Roje Публикувано: 13 август, 2016 Сподели Публикувано: 13 август, 2016 Тези дни гледам доста Олимпиада и студията на БНТ. Прави ми впечатление нещо интересно и се чудя доколко са обективни наблюденията ми. Става дума за интервютата с наши спортисти на живо в студиото или от съответното спортно съоръжение. Почти без изключение, всички говорят без сериозно запъване и като цяло показват завидна (за спортисти) интелигентност и най-вече лексикална обща култура. Спомням си нашите спортисти от Сеул '88 и дори по-назад във времето. По време на интервюта падаше голям смях, защото на практика журналистите задаваха въпроси и с помощни отговори сами си отговаряха подпомагайки спортистите. Сега нямаме медали, а тогава бяхме в петицата на класирането ако не се лъжа. Какво излиза? Моята теория е свързана с интернет времето в което живеем. Навремето спортистите започваха от първи клас в спортните училища и завършваха по милост при тотално занижени учебни критерии. Важно беше какво ще постигнат на спортната площадка! Имаше пансиони в които спортистите живееха още от деца, а ежедневните тренировки бяха с двойно по-голяма продължителност от учебните занятия. Спортистите от онова време дори не гледаха телевизия (то пък и една телевизия, но това е друга тема), а на кино ходеха единствено преди голямо състезание "за сплотяване на колектива". Днес е различно. Спортистите имат профили в социалните мрежи, мобилни устройства, таблети и какво ли още не за връзка с външния свят, които носят дори по време на състезания. Излиза, че високото спортно майсторство е обратно пропорционално на общата култура. Колкото по-самовглъбен в постигането на спортни резултати си, толкова по-трудно ти се отдава да комуникираш с останалите. И обратно, общата култура вместо да помага се оказва, че пречи на спортното майсторство... Нямам идея доколко правилни са наблюденията ми, но ми стана любопитна тази зависимост... Дюк, ако е вярна теорията ти, то на света по-голям простак от Майкъл Фелпс няма 3 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 13 август, 2016 Сподели Публикувано: 13 август, 2016 Дюк, ако е вярна теорията ти, то на света по-голям простак от Майкъл Фелпс няма Освен за втори път да повторя, че наблюденията ми се базират единствено по отношение на българските спортисти... 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 13 август, 2016 Сподели Публикувано: 13 август, 2016 Пепи пак се е развихрил 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 13 август, 2016 Сподели Публикувано: 13 август, 2016 Йеее ! Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 13 август, 2016 Сподели Публикувано: 13 август, 2016 (редактирано) Пепи пак се е развихрил Пепи верно пак наприказва една камара дивотии, особено в мача между кубинеца и узбекистанеца, обаче наистина съдийското решение беше абсолютно изкривено. Не зная дали са отсъдили така по нареждане отгоре, или просто лична антипатия към кубинеца, а може да са решили да развалят рождения ден на Ел Команданте Във всеки случай кубинецът беше около две класи над противника си. Гледам финала на женския тенис. Пуерториканката радва! Сингапурецът, дето гепи златото на Фелпс вчера, също много ме изкефи. А като се има предвид, че Сингапур дава 750 000 долара (щатски) за титла, сигурно и на него не му е зле Особено при положение, че ги спечели с победа над идола си от детинство. Момчето е на 20 години и тепърва ще му се чува името по басейните - яко! Редактирано 13 август, 2016 от captain_oveur 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 14 август, 2016 Сподели Публикувано: 14 август, 2016 Гледам финала на женския тенис. Пуерториканката радва! Страхотен мач направи, много съм доволен! Въобще тенис турнирът е изключително силен. Аз следя мачовете на Мъри, но вчера Надал и дел Потро изиграха бижуто на турнира. Баскетболът също е много интересен. Прекрасен мач на сърбите срещи "дрим тийм", а аржентинците разплакаха домакините в лютото латиноамериканско дерби. Въобще, Олимпиадата предлага много интересни съперничества. В момента гледам тайбрек между "Дружина полска" и "Сборная". Винаги е хубаво да виждаш как руснаци падат, независимо на какво и кога... 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 август, 2016 Сподели Публикувано: 14 август, 2016 Е нали биха ? Връзка към коментар
Duke Публикувано: 14 август, 2016 Сподели Публикувано: 14 август, 2016 Аз като писах, падаха. Другото е без значение... 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 август, 2016 Сподели Публикувано: 14 август, 2016 Определено на баскета и волейбола има много интересни мачове, и при мъжете, но и при жените. 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 14 август, 2016 Сподели Публикувано: 14 август, 2016 Спортовете при които се изисква тактика и сръчност са интересни! Останалото е игра кой ще го хванат и кой няма да го хванат с допинг. Това, че някой не са го хванали с допинг не означва, че не е ползвал препарат, който ще бъде забранен след няколко години. Аз лично бих забранил дисциплините които се основават главно на физическа сила. 4 годишният ми син също се запали по олимпиадата. Питам го: Как ще спечелиш? , а той ми отговори: Ще ги излъжа 3 Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 15 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 15 август, 2016 (редактирано) Страхотна вечер за олимпиадата. След като станах към един и нещо и хванах невероятната победа на Линда Зечири над голямата фаворитка в групата Гилмор, догледах тениса и титлата на Мъри. Първият тенисист, който си защитава олимпийското злато. А леката атлетика беше феноменална. Медийната звезда Юсеин Болт, въпреки поредната олимпийска титла на 100 метра, този път беше засенчен от уникалния световен рекорд със финала на 400 метра на Уейд ван Никерк. Този южноафриканец между другото е единствения човек в света слизал под гросмайсторските 10 секунди на 100 метра, 20 секунди на 200 метра и 44 секунди на 400 метра(а беше на ръба и под 43 да слезе).Новият световен рекорд на 400 метра е 43:03 секунди, като допреди година никой не си е и помислял, че може да бъде подобрен скоро стария. А най-хубавото за нас от атлетиката е представянето на състезателя ни на висок скок, който се класира на финал, след като си изравни личния рекорд без нито една грешка на предните височини. За сравнение вицесветовният шампион от миналата година отпадна в квалификациите, а конкуренцията е убийствена. Нещо доста нетипично е по принцип за атлетите ни да са толкова силни в квалификации на такива големи състезания, Тихомир Иванов си е явно "перде", а е само на 22 години. Редактирано 15 август, 2016 от Krum4ov 7 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 15 август, 2016 Сподели Публикувано: 15 август, 2016 Голямо българско участие днес. 15:30 часа: лека атлетика: троен скок - Георги Цонов, Румен Димитров, квалификации 15:35 часа: лека атлетика: 200 метра (жени) - Ивет Лалова 16:25 часа: лека атлетика: 3000 метра стипълчейз (мъже) - Митко Ценов 18:15 часа: бокс: категория до 52 кг (мъже) - Даниел Асенов 16:00 часа: борба: категория до 85 кг класически стил - Николай Байряков 15:16 часа: кану-каяк: кану 1000 метра - Ангел Кодинов 16:06 часа: каяк 1000 метра - Мирослав Кирчев 23:30 часа: бадминтон: сингъл (жени) - Линда Зечири Успех А снощи се изигра един от най добрите боксови мачове до сега.Четвъртфинал в категория 81 кг.между BAUDERLIQUE Mathieu Albert Daniel FRA и MINA Carlos Andres ECU ,абсолютно като професионален мач,то французина е и професионалист.Мача завърши с победа за французина с 3 нокдауна и спиране на срещата в 3 рунд.В тази категория се задават обещаващо красиви полуфинали и финал 4 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 15 август, 2016 Сподели Публикувано: 15 август, 2016 (редактирано) Браво на Ивет , първа в серията.И на Ники Байряков победа в първата среща Редактирано 15 август, 2016 от Branko 3 Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 17 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 17 август, 2016 Хайде днес медали от борбата. Айде сакаме, па айде чекаме! Връзка към коментар
Duke Публикувано: 17 август, 2016 Сподели Публикувано: 17 август, 2016 Според мен на тази олимпиада няма да спечелим нито един медал. Дано този очертаващ се чудовищен провал стресне някои хора, но при всеобщата апатия не ми се вярва това да се случи... Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 17 август, 2016 Сподели Публикувано: 17 август, 2016 Според мен на тази олимпиада няма да спечелим нито един медал. Дано този очертаващ се чудовищен провал стресне някои хора, но при всеобщата апатия не ми се вярва това да се случи... И аз прогнозирам три големи НУЛИ за нас. Нито злато, нито сребро, нито бронз. Да видим какво ще говори тогава мин.на спорта който прилича на мутра(а се оплаква от криминала на Рио) .За С,Костадинова е ясно-на нея и без това и е трудно да говори. Радвам се на медалите на съседите които са от нашата черга. гърци, румънци, сърби, хървати, косовари. Чакам и медал за Албания. Само ние и БЮРМакедония ще си останем с "важно е участието":-)) 1 Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 17 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 17 август, 2016 Е ясно е, че много хора чакаха с нетърпение да не вземем нито един медал, за да могат гордо да заявят: Казах ли ви аз и да са много горди че сме в миманса, но ето че ще трябва да приемат първия медал със смесени чувства. Радвам се, че спортистите ни не разсъждават така както повечето българи. Хайде днес медали от борбата. Айде сакаме, па айде чекаме! Е в крайна сметка, казах ли ви аз 6 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 17 август, 2016 Сподели Публикувано: 17 август, 2016 Голямо браво!!! Нека този медал да бъде мотивация за останалите борци и да спечелят още някой медал. 2 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 17 август, 2016 Сподели Публикувано: 17 август, 2016 Евала на Елица,браво 3 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 18 август, 2016 Сподели Публикувано: 18 август, 2016 Ей,как ме зарадва! Знаех си,че в борбата е истината! А това момиче как се бори! Хъс, желание, умения, не се предава! Дух на шампион! Браво! 3 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 18 август, 2016 Сподели Публикувано: 18 август, 2016 Е ясно е, че много хора чакаха с нетърпение да не вземем нито един медал, за да могат гордо да заявят: Казах ли ви аз и да са много горди че сме в миманса, но ето че ще трябва да приемат първия медал със смесени чувства. Радвам се, че спортистите ни не разсъждават така както повечето българи. Лично аз въобще не съм имал надежди и все още нямам никакви надежди да вземем какъвто и да е било медал. За огромно съжаление всичко се стоварва върху крехките плещи на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика. Дано не прегорят, защото ако не допуснат грешка си мисля, че могат да влязат в тройката... Преди да ме апострофираш, нека за си кажа, че за мен лично силовите спортове не само, че не представляват интерес, но дори съм отвратен от тях и нямам никакво желание да коментирам родни традиционни успехи там... Връзка към коментар
Branko Публикувано: 18 август, 2016 Сподели Публикувано: 18 август, 2016 Е това какво ти харесва и какво не си е твоя работа.Но медал вече имаме,факт е.Тъй че негативните ти очаквания не се сбъднаха.За радост на на всички,които подкрепят всеки българин спечелил квота да се състезава на олимпиадата,независимо от вида спорт и това дали този спорт му е от любимите,харесва или не. 4 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 18 август, 2016 Сподели Публикувано: 18 август, 2016 Да, разбира се, говоря от свое име и не ангажирам никого с мнението си... 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 18 август, 2016 Сподели Публикувано: 18 август, 2016 Лично аз въобще не съм имал надежди и все още нямам никакви надежди да вземем какъвто и да е било медал. За огромно съжаление всичко се стоварва върху крехките плещи на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика. Дано не прегорят, защото ако не допуснат грешка си мисля, че могат да влязат в тройката... Преди да ме апострофираш, нека за си кажа, че за мен лично силовите спортове не само, че не представляват интерес, но дори съм отвратен от тях и нямам никакво желание да коментирам родни традиционни успехи там... Дюк, не си прав за силовите спортове. Имах честта да споделя 15 години от живота си с борец - първо активен, после студент в НСА, след това /и досега е/ треньор, та познавам много спортисти. Макар и да не обичам обобщенията, смело твърдя, че спортистите /изключвам футболистите от уравнението, те са други/ са изключително чисти, сърдечни, мили хора, жалостиви, да не говорим за качества като трудолюбие, дисциплина, себеотверженост, любов към Родината и никаква меркантилност. Отнася се и за борци и боксьори и щангисти, и за другите спортове, разбира се. Такива положителни, некомерсиални хора аз вече почти не мога да срещна. Така че мисля, заслужават уважение. И това ,което гледаме по ТВ и това, което е останало в нашето съзнание /мутри/ никак не е обективно. За разлика от любимите на всички прехвалени футболни звезди масово момчетата и момичетата, които тренират, имат съвсем стабилна ценностна система, неизразяваща се в пиене и мацки в чалготеките. Извинявам се за офа, ама ми се видя нечестно. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега