Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

ChatGPT Go е идеален за парите си. Може да не е най-могъщият, но няма ограничения за разлика от безплатния.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Metal дава Perplexity pro безплатно, ама още не съм го използвал

Perplexity е много добра търсачка, най-добрата сред всички АИ инструменти. 

Публикувано:

От 1 август Националният осигурителен институт вече може да превежда обезщетения и гарантирани вземания по Revolut. Досега осигурителният институт изплащаше сумитe само по сметки в български банки или клонове у нас, но вече може да го прави по лични сметки при  доставчици, установени в  други държави в Европейското икономическо пространство, включително и Revolut. 

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/noi-veche-shte-prevezhda-obezshteniya-i-po-revolut

• Харесвам 13
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Rеvоlut Ваnk Ѕ.А. (RВЅА) пoлyчи пълeн бaнĸoв лицeнз cлeд cъвмecтнaтa oцeнĸa нa АСРR, фpeнcĸия пpyдeнциaлeн peгyлaтop, и Eвpoпeйcĸaтa цeнтpaлнa бaнĸa, c peшeниe, пpиeтo oт Упpaвитeлния cъвeт нa EЦБ, cтaвa яcнo oт oфициaлнo cъoбщeниe нa финтex плaтфopмaтa.

https://money.bg/business/revolut-vze-bankov-litsenz-i-vav-frantsiya.html

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:

Revolut премахват безплатното закупуване и продажба на акции. Всяка транзакция ще се таксува едно евро.

What's changing?

Starting from August 5, 2026 (Revolut Securities Europe UAB):

• We're removing variable commission and will replace it with a fixed €1 per order outside any commission-free transaction allowance (Fee Schedule to the General Trading Terms)
  • Bonds will now also be included in the commission-free transaction allowance (alongside stocks and ETPs) (Fee Schedule to the General Trading Terms)
  • The Trading Pro subscription fee will be reduced from €15 to €4.99 per month (Section 3 of the Trading Pro Terms).

These changes are made in accordance with the Section 45 of the General Trading Terms and Section 10 of the Trading Pro Terms.

Starting from October 6, 2026 (Revolut Bank UAB):

• Standard and Plus customers will no longer receive a commission-free transaction allowance (Section 39 and Fee Schedule of the General Trading Terms).
  • Premium, Metal, and Ultra customers will continue to receive their commission-free transaction allowance (a breakdown of what is and is not included as part of your plan limit can be found in the Fee Schedule of the General Trading Terms).

These changes are made in accordance with Section 24 of the Personal Terms and Section 14 of the Paid Plan Terms of Revolut Bank UAB (or its branches) (“Revolut Bank”) (the Personal Terms and the Paid Plan Terms, the “Revolut Bank T&Cs”).

• Харесвам 1
Публикувано:

Да ви споделя едно предупреждение от днес покрай Revolut, защото за малко да ме изиграят доста хитро в бързината. 😄 Случката е от днес, около 12:15 ч.

Звъняха ми по Viber 2–3 пъти от един номер, на който ми изписваше „Revolut Update Department“ – вижда се и на снимката. Аз им затварях и накрая просто им написах: „Какво искате?“. Малко след това ми звъннаха и от друг, британски номер и продължиха със същата история.

Обясняваха, че имало проблем с disposable картата ми и че ако не направя необходимото, можело дори да ми деактивират акаунта и да остана без достъп до парите в него.

В началото признавам, че и аз се подведох, защото звучаха доста убедително. Караха ме да отворя disposable card → Show details в самото приложение и първо ме попитаха дали номерът започва с 4 или 5.

Казах им, че започва с 5, а те сами ми изписаха първите осем цифри от номера на картата. Още по-интересното е, че ми казаха и докога е валидна картата. Точно това още повече ме наведе на мисълта, че действително разговарям с човек от Revolut.

След това поискаха да им кажа останалите 8 цифри от номера на картата.

Докато разговарях с тях, вече бях регенерирал disposable картата си, така че на практика им дадох номера на вече сменената карта, а не на актуалната. 😄

После станаха още по-настоятелни – започнаха да звънят и от други номера и се опитваха да ме карат да отговарям с „yes“ и да продължавам да им давам информация. Тогава вече окончателно ми светна червената лампа.

Най-хитрото в цялата схема е, че когато отсреща ти кажат част от номера на картата, а дори и срока ѝ на валидност, много лесно можеш да си помислиш: „Тези наистина са от Revolut.“ Да, ама не... 😄

Та внимавайте – ако някой ви звъни и ви кара да отваряте картата си, да диктувате номер, CVV (поне това на мен не ми поискаха), кодове или други данни, прекратявайте разговора, независимо колко информация изглежда, че вече знаят.

