Прескочи до съдържание

ОАЕ - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с ОАЕ. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Дубай?

- Може ли да шофираме в Дубай с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да разпределим времето между Дубай и Абу Даби?

- Заслужава ли си да посетим Шаржа?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Някой правил ли е организиран трек из планините на ОАЕ 😄 - по-конкретно към Фуджейра? Можете ли да ми предложите тур агенция с транспорт от Дубай?

Като имам резервация на нощувки в Дубай през Airbnb ми излезе предложение за 1 човек в организирана група 246 лв. После погледнах във Viator още по-скъпо, но май индивидуално, обаче в крайна сметка открих името на фирмата Ecc Adventures. На техния сайт цената пак с транспорт е към 170 лв.

https://eccadventures.com/trek-finder/?fh-u=c8c166ca-96cf-40ee-8b6e-13af9271ba83

Друг чалнат като мен има ли да гледа такива неща из Емирствата и може ли да каже дали си струва ранното ставане и парите? 😛

Връзка към коментар
На 10.10.2024 г. в 15:46, Ivko каза:

Да добра цена е това, а какъв час на вземане дадохте до колкото виждам си има поле за номер на полет да пишеш предполагам си ги следят ако нещо закъснее полета да имат предвид.

Да, попълваш ако искаш номера на полета, за да може да го следи шофьора. Дадох 30 мин. след часа, обявен за кацане. но след резервацията имаш директен достъп до този, който ще извърши трансфера и с него в уатс апп или в сайта на Гет трансфер се разбирате за всичко. Чакат до 1 час закъснял полет, а ако примерно полета закъснее още от България с повече от час му пишеш в Уатсапп кога тръгваш и пак се разбирате

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

някакви впечатления как протича Рамадан в емирствата? малко се колебая кой месец най- ни устройва - февруари, март или април, и сякаш март ще ни е идеален, но целият е Рамадан, а при търсене из google излизат доста противоречиви мнения - че е кофти, или пък че е перфектен момент, в общи линии - на кой каквото му изнася да прочете :smile:

Връзка към коментар
преди 53 минути , antea каза:

някакви впечатления как протича Рамадан в емирствата? малко се колебая кой месец най- ни устройва - февруари, март или април, и сякаш март ще ни е идеален, но целият е Рамадан, а при търсене из google излизат доста противоречиви мнения - че е кофти, или пък че е перфектен момент, в общи линии - на кой каквото му изнася да прочете :smile:

Аз почти винаги без да искам нацелвам да ходя тогава. Мога да кажа, че от гледна точка на хранене не съм усетила никаква разлика, че и аз бях чела в Интернет, че не можеш да се храниш през деня нормално и някакви такива. В почти всички рестортанти предлагат и Ифтар ли как се казваше. Иначе през деня е много спокойно и няма калабалък. За мен неприятното беше, че по плажни барове музиката беше тиха и нямаше развлекателна програма (танцьорки и т.н.). Бях запазила и една вечерна програма като кабаре шоу, която също отпадна. Та моите впечатление са общо взето това - по-спокойно е, всичко си работи нормално, но няма развлекателни програми и шумна музика. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, antea каза:

Бил съм и по време и извън Рамадан и аз лично разлика не видях в нищо единсвено на някой заведения бяха спуснати черни завеси през деня и в стария град в метрото направиха забележка, че пием вода видимо, но да предположим, че там си спазват малко повече забраните.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
преди 3 часа, Ivko каза:

За тези става на въпрос 🙃 иначе опа

Abu-Dhabi-taxi.jpg

Аз такива таксита сякаш не видях, само Лексъси се мотаеха по улиците.

• Шок 1
Връзка към коментар
На 9.10.2024 г. в 20:41, Мирослав Василев каза:

Последните два пъти, като пътувахме от летището на Абу Даби до Дубай, взехме такси директно от терминала и до Бурж Халифа, ни дойде около 60 долара.

Цената на километър е: 1.82 AED и има 20 дирхама начална такса.

Просто да се има предвид и тази опция също.

Това дали е сигурно, че ще има такси да се навие да те закара до Дубай?

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 5 часа, Ivko каза:

Това дали е сигурно, че ще има такси да се навие да те закара до Дубай?

Ами, поне и двата пъти в които си говорихме с шофьорите, имаха желание и казаха, че бая често правят отсечката.

Взимането на такси особено на новото летище е супер лесно, защото има страшно много коли и ако първия откаже, 100% втория ще вземе.

Веднъж само спряхме да зареди гориво и си продължихме, не повече от 3 минути сме стояли.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Към резервацията ми в Уиз виждам предлагат трансфер да си букнеш от летището до врата в Дубай за 20лв на човек. Нещо евтино ми се вижда или това е шернат най-вероятно. Дали са сигурни защото приятелка беше си букнала така през Уиз и на летището никой не я е чакал.

IMG_0252.png

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Предстои ни годишнина в Дубай. Моля за съвет за добър ресторант около Марината, където е хотела ни! Гледах https://dreamdxb.com/ този, като минималната сума е 500 дирхама на човек. Чудя се относно облеклото за мъжа ми - риза с панталон дали ще е ок. 

Ако някой има впечатления, от този или друг ресторант моля да ги сподели. Приемам предложения всякакви!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.