домосед Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 твърде често срещам и формата "изпонапредвид", Това е грешно! Правилното е "изпонавпредвид". 12 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Моят фаворит е остров Фи Фи, първо реших, че става въпрос за кученце. Дай жокер, че и аз се оплетох в превода... Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Това е грешно! Правилното е "изпонавпредвид". Сега осъзнавам какво е имала изпонавпредвид учителката ми в основното училище когато обясняваше за беззвучните съгласни... 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Дай жокер, че и аз се оплетох в превода... Phi Phi Islands. Произношението и изписването на градовете за мен е по-малък проблем от погрешната употреба на й за мн.ч. или грешното членуване. 7 Връзка към коментар
Hesoss Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Phi Phi Islands. Произношението и изписването на градовете за мен е по-малък проблем от погрешната употреба на й за мн.ч. или грешното членуване. важното е член да има пък къде точно ще го сложиш няма значение Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Phi Phi Islands. Произношението и изписването на градовете за мен е по-малък проблем от погрешната употреба на й за мн.ч. или грешното членуване. Съгласен! Аз за себе си пък все още не мога да реша доколко удачна е станалата напоследък модерна употреба на "й" като форма на и под ударение в интернет... важното е член да има пък къде точно ще го сложиш няма значение Приемам го за елегантен опит да върнем темата към "темата", с което слагам край на предизвикания от мен офтопик... Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Съгласен! Аз за себе си пък все още не мога да реша доколко удачна е станалата напоследък модерна употреба на "й" като форма на и под ударение в интернет... Много от разпространените кирилизиращи методи не поддържат ѝ. Някои от тези, които го имат, изискват еквилибристика да го постигнеш. 4 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 shift + ь = ѝ 4 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 (редактирано) Ьь В Уин 7 - да, ама другаде .. много зависи. Редактирано 5 ноември, 2015 от macf1an 1 Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Две секретарки обсъждат шефовете си: - Моят ми харесва, но е адски педантичен. Твърди, че всички думи се пишат по точно определен начин. * асоциативно по темата 6 Връзка към коментар
achieva Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 -Колко струват тези очила?-100 лева.-Ужас! Ами тези?-Два ужаса. 5 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 T.E.Lawrenceshift + ь = ѝ А къде/как са същите при Bulgarian Phonetic Traditional (syvalqvam za spama) ? 1 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 Жени, не вярвaйте нa мъже, които ви кaнят "нa кaфе". Сaмо Гaлa кaни нa кaфе! 5 Връзка към коментар
bori Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 - Докторе, ще живея ли дълго? - Пушите ли? - Не. - Пиете ли? - Не. - По жени ходите ли? - Не. - Тогава защо ви е притрябвало да живеете дълго? 10 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 - Всички неприятности рано или късно свършват!- Вие сте оптимист!- Не. Пазач в гробището... 4 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 А къде/как са същите при Bulgarian Phonetic Traditional (syvalqvam za spama) ? Аз съм с такава и win7, по начина, по който написах. Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 - Всички неприятности рано или късно свършват! - Вие сте оптимист! - Не. Пазач в гробището... Много ми стана интересно тоя какво пази в гробището... 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 Много ми стана интересно тоя какво пази в гробището... Пътувайки по магистралата през Славонски брод на връщане от Италия, през и в близост до населени места магистралата има шумоизолиращи огради, ... с изключение на района на гробищата в Славонски брод (ясно защо - няма кой да дойде от там), които на всичкото отгоре са на лек баир и има добра видимост към тях, вероятно и от тях, но засега няма сведения от посетители. 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 Много ми стана интересно тоя какво пази в гробището... По памет, Марк Твен имаше един лаф: " Много е глупаво да има ограда на гробището. Тези, които са вътре, не могат да излязат, а тези, които са отвън, не искат да влязат вътре." 6 Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 7 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2015 (редактирано) * лекинко за разведряване след `случая` Рио голямо изкушение беше Български мениджър, който работел в държавно предприятие, заминал на бизнес конференция в Япония. Там се запознал с един японски мениджър, който имал предприятие от същата сфера на дейност и със същият оборот. Българинът попитал японеца:- Колко души работят във вашата фирма?- Шест души - казал японецът. - А във вашата фирма?- Седем – без да се замисля, казал българинът. Вечерта в хотела и двамата се въртят в леглата си и не могат да заспят. Българинът си мисли: „Защо излъгах япончето? Що не му казах, че само в администрацията ни работят 200 души?” Японецът също се върти в леглото и не може да заспи: „Абе какво работи този седми българин?” Редактирано 7 ноември, 2015 от Niceday 14 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 8 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2015 От сутринта се хиля сам, съседите вече ще извикат полиция. https://www.facebook.com/396112650542232/videos/530915133728649/ 2 Връзка към коментар
bori Публикувано: 9 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2015 Къде шега, къде истина.... ама май повече клони към истината! 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения