Прескочи до съдържание

ОАЕ - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с ОАЕ. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Дубай?

- Може ли да шофираме в Дубай с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да разпределим времето между Дубай и Абу Даби?

- Заслужава ли си да посетим Шаржа?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой правил ли е организиран трек из планините на ОАЕ 😄 - по-конкретно към Фуджейра? Можете ли да ми предложите тур агенция с транспорт от Дубай?

Като имам резервация на нощувки в Дубай през Airbnb ми излезе предложение за 1 човек в организирана група 246 лв. После погледнах във Viator още по-скъпо, но май индивидуално, обаче в крайна сметка открих името на фирмата Ecc Adventures. На техния сайт цената пак с транспорт е към 170 лв.

https://eccadventures.com/trek-finder/?fh-u=c8c166ca-96cf-40ee-8b6e-13af9271ba83

Друг чалнат като мен има ли да гледа такива неща из Емирствата и може ли да каже дали си струва ранното ставане и парите? 😛

Публикувано:
На 10.10.2024 г. в 15:46, Ivko каза:

Да добра цена е това, а какъв час на вземане дадохте до колкото виждам си има поле за номер на полет да пишеш предполагам си ги следят ако нещо закъснее полета да имат предвид.

Да, попълваш ако искаш номера на полета, за да може да го следи шофьора. Дадох 30 мин. след часа, обявен за кацане. но след резервацията имаш директен достъп до този, който ще извърши трансфера и с него в уатс апп или в сайта на Гет трансфер се разбирате за всичко. Чакат до 1 час закъснял полет, а ако примерно полета закъснее още от България с повече от час му пишеш в Уатсапп кога тръгваш и пак се разбирате

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

някакви впечатления как протича Рамадан в емирствата? малко се колебая кой месец най- ни устройва - февруари, март или април, и сякаш март ще ни е идеален, но целият е Рамадан, а при търсене из google излизат доста противоречиви мнения - че е кофти, или пък че е перфектен момент, в общи линии - на кой каквото му изнася да прочете :smile:

Публикувано:
преди 53 минути , antea каза:

някакви впечатления как протича Рамадан в емирствата? малко се колебая кой месец най- ни устройва - февруари, март или април, и сякаш март ще ни е идеален, но целият е Рамадан, а при търсене из google излизат доста противоречиви мнения - че е кофти, или пък че е перфектен момент, в общи линии - на кой каквото му изнася да прочете :smile:

Аз почти винаги без да искам нацелвам да ходя тогава. Мога да кажа, че от гледна точка на хранене не съм усетила никаква разлика, че и аз бях чела в Интернет, че не можеш да се храниш през деня нормално и някакви такива. В почти всички рестортанти предлагат и Ифтар ли как се казваше. Иначе през деня е много спокойно и няма калабалък. За мен неприятното беше, че по плажни барове музиката беше тиха и нямаше развлекателна програма (танцьорки и т.н.). Бях запазила и една вечерна програма като кабаре шоу, която също отпадна. Та моите впечатление са общо взето това - по-спокойно е, всичко си работи нормално, но няма развлекателни програми и шумна музика. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

Бил съм и по време и извън Рамадан и аз лично разлика не видях в нищо единсвено на някой заведения бяха спуснати черни завеси през деня и в стария град в метрото направиха забележка, че пием вода видимо, но да предположим, че там си спазват малко повече забраните.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 5 минути , Doctor Who каза:

Линк моля.  🙂 

Аз видях там три вида таксита - нормални, скъпи и някакви VIP.

За тези става на въпрос 🙃 иначе опа

Abu-Dhabi-taxi.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Ivko каза:

За тези става на въпрос 🙃 иначе опа

Abu-Dhabi-taxi.jpg

Аз такива таксита сякаш не видях, само Лексъси се мотаеха по улиците.

• Шок 1
Публикувано:
преди 14 часа, chandni каза:

Аз такива таксита сякаш не видях, само Лексъси се мотаеха по улиците.

Аз от летището до джамията и обратно си хванах такива.

• Замислям се 1
Публикувано:
На 9.10.2024 г. в 20:41, Мирослав Василев каза:

Последните два пъти, като пътувахме от летището на Абу Даби до Дубай, взехме такси директно от терминала и до Бурж Халифа, ни дойде около 60 долара.

Цената на километър е: 1.82 AED и има 20 дирхама начална такса.

Просто да се има предвид и тази опция също.

Това дали е сигурно, че ще има такси да се навие да те закара до Дубай?

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 5 часа, Ivko каза:

Това дали е сигурно, че ще има такси да се навие да те закара до Дубай?

Ами, поне и двата пъти в които си говорихме с шофьорите, имаха желание и казаха, че бая често правят отсечката.

Взимането на такси особено на новото летище е супер лесно, защото има страшно много коли и ако първия откаже, 100% втория ще вземе.

Веднъж само спряхме да зареди гориво и си продължихме, не повече от 3 минути сме стояли.

• Харесвам 1
Публикувано:

Към резервацията ми в Уиз виждам предлагат трансфер да си букнеш от летището до врата в Дубай за 20лв на човек. Нещо евтино ми се вижда или това е шернат най-вероятно. Дали са сигурни защото приятелка беше си букнала така през Уиз и на летището никой не я е чакал.

IMG_0252.png

• Замислям се 1
Публикувано:

Предстои ни годишнина в Дубай. Моля за съвет за добър ресторант около Марината, където е хотела ни! Гледах https://dreamdxb.com/ този, като минималната сума е 500 дирхама на човек. Чудя се относно облеклото за мъжа ми - риза с панталон дали ще е ок. 

Ако някой има впечатления, от този или друг ресторант моля да ги сподели. Приемам предложения всякакви!

Публикувано:

Моля за помощ!!!

Човек и добре да живее, рано или късно го карат да ходи в Дубай. Изчетох много теми ... пясъчната буря стана още по-голяма. Въпросите само се увеличават, не намаляват.

1. Предпочитан район за настаняване - престоят ни е кратък - четвъртък вечер, вероятно ще взимаме такси от Абу Даби, до неделя следобед. На практика имаме два цели дни.

2. Какви цени са нормални? Никога не ми е било обект на интерес и нямам представа какъв ценови диапазон е нормален.

3. Придвижване - целта ни е един бъдещ архитект да си начеше крастата с небостъргачите, така че обектите на интерес за Халифа на първо място и друго не знам. Те сградите са по-малки от мен на години.

4. Изхранване - какво, къде?

А бе помагайте, че ...

Публикувано:
преди 28 минути , Zaro каза:

Моля за съдействие!!!

Човек и добре да живее, рано или късно го карат да ходи в Дубай. Изчетох много теми ... пясъчната буря стана още по-голяма. Въпросите само се увеличават, не намаляват.

1. Предпочитан район за настаняване - престоят ни е кратък - четвъртък вечер, вероятно ще взимаме такси от Абу Даби, до неделя следобед. На практика имаме два цели дни.

2. Какви цени са нормални? Никога не ми е било обект на интерес и нямам представа какъв ценови диапазон е нормален.

3. Придвижване - целта ни е един бъдещ архитект да си начеше крастата с небостъргачите, така че обектите на интерес за Халифа на първо място и друго не знам. Те сградите са по-малки от мен на години.

А бе помагайте, че ...

Не съм специалист като @Ivko да речем, но все пак доста се занимавах с настаняванията, после някои промени и накрая да стигна до пълна отмяна😄

1. Марината, клъстерите Jumeirah Lake Towers (JLT), Barsha Heights, Downtown Dubai са лъскави и приятни за отсядане райони. За първия имах резервация в Expedia с добро намаление от цената в Rove Dubai Marina, а за втория, предпочитан за мен и съвсем близо до метростанция, апартамент с басейн на последния етаж на сградата през Airbnb. 
2. Около 230-250 лв. на нощувка за трима възрастни без закуска. Цената включва и местния туристически данък, който не е символичен.

3. Метро, обществен транспорт - има такава тема тук.

4. На улицата - по бързи закуски и непретенциозни ресторанти цените са като в България. Според мен няма смисъл да се ангажираш с вечеря в хотела.

5. От обектите, освен Бурж Халифа, за мен най-голям интерес са фонтаните /не ми омръзват/ с разходка с лодка в езерото по време на шоуто им, а също и Глобал вилидж Global Village, където не съм била.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз съм си харесала добър хотел до автогаричката, където спират автобусите от летище Абу Даби. От там с метрото си навсякъде. Вземаш си карта и зареждаш суми.

Едното място си го определил - около Бурж Калифа и Дубайското сити.

Другото - препоръчвам Марина Дубай. С лодка може да разгледате небостъргачите. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Zaro каза:

Моля за помощ!!!

А бе помагайте, че ...

1. Настаняване - ако ще използвате метрото, гледай да има наблизо спирка, за да не губите време. Разстоянията са големи. Ние бяхме в района на Mall of the Emirates.

2. Ние бяхме през октомври и нощувката ни беше под 100 евро на вечер в двойна стая с доста разнообразна закуска на блок маса.

3. Движихме се с метро и автобуси, но и такситата мисля не са скъпи. Както писах по-горе, обектите на интерес са отдалечени един от друг. 

4. Има ресторантчета с цени като в България.

На мен много ми хареса атмосферата в Дубай, така че не го подценявай. Определено има какво да се види и от какво да се впечатли човек.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Zaro каза:

Моля за помощ!!!

А бе помагайте, че ...

Да дам и аз мойте 5 ст. като човек ходил около има няма 8 пъти 🙂

Хотела е въпрос на комфорт, тоест колко би дал.

Отсядаме винаги в близост до Мол Емирейтс, горе долу на еднакво разстояние от Марината и Дубай мол.  
Хапването предимно в молове или в ресторанчета по Марината, а ако сме на плаж покрай морето има заведения.

За транспорт ползваме само метро и такси, веднъж само сме взимали рентакар.

За небостъргачите е ясно - набележете си предварително кои сгради искате да видите, за да ви е по лесно.

• Харесвам 1
Публикувано:
11 hours ago, Zaro said:

Моля за помощ!!!

А бе помагайте, че ...

1. Препоръка мога да дам за този хотел Rove Trade Centre, запазвахме през букинг
2. Преди година цената за стаята беше под 200 лв. за нощувка

3. За придвижване използвахме приложението Careem, включително за маршрута Абу Даби-Дубай и обратно 

4. За изхранване има доста места на нормални цени. Мога да препоръчам посещението на Бурж Халифа да се съчетае с билет за тристепенно меню в ресторант на хотела
Менюто и гледка към самия небостъргач
20230122_200046.jpg.cabce407b72424c5de7411ded8354df8.jpgIMG_2956.jpg.5d153551ec7e71a6628bdc663d3ee4cf.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Zaro каза:

Моля за помощ!!!

Човек и добре да живее, рано или късно го карат да ходи в Дубай. 

Първо кажи по кое време ще си там за да дадем ориентировъчни цени за нощувките. Бил съм от декември до април вкл. всеки месец и февруари за мен е най-скъп. Сега съм средата на февруари там и беше голям зор да буина спане в хубава част да е до метро и да е добра цена. Иначе райони са ти казали Дубай Марина, Ал Барша, Теком, Мол Емирейтс другото вече е от едната страна далеко от другата към Дубай мол скъпо. Аз намирах за 7 нощувки по 1500лв за трима предимно в airbnb. Букинг предимно хотели има избор. Виж Atana hotel за твоя период дали те устройва цената има и с храна. Добър е и на хубаво място.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,ако може и аз да попитам нещо за транспорта в Дубай.

Ние сме семейство 2 възрастни с 2 деца на 14 и 6 г.и планираме да  ползваме метрото одновно .Не ми е ясно за всички пътуващи 4 карти Nol  ли трябва да купя и да  заредя ?

Втори въпрос:

Имате ли представа колко струва горе долу такси от Мол Емирейтс до Global village за посещение привечер?

Публикувано:

Да всяка карта е персонална за един. Всяка карта струва 25 дирхама, като 19 дирхама са за пътуване /транспорта е на зони в Дубай, като ако пътуваш в една зона струва 3 дирхама, а при пътуване в две съседни зони е 5 дирхама и вече над две зони 7.5 дирхама/, а останалите е такса за карта.

Може да си я заредите за 7 дена за целия транспорт /картите се вземат от метро спирките има си гише на всяка/ за 110 дирхама и не го мислите. Важи за целия транспорт автобуси, метро, трамвай. 

Dubai-Metro-Map-1024x854.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , Bissy каза:

Здравейте,ако може и аз да попитам нещо за транспорта в Дубай.

Имате ли представа колко струва горе долу такси от Мол Емирейтс до Global village за посещение привечер?

Не си спомням колко точно сме дали ние когато ходихме, но като вкараш локацията в гугъл ми дава 10-15$.

image.png.40c0a15d01d0bd1e043b8875587341eb.png

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.