерата под църквата. Отдясно под жълтия плат е яслата, в която Младенецът е поставен след раждането си. На 2 метра зад мен е мястото, на което е роден Христос. Когато се приближиш виждаш това: Сребърната звезда на пода показва точната локация на раждането Му. P.S. Магеланското знаме вече официално може да се счита за 'докоснато от висша сила' 15
Фил Публикувано: 23 май, 2014 Публикувано: 23 май, 2014 P.S. Магеланското знаме вече официално може да се счита за 'докоснато от висша сила' Хаджимагеланското знаме 15
Георги Матеев Публикувано: 25 май, 2014 Публикувано: 25 май, 2014 Един от плажовете в Тел Авив. Досега никога не бях гледал на израелската столица като 'морска' дестинация, но съм много приятно изненадан от всичко и спокойно мога да си представя 1 седмица на почивка тук. Даже успях да изгоря на слънчеви очила и носът ми вече се бели 5
bronco Публикувано: 26 май, 2014 Публикувано: 26 май, 2014 (редактирано) Ето няколко снимки от Техеран, където съм в момента: Гледка от високо към града Зеления дворец Ето какво е останало от статуята на Шаха Пазар за сушени плодове Редактирано 26 май, 2014 от bronco 22
Георги Матеев Публикувано: 26 май, 2014 Публикувано: 26 май, 2014 Жоро,има ли избирателна секция на плажа? За мое щастие - нямаше
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега