Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , neuromancer каза:

Револют си работи за плащане в лева, курса е фиксинга.

Само в делнични дни, иначе има 1% такса и ти намалява лимита от безплатното превалутиране, ако си стандартен план. 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, КОКО22 каза:

Млако извън драмите с еврото😄.

Накой дали е теглил донги във Виетнам от картата на Револют??

По спомен  от ATM трудно може да изтеглите повече от 2,5-3 млн.донги наведнъж, има ограничение! 

Определени банкомати имат по- ниска такса.

http://Travel.korean-engineer.com/en/atm- en/atm- Vietnam/

Чукни горната част на екрана, където е логото на блога.Иначе дава грешка!

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Аз имам следните 3 въпроса:

1. Може ли да се захранва от кредитна карта на ПИБ

2. Застравоката по същия начин ли се актирива - трябва да платиш билет, спане или да си купиш нещо на място

3. Пише, че има 2000 евро ексес при рент а кар, но само, ако вече си взел застраховка - това, предполагам е стандартната, която влиза в цената, а не каското, защото тогава ексека и без това е покрит

Публикувано:

За застраховката - трябва цялото пътуване да е платено с Револют. Предполагам може да избегнеш някои неща, примерно да твърдиш, че ще спиш при роднини, затова не си платил хотел, но това е изискването.

Освен това застр. не важи ако се ползват точки и мили.

• Харесвам 2
Публикувано:

"Револют" пуска нова функция в приложението си

2857604.jpg

Revolut, глобалната компания за финансови технологии с повече от 65 милиона клиенти по целия свят, днес обяви пускането на нова функция в приложението, предназначена да предпази потребителите от един от най-коварните видове измами: измами с фалшива идентичност.
Новата функция засича когато клиент, който отваря приложението Revolut, е в телефонен разговор, това включва приложения, които позволяват гласови обаждания, и потвърждава дали те говорят с агент на Revolut, или не. Тя надгражда спрямо подобни функции на пазара, като помага на клиентите бързо да предприемат правилните действия за докладване на опит за измама и да защитят средствата си, ако се установи, че са обект на атака.
С развитието на имитациите на гласове "дийпфейк“, генерирани от изкуствен интелект, и все по-сложните тактики за социално инженерство, престъпниците намират нови начини да убедят потребителите, че говорят със своята банка или с някой, на когото имат доверие. Измамите с фалшива идентичност заблуждават жертвите, като ги карат да повярват, че провеждат реално обаждане с надеждна финансова институция или лице и често ги принуждават да прехвърлят пари към по-безопасни сметки, да споделят поверителни данни или да одобряват измамни трансакции

Тази заплаха нараства с бързи темпове. Престъпниците вече могат да създават изключително убедителни сценарии и дори имитации на гласове. Буди тревога фактът, че проучване от 2021 г. установи, че само 25% от хората могат да различат истински глас от негов дийпфейк – въпреки това повечето участници погрешно са вярвали, че могат да разпознаят фалшивите гласове. Това прави хората уязвими към измами, което допринася за нарастването на броя на измамите с APP (оторизирано насочено плащане).
Новата функция на Revolut въвежда банер в реално време в приложението, който се появява в момента, когато приложението засече, че потребителят е в телефонен разговор.
Системата идентифицира дали обаждането идва от Revolut или от друг номер и съветва:
1. Ако обаждането е от Revolut, банерът ще потвърди, че обаждането е легитимно
2. Ако обаждането не е от Revolut, потребителят ще види банер с ясно и спешно съобщение, което ги информира, че не разговарят с Revolut
3. Ако потребителят докосне банера, той ще бъде отведен до препратки за ефективна защита спрямо това, което се случва.
Тази контекстуална система в реално време осигурява допълнителен слой защита срещу опити за имитиране, които се случват по време на разговори на живо – сценарий, при който жертвите могат да бъдат неподготвени и уязвими под натиск.

• Харесвам 10
Публикувано:

Новата функция работи от скоро. Преди няколко дни ми се случи описаната в т.2 ситуация . Банерът е червен, да избоде очите 😄.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
На 22.12.2025 г. в 14:27, palioto каза:

По спомен  от ATM трудно може да изтеглите повече от 2,5-3 млн.донги наведнъж, има ограничение! 

Определени банкомати имат по- ниска такса.

http://Travel.korean-engineer.com/en/atm- en/atm- Vietnam/

Чукни горната част на екрана, където е логото на блога.Иначе дава грешка!

Благодаря palioto. Потвърждавам. Който иска да тегли кеш от банкомати във Виетнам, да намери VPBank. Изтеглих 2 по 5млн. донги без такси.

• Харесвам 2
Публикувано:

Картата ми е със срок на валидност до февруари. Виждам опции за подмяна на карта, но нито една причина не е изтичаща валидност. 

Screenshot_20260123-170613.png.edd85503e6196991d87d7d3c09ecd4ba.png

Вие как си подновявате картите и в какъв срок в получавате? 

П.П. Намерих: 

" Какво трябва да направя, ако картата ми скоро ще изтече?

Картата ви ще работи до полунощ на последния ден от месеца на изтичане на срока. Ако използвате физическа карта, ще ви изпратим известие 28 дни преди датата на изтичане, за да замените изтичащата карта безплатно чрез стандартна доставка. " 

https://help.revolut.com/bg-BG/help/cards/card-issue/my-revolut-card-is-due-to-expire-what-should-i-do/

• Харесвам 4
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 36 минути , Zornitsa каза:

В два отделни случая ползвах застраховката към Рremium план за повредени куфари. 

И аз съм с Премиум. Имах застрахователен случай, но така и не разбрах от къде и как се изтеглят документите и как се подават. Може ли да помогнеш, моля!

Публикувано:

Логнах се в сайта на xcover.

YOUR ACCOUNT -> Your protection -> Revolut Protection Plan -> make a claim и оттам е доста интуитивно. Изискваше данни за плащане на самолетен билет, изпращах скрийншот. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Zornitsa каза:

Логнах се в сайта на xcover.

YOUR ACCOUNT -> Your protection -> Revolut Protection Plan -> make a claim и оттам е доста интуитивно. Изискваше данни за плащане на самолетен билет, изпращах скрийншот. 

Всичко съм плащала с Револют.

Публикувано:

Преди малко ми се обадиха  от Revolut Department  на Вайбър да ме питат за сметката ми при тях. Аз като чуя индиец да говори английски по телефон и изведнъж го забравям този език. Въпросът ми е - имат ли от Revolut подобна практика да звънят на клиенти и да искат детайли за акаунт? Не е ли по логично да ми изпратят имейл ако нещо толкова ги вълнува ? 

• Смея се 2
Публикувано:

знам ли, ама приложението показва ако си в разговор в момента дали е от Револют, май има някакви измами...

като си в разговор отваряш приложението и излиза надпис дали говориш наистина с револют

• Харесвам 3
Публикувано:
30 minutes ago, stebal said:

Преди малко ми се обадиха  от Revolut Department  на Вайбър да ме питат за сметката ми при тях. Аз като чуя индиец да говори английски по телефон и изведнъж го забравям този език. Въпросът ми е - имат ли от Revolut подобна практика да звънят на клиенти и да искат детайли за акаунт? Не е ли по логично да ми изпратят имейл ако нещо толкова ги вълнува ? 

Измама е - Revolut не звънят във Вайбър да искат данни. Доста познати имаха такива обаждания преди 2-3 месеца, явно сега пак се пробват.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 32 минути , stebal каза:

Скам 100% не се връзвай. И през мен минаха вече

Screenshot_2026-02-13-14-31-56-716_com.viber.voip.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:

Уж от департамент по сигурността, акаунта не бил ъпдейтнат и дали искам да го запазя активен - иначе ще го закрият.Отрязах първия измамник със

- Закривайте акаунта

След минути звъни друг , дето бил шеф на първия, да ме кандърдисва отново , да не би колегата му да не ме е разбрал правилно хаха.

Казвам му , че ще си ъпдейтна сам през приложението .Не можело ...само по телефон може.По Вайбър ? Айде по-сериозно 😂

Искаше да отворя акаунта и да му издиктувам някакви данни , но го отрязах и не стигнах да разбера какво точно ще иска цигането мръсно.

Опитват да си докарат "автентичен" вид :

IMG_20260213_151915.png

• Смея се 10
Публикувано:
преди 7 минути , stanimir каза:

Уж от департамент по сигурността, акаунта не бил ъпдейтнат и дали искам да го запазя активен иначе ще го закрият.Отрязах първия измамик със

- Закривайте акаунта

След минути звъни друг , дето бил шеф на първия, да ме кандърдисва да не бе колегата му да не ме е разбрал правилно хаха.

Казвам му , че ще си ъпдейтна сам през приложението .Не можело ...само по телефон може.По Вайбър ? Айде по-сериозно 😂

Искаше да отворя акаунта и да му издиктувам някакви данни , но го отрязах и не стигнах да разбера какво точно ще иска цигането мръсно.

Иска пари, бе бате. 

:wink:

(не знам как се слагат "правилните" ударения)

• Харесвам 2
  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.