Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

Казах му , че е измама.Вика , ако ви пратя нотификация от приложението ще повярвате ли ?

Може би трябваше да продължа , за да видя какво още могат.

• Смея се 3
Публикувано:

Да споделя нещо за Револют.

Имам Премиум и плащам такса от февруари 2025, основно за да имам застраховка. Имам застрахователно събитие през юли 2025. При проверката се оказа, че първата ми застраховка е от декември 2025. Мислех, че аз нещо не се справям и не откривам застраховка, но и бота каза, че нямам. Попитах го това измама ли е? Прати ме да я търся при застрахователя. При тях няма.

Оказа се,че напразно съм плащала таксата. 

• Шок 5
Публикувано:

Много внимавайте! Това за което вчера писахте, ето ви и инфо за него. 

В България се разпространява нова измамна схема с фалшиви обаждания, представящи се за Revolut. Измамниците се опитват да ви убедят, че има проблем с акаунта ви и да изискат лични данни или потвърждения.

Ако се съмнявате, докато говорите по телефона, влезте директно в приложението на Revolut. При реален разговор със служител на компанията приложението изрично показва, че обаждането е от Revolut. Както и @neuromancer и @stanimir обясниха.

Потребители в България стават обект на нова измамна схема, при която получават фалшиви телефонни обаждания от името на онлайн приложението Revolut. За това предупреди експертът по киберсигурност Любомир Тулев в ефира на NOVA NEWS.По думите му компанията е наясно с измамата и дори самото приложение дава индикации, когато някой се опитва да заблуди потребителя.

Измамниците настояват, че за да се извърши конвертирането, е необходимо потребителят да „потвърди“ сметката си. Те често разполагат с името на жертвата и изискват данните от виртуалната дебитна карта в приложението - номер на картата, срок на валидност и CVV код.След като получат тази информация, извършват опит за паричен превод към своя сметка.

преди 19 часа, Дани Магелани каза:

Имам Премиум и плащам такса от февруари 2025, основно за да имам застраховка. Имам застрахователно събитие през юли 2025. При проверката се оказа, че първата ми застраховка е от декември 2025. Мислех, че аз нещо не се справям и не откривам застраховка, но и бота каза, че нямам. Попитах го това измама ли е? Прати ме да я търся при застрахователя. При тях няма.

Мисля, че трябва да имаш план Metal, за да разполагаш със застраховка за събития с цел възстановяване на парите.

Публикувано:
преди 19 часа, Дани Магелани каза:

Ами аз не бих оставил на бота, а бих поразнищил тая работа, че е много мръсен номер.

За обажданията, този Вайбър направи си крещи "измама", поне телефон да беше 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Ами аз не бих оставил на бота, а бих поразнищил тая работа, че е много мръсен номер.

За обажданията, този Вайбър направи си крещи "измама", поне телефон да беше 

Не зная как да се свържа с жив човек от Револют. 

В сайта на застрахователя имам   1 стара застраховка за билет през Муtrip и 1 от 1.12.2025 и втора за 2026 през Револют Премиум, а както писах вече, този план ми е от февруари 2025.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ми сега си прегледах чата и само съм писал live agent и след малко съм говорил с човек. Това миналата година по някое време като се чудих ще имам ли полза от застраховката.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , neuromancer каза:

Ми сега си прегледах чата и само съм писал live agent и след малко съм говорил с човек. Това миналата година по някое време като се чудих ще имам ли полза от застраховката.

Ще опитам, но нямам надежда дори да са направили грешка. Застрахователя няма да застрахова периода февруари - ноември 2025, след като е минал периода.

• Харесвам 1
Публикувано:

Така като казваш май си права, ама поне да се разбере какво е станало, а може да предложат някакво извинение, ако е тяхна грешка...

• Харесвам 2
Публикувано:

По-скоро идеята ми не е да се разчита сляпо на бот или автоматичен отговор, а да се изясни реално какво се е случило. Ако има пропуск или несъответствие от тяхна страна – редно е поне да се даде обяснение.

Ясно е, че застрахователят няма как да покрива период назад във времето, но тук въпросът е дали условията на плана и информацията в приложението са били коректно представени. Ако е имало подвеждане или техническа грешка, нормално е да се очаква някаква форма на реакция – дори да е само извинение или ясно становище.

Затова според мен контакт с live agent има смисъл – не с очакване за чудо, а за яснота и официален отговор.

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Взех си от Барселона от машина физическа карта, свързах я с акаунта си, но не мога да направя плащане. При допиране да устройство, директно дава грешка.

Дали е само за испански или само за нови профили?

Публикувано:
преди 17 минути , dorita каза:

Взех си от Барселона от машина физическа карта, свързах я с акаунта си, но не мога да направя плащане. При допиране да устройство, директно дава грешка.

Дали е само за испански или само за нови профили?

Мисля,че първият път трябва да се пъхне в ПОС-терминала!

• Харесвам 7
Публикувано:
На 25.02.2026 г. в 19:35, crazyhorse каза:

Мисля,че първият път трябва да се пъхне в ПОС-терминала!

Така мина! Благодаря още веднъж!

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам питане във връзка с оспорване на транзакция в Револют. При теглене от банкомат, транзакцията се отчете като изпълнена, но реално не пусна пари. Почивен ден, банката не работеше. Оспорих тегленето, от Револют ми пишат да чакам резултата и да не ходя до банката. Чудя се има ли смисъл наистина да ходя и да се разправям или да пия една студена вода? Имал ли е някой подобен случай и каква е вероятността спорът да се разреши в моя полза?

Публикувано:
преди 1 час, liliya каза:

Имам питане във връзка с оспорване на транзакция в Револют. При теглене от банкомат, транзакцията се отчете като изпълнена, но реално не пусна пари. Почивен ден, банката не работеше. Оспорих тегленето, от Револют ми пишат да чакам резултата и да не ходя до банката. Чудя се има ли смисъл наистина да ходя и да се разправям или да пия една студена вода? Имал ли е някой подобен случай и каква е вероятността спорът да се разреши в моя полза?

Аз съм оптимист, винаги, когато съм се притеснявал от нещо подобно накрая всичко е било наред. Случвало ми се е да не ми пусне пари банкомат(не с Револют), също и до ена бензиностанция се въщах, всичко се оправи автоматично без да се налага да оспорвам.

• Харесвам 3
Публикувано:

Щом пише да не ходиш...

Веднъж и при мен така и след един ден се анулира транзакцията и върнаха парите.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, liliya каза:

Изчакай и се притеснявай. Ще ти възстановят парите. 

Ако не пак им пиши, Relovut са точни в това отношение. 

• Харесвам 1
Публикувано:
5 hours ago, liliya said:

Ако банката е наблизо и може да се отиде в работно време, аз бих пробвала. Имали сме подобен случай преди години с карта на ПИБ в Буенос Айрес - почивен ден, банкоматът отчете транзакция, а не пусна пари. Звъннахме веднага в ПИБ - казаха да си пуснем жалба към тях и те ще проверят и ще възстановят парите. На следващата сутрин летяхме рано и не можахме да отидем до местната банка. Пуснахме си жалбата в ПИБ, мотаха я няколко месеца и накрая казаха, че по информация на аржентинската банка, парите са изтеглени, така че нищо не можели да направят.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Assya каза:

Ако банката е наблизо и може да се отиде в работно време, аз бих пробвала. Имали сме подобен случай преди години с карта на ПИБ в Буенос Айрес - почивен ден, банкоматът отчете транзакция, а не пусна пари. Звъннахме веднага в ПИБ - казаха да си пуснем жалба към тях и те ще проверят и ще възстановят парите. На следващата сутрин летяхме рано и не можахме да отидем до местната банка. Пуснахме си жалбата в ПИБ, мотаха я няколко месеца и накрая казаха, че по информация на аржентинската банка, парите са изтеглени, така че нищо не можели да направят.

Все пак отидох до банката, въпреки стореното оспорване. Там разговарях с управителката, която ме увери, че до 4-5 дни парите ще ми бъдат върнати.  Поисках да подам оплакване, но тя каза че не може да се направи нищо и трябва да чакам. Да видим какво ще направят Револют....

Ако беше в РБ или в друга държава на ЕС - няма проблем,но в Мароко е различно. Там всичко е бавноооо .... а и няма никаква гаранция за тези , които ще правят евентуална ревизия на банкомата. Той още си седеше с надпис out of service.

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Revolut вече е пълноправна банка във Великобритания
istock

„Револют Банк“ (Revolut Bank UK Ltd) получи одобрение от банковия регулатор на Великобритания (PRA) да оперира като пълноправна банка в страната, съобщи британската финтех компания. Това ще ѝ позволи да предлага банкови услуги, включително кредитиране, на своите 13 милиона клиенти във Великобритания, като техните депозити ще бъдат защитени от Схемата за компенсации във финансовите услуги (Financial Services Compensation Scheme - FSCS), която гарантира средства до 120 000 лири на човек в случай на фалит на банката.

Новата банка ще въведе постепенно разплащателни сметки за нови клиенти през следващите седмици, като за съществуващите клиенти услугите на „Револют“ остават непроменени, за да се осигури плавен преход. Започването на банкова дейност следва глобалната стратегия на „Револют“, включително инвестиция от 3 млрд. лири и създаването на 1000 висококвалифицирани работни места във Великобритания.

Главният изпълнителен директор Ник Сторонски посочи, че започването на банкова дейност е стратегически приоритет за растежа на компанията на вътрешния пазар и ще позволи разширяване на услугите, включително кредити. Главният изпълнителен директор за Великобритания Франческа Карлеси добави, че лицензът ще постави основите за предоставяне на по-широка гама от банкови продукти, като целта е клиентите да получават сигурно и безпроблемно обслужване.
„Револют“ планира разширяване на глобалното си присъствие, включително стартиране на услуги на 30 нови пазара до 2030 г., и вече има лицензии в други ключови региони, както и планове за разширение в САЩ. Компанията предлага над 70 милиона клиенти по света и извършва над половин милиард транзакции месечно чрез лични и бизнес сметки.
  • Харесвам 5
Публикувано:

Revolut и Eventim обявиха партньорство за бързо плащане в платформата за билети в България

Необанката Revolut, която в България декларира над 1.3 млн. клиента, ще си партнира с Eventim една от водещите платформи за продажба на билети за събития в страната. Става въпрос за услугата Revolut Pay, която позволява плащане с един клик - нещо, което може да е особено привлекателно при най-популярните концерти и други мероприятия, където билетите може да се изчерпят за минути. Друг бонус е, че покупките през Eventim, ще носят на клиентите на Revolut 5х обичайните точки за лоялност RevPoints.

Засега няма информация дали партньорството ще се разшири и за други пазари. Българското дружество е CTS EVENTIM, което е лидер в Европа и номер две в света. По данни от компанията над 300 милиона билета годишно се продават чрез системите ѝ, от които над 2 млн. броя от българското ѝ поделение.

По данни на Revolut през 2025 г. 27% от общия бюджет, похарчен от българските клиенти на необанката, са били за развлекателни услуги и продукти, включително билети за концерти, фестивали и събития. "Българският клиент е харчил средно приблизително 59 евро на месец за забавление", съобщават още от Revolut.

Със съкращения от Капитал

• Харесвам 4
Публикувано:

Не знам как е при вас, но до сега  от Уникредит теглех без такса, а в петък  случайно забелязах за 200 изтеглени 201.40.

Публикувано:

В България не съм теглил от години. Последно теглих от Краков миналия уикенд и нямаше такса. По принцип таксите винаги излизат на екрана преди да потвърдиш тегленето.

Публикувано:

О не , не винаги. Потвърдено преди месец във Виетнам. А и да други места преди време. Май че си зависи от банкомата/банката

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Трябва ми годишна застраховка за пътуване (медицинска+полети) и се чудя дали да не мина на Премиум план. На някой налагало ли му се е да ползва по медицински причини и какви са отзивите? Екстремни спортове не смятам да практикувам. :rolleyes:
Имам уж застраховка от МК голд от Уникредит, но с картата почти нищо не плащам и не знам докога ще я държа въобще. Пък и им нямам вяра особено, а си правя онлайн застраховки при Евроинс. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.