Прескочи до съдържание

РИО 2016 - светът е олимпиада!

Krum4ov

Препоръчани мнения

Няма нужда от излишни негативни емоции, не го приемай толкова лично! Наясно съм, че държавното финансиране е недостатъчно и затова именно казвам, че веднъж завинаги трябва държавата да реши дали ще развива спорт или няма да развива. Спортистите нямат никаква вина в случая. Има обаче и нещо друго. Не съм чул спортистите да са направили обща сбирка на която да вземат решение да бойкотират държавата, така както тя ги бойкотира по време на подготовката и липсата на адекватни бази за спорт. Нека се съберат и да протестират! Защо представят България при положение, че България не прави нищо за тях? Нали осъзнаваш, че истината е някъде там? Непрекъснато излизат данни за злоупотреба с държавно финансиране в спорта, за шуробаджанащина при определяне на националните състезатели, за какви ли не шашми при определяне на олимпийските квоти (пресен пример, онзи колоездач) и т.н. и т.н. Няма смисъл да продължаваме по тази линия, но пак повтарям, необходима е категорична държавна позиция по темата...

Ясно ми е какво искаш да кажеш, но няма как спортистите да протестират. Та те само това могат. Да се състезават за държавата. Ако протестират на никой няма да накривят шапката. Ще стане като с Матей и Бербатов, както с Мария Гроздева, както с Петя Неделчева. Спортистите просто нямат никакво влияние и при един бойкот само ще си провалят кариерата, но не и да променят нещо. Федерациите ще продължат да си правят далаверите, а спортистите ще се окажат държавни предатели. Колкото до държавата, на нея това й е политиката. И тя краде не по-малко от спорта. Има си спортно министерство, назначено за крадене. Хем хората са щастливи, че поне има някакъв спорт и държавата го подкрепя, хем си прибират парите. Защото ако кажат оставяме спорта сам да се оправя, хората директно няма да гласуват за тях. Така че недей да казваш, че едва ли не плащаш олимпийското участие на спортистите ни. Те наистина са го заслужили и сравнение с кражбите в други сфери парите, които стигат до тях са жълти стотинки. За пример от 1 млрд. бюджет на София отиват 1 милион за спорт или 0,1%. В държавата е същото положението. 

Иначе Бонева, не е толкова да няма спортен хъс или да няма желание за победа. Щом е водачка в световната ранглиста, не е случайна. Но при липсата на големи звезди и всичките очаквания насочени към нея, няма как да не я смачка напрежението. Видя се и с Джокович какво се случи и с руския фехтовач, който загуби от нашия. Винаги, когато има големи очаквания, а срещу теб са равностойни противници е по-вероятно да загубиш. Нас ни е яд, че Бонева не е взела медал, защото сме го очаквали, но тя реално има много по-добра преценка и знае, че и другите са не по-слаби от нея. 

Днеска се надяваме много сериозно за Чамов, сестри Стоеви са ясни. Просто азиатската хегемония в бадминтона е убийствена. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, ама за пореден път точно сестри Стоеви ни отсрамват, дори и след загуба! Щото личи желание и себераздаване до последното разиграване. Нещо, което отдавна не виждам при останалите ни уж онеправдани от обстоятелствата спортисти. Виж в оправданията сме номер едно. И в баламското хващане за допинг сме ненадминати. Новината на вечерта го потвърждава...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Лекоатлетката не е взимала допинг умишлено, ако въобще е взимала. Тя е на 33 години, това й е последно състезание, няма шанс за медал и дори за класиране в десетката и знае че в Рио ще я проверят. В смисъл не е толкова глупава да си жертва достойнството, за да се класира вместо на 20 място, на 19 и цяла България да я аплодира. Има нещо странно, но разбира се, никога няма да се разбере какво. Само за пример на някои от другите ни атлетки на олимпиадата наскоро са били проверени по 3 пъти за една седмица. Та аз лично не мисля, че в нейната ситуация би направила нещо умишлено. Да не забравяме за последния допингскандал с щангистите, при който беше доказано, че фармацевтичната компания не е упоменала някои съставки в препаратите. Възможно е да има такъв случай. Или пък при допинга на тенисиста ни Димитър Кутровски, който взел препарат, на който забраненото вещество е било написано с друго име. И тогава също признаха от УАДА, че е било така, но той бил длъжен да знае, нищо че това наименование на веществото го няма в забранения списък. Лошото е че много често такива спортисти, които явно не са суперкласа горят покрай някой препарат за възстановяване, докато тия които наистина взимат си носят цял екип химици с тях по състезания. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Както казах, царе сме на оправданията! Фактите са ясни. Отново български спортист хванат с допинг. Навремето, когато развиването на спорт беше държавна политика, пак нашите горяха. Всички знаеха, че спортистите на бившата ГДР масово взимат допинг, но горяха нашите. Всичко идва от вътрешното ни желание на всяка цена да "прецакаме системата". Примерите, не само в спорта, са навсякъде. Както и оправданията, разбира се...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Е аз не казвам, че допингпробата е манипулирана. Ясно, че е положително. Не искам и да я оправдавам. Просто самата атлетка няма какво да спечели от един допинг и няма смисъл да рискува. Наистина, колкото и да й помогне този допинг няма да има призово класиране, няма да изпревари 15те черни, които дават по-добри времена с половин минута, няма и да си подобри времето с повече от 5-10 секунди, което на 3000 метра с препятствия не е кой знае какво. Единствената изгода е да си направи лично постижение, което никой не го интересува освен нея. Ама тя като знае, че е взимала допинг надали ще е много щастлива, че е направила лично. Най-вероятно този който й е дал допинга е пробвал някакви схеми с нея, защото ако тя изгори няма да е фатално. Ето тя си казва, че 4 пъти са й взимали проба и първите три са отрицателни. Е кой нормален човек при три проби още преди започването на олимпиадата ще си помисли, че повече няма да го проверят и то при наближаване на състезателния период.

И да последните 3 случая, в които хванаха наши с допинг ги оправдаха в последствие, така че не винаги се опитваме да измамим системата. 

Редактирано от Krum4ov
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Забравих и за друг любим спорт. Когато се случи допинг или провал, обезателно има някаква дълбока конспирация срещу нас. Не знам, аз наистина смятам, че трябва веднъж завинаги да се сложи край на тази агония. Като не става, не става...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Стига бе,хора,всички взимат допинг. Въпроса е,че хАмериканците не ги хващат,щот дават милиарди да лъжат системата,ние сме бедни и за това. Руснаците пък ги "хващат" по политически причини в момента и всичко е една голяма игра. Ей тоз Фелпс, на който всички дружно му правят дудук да не би да не взима нищо? Как се възстановява толкова бързо, в сто диациплини участва, една след друга... Не бил човек,хайде холан... Или онази Марион Джоунс,дет бешв като кон със сто медала и велика,а след години взе,че си призна... Просто мен ме е яд ,че винаги малки и незначителни като нас го птнасят точно поради липсата на изградвна система и екип,който да се грижи. И не, въобще не смятам,че спорта трябва да се остави на самотек, а напротив, да се подкрепя въпреки всичко,защото това е едно от малкото неща,които ни държат като нация. И спортистите са едни от малкото хора, които остават с някаква национална гордост,изключяя лекенцето Григор. И въобще Кубертен би се обърнал в гроба,ако види как разсъждаваме в днешно време. Победа на всяка цена и задължително! Не! Спорта е радост,удоволствие,дисциплина, воля. Все достойни качества. П.С. Не съм спортист. А за сестрите вчера ме е яд много,защото можеха и малко психика не им достигна за победа.

Редактирано от luba_rizova
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Забравих и за друг любим спорт. Когато се случи допинг или провал, обезателно има някаква дълбока конспирация срещу нас. Не знам, аз наистина смятам, че трябва веднъж завинаги да се сложи край на тази агония. Като не става, не става...

Добре, ти твърдиш, че след като са й направили 3 допинг проби в Рио, атлетката, която е на 33 години и никога не е давала положителна допинг проба умишлено е взела забранени вещества с идеята да си подобри времето с няколко секунди и вместо на 20 място да завърши на 17-то. Честно казано това ми звучи повече в сферата на фантастиката, отколкото каквато и да е конспирация. Просто няма как да си толкова тъп. Иначе е факт, че в световните медии ще пише само спортист от България е хванат с допинг, ама кво пък толкова. Те на руснаците им спряха повече спортисти, отколкото е цялата ни делегация. Онзи радетел на доброто Армстронг си призна в ефир пред цяла Америка че цялата му кариера е на основата на допинга, а ние да се нервираме че една атлетка от миманса дала положителна допинг проба. Само медиите ще го раздухат този случай, защото е негативен и разбира се много българи ще са доволни да кажат: Ето видяхте ли, че нищо не става от нас и ще си отпият от чашката. Еми честно казано пък все ми е тая на мен.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Добре, ти твърдиш, че след като са й направили 3 допинг проби в Рио, атлетката, която е на 33 години и никога не е давала положителна допинг проба умишлено е взела забранени вещества с идеята да си подобри времето с няколко секунди и вместо на 20 място да завърши на 17-то. Честно казано това ми звучи повече в сферата на фантастиката, отколкото каквато и да е конспирация.

Аз не твърдя нищо! Аз изнасям факти. Ако има нещо в сферата на фантастиката е твоето обяснение на нещата. Дори и това да е точно така, все пак става дума за хипотеза. Фактите не се нуждаят от доказване, а всяка една хипотеза (включително и онези от конспиративните свързани с несправедливото натопяване на спортисти от бедните страни) се нуждае от доказателства. Имаш ли доказателства, че нашата лекоатлетка не е взела умишлено (или някой от нейния щаб не и е дал умишлено) забранени стимуланти?

Връзка към коментар

Според статистиката България има спечелени 220 медала на олимпийски игри. Това е колкото Гърция и Бразилия, взети заедно.

Мисля, че е време да оставим настрана мегаломанските амбиции и да се концентрираме върху по-важни неща.

http://www.clubquant.com/2016/04/22/97-състезатели-от-клуб-квант-за-после/

Както се оказа четиредесет и първото състезание бе последно състезание на клуб “Квант”, защото община Пловдив закри клуба заради финансови причини.

С тази стъпка се отнема още една възможност за работа на част от талантливите деца на Пловдив.

http://www.adms-pv.bg/spravki/dela/SD/0161d807/74531708.htm

Само че за тях целокупната българска общественост не лее крокодилски сълзи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз пък мисля, че е време темата да се върне обратно към дискутиране на спортните резултати от олимпийските игри. Иначе до утре може да разтягаме локуми кой е виновен, но набеден, кой е виновен, но не могат да го хванат и накрая като хвърлим достатъчно хейт по всички ще се окаже, че единствения заслужил е онова етиопче с големия корем от плуването. Опааа, и той бил син на шефа на етиопската федерация, е и на него ще му сипем. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Георги, честно казано не виждам никакъв хейт в темата. Дискутираме събитията в движение, както се казва. Преди няколко дни Косово спечели златен медал. Мамка му, защо ние не можем да влезем поне в петицата?

Връзка към коментар

Георги, честно казано не виждам никакъв хейт в темата. Дискутираме събитията в движение, както се казва. Преди няколко дни Косово спечели златен медал. Мамка му, защо ние не можем да влезем поне в петицата?

Просто не намирам дискусии от рода на "Всички зобят, ма само наште ги хващат", "Тези бяха изключени заради политическа поръчка", "Съдиите са срещу нас" за особено конструктивни и най-вече небазирани на факти, а само на лични представи и интерепретации. Аз например от бокс нищо не разбирам, но Петър Василев вчера още преди първия рунд беше произнесъл присъдата как еди кои си съдии ги бил познавал добре и 100% са комбинатори и 100% ще ни порежат. 

Освен това са теми, които са дъвкани в продължение на години, отново без никакъв конструктивен напредък, и е ясно в крайна сметка, накъде завършват нещата - именно в ония мои любими генерализации какви сме българите и какви са хората по света, което в крайна сметка е заключило няколко теми в тоя форум. 

И ако оставим темата да върви в такава посока се задушава дискусията на всички онези наивници, които все още гледат надпреварите с чисто сърце и помисли, били те с българско и без българско участие. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И ако оставим темата да върви в такава посока се задушава дискусията на всички онези наивници, които все още гледат надпреварите с чисто сърце и помисли, били те с българско и без българско участие. 

За съжаление, работи се активно по въпроса броят на наивниците, доколкото има такива, да бъде сведен до нула. Снощи коментарът на Петела по време на срещата на Чамов с тайландеца беше върхът на сладоледа. Имаше всичко - и недвусмислено обявяване на налична конспирация, и генерализации относно азиатците и техния бокс, и дебели подмятания за съдиите, и безпочвени (или поне безсмислени) хвалби за нашия... И докато ние тук може да се каже, че си чешем езиците, къде насериозно, къде на шега, снощи видяхме служител на държавна, публично финансирана телевизия, да говори простотиите си пред огромна аудитория. Естествено, изключвам варианта той да следва официално установената политика на телевизията. Остава другата възможност - човекът се възползва от трибуната, за да ни облъчва с прекалено личните си възгледи.

Но...такъв е животът. И все по-такъв ще става, както казва един колега на Заро.

Приеми мнението ми за констатация, не за мрънкане.

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Тези дни гледам доста Олимпиада и студията на БНТ. Прави ми впечатление нещо интересно и се чудя доколко са обективни наблюденията ми. Става дума за интервютата с наши спортисти на живо в студиото или от съответното спортно съоръжение. Почти без изключение, всички говорят без сериозно запъване и като цяло показват завидна (за спортисти) интелигентност и най-вече лексикална обща култура. Спомням си нашите спортисти от Сеул '88 и дори по-назад във времето. По време на интервюта падаше голям смях, защото на практика журналистите задаваха въпроси и с помощни отговори сами си отговаряха подпомагайки спортистите. Сега нямаме медали, а тогава бяхме в петицата на класирането ако не се лъжа. Какво излиза? 

Моята теория е свързана с интернет времето в което живеем. Навремето спортистите започваха от първи клас в спортните училища и завършваха по милост при тотално занижени учебни критерии. Важно беше какво ще постигнат на спортната площадка! Имаше пансиони в които спортистите живееха още от деца, а ежедневните тренировки бяха с двойно по-голяма продължителност от учебните занятия. Спортистите от онова време дори не гледаха телевизия (то пък и една телевизия, но това е друга тема), а на кино ходеха единствено преди голямо състезание "за сплотяване на колектива". Днес е различно. Спортистите имат профили в социалните мрежи, мобилни устройства, таблети и какво ли още не за връзка с външния свят, които носят дори по време на състезания. Излиза, че високото спортно майсторство е обратно пропорционално на общата култура. Колкото по-самовглъбен в постигането на спортни резултати си, толкова по-трудно ти се отдава да комуникираш с останалите. И обратно, общата култура вместо да помага се оказва, че пречи на спортното майсторство...

Нямам идея доколко правилни са наблюденията ми, но ми стана любопитна тази зависимост...

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Съгласен съм, но навремето чуждите спортисти така или иначе даваха свободно интервюта, както го правят и сега. Единствено при нашите се забелязва огромен скок по отношение на изказа и в този смисъл е личното ми наблюдение...

Връзка към коментар

Гледам олимпийците ни отиват кой преди , кой по средата на Олимпиадата ама след състезанията си се прибират

Само министъра ни Кралев май ще изкара цялото събитие на място , та го било срам и от скандала с Дънекова.

На тоя търбух ми се иска да му направят тест за Виагра.Гнусната му продажна твар нещастна !

Срам е да имаме такъв министър.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Не знам до колко,но за мен това е една от причината за ужасното представяне тази година. Освен ако някое борче не ни отсрами, художеатвената гимнастика не ни изненада или /любимката ми като жена,спортист и човек/ Ивет не надскочи възможностиъв си поне с 30%, ще останем не без титла, ами дори без медал. Апропо, а някой помни ли Сеул ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.