След това веднага замразих и другата си карта, а disposable картата отново я премахнах и си генерирах нова, за да съм напълно спокоен. Блокирах и двата номера във Viber и подадох сигнал за измама през самото приложение.

Така приключихме с тях. 😄 Та съветът ми е – не се подвеждайте само защото отсреща знаят част от данните ви или се представят убедително за Revolut.

Screenshot_20260810_121809_Viber.jpg.e3e875f4aec4ae19ed5bba80ac760f2a.jpg

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 58 минути , Иван Попов каза:

Да ви споделя едно предупреждение от днес покрай Revolut, защото за малко да ме изиграят доста хитро в бързината.

И при мен се пробваха по същия начин тия убавци, преди 2-3 седмици, а точно имахме и клиент в офиса, та бях малко раздвоен, а отначало и не разбрах добре какво точно искат, свързано с disposable картата... Затворих, втори път звъняха и вече като споменаха че трябва нещо имидиатли да направя, иначе ще ми блокират акаунта, ги пратих да си гледат работата и ако има нещо да ми казват, да ми пишат. 
И да - на екрана към номера се изписваше Revolut-нещо-си-там. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Явно наистина въртят една и съща схема и то доста настоятелно. При мен просто стигнаха малко по-далеч с номера на disposable картата и срока ѝ на валидност, което за момент ги направи доста убедителни. Добре поне, че и тримата сме се усетили навреме. 😄

Какви маймуни са станали вече, не е истина просто... 😂

Трябваше да им кажа, че картата ми започва с 6, само за да видя как щяха да продължат сценария. 😂 За момент даже ми мина през ума да си поиграя малко с тях, ама аз по това време си оправях снимките, за да ги качвам на NAS устройството си, а те само ми звъняха и ме прекъсваха. Ех, как ме е яд значи... 😄

Накрая заради тях сигурно 15 минути се занимавах, докато си подкарам всичко отначало... 😂

• Харесвам 5
Публикувано:

Револют анонсират собствена мрежа от летищни салони, първият ще бъде открит през 2027 в Копенхаген.

image.png

• Харесвам 10
Публикувано:

Повечето банкомати във Виетнам имат такси за теглене (1-5€), но VPBank Express ATM нямаха. Имат някакъв лимит, но за 1-2 милиона нямаше проблем.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 8/10/2026 at 7:31 PM, Иван Попов said:

Явно наистина въртят една и съща схема и то доста настоятелно. При мен просто стигнаха малко по-далеч с номера на disposable картата и срока ѝ на валидност, което за момент ги направи доста убедителни. Добре поне, че и тримата сме се усетили навреме. 😄

Какви маймуни са станали вече, не е истина просто... 😂

Трябваше да им кажа, че картата ми започва с 6, само за да видя как щяха да продължат сценария. 😂 За момент даже ми мина през ума да си поиграя малко с тях, ама аз по това време си оправях снимките, за да ги качвам на NAS устройството си, а те само ми звъняха и ме прекъсваха. Ех, как ме е яд значи... 😄

Накрая заради тях сигурно 15 минути се занимавах, докато си подкарам всичко отначало... 😂

Първите 6-8 цигри на картата е много лесно да ти кажат, щото са Bank Identification Number (BIN), и да доста публични, и се знае кои BIN ове са закрепени към револут. и нищо не можеш да направят с тях, освен да ви подмамят да дадете останалите.

откъде взимаха expiry си е интересен въпрос.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Jorro каза:

За Сингапур и Тайланд някой има ли скорошни наблюдения за банкомати, от които може да се тегли без такси?

Тайланд не само няма, но и таксите за теглене са още нагоре. Най-добре кеш евро и смяна на място.

• Харесвам 4
Публикувано:
2 hours ago, phasma said:

Няма загадка в това. Като те накарат да си издадеш нова Disposable карта е ясно, че Expiry date е точно след 5 години, т.е. ако е днес ще е 08/31.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 23 часа, phasma каза:

Първите 6-8 цигри на картата е много лесно да ти кажат, щото са Bank Identification Number (BIN), и да доста публични, и се знае кои BIN ове са закрепени към револут. и нищо не можеш да направят с тях, освен да ви подмамят да дадете останалите.

Да, точно това с BIN-а вече ми стана ясно. 😄

Първите цифри са лесната част и явно ги използват само за да изглеждат убедително.

По-интересното и за мен остава откъде са знаели expiry date-а, защото точно това ме подведе най-много, че наистина може да са от Revolut.

преди 21 часа, СимЕон I каза:

Няма загадка в това. Като те накарат да си издадеш нова Disposable карта е ясно, че Expiry date е точно след 5 години, т.е. ако е днес ще е 08/31.

Само че при мен expiry date-ът беше за януари, а не 08/31. 😄

Всъщност им дадох данните на старата disposable карта, защото докато говорех с тях, вече бях генерирал нова. Те обаче знаеха, че старата е валидна до 01/31. Точно това ми е странното – откъде са имали срока на валидност на предишната карта, при положение че аз вече я бях сменил.

• Харесвам 2
Публикувано:

Revolut открива най-големия летищен салон в Европа. Ще добавя още малко инфо за летище Копенхаген

orig.jpg?_=1787038173

Пътуващите често разполагат с няколко банкови карти в портфейла си, както за да трупат точки по програми за лоялност, така и за да избегнат нежеланите такси при преводи.

Ако сред картите ви има Revolut, новината е добра. Финтех компанията планира да открие собствен салон на летище Копенхаген.

CPH Revolut Lounge трябва да посрещне първите си гости през 2027 г. Очаква се той да бъде най-големият салон с общ достъп в Шенгенското пространство.

Откриването му е част от по-широката стратегия на компанията за изграждане на "мрежа от премиум салони на летищата в някои от приоритетните пазари на Revolut" през следващите години.

Засега не са обявени подробности за условията за достъп на картодържателите. Управлението на салона ще бъде поверено на Plaza Premium Group, която поддържа най-голямата мрежа от летищни салони в света.

• Харесвам 9
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой пазарувал ли е през Revolut Shops - Skyscanner? 

Доколкото разбирам - като минеш през Скай и после към авиокомпанията, би трябвало да ти даде 2 точки, вместо 1. Пише, че не важи само за Раян и Изиджет, но за selected airlines, а никъде няма списък. Защото ако е така, ще можеш винаги да минаваш през Скай и после самата авиокомпания и пак ще печелиш двойно RevPoints. 

Пазарувал съм през Трип така, който също дава 2 точки и си ме прехвърля в апа и готово. Но Скай ще ме прехвърли през сайта вероятно, трябва да запазиш кукита и после не знам дали ще даде точки…? 

Публикувано:

През Револют не съм пробвал, но през топкешбек работи, от ТСВ влизаш в скайсканер, оттам в авиокомпанията и си дава кешбек.

Публикувано:

Тормози ме нещо, та да ви питам ... 🙂

Имам два iPhone, и на двата имам инсталиран Revolut, съответно и в двата ми телефона в Apple Wallet-a са качени виртуални карти, плюс една в часовник Garmin. 

Искам да кача една виртуална карта в телефона на детето, което живее в чужбина и е с Андроид. Целта е да плати хотел при пристигането си в друга държава, защото нямам опция за плащане онлайн, а аз ще пристигна на следващия ден.

И се чудя дали няма да си създам проблем и да ми блокират акаунта.

Или пък някой да даде идея как да платя хотела - да им пиша, да се пазаря да изчакат един ден... 

Публикувано:
2 hours ago, NewOne said:

Тормози ме нещо, та да ви питам ... 🙂

Имам два iPhone, и на двата имам инсталиран Revolut, съответно и в двата ми телефона в Apple Wallet-a са качени виртуални карти, плюс една в часовник Garmin. 

Искам да кача една виртуална карта в телефона на детето, което живее в чужбина и е с Андроид. Целта е да плати хотел при пристигането си в друга държава, защото нямам опция за плащане онлайн, а аз ще пристигна на следващия ден.

И се чудя дали няма да си създам проблем и да ми блокират акаунта.

Или пък някой да даде идея как да платя хотела - да им пиша, да се пазаря да изчакат един ден... 

Детето предполагам няма 18 и няма никакви карти на негово име? Може да стане с Revolut <18, тегли си приложението не телефона, ти му създаваш Kids акаунт свързан с твоя профил и детето ще си има индивидуална карта на негово име, която може да си добави в телефона. Картата/акаунта му ги зареждаш през твоя акаунт. Единствено няма да може да ползва виртуалната карта за теглене от банкомати.

Не мисля, че ще стане да качиш твоя карта на неговия телефон. Има голям шанс да те баннат или да искат още верификация. А относно хотела, предполагам може да го плати и в кеш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм добавял ръчно карта в епъл уолет, но не си спомням дали е била на револют. Не виждам причина да баннат акаунт заради добавена карта. Естествено ще е хубаво защитите по локация да са изключени. 
Редакция: сега пробвах да добавя ръчно револют и за съжаление не може. Иска да се отвори приложението. 
Редакция на редакцията 🙂 -Сега видях, че третият телефон е с андроид та не знам как стоят нещата при него.

• Харесвам 1
Публикувано:

Принципно не мисля, че има някакъв етикет "тоя телефон е мой и на него мога да сложа моята карта, а другия не е мой и на него не мога"

Ако имаш данните и разрешиш, значи си разрешил. Не съм го правил с Револют (всъщност съм и не съм имал проблем, но първия телефон е счупен и не е включван, и си седи с списъка ми с устройства)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.