rdd Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 До Екскурзиантите на Шотландия: Предвиждате ли да посетите Palace of Holyroodhouse в Единбург. Може ли някой посетител на тази забележителност да сподели мнение. Вярно ли е, че в двореца се сервира чай, така както се поднася на Кралицата? А кое е на-доброто място за посещение, свързано с производството на уискито - музей на уискито?
Гост Публикувано: 14 септември, 2016 Публикувано: 14 септември, 2016 До Екскурзиантите на Шотландия: Предвиждате ли да посетите Palace of Holyroodhouse в Единбург. Може ли някой посетител на тази забележителност да сподели мнение. Вярно ли е, че в двореца се сервира чай, така както се поднася на Кралицата? А кое е на-доброто място за посещение, свързано с производството на уискито - музей на уискито? Единбург не е обсъждан детайлно в тази тема. Тя има друга цел. Планирам да направя пътеводител за него, но времето нещо кът - трябва да се работи... На въпросите: не съм посещавала този палат и не мога да съм полезна с лично мнение. Музеят на уискито на мен лично много ми хареса. В добавка - и натуралните пъбове Също в добавка - силно препоръчвам подземията на града...
Мрън Публикувано: 14 септември, 2016 Публикувано: 14 септември, 2016 До Екскурзиантите на Шотландия: Предвиждате ли да посетите Palace of Holyroodhouse в Единбург. Може ли някой посетител на тази забележителност да сподели мнение. Вярно ли е, че в двореца се сервира чай, така както се поднася на Кралицата? А кое е на-доброто място за посещение, свързано с производството на уискито - музей на уискито? Най-доброто място е дестилерия на уиски. Това става, но като краен вариант. Palace of Holyrood не е кой знае какво, но все пак зависи дали сте посещавали подобни места преди. Има аудио гид, интересни неща разказват. Има кафе към него, най-вероятно има afternoon tea, но не е задъжлително точно там да посетите подобно мероприятие. Замъкът в Единбург е далеч по-интересен от Holyrood Palace, този в Stirling също. 2
Гост Публикувано: 15 септември, 2016 Публикувано: 15 септември, 2016 (редактирано) Най-доброто място е дестилерия на уиски. Това става, но като краен вариант..... ...този в Stirling също. Баш за този 'музей' говорих Нямах време за истински дестилат, а и тук опитваш всички видове уиски, плюс история... Потвърждавам и за Стърлинг... Редактирано 15 септември, 2016 от Гост
logist13 Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 пътуването наближава, да си питам имаме само 4 пълни дни, малко са и затова ще ги разпределим само между Единбург и Глазгоу като запазените хотели са на централни места; въпросът ми към ходилите там е компактни ли са градовете, основните атракции на пешеходно разстояние ли са или ще трябва да ползваме градски транспорт? ако трябва транспорт какви опции има - еднократни билети, дневни карти и т.н. благодаря
Гост Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 пътуването наближава, да си питам имаме само 4 пълни дни, малко са и затова ще ги разпределим само между Единбург и Глазгоу като запазените хотели са на централни места; въпросът ми към ходилите там е компактни ли са градовете, основните атракции на пешеходно разстояние ли са или ще трябва да ползваме градски транспорт? ако трябва транспорт какви опции има - еднократни билети, дневни карти и т.н. благодаря За Глазгоу не мога да кажа... За Единбург аз лично обикалях само пеша. Помня веднъж само веднъж каталясах и взех автобус до центъра Вярвам и други ще се обадят, а аз ще се постарая да направя пътеводител в обозримо бъдеще.
neuromancer Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 Да, компактни са, няма нужда от градски транспорт. 1
logist13 Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 много благодаря, живот и здраве да се върнем и ще рапортувам друг да си признае за 21-25?
rdd Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 За транспорта в Единбург- всеки път си приготвяйте точно пари: за един билет 1,60 паунда - влиза се от първата врата и се плаща на шофьора.
Мрън Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 (редактирано) пътуването наближава, да си питам имаме само 4 пълни дни, малко са и затова ще ги разпределим само между Единбург и Глазгоу като запазените хотели са на централни места; въпросът ми към ходилите там е компактни ли са градовете, основните атракции на пешеходно разстояние ли са или ще трябва да ползваме градски транспорт? ако трябва транспорт какви опции има - еднократни билети, дневни карти и т.н. благодаря Дневни карти има и в двата града. В Единбург е 4 паунда. Може и пеша да обикаляте там като цяло. За Глазгоу - някои забележителности са по-отдалечени, заслужава си там дневната карта за метрото - 4 паунда е също. Редактирано 18 септември, 2016 от Мрън 1
logist13 Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 (редактирано) докато рових за Глазгоу на какво попаднах: (линк към оферта на бг агенция) изуми ме цената, при това с полети на Ryan, 1839 лева ако модератора го прецени като реклама моля да трие Редактирано 18 септември, 2016 от Георги премахнат линк към агенция
Ushakal Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 В Единбург, ако посещавате яхтата Британия и църквата Рослин, трябва транспорт - доста са отдалечени, иначе може и пеша, както е казала Мрън по-горе, си заслужава дневна карта. 1
logist13 Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 има ли определени места където се продават картите или навсякъде ги има?
Мрън Публикувано: 18 септември, 2016 Публикувано: 18 септември, 2016 има ли определени места където се продават картите или навсякъде ги има? В автобуса направо в Единбург - казвате, че искате day pass, но трябва да имате точно пари (може и за цялата група да плаите заедно). За метрото в Глазгоу - на автоматите или на касата.
rdd Публикувано: 7 октомври, 2016 Публикувано: 7 октомври, 2016 Още едно хубаво място за посещение около Единбург - Queensferry. Пътува се с влак за около 15 мин. от Edinburgh Waverley и се слиза на спирка Dalmeny. Следва една горска пътека около една телена ограда и 20-30 стъпала, и сте на брега на единбургският залив. И ако времето е хубаво се разхождате по тесни калдъръмени улички, пиете бира и ядете сандвича на деня или риба с картофки. Също и сладолед. Тихо и спокойно кътче. 6
rdd Публикувано: 8 октомври, 2016 Публикувано: 8 октомври, 2016 Само да добавя - билетите за влак се купуват в самата гара на машина и струват 4,60 паунда двупосочно - поне такава цена имаха в съботен ден около обяд (в случай че цената е в зависимост от деня и от часа в денонощието).
Двуцветко Публикувано: 8 октомври, 2016 Публикувано: 8 октомври, 2016 Чудесно място наистина. Една снимка от скоро от района към Форт Бридж, един от символите на Шотландия. Инженерно чудо от далечната 1890-та, вече и в списъка на Юнеско. Магично място .. 5
Meidj Публикувано: 8 октомври, 2016 Публикувано: 8 октомври, 2016 Търси се препоръка за еднодневна бюджетна екскурзия с изходна точка Глазгоу/Пейзли и крайна точка някое диво място за ценители - с гори, планинки, езерца, евентуално някой замък сред пустошта и малък или никакъв туристически поток. Благодаря!
Двуцветко Публикувано: 8 октомври, 2016 Публикувано: 8 октомври, 2016 До колко пари ти е бюджета? Бих препоръчал няколко агенции с 2-3 прекрасни маршрута за дейтрип от Глазгоу.
Meidj Публикувано: 9 октомври, 2016 Публикувано: 9 октомври, 2016 Ама какви агенции, моля ви се?! Ний магеланци ли сме, или лукови глави!? Нещо достъпно с обществен транспорт се търси - до час-два посоката от/до Глазгоу и оттам до 5-6 часа за обиколки/трекчета. Бюджетът не е толкова важен. Важното е да има много природа и малко туристи. На прима виста съм се ориентирал към Лох Ломонд, ама както дойде. п.п. Едно интересно сайтче, на което попаднах, докато се ровичках за информация: http://www.walkhighlands.co.uk/Forum/find-a-walk.php
neuromancer Публикувано: 9 октомври, 2016 Публикувано: 9 октомври, 2016 Виж Лох Ломонд и Trossachs, това е парк и има трекове. Само транспорта не знам как е, аз ползвах влак и рейсчета, ама са нарядко и ако изпуснеш последния става интересно. 1
Двуцветко Публикувано: 9 октомври, 2016 Публикувано: 9 октомври, 2016 Ама какви агенции, моля ви се?! Ний магеланци ли сме, или лукови глави!? Разбирам ентусиазма, но както neuromancer е споделил е малко трики с обществен транспорт да се достигнат такива места за ден. Имай пред вид и късия ден, метереологични условия, а отгоре на всичко обществения транспорт особено с влак хич не е евтин вариант. Затова и споменах дейтрип организиран - там добре са го отработили пред вид, че има доста туристи със същите идеи и за 30-40 паунда може да се видят много неща. А ако наистина има много ентусиазъм за самоорганизиран дейтрип бих препоръчал Rannoch Moor. Там има спирка на влака по средата на нищото за такива като теб. Точно трипът, който героите от Трейнспотинг правят един прекрасен ден https://m.youtube.com/watch?v=rUb39vSVMco Може и да се опиташ да възпроизведеш този знаменит монолог там https://m.youtube.com/watch?v=G1tJJO_pVvQ 3
rdd Публикувано: 9 октомври, 2016 Публикувано: 9 октомври, 2016 Лох Ломонд, е хубаво езеро и много красота наоколо, обикаля се с кола под наем, без проблем. За един ден с тръгване от Единбург. Карането на кола в Шотландия е много лесно, защото пътищата са широки и всички карат с една и съща скорост. Почти няма изпреварвания - така ми е казвал синът ми. Но от съвсем скорошното ми посещение до Единбург - по пътя за града и обратно до летището, забелязах, че е така.
neuromancer Публикувано: 9 октомври, 2016 Публикувано: 9 октомври, 2016 Виж Лох Ломонд и Trossachs, това е парк и има трекове. Само транспорта не знам как е, аз ползвах влак и рейсчета, ама са нарядко и ако изпуснеш последния става интересно. Имаше един автобус който обикаля из Trossachs, ама аз нещо се улях по пейзажите и изпуснах който ми трябваше, та се наложи да пътувам до съседния град с такси, за да си хвана влака. То цената едно на ръка, ама беше трудно, защото беше неделя и таксита по улицата нямаше, трябва да се обаждаш по телефона... И беше така с първите един-двама - "кoлко струва до гарата в Dunblane?" - "еди колко си" (малко множко за моя вкус, ама трябва да си ходя, няма как) - "ами добре, да тръгваме" - "а, утре, че днес е неделя" 2
ivelin1012 Публикувано: 11 октомври, 2016 Публикувано: 11 октомври, 2016 (редактирано) Току що се върнах от Шотландия. Глазгоу не ми хареса много нямаше нищо особено в Единбург за един ден видях основните забележителности без бот. градина и църквата Розлин за тях трябва още един ден. Препоръчвам нощните 'scary' турове, в които те развеждат по тъмно в подземните части на Единбург и гробището показвайки места обитвани от духове, потапяш се в атмосферата на Града. Ето ми основните разходи за билети за 4 дневно обикаляне на Глазгоу/ЕдинБург/Инвернес: Самолетни билети: 93 лв + 20 лв priority boarding Глазгоу: нощувка (център): 100 лв. билет Глазгоу -> Единбург: 1 pound на промоция Единбург: Автобусни билети: 3.2 паунда Зоологическата градина: 18.5 паунда Замъка на Единбург: 16.5 паунда Real Mary's King Close: 14 паунда (тур в подземна улица на Единбург, не бе кой знае какво но те потапя в атмосферата) Double Dead Tour: 13 паунда (среднощен страшен тур на подземията и гробището на Единбург) Нощувка (център): около 100 лв Билет Единбург -> Инвернес: 3 паунда (на промоция, 4 часа път) Inverness 2 Нощувки (център): 250 лв Loch Ness tour: 26 паунда (взимат те от спирката, 30 мин круиз по езерото 1 час в замъка и те връщат на спирката в Инвернес) Isle of Skye Day tour: 69 паунда в луксозен автобус. Самия остров ако си без кола е много трудно обикалянето. Повечето места за гледане са извън населените места и нз дали може с обюествен транспорт да се обиколят. Най-добре би било да се наеме кола и с нея да се обикаля. За хора без книжка тура е перфектен. Билет Инвернес -> Глазгоу: 16 паунда защото се забавих с купуването, ако го бях взел предния ден щеше да е 3 паунда само. Автобусите на megabus са много удобни и точни. И ако се вземат билетите от рано могат да излязат между 1 и 3 паунда Какво не можах да сместя в програмата: Ботаническата градина на Единбург, Църквата Розлин и Culloden battlefield в Инвернес. Ако се спи в хостел може да излезе една нощувка около 40 лв Редактирано 11 октомври, 2016 от ivelin1012 10
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